Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μηταράκης: «Η Τουρκία συγκεντρώνει κύματα Σομαλών στα παράλια: Τουλάχιστον 3.000 Αφρικανοί έτοιμοι να καταπλεύσουν στα νησιά».

 Στρατηγός Φράγκος: «Η Τουρκία έχει στείλει πάνω από 300 εκπαιδευμένους τζιχαντιστές στην Ελλάδα».

 Η σφαγή των Καλαβρύτων, από τους κομμουνιστές [Του Θ. Τζημερου]

 «ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ…;;; Του δικηγόρου συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη

 

 Η Τουρκία συγκεντρώνει ορδές Σομαλών στα Μικρασιατικά Παράλια! 3.000 Αφρικανοί έτοιμοι να περάσουν στα Ελληνικά νησιά! - Hellas-Now

Τουλάχιστον δύο με τρεις χιλιάδες Σομαλούς «πρόσφυγες» έχουν συγκεντρώσει οι τουρκικές αρχές στα παράλια απέναντι από την Λέσβο και τη Χίο προετοιμάζοντας ένα νέο κύμα εισβολής στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία για τους Σομαλούς έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης Ν.Μηταράκης ο οποίος δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση αλλοδαπών.

 «Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με κατά παραγγελία και σκόπιμη συγκέντρωση μεταναστών από τη Σομαλία, από διακινητές. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Τουρκίας κυμαίνεται μεταξύ των 2 και 3 χιλιάδων», ανέφερε ακόμη.

 

Πέρα όμως από το διαπιστωτικό κομμάτι, το οποίο γνωστό εδώ και χρόνια, ο υπουργός δεν ανέφερε πως σκοπεύει η χώρα -εάν σκοπεύει- να αναχαιτίσει τα κύματα αυτά των εισβολέων.

Ακόμη ο υπουργός αποκάλυψε ότι από την 1η Νοεμβρίου σημειώθηκαν «214 αφίξεις» στη Λέσβο, γιατί περί αυτού πρόκειται είναι απλές αφίξεις χωρίς καμιά προσπάθεια παρεμπόδισης, και ότι «από τους 214 οι 142 ήταν Σομαλοί».

«Έχουμε στοιχεία ότι Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική βίζα στην Τουρκία, ενθαρρυνόμενοι με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους όπως προωθητικές ενέργειες, διαφημίσεις, "Σπούδασε στην Τουρκία". Σε αντίθεση με άλλες εθνικότητες, μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς ή λεπτομερείς ελέγχους στα σύνορα», προσέθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης, για να συμπληρώσει ότι από εκεί και πέρα ΜΚΟ με τη συνεργασία και των τουρκικών αρχών φροντίζουν να τους προωθήσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υπουργός παρουσίασε και βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι η τουρκική ακτοφυλακή αποτυγχάνει να σταματήσει τις παράνομες διαβάσεις και ενεργεί επιθετικά ενάντια στην ελληνική, που «προσπαθεί», όπως είπε  «να εκτελέσει το καθήκον της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.», αποφεύγοντας να μιλήσει για προστασία των ελληνικών συνόρων πρώτα και κύρια. .

Την ίδια ώρα η Ισπανία προχωρά σε μαζικές απελάσεις Μαροκινών μεταναστών από το έδαφός της, κάτι που δεν τολμά να κάνει η ανήμπορη Ελλάδα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας αρχίζει να απελαύνει σε μεγάλους αριθμούς τους μαροκινούς λαθρομετανάστες που είχαν φτάσει στις Κανάριες Νήσους.

Το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε χθες από τη νήσο Γκραν Κανάρια με προορισμό την πόλη Ελ-Αιούν, μεταφέροντας είκοσι λαθρομετανάστες και μια ομάδα αστυνομικών.

Οι συνομιλίες με το Μαρόκο έφεραν αποτέλεσμα και ο σχεδιασμός, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, είναι να πολλαπλασιαστούν οι πτήσεις με τους λαθρομετανάστες που απελαύνονται έτσι ώστε να επαναπατρίζονται τουλάχιστον 80 άτομα την εβδομάδα. Οι Μαροκινοί υπολογίζονται θεωρητικά λίγο πάνω από το μισό των 20.000 λαθρομεταναστών που έχουν φτάσει στα νησιά κατά τη διάρκεια του χρόνου.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
 Υ.Γ.ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Daily Mail: Μουσουλμανική ΜΚΟ από Λονδίνο χρηματοδότης των Σομαλών που εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο, κατηγορείται για χρηματοδότηση συμμοριών, οι οποίες μετέφεραν Σομαλούς μετανάστες στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

 • Το ίδρυμα Al–Kahir στο Croydon κατηγορήθηκε για παροχή βοήθειας σε μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη
 • Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, εκτόξευσε τις δριμύτατες κατηγορίες
 • Ο Υπουργός υποστηρίζει ότι η μουσουλμανική οργάνωση χρηματοδοτεί και βοηθά συμμορίες διακινητών
 • Ισχυρίζεται ότι οι καταθέσεις μεταναστών στις ελληνικές αρχές «δείχνουν» ότι η οργάνωση πλήρωσε για τη μεταφορά τους μέσω θαλάσσης, κατά την οποία 34 Σομαλοί πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, κατηγορείται από την Ελληνική κυβέρνηση για χρηματοδότηση διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν λαθραία μετανάστες στην Ευρώπη. Το ίδρυμα Al-Khair, στην περιοχή του Croydon (Νότιο Λονδίνο), κατηγορείται από τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, για παροχή βοήθειας στους διακινητές.

Η οργάνωση αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε στους Times ότι η οργάνωση αποτελεί μέρος ενός δικτύου που συμβάλλει στη μεταφορά προσφύγων από τη Σομαλία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Ο κ. Μηταράκης δήλωσε επίσης ότι η οργάνωση ναύλωσε σκάφος για το πέρασμα από την Ελλάδα στην Τουρκία και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, 34 Σομαλοί μετανάστες πνίγηκαν.                                                                                  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις των επιζώντων συνάδουν με τις αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με τα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών και ότι η φιλανθρωπική οργάνωση κάλυψε τα έξοδα μετακίνησής τους.

Εκπρόσωπος του ιδρύματος Al-Khair μίλησε στη διαδικτυακή έκδοση της Daily Mail: «Αρνούμαστε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες, οι οποίες στηρίζονται στο λόγο ενός αγνώστου ανθρώπου και δεν έχουν ερευνηθεί. Η μόνη δράση του ιδρύματος μας στην Τουρκία είναι μια πρωτοβουλία, μέσω της οποίας παρέχουμε βοήθεια αποκλειστικά σε πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, παρέχοντας τους χειμερινά ρούχα, φαγητό και είδη υγιεινής. Το ίδρυμα Al-Khair δε χρηματοδότησε καμία μεταφορά, όπως μας κατηγορούν, και ευελπιστούμε να συζητήσουμε σύντομα με την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθούν διευκρινίσεις»

Η λονδρέζικη οργάνωση είναι μία από τις πολλές φιλανθρωπικές που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση μεταναστών. Ο Έλληνας Υπουργός υπέδειξε ακόμη μία ΜΚΟ με έδρα τη Νορβηγία και ακόμη πέντε ευρωπαϊκές υπηρεσίες παροχής βοήθειας, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η συνέργεια σε παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα αποτελεί εγκληματική ενέργεια.

Οι ακτές των ελληνικών νησιών έγιναν τόπος άφιξης χιλιάδων προσφύγων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Μηταράκης υποστηρίζει ότι η επιχείρηση παράνομης εισόδου για τους Σομαλούς, ξεκινάει με την απόκτηση φοιτητικής visa και κάρτας ιατρικής περίθαλψης. Έπειτα μεταφέρονται στην Τουρκία, όπου τους επιτρέπεται να μετακινούνται ελεύθερα. Ο Έλληνας Υπουργός συμπληρώνει: « Η μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη γίνεται μέσω πτήσεων της Turkish Airlines, κάτι που διευθετείται μέσω επαφών στο Μογκαντίσου. Από εκεί, οι μετανάστες μεταφέρονται σε θέσεις-κλειδιά των τουρκικών ακτών, όπου συνεργάζονται με ομάδες που τους μεταφέρουν σε νησιά όπως η Λέσβος. Έπειτα, οι σύνδεσμοί τους, τους μεταφέρουν στην Αθήνα, μετά στο Βερολίνο, το Καλέ και τέλος κρύβονται σε φορτηγά και καταλήγουν στο Λονδίνο.

Τον περασμένο μήνα, η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel, υπέγραψε μια συμφωνία κόστους 28 εκατομμυρίων λιρών με τον Γάλλο ομόλογό της, στόχος της οποίας ήταν η μείωση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη Βρετανία με μικρές βάρκες.

Ωστόσο η συμφωνία δεν έχει αποτρέψει την άφιξη μεταναστών στις βρετανικές ακτές και, παρότι υπεγράφη, οι γαλλικές αρχές αρνούνται να σταματήσουν τις βάρκες που βρίσκονται ήδη στη θάλασσα της Μάγχης και κατευθύνονται στη Βρετανία.

Το περασμένο έτος, πάνω από 8.500 μετανάστες εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα χρόνο πριν, ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος κατά 1.850.

Αυτό το στατιστικό στοιχείο δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά την απόσυρση, λόγω της κακοφτιαγμένης νομοθεσίας, των κατηγοριών κατά 69 Αλβανών μεταναστών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να εισέλθουν στη Βρετανία, κρυμμένοι σε αλιευτικό πλοίο.

Το περιστατικό συνέβη ένα μήνα πριν (17/11), με την Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη βρετανική συνοροφυλακή, να ακινητοποιεί το αλιευτικό κοντά στις ακτές της περιοχής Νόρφολκ στην ανατολική Αγγλία.

Η αποτυχία άσκησης ποινικής δίωξης κατά των 69 μεταναστών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι συνελήφθησαν πριν να πατήσουν το πόδι τους σε βρετανικό έδαφος, κριτήριο-κλειδί για τη βρετανική νομοθεσία.

Η κυρία Patel παρουσίασε πριν από ένα μήνα ένα νέο νομοσχέδιο, που διευκολύνει το δικαστικό σύστημα να απελαύνει αλλοδαπούς εγκληματίες.

Η προσέγγισή της δέχτηκε σφοδρή κριτική από νομικούς στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν έχει γίνει ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο η νέα νομοθεσία θα ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα, λαμβάνοντας υπόψη και το βρετανικό νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του 1998.

Μετάφραση: Νίκος Χριστοφορίδης

Πηγή: dailymail.co.uk

 

1 σχόλιο :

 1. Ερώτηση του ευρωβουλευτή Γ.Λαγού για τον κίνδυνο απόβασης Σομαλών «προσφύγων» στα νησιά του Αιγαίου.
  Ο επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τους 2500 Σομαλούς που έχουν συρρεύσει στα παράλια της Σμύρνης περιμένοντας να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα Τούρκοι διακινητές.
  «Σομαλική “απόβαση” στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ευλογίες της Τουρκίας
  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τις 214 αφίξεις λαθρομεταναστών που καταγράφηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου 2020 στη Λέσβο, οι 142 προέρχονται από τη Σομαλία. Την ίδια στιγμή, 2500 Σομαλοί βρίσκονται στην Σμύρνη περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα. Χωρίς αμφιβολία, αυτό το παράδοξο, το να δέχεται μία χώρα σαν την Ελλάδα κύματα λαθρομεταναστών προερχόμενα από μία χώρα που βρίσκεται σε απόσταση πλέον των 4500 χλμ, αποτελεί μεθόδευση της Τουρκίας. Ως γνωστόν, η Σομαλία αποτελεί προτεκτοράτο της Τουρκίας ήδη από το 2011 και είναι ευρέως γνωστό ότι όλο και περισσότεροι Σομαλοί επιλέγουν να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Τουρκία προκειμένου με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά ή τον Έβρο. Η παράνομη μετανάστευση πολιτών της Σομαλίας προς την Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, προωθείται από ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Καθοριστικό ρόλο έχει το τουρκικό «Γραφείο Διασύνδεσης», τo oποίο λειτουργεί στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου και διεκπεραιώνει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  Ερωτάται η Επιτροπή:
  Τι μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου να ανασχεθεί η ολοένα και αυξανόμενη παράνομη μετανάστευση Σομαλών οι οποίοι εισέρχονται στην ΕΕ;
  Προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στην Σομαλία ώστε να συναφθεί κάποια διακρατική σύμβαση δυνάμει της οποίας οι Σομαλοί , οι οποίοι σε καμμία περίπτωση δεν είναι πρόσφυγες, να επαναπροωθηθούν στην χώρα τους»;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...