Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ: ΤΟ 75% ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA. ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ.

 Ο επικεφαλής της Pfizer, ο Έλληνας Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο - Δεν θα πάρω τη σειρά κανενός». ΕΡΩΤΗΣΗ: Κ. ΜΠΟΥΡΛΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ή ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; 

 

 

ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

 

 Οι Έλληνες υγειονομικοί ρίχνουν «άκυρο» στο εμβόλιο κορωνοϊού: Το 50 με 75% δεν θέλει να εμβολιαστεί! | Pronews

Οι Έλληνες υγειονομικοί ρίχνουν «άκυρο» στο εμβόλιο κορωνοϊού: Το 50 με 75% δεν θέλει να εμβολιαστεί!  PRONEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υγειονομικοί (νοσοκόμοι & γιατροί) της χώρας απορρίπτουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, τουλάχιστον αυτό της Pfizer, καθώς τουλάχιστον το 50% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 75%(!) των υγειονομικών δήλωσαν πως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, καθώς όπως φαίνεται έχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

 

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, δεδομένου ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου από 100 υγειονομικούς του ΕΣΥ. Εδώ και λίγα 24ωρα έχουν σταλεί ειδικές λίστες στα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία καταγράφονται όλοι οι υγειονομικοί είτε θέλουν είτε δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Οι ημερομηνίες που έχουν δοθεί ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) είναι διαφορετικές, αφού δεν είχε ορισθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο,  επισπεύδονται οι καταγραφές λόγω και της άμεσης άφιξης των πρώτων παρτίδων των εμβολίων.

Είναι ενδεικτικό ότι η 1η ΥΠΕ (Αθήνα) είχε ορίσει ως χρονικό όριο σήμερα Σάββατο (19/12), αλλά αναμένεται να δοθεί παράταση στα νοσοκομεία αφού οι περισσότεροι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιαστούν! 

Ο αριθμός των ενδιαφερομένων υγειονομικών είναι πολύ χαμηλός, παρά τις κυβερνητικές πιέσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, στο Γεώργιος Γεννηματάς, είχε δηλώσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, μόλις το 25% του συνολικού προσωπικού ότι θέλει να εμβολιασθεί.  

Δηλαδή από τους συνολικά 3.000 εργαζόμενους όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικό κ.λπ) μόνο οι 750 δήλωσαν θετικά στην καταγραφή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υγειονομικοί μπορεί να αλλάξουν και γνώμη στην πορεία των ημερών και είτε να προστεθούν στις λίστες είτε και να αφαιρεθούν και να μην κάνουν το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση υπολογίζει τώρα πως στα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών που θα εμβολιαστούν αγγίζει το 50%, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί, καθώς πριν λίγες ημέρες δήλωνε σίγουρη για... ποσοστό εμβολιασμού 80%.

Μόνη εξαίρεση η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό. Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το 60% των γιατρών έχει δηλώσει θετικά στην καταγραφή που γίνεται.

Λίστες για εμβολιασμούς έχουν αρχίσει να καταρτίζονται και στις ιδιωτικές κλινικές. Τα τελευταία δύο 24ωρα οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ενημερώσει τους συνεργαζόμενους γιατρούς τους ότι θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να εμβολιασθούν ώστε να ενταχθούν και εκείνοι στις λίστες του υπουργείου Υγείας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

15 σχόλια :

 1. Τηλε-λοίμωξη 2 ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ.
  Από την αρχή της Τηλε-Επιδημίας μαζί με τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Ρομά, και τους «προσέφυγες» έχουν καταφέρει να καταγράψουν 130.000 κρούσματα και 4044 θανάτους Ελλήνων και αλλοδαπών.
  Η θνησιμότητα του 0,31% δείχνει ότι ζήτημα είναι «κορωνοϊού φονιά» είναι πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΟ και Επικοινωνιακό.
  Από την αρχή της Τηλε-Επιδημίας η διάμεση ηλικία των θανόντων «συμπολιτών» μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.
  Νομίζω είναι προφανές ότι πρόκειται για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση».
  Ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώνει. Κοροϊδεύει, παραπληροφορεί, και εξαπατά. Δεν ανακοινώνει πόσα τεστ πραγματοποιήθηκαν κάθε ημέρα , πόσα έγιναν βάσει πρωτοκόλλου και πόσα κατόπιν αιτήματος του κρούσματος. Δεν δίνει στοιχεία για την υπηκοότητα και την εθνικότητα κρουσμάτων και νοσηλευόμενων και δεν δίνει στοιχεία για το πόσοι αποθεραπεύτηκαν
  ΥΓ. Από την 1η Ιανουαρίου έχουν κάνει 3100000 τεστ και βρήκαν 130.000 κρούσματα. Θετικότητα 4% μαζί με τους εισαγόμενους. Τι άλλο θέλετε να σας πουν για να καταλάβετε ότι σας κοροϊδεύουν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρίτη (1/12/2020) Η Ελβετία δεν εγκρίνει τα νέα εμβόλια και ετοιμάζεται για δημοψήφισμα. Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, δήλωσε ότι δεν έχει επαρκείς πληροφορίες, για να εγκρίνει τα τρία διαφορετικά εμβόλια που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση.

  Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι της λείπουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Έχουν επικοινωνήσει με τους κατασκευαστές, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία από τις μελέτες τους.
  “Μας λείπουν στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κλινικών μελετών, καθώς και για τις σημαντικές υποομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτές τις μεγάλες μελέτες” δήλωσε ο Claus Bolte, επικεφαλής του τμήματος εγκρίσεων της Swissmedic, σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη (1/12) από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.
  Για παράδειγμα, η Swissmedic χρειάζεται στοιχεία για τις προϋπάρχουσες νόσους των ατόμων που συμμετείχαν στις μελέτες. Σύμφωνα με την Αρχή, η αποδοχή εμβολίων που έχουν παραχθεί σε τόσο σύντομους χρόνους, απαιτεί έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης προς τους κατασκευαστές και τις αρχές που τα εγκρίνουν. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν λεπτομερώς οι επιπτώσεις των εμβολίων στις διαφορετικές ομάδες πληθυσμού.
  Εντωμεταξύ, η ελβετική οργάνωση “Friends of the Constitution” έχει ξεκινήσει καμπάνια εναντίον του νόμου για την αντιμετώπιση της COVID-19, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 υπογραφές, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Με βάση την εμπειρία τους, υπολογίζουν ότι 55.000 υπογραφές αρκούν για την υποβολή του αιτήματος στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία.
  Η επιτροπή δημοψηφίσματος θέλει να αποτρέψει την αναδρομική νομιμοποίηση των υπερβολικών εξουσιών που έχει αποκτήσει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και την επέκτασή της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2021. Ο νόμος Covid 19 είναι ήδη σε ισχύ και το Κοινοβούλιο συζητά ήδη τις πρώτες αλλαγές αυτές τις μέρες.
  Σύμφωνα με τους αντιπάλους του, ο νόμος Covid 19 είναι άχρηστος. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου επικεντρώνεται σε οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποφασιστούν ακόμη και χωρίς ειδικές δεξιότητες. Σε περίπτωση επανεμφάνισης της επιδημίας, δυνατότητα να εκδοθούν και πάλι αναγκαστικά διατάγματα.
  Οι “Friends of the Constitution” ισχυρίζονται επίσης ότι με τον νόμο COVID-19, εμβόλια τα οποία δεν έχουν επαρκώς δοκιμαστεί μπορεί να γίνονται υποχρεωτικά και φάρμακα μπορούν να εγκρίνονται με διαδικασίες εξπρές.
  Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί μπορεί να έχουν κι άλλες επιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις των ΜΜΕ φαίνεται να είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η κρίση σ’ αυτόν τον τομέα δεν συνδέεται με την πανδημία.
  Η επιτροπή δημοψηφίσματος έχει προθεσμία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2021 για να συγκεντρώσει τις υπογραφές. Το δημοψήφισμα, πιθανότατα, θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2021, όταν ο νόμος θα μετράει ήδη 9 μήνες που θα είναι σε ισχύ.
  mandataapoekso.blogspot
  Ζ.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 19.12.2020 Κορονοϊός-Ελβετία: «Ναι» στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech
   Περισσότερα από 4.000 τα κρούσματα στη χώρα κάθε μέρα.
   Η χρήση του εμβολίου των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 εγκρίθηκε στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας Swissmedic.
   "Έπειτα από μια σχολαστική εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, η Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων", επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.
   "Έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση σύντομα, εγγυώμενοι τον σεβασμό σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα", δήλωσε ο διευθυντής της Swissmedic Ράιμουντ Μπρούχιν.
   Η Ελβετία, με πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, διασφάλισε την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, τις οποίες έχει διαπραγματευτεί με τρία διαφορετικά εργαστήρια: 3 εκατομμύρια με τις Pfizer-BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την AstraZeneca.
   Χθες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία Covid-19.
   Η Ελβετία καταγράφει καθημερινά περισσότερα από 4000 κρούσματα και περισσότερους από 100 νεκρούς. Συνολικά, η χώρα μετρά 400.000 μολύνσεις και 6.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.
   Από την 22α Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι και οι χώροι αναψυχής θα κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό. Αντιθέτως, τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, με περιορισμένη, ωστόσο, χωρητικότητα, διευκρίνισε η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα.
   Οι περιορισμοί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Κορονοϊός - Ρωσία: Οι νεκροί από την ξεπέρασαν τους 50.000
  Σε 585 ανήλθαν οι θάνατοι που προκλήθηκαν από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε στη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 50.347.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συναγερμός σε νοσοκομείο του Σικάγο: Σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer - Έρευνα ξεκίνησε ο FDA. Ποια χημική ουσία «δείχνει» ως υπαίτια ο FDA
  Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος
  Πληθαίνουν τα συμβάντα με τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech σε σημείο που νοσοκομείο στο Σικάγο διέκοψε τον εμβολιασμό του προσωπικού του και ο FDA ξεκίνησε επειγόντως έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια.
  Όπως αναφέρεται νοσοκομείο βόρεια από το Σικάγο σταμάτησε τον εμβολιασμό του προσωπικού του όταν τέσσερις νοσηλευτές παρουσίασαν έντονα αλλεργικά συμπτώματα μεταξύ των οποίων σοβαρή καρδιακή αρρυθμία.
  Τρεις από τους νοσηλευτές έγινε δυνατό να επανέλθουν ενώ ο τέταρτος εξακολουθεί και νοσηλεύεται αναφέρει το FOX 32.
  Η κατάσταση αυτή ανάγκασε του υπεύθυνους του νοσοκομείου Advocate Condell Medical Center να σταματήσουν την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer αλλά 8 ακόμη παραρτήματα στο Ιλινόις και 3 στο Γουισκόνσιν συνεχίζουν κανονικά τους μαζικούς εμβολιασμούς.
  Σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις αφορούν ένα μικρό ποσοστό από τους 3.000 περίπου εργαζόμενους, αλλά συνολικά πρόκειται για 9 πλέον περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων που έχουν εμφανιστεί σε ΗΠΑ και Βρετανία.
  Το παραπάνω γεγονός όμως ανάγκασε τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και φαρμάκων (FDA) να ξεκινήσει επειγόντως έρευνες για τις επιπτώσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech και τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασμένους.
  Ο Peter Marks διευθυντής του κέντρου βιολογικών ερευνών του FDA ανακοίνωσε ότι έχουν παρουσιαστεί τουλάχιστον 5 περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ερευνώνται από την υπηρεσία στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
  «Θεωρώ ότι έχουμε προς το παρόν το κατάλληλο σύστημα στο κατάλληλο μέρος. Πρώτον έχουμε την κατάλληλη στρατηγική για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αυτών συμβάντων και δεύτερον συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα συμβάντα αυτά», ανέφερε για να συμπληρώσει:
  «Είναι άγνωστο ακόμη τι προκαλεί τις αλλεργικές αυτές αντιδράσεις, αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι η χημική ουσία πολυαιθυλενογλυκόλη που περιέχεται επίσης και στο εμβόλιο της Moderna μπορεί να είναι η αιτία».
  Η πολυαιθυλενογλυκόλη ή PEG είναι ένα διαυγές, άχρωμο, ιξώδες που χρησιμοποιείται ως διαλύτης. Θεωρητικά έχει χαμηλή τοξικότητα και χρησιμοποιείται ευρέως σε μια ποικιλία φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως και στα εμβόλια της Pfizer αλλά και της Moderna.
  Τα αλλεργικά συμπτώματα που παρουσιάστηκαν ήταν σοβαρά: ένας εκ των ασθενών τα παρουσίασε λεπτά μετά τη λήψη του εμβολίου και αυτά ήταν πρήξιμο στη γλώσσα, δυσκολία στην αναπνοή ενώ ένας άλλος που νοσηλεύτηκε στην εντατική είχε έντονη καρδιακή αρρυθμία.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η εικόνα του κορωνοϊού στην Ευρώπη.
  Μία τάση που ήδη εμφανίζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Μεγ. Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία κι η Γερμανία που μόλις 8-15 ημέρες μετά τη μείωση των κρουσμάτων σε σημαντικό βαθμό, και την σχετική άρση των περιοριστικών μέτρων εμφανίζεται νέα ανοδική τάση.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συγκεκριμένες χώρες όπου ο δείκτης μεταδοτικότητας είχε περιοριστεί στο 0,7 -στην Ελλάδα είχε φτάσει στο 0,87- τώρα κινείται σχεδόν άνω του 1, με αυξητικές τάσεις.
  Με πλέον επικίνδυνο σημείο ότι αυτή η αύξηση των κρουσμάτων υπήρξε σχετικά γρήγορα πριν αρχίσει να καταγράφεται σημαντική μείωση των θανάτων από την προηγούμενη εξάπλωση της πανδημίας.
  Κι έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος, ύστερα από 15 ημέρες περίπου που άρχιζει ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων να αποτυπώνεται σε αυξηση των νεκρών να βρίσκει τα νοσηλευτικά συστήματα, τις ΜΕΘ επιβαρυμένα από το προηγούμενο «κύμα» του κοροναϊού.
  Σημειώνεται τέλος όσον αφορά τα τεστ η Ελλάδα είναι σήμερα στην 33η θέση (επί συνόλου 47 χωρών) στην Ευρώπη με 295.705 τεστ ανα ένα εκατομμύριο κατοίκους, με τις περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης να έχουν διπλάσια έως τετραπλάσια τεστ από την χώρα μας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγγλία. Το νέο στέλεχος κορωνοϊού μεταδίδεται ταχύτερα.
  Σε επικοινωνία που είχε ο Μπόρις Τζόνσον με ειδικούς επιβεβαίωσε ότι ένα νέο στέλεχος του ιού Covid-19 θα μπορούσε να μεταδίδεται ταχύτερα και να έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.
  Ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε πως αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποδείξεις ότι η παραλλαγή του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.
  «… Η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Αναπνευτικούς Ιούς (NERVTAG) θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι το νέο στέλεχος μπορεί να διασπείρεται ταχύτερα», είπε επίσης.
  Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
  Χθες, η χώρα κατέγραψε 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους, με τον δείκτη R να υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ταχέως.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αστείες οι όποιες παρενέργειες του εμβολίου σε σχέση με τη διασωλήνωση και τη ΜΕΘ, λέει Έλληνας γιατρός στη Βρετανία, που έκανε το εμβόλιο. 19 Δεκεμβρίου 2020
  Ο Γιώργος Σακελλίων είναι ένας από τους χιλιάδες καταρτισμένους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εμβολιάστηκε από τους πρώτους στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαμένει καθώς εργάζεται στην πρώτη γραμμή. Εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται στο νοσοκομείο του Κόλτσεστερ, στην κομητεία του Έσσεξ. Εκεί προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αναισθησιολόγος. Βασική του αρμοδιότητα είναι η νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid- 19.
  «Οι αναισθησιολόγοι είναι αυτοί που λειτουργούν τις μονάδες. Οι αναισθησιολόγοι είναι αυτοί που διασωληνώνουν είναι αυτοί που συντηρούν τους ανθρώπους στην εντατική θεραπεία και τα μηχανήματα», εξηγεί ο 52χρονος Γιώργος Σακελλίων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  Η θέση του, του επιβάλλει να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας. Με τελευταίο και πιο αποτελεσματικό, όπως λένε οι επιστήμονες, τον εμβολιασμό.
  «Οι παρενέργειες από το εμβόλιο όποιες και να είναι, είναι αστείες από το να διασωληνωθείς και να περάσεις πέντε μέρες στη μονάδα. Άρα, ο σχετικός κίνδυνος του εμβολίου είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το να νοσήσεις. Γι' αυτούς που μπορούν να καταλάβουν... Για όποιους αρχίζουν τη συνωμοσιολογία για τσιπάκια και για μεταλλάξεις, εκεί δεν έχω να πω κάτι...», υπογραμμίζει ο κ. Σακελλίων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκείνο που δεν θα ξεχάσει ο Έλληνας αναισθησιολόγος, είναι και αυτό που τον προέτρεψε να κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη το εμβόλιο: ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό που κούραρε. Αρχές Φλεβάρη του 2020. «Ένας άνθρωπος 50 χρόνων, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ήρθε με δύσπνοια, διασωληνώθηκε μέσα σε πέντε- έξι ώρες γιατί δεν μπορούσε να υποστηρίξει την αναπνοή του και κατέληξε μετά από δώδεκα- δεκατέσσερις ώρες, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα», περιγράφει.
   «Ήταν ο μοναδικός μας άρρωστος εκείνη τη στιγμή ήταν ο πρώτος άρρωστος. Κάναμε τα πάντα που μπορούσαμε να κάνουμε και τον βλέπαμε να φεύγει να πεθαίνει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα», προσθέτει με απογοήτευση για το περιστατικό που τον σημάδεψε.
   Αυτά τα συναισθήματα κάνουν μόνο γραφειοκρατική τη διαδικασία του εμβολιασμού, η οποία είναι πολύ καλά οργανωμένη, διαπιστώνει ο Έλληνας γιατρός του Κόλτσεστερ. «Όλα αυτά γίνονται με ένα email που στέλνουν προσωπικά στον καθένα. Απαντάς βάσει του χώρου δουλειάς και την ιεράρχηση σου». Οι υγειονομικοί ήταν τρίτοι στη σειρά εμβολιασμού. Προηγήθηκαν ασθενείς άνω των 80 ετών. Ακολούθησαν πολίτες που διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους και έχουν προβλήματα υγείας. Στο προσωπικό του νοσοκομείου του Έσσεξ, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές πρώτης γραμμής. Ο Γ. Σακελλίων έκανε την πρώτη δόση την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη δόση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου. Τότε θα θεωρηθεί άνοσος. «Αφού γίνεται η ενημέρωση επί τόπου σου κάνουν το εμβόλιο. Μένεις δέκα- δεκαπέντε λεπτά, μήπως υπάρχει οξεία αλλεργική αντίδραση και φεύγεις. Η μόνη ενόχληση που ένιωσα, την νιώθει κανείς και στο εμβόλιο της γρίπης καμιά φορά, είναι λίγη ευαισθησία στον ώμο εκεί που έγινε η ένεση και ένα βάρος την επόμενη μέρα στο ίδιο χέρι», περιγράφει ο γιατρός που είναι μέσα στους πρώτους διακόσιους χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι εμβολιάστηκαν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
   Αλλά ακόμα και τότε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο. Το εμβόλιο μεν προστατεύει, αλλά δεν σταματά κάποιον από το να είναι ασυμπτωματικός φορέας και να μεταδίδει τον ιό. Το αποδεικτικό του εμβολίου είναι μια κάρτα στην οποία υπάρχει ο αριθμός παρτίδας, ο τύπος του εμβολίου και η εταιρεία που το παρήγαγε. Ακόμα δεν έχει κριθεί αν θα χρησιμοποιηθεί σαν διαβατήριο για τις αεροπορικές πτήσεις. Πάντως, ακούγεται ότι ορισμένες χώρες αλλά και ταξιδιωτικές εταιρείες θα ενθαρρύνουν τα ταξίδια για εμβολιασμένους έναντι της πανδημίας Covid-19. Το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται να κρατήσει τέσσερις με πέντε μήνες ώστε να εμβολιαστεί ένα 50%-60% του πληθυσμού. «Για να ησυχάσουμε από το κακό», καταλήγει ο Έλληνας γιατρός του Κόλτσεστερ που φέτος θα κάνει γιορτές μακριά από την οικογένειά του.
   Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ - Μαρία Παππά
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Ισραήλ: Ο Μ.Νετανιάχου εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο του Αλβέρτου Μπουρλά.
  Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εμβολιάστηκε με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, και μάλιστα δημοσίευσε στο Twitter βίντεο από την εν λόγω στιγμή.
  Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να δώσει το παράδειγμα στον πληθυσμό του Ισραήλ, όπου έχουν καταγραφεί 370.000 κρούσματα και 3.057 θάνατοι από την Covid-19.
  Το Ισραήλ έχει παραγγείλει συνολικά 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Moderna.
  Η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ θα ξεκινήσει από το υγειονομικό προσωπικό και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
  Ωστόσο, η έναρξη της επιχείρησης εμβολιασμού δεν συνοδεύεται προς τον παρόν από χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
  Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της πολιτικής των «πράσινων» χωρών, από όπου προερχόμενοι οι ταξιδιώτες δεν είχαν υποχρέωση καραντίνας.
  Από αύριο, όλοι όσοι εισέρχονται στο Ισραήλ θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κορωνοϊός: Ποιο είναι το νέο στέλεχος - Θα δράσουν τα εμβόλια;
  Τι επισημαίνουν οι επιστήμονες σχετικά με την παραλλαγή VUI-202012/01 του κορονοϊού, που "σαρώνει" στη Βρετανία.
  Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι περισσότερες από τις νέες παραλλαγές εξαφανίζονται. Μερικές φορές εξαπλώνονται χωρίς να αλλάξουν τη συμπεριφορά του ιού. Πολύ περιστασιακά, προκαλούν δραματικές αλλαγές.
  Και το ερώτημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι επιστήμονες είναι απλό: εμπίπτει η παραλλαγή VUI-202012/01 του κορονοϊού σε αυτήν την τελευταία κατηγορία; Αποτελεί αυξημένο κίνδυνο για την υγεία; Ή μήπως συνέβη η πρόσφατη ταχεία εξάπλωσή της στη νότια Αγγλία επειδή έχει προκύψει σε ανθρώπους που μολύνουν πολλούς άλλους ανθρώπους, πιθανώς επειδή αγνοούν τους περιορισμούς για τον Covid-19;
  Να σημειωθεί ότι το Σάββατο (19/12) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το νέο στέλεχος είναι 70% πιο μεταδοτικό.
  Αυτά τα βασικά ερωτήματα, που συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης της νέας παραλλαγής από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, απαντήθηκαν από τον επικεφαλής ιατρό της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι.
  "Ως αποτέλεσμα της ταχείας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής, των προκαταρκτικών δεδομένων μοντελοποίησης και των ταχέως αυξανόμενων ποσοστών επίπτωσης στα νοτιοανατολικά. H Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών για Αναπνευστικούς Ιούς (Nervtag) θεωρεί τώρα ότι το νέο στέλεχος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα. Έχουμε ειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα για να το κατανοήσουμε καλύτερα", δήλωσε.
  Σε αυτές τις αναλύσεις, επιστήμονες θα αυξήσουν το νέο στέλεχος στα εργαστήρια, θα μελετήσουν τις αντιδράσεις των αντισωμάτων και θα ελέγξουν τις διασταυρούμενες αντιδράσεις με εμβόλια κορονοϊού, όπως αναφέρει ο Observer.
  Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής είναι ανησυχητική - αν και πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αρκετές προηγούμενες μεταλλάξεις του Covid-19. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Δανίας θανάτωσε εκατομμύρια βιζόν αφού ανακάλυψε ότι εκατοντάδες περιπτώσεις Covid-19 συσχετίστηκαν με παραλλαγές του Sars-CoV-2 που μεταφέρθηκαν από εκτροφεία βιζόν. Και τον Οκτώβριο, οι αναλύσεις διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας παραλλαγής κορονοϊού που προήλθε από Ισπανούς εργάτες γης που εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ευρώπη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το κυρίαρχο ιατρικό παράδειγμα είναι φαρμακο-κεντρικό και όχι ανθρωποκεντρικό
  ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ

  Για τα κορωνο-εμβόλια οι εξής παράμετροι παραμένουν άγνωστοι:
  ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, διάρκεια ανοσίας, μεταδοτικότητα εμβολιασμένων, παρενέργειες.
  Γι' αυτό άλλωστε έχουν λάβει έκτακτη προσωρινή έγκριση, και όχι κανονική άδεια κυκλοφορίας.
  Εν τούτοις οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο τα προωθούν μετά μανίας, τα καθιστούν υποχρεωτικά αμέσως ή εμμέσως, και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να εγείρουν αξιώσεις έναντι εταιρειών, οργανισμών εγκρίσεως, και κυβερνήσεων.
  Φαίνεται ότι τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, παρέχοντας πολλαπλά υλικά οφέλη σε όσους τα εγκρίνουν και τα υποστηρίζουν.
  .........................................................................................................
  Οι διάφοροι τσαρλατάνοι "ιατροί" που σήμερα φωνασκούν στα κανάλια ότι πρέπει να γίνει μαζικός εμβολιασμός για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τους ασθενείς με κορωνοϊό, σε λίγο καιρό θα σιωπούν για την τεράστια συμφόρηση των νοσοκομείων από ασθενείς με παρενέργειες λόγω κορωνο-εμβολίου. Τότε θα προσπαθήσουν να θάψουν το θέμα με την βοήθεια των εξωνημένων μμε.
  .............................................................................................................
  Το κυρίαρχο ιατρικό παράδειγμα είναι φαρμακο-κεντρικό και νοσοκομειο-κεντρικό, και όχι ανθρωποκεντρικό.
  Η κρατικώς κατευθυνομένη ιατρική επιβάλλει ό,τι συμφέρει τις φαρμακευτικές εταιρείες και ό,τι συμφέρει τους νοσοκομειακούς οργανισμούς, και όχι ό,τι συμφέρει τον άνθρωπο-ασθενή.
  Υπερδιάγνωση, πολυφαρμακία, υπερβολική ιατρική αγωγή, αποτελούν τους σύγχρονους εφιάλτες των ανθρώπων, οι οποίοι από ασθενείς καταλήγουν μόνιμοι πελάτες του κυρίαρχου παστερικού-ιατρικού παραδείγματος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το έντυπο συγκαταθέσεως του κορωνο-εμβολίου δεν εμπεριέχει ρήτρα ευθύνης
  ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ
  Το έντυπο συναινέσεως που θα υπογράφει το κάθε πειραματόζωο προκειμένου να λάβει μέρος στο κορωνο-πείραμα, ναι μεν ζητά την συγκατάθεσή του, αλλά πουθενά δεν αναφέρει ποιός θα είναι υπεύθυνος για τις παρενέργειες. Το κράτος; το υγειονομικό προσωπικό που χορηγεί το κορωνο-εμβόλιο; η φαρμακευτική εταιρεία; Οι δημοσιογραφικοί πλασιέ που το διαλαλούν;
  Ποιός θα έχει την ποινική και αστική ευθύνη έναντι του πειραματόζωου; Προφανώς ουδείς. Αφού υπάρχουν κορόϊδα που προσφέρονται αφιλοκερδώς να ζημιώσουν την υγεία τους προκειμένου να πλουτίσουν οι γενοκτόνοι τους, γιατί να συμπεριληφθεί στο έντυπο κάποια ρήτρα ευθύνης;
  Τα πειραματόζωα θα κληθούν να καταστούν εφ' όρου ζωής πελάτες-ασθενείς των φαρμακευτικών εταιρειών, διότι θα τους ζητούν να εμβολιάζωνται κάθε χρόνο, ίσως και συχνότερα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία τους.
  Το αστείο είναι ότι στο έντυπο αναγράφεται ότι τα πειραματόζωα πριν εμβολιαστούν, θα ενημερώνωνται για τις αντενδείξεις και τις παρενέργειες, και μετά θα συναινούν. Εννοείται ότι τα περί ενημερώσεως είναι ψέμμα.
  Όπως κάνουν τώρα από τα καθεστωτικά μμε, θα τους λένε μόνον θετικά πράγματα, και θα τους φοβίζουν ότι αν δεν εμβολιαστούν, θα πεθάνουν.
  Αν τολμούν, ας τους πουν ότι χωρίς το εμβόλιο, ο κορωνοϊός έχει 0.05% θνητότητα, οπότε το εμβόλιο δεν θα έχει στατιστική σημασία. Αντιθέτως θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον οργανισμό. Και τότε να δούμε πόσοι θα το κάνουν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό - Εξετάζεται απαγορευτικό στις αφίξεις από Βρετανία.
  Τα μέτρα που θα ληφθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία είναι το αντικείμενο σύσκεψης στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  Εξετάζεται εάν θα αυξηθεί η καραντίνα στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Βρετανία σε περισσότερες από 3 ημέρες που ισχύσει σήμερα ή εάν θα υπάρξει απαγορευτικό, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Την ενίσχυση των ελέγχων στην Ευρώπη ζήτησε ο ΠΟΥ μετά τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.
  Την ενίσχυση των ελέγχων στην Ευρώπη ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά και τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία.
  Εκτός της βρετανικής επικράτειας, κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Δανία (9), όπως και στην Ολλανδία και την Αυστραλία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που συστήνει στα μέλη του να «ενισχύσουν τις ικανότητές τους προσδιορισμού της αλληλουχίας» του ιού, μέχρι να μάθουν περισσότερα για τους κινδύνους που θέτει η μετάλλαξη, επισήμανε μια εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Ευρώπης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...