Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

«ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ…;;; Του δικηγόρου συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη

 

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΝΕΡ. ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

 

To βραβείο της προδοσίας έλαβαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. Τι πολιτικό σκοπό εξυπηρετεί αυτή η βράβευση; 

 

 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «Το μίσος των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ορυκτό μας πλούτο».

 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες – ακόμη - πληροφορίες, το Βρετανικό Μουσείο ετοιμάζεται να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για να συναινέσει στον δανεισμό για (25 + 25) = 50 χρόνια των υπολοίπων πέντε Καρυάτιδων του Ερεχθείου, που εκτίθενται στο νέο Μουσείο τής Ακροπόλεως, ώστε να υλοποιηθεί - επί τέλους - το «όνειρο» της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη πού τις ήθελε «όλες μαζί»…


Σύμφωνα με τις ίδιες - ανεπιβεβαίωτες, αλλά πολύ πιθανές - πληροφορίες, παρόμοιο αίτημα για τον δανεισμό επί (25+25) = 50 χρόνια του «Ηνιόχου των Δελφών», ετοιμάζεται να υποβάλει το Γαλλικό Μουσείου του «Λούβρου», επικαλούμενο μάλιστα ως επιχείρημα ότι, προς τιμήν του σπουδαίου εκθέματος, θα μετονομάσει μία μεγάλη αίθουσά του σε «Αίθουσα Ηνιόχου»!!!


 Επίσης και το Γερμανικό Μουσείο του Βερολίνου, φέρεται να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, για να «δανεισθεί» για (25+25) = 50 χρόνια, το περίφημο χρυσό «Στεφάνι της Βεργίνας», που ανακάλυψε μ ε τ α π ο λ ε μ ι κ ά ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης!!!

 

 (Και προφανώς γι’ αυτόν τον λόγο δεν το συναπεκόμισαν μαζί με τά άλλα κλοπιμαία αρχαιολογικά μας εκθέματα, τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, όταν εγκατέλειπαν την Ελλάδα τον Οκτώβριο 1944…).


Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή εφιαλτικές προοπτικές για τα κορυφαία εκθέματα της αρχαιοΕλληνικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς μας;;;

Δυστυχώς, με τις απίστευτα επιπόλαιες (ή μήπως δόλιες και υποβολιμαίες;;;), διατάξεις του Ν. 4761/2020 «Περί ρυθμίσεων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό κλπ.», τα παραπάνω «σενάρια» για την - νομότυπη πλέον - λεηλασία των πολύτιμων αρχαιοΕλληνικών σπαραγμάτων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, είναι εφικτή και – βεβαίως - εφιαλτική για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Όταν μάλιστα οι επαίσχυντες διατάξεις του παραπάνω νόμου (ΦΕΚ Αριθ. Φύλλου 248 της 13 Δεκεμβρίου 2020), ψηφίστηκαν ήδη από «σύσσωμη» την συμπολίτευση της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (μαζί και οι αρχαιολάτρες βουλευτές κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης…), με την «ευγενική» σύμπραξη και του … «Μουσείου Μπενάκη», συγγνώμη του «ΚΙΝΑΛ», ήθελα να πώ…

Εννοείται ότι, αμέσως έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους, γι’ αυτή την απίστευτη «έμπνευση» τής Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη, για την δυνατότητα νομότυπης ξενηλασίας των Ελληνικών πολιτισμικών θησαυρών μας και πολλοί γνωστοί «ρέκτες» περί των πολιτισμικών θεμάτων εν Ελλάδι, όπως λ.χ. ο «Υψηλότατος» (κυριολεκτικά…) Γεώργιος Β’, της δυναστείας των Παπανδρέου (γνωστός – χαϊδευτικά - και ως «Γιωργάκης»…)!!!

Ο οποίος, αφού εμπέδωσε - ως φαίνεται - την διαφορετική έννοια των λέξεων «κάλτσες» και «κάλπες», περί των οποίων είχε εκφράσει στο παρελθόν κάποιες – εύλογες - αμφιβολίες του (…), τάχθηκε αμέριστα υπέρ της ενθαρρυντικής προοπτικής, οι επόμενες γενεές των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων να μαθαίνουν περί των κορυφαίων αρχαιολογικών ευρημάτων μας, επισκεπτόμενοι - κατά τις σχολικές τους εκδρομές - τα παραπάνω Μουσεία του Λονδίνου, των Παρισίων και του Βερολίνου… Τι δεν καταλάβατε;;;

Ελληνίδες και Ελληνες γρηγορείτε!!!

Οι «Εφιάλτες» είναι ήδη «εντός των τειχών» και δυστυχώς η «Κερκόπορτα» είναι πάλι ανοιχτή!!!

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.12.2020.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Ο Μητσοτάκης έχει εξουσιοδοτηθεί για ό,τι έχει μέχρι στιγμής πεπραγμένα. Κανένας ψηφοφόρος του δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Ο εσχατόγερος πατέρας του, κατείχε στην συλλογή του (!) αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από νόμιμη ανασκαφή. Ο πεθερός του, λέγεται ότι είναι έμπορος αρχαιοτήτων, υπό την σκέπη επιχείρησης με τίτλο γκαλερί Γκραμπόφσκι, στο Λονδίνο. Ο ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι, ο Μητσοτάκης αν έπιανε καλή τιμή, θα πούλαγε και την Ακρόπολη. Ποια καλύτερη μοίρα περίμενε τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από το σόι του μισέλληνα, από την εκποίηση του μπακαλόγατου; Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι μπεκρήδες της Κυριακής των εκλογών, που προτίμησαν τα ουζάκια στις παραλίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ ??

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ?

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ..." ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ?? "

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ?

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

  ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ή ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ?

  ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

  ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΑΝΕΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ... " ΑΓΙΟΥ" ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ ΕΤΣΙ?

  " Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ " ΕΛΕΓΕ Ο Γ. ΣΟΥΡΡΗΣ.

  ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ.

  ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ...." ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ " ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ Α ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ??

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ " ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ", ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, Η ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ?

  ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ?

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ?

  ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ...." ΧΡΕΟΣ " ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ
  ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ?

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

  ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

  ΝΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ " ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ " ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ.

  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ " ΧΡΕΟΣ " ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ....

  Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΣΟΥ.

  ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΟΡΑΗΣ: «Τι συμφέρει
  στην ελευθερωμένη
  από Τούρκους Ελλάδα να πράξει,
  για να μη δουλωθεί
  σε χριστιανούς τουρκίζοντες»,
  1830…

  Του Γιώργου Λεκάκη

  Ο μέγας Χιώτης λόγιος και διαφωτιστής Αδαμάντιος ΚΟΡΑΗΣ (γεννηθείς στην Σμύρνη, 1748 – 1833), εξέδωσε πόνημα με τίτλο «Τί συμφέρει εἰς τήν ἐλευθερωμένην ἀπό Τούρκους Ἑλλάδα νά πράξῃ εἰς τάς παρούσας περιστάσεις, διά νά μή δουλωθῇ εἰς χριστιανούς τουρκίζοντας - διάλογος δύο Γραικῶν».
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΟΡΑΗ, ΕΔΩ.
  Εκδότης ήταν ο Γ. Πανταζίδης, στο Παρίσι (C. Eberhart[1]), το 1830.
  Ήταν η β΄ έκδοση του πονήματος, σε σχήμα 8ο, και είχε 48 σελ.
  Η α΄ έκδοση είχε κυκλοφορήσει στην Βενετία, το 1805, με τον τίτλο «Διάλογος δύο Γραικών κατοίκων Βενετίας, όταν άκουσαν τας λαμπροτέρας νίκας του αυτοκράτορος Ναπολέοντος», από την τυπογραφία του Χρυσίππου Κριτοβούλου – ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.
  ΠΗΓΕΣ: Ηλιού 1830.124. Γ. Λεκάκης «Ελληνική βιβλιογραφία». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 5.10.2015. ΒΕΡΓΟΣ, 5.11.2015.

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  ________________________________________
  [1] Θυμίζω ότι από τον ίδιο τυπογράφο είχε εκδώσει στο Παρίσι, το 1826, και το «Λυκούργου λόγος κατά Λεωκράτους», με τον υπότιτλο «ἐκδόντος καί διορθώσαντος Α.Κ. καί γαλλιστί μεθερμηνεύσαντος F. Th.». [Α.Κ. = Αδ. Κοραής, και F. Th. = F. Thurot]. Ἑλληνική Βιβλιοθήκη, τ. 16. (σχήμα 8ο, ρδ´ + 191 σελ.). ΠΗΓΗ: Ηλιού 1826.33, Ἑλληνική Βιβλιοθήκη, 1442. Γ. Λεκάκης «Ελληνική βιβλιογραφία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...