Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή.

 

 Εικόνες Βυζαντινές – Culture Thessaloniki

Τελικά η Γερμανία θα επιτρέπει την περιτομή σε Εβραίους και Μουσουλμάνους.

Να υποχωρεί φαίνεται τελικά η γερμανική κυβέρνηση στις πιέσεις που δέχθηκε από εβραϊκές και μουσουλμανικές οργανώσεις και αποφάσισε να μην ισχύει στην χώρα, η απαγόρευση τέλεσης της περιτομής.

 

Όλα ξεκίνησαν με την μη δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας το οποίο θεώρησε πως η περιτομή εμπεριέχει κίνδυνο σωματικής βλάβης για τα μικρά αγόρια τα οποία υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει σε όλο το γερμανικό κράτος, αλλά μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όμως σαν κεραυνός εν αιθρία για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ήρθε και η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας η οποία πλέον απαγορεύει σε όλους τους ιατρούς να κάνουν την επέμβαση.

Για το θέμα είχαν τοποθετηθεί με κοινή τους ανακοίνωση μουσουλμανικές και εβραϊκές οργανώσεις στην οποία ανέφεραν πως «Η συγκεκριμένη απόφαση προσβάλλει στοιχειώδη θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. [...] Η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο, αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης Εβραίων και μουσουλμάνων και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για τη διάσωση της. Απευθύνουμε έκκληση στο γερμανικό Κοινοβούλιο και σε όλες τις παρατάξεις να παρέμβουν για την αναίρεση της περί ης ο λόγος δικαστικής απόφασης».

Τελικά μετά τις αντιδράσεις αυτές, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία στη χώρα, περιλαμβανομένης και της πρακτικής της περιτομής.

«Εξ ονόματος της κυβέρνησης, όλων των μελών της κυβέρνησης θα μιλήσω ξεκάθαρα: επιθυμούμε να είναι δυνατή στη Γερμανία μια εβραϊκή θρησκευτική ζωή, μια μουσουλμανική θρησκευτική ζωή» σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

«Η ελευθερία των θρησκευτικών πρακτικών είναι ένα δικαίωμα στο οποίο έχουμε δεσμευτεί. Οι περιτομές που γίνονται με υπεύθυνο τρόπο δεν θα πρέπει να διώκονται σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή.

Τους φόβους της για την δικαστική απόφαση που απαγορεύει την τέλεση της περιτομής στην Γερμανία εκφράζει η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει πως κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την χώρα της φαιδρή.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ φέρεται να είπε πως «δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς».

Όλα ξεκίνησαν με την μη δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας το οποίο θεώρησε πως η περιτομή εμπεριέχει κίνδυνο σωματικής βλάβης για τα μικρά αγόρια τα οποία υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει σε όλο το γερμανικό κράτος, αλλά μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Όμως σαν κεραυνός εν αιθρία για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ήρθε και η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας η οποία πλέον απαγορεύει σε όλους τους ιατρούς να κάνουν την επέμβαση.

Η απόφαση αυτή ένωσε τους «προαιώνιους εχθρούς», Εβραίους και Μουσουλμάνους οι οποίοι εξέδωσαν και κοινή ανακοίνωση στην οποία γινόταν ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο έθιγε κατάφωρα τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...