Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί, στελέχη της ΝΔ και οι συγγενείς τους, έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, δημοσιοποιώντας μάλιστα τις σχετικές φωτογραφίες. Γιατροί δεν εμβολιάστηκαν για να μπουν στη σειρά τους διάφοροι πολιτικοί. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

 Συνολικά η λίστα που είχε βγει με την σφραγίδα του Κούλη, αφορούσε 126 κυβερνητικά στελέχη. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα. Όμως μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ σταματά ο εμβολιασμός τους. Οι υπόλοιποι  θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης». Οι υπόλοιποι 60  που δεν θα εμβολιαστούν δεν ήταν σε «κρίσιμα πόστα»;  Άρα απλά θα έκαναν εμβόλιο για να γλιτώσουν αυτοί και ας πεθάνουν οι άλλοι;

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΗΔΗ 280.000 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ. O EMBOΛΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ 40.000 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΤΟ BRILIFE. 

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος προς την...

 

Βγήκε λοιπόν χθες η αναπληρωματική κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πελώνη και δήλωσε ότι «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα. Όμως μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ σταματά ο εμβολιασμός τους. Οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.  Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν: 5 πολιτειακοί παράγοντες, 1 εκπρόσωπος εκκλησίας, 42 κυβερνητικά στελέχη και 18  στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί ήταν όλοι κι όλοι οι έκτακτοι εμβολιασμοί και εκεί τελείωσαν. Στο εξής όλοι ανεξαιρέτως θα εμβολιάζονται -θα εμβολιαζόμαστε- σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο».

Δηλαδή οι υπόλοιποι 60 που δεν θα εμβολιαστούν δεν ήταν σε «κρίσιμα πόστα»; Άρα απλά θα έκαναν εμβόλιο για να γλιτώσουν αυτοί και ας πεθάνουν οι άλλοι;

 

 Τα ελάχιστα εμβόλια έφεραν κυβερνητική κρίση - Οι «μανδαρίνοι», οι εμβολιασμοί-σόου και ο ανασχηματισμός.

Τα εμβόλια από τα οποία ανέμενε η κυβέρνηση να ξεκινήσει η «αντεπίθεσή» της στο μέτωπο του κορωνοϊού, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην στην συνείδηση των πολιτών και να της δοθεί «μια ανάσα» από την οργή των πολιτών για τα «lockdown χωρίς αύριο», κατέληξαν σε μία νέα παταγώδη επικοινωνιακή αποτυχία με 100% ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Μια αποτυχία την οποία προσπάθησε να μεταθέσει σήμερα στις πλάτες των κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζιδάκη και της ιατρού συζύγου του.

Σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες εμφανίστηκαν ρεπορτάζ που τους χαρακτήριζαν «μανδαρίνους», όπως και τα δεκάδες στελέχη της ΝΔ που έχουν αναλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Τι έκαναν λάθος οι «μανδαρίνοι», όπως τους χαρακτηρίζει το Μαξίμου; Τίποτα περισσότερο από ότι έκανε ο Κ.Μητσοτάκης και η ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου: Έσπευσαν να κάνουν (ή λένε ότι έκαναν...) το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δημοσίως.  Θέλοντας να στείλουν το κυβερνητικό μήνυμα σε όλους ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Και βέβαια ακολούθησε μια επικοινωνιακή «καταιγίδα». Το παράδειγμά τους έσπευσαν να το ακολουθήσουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και οι συγγενείς τους, δημοσιοποιώντας μάλιστα τις σχετικές φωτογραφίες. Συνολικά η λίστα που είχε βγει με την σφραγίδα του Μαξίμου, αφορούσε 126 κυβερνητικά στελέχη.

Όλα αυτά για να πείσουν ότι «τα εμβόλια είναι ασφαλή»! Πού είναι το πρόβλημα; Ο Κ.Μητσοτάκης, έδωσε «το καλό παράδειγμα» και οι άλλοι ακολούθησαν, αφού είχαν μπει στην κυβερνητική λίστα.

Κανείς δεν σκέφθηκε ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες που χρειάζονται περισσότερο το εμβόλιο από αυτούς (αν θεωρήσουμε πάντα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο, της συγκεκριμένης κοινοπραξίας είναι ασφαλές) και ότι όσοι θέλουν να το κάνουν θα το κάνουν, χωρίς να χρειάζεται να τους πείσει κανείς.

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο! Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ. Και λογικό είναι.

Παντού «θα τους έπαιρναν με τις πέτρες» αν έσπευδαν να το κάνουν αυτοί «για να δώσουν το καλό παράδειγμα» υποτίθεται» και όχι να το κάνουν αυτοί που το έχουν πραγματική ανάγκη, όπως οι νοσηλευτές.

Έλα, όμως που ξεσηκώθηκε θύελλα, καθώς οι πολίτες που είναι φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι που τρέμουν να βγουν έξω από αυτά καθώς τους έχουν πείσει ότι «ο κορωνοϊός κολλάει και από τον αέρα», βλέπουν τους κυβερνητικούς να κάνουν «το εμβόλιο της σωτηρίας» και αυτοί να μην μπορούν να το κάνουν;

Τα social media, όπως ήταν λογικό, «ξεσάλωσαν» με τις φωτογραφίες ειδικά της συζύγου του Κ.Χατζηδάκη, η οποία βέβαια εργάζεται στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που της επέτρεψαν να κάνει.

Βγήκε λοιπόν χθες η αναπληρωματική κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πελώνη και δήλωσε ότι «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα. Όμως μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ σταματά ο εμβολιασμός τους. Οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.  Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν: 5 πολιτειακοί παράγοντες, 1 εκπρόσωπος εκκλησίας, 42 κυβερνητικά στελέχη και 18  στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί ήταν όλοι κι όλοι οι έκτακτοι εμβολιασμοί και εκεί τελείωσαν. Στο εξής όλοι ανεξαιρέτως θα εμβολιάζονται -θα εμβολιαζόμαστε- σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο».

Δηλαδή οι υπόλοιποι 60 που δεν θα εμβολιαστούν δεν ήταν σε «κρίσιμα πόστα»; Άρα απλά θα έκαναν εμβόλιο για να γλιτώσουν αυτοί και ας πεθάνουν οι άλλοι;

Η απάντηση ήταν χειρότερη από μια «μη-απάντηση»: Πρώτον παραδέχθηκε το κύμα οργής των πολιτών. Δεύτερον παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστούν τα κυβερνητικά στελέχη. Τρίτον παραδέχθηκε ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος να βγουν οι κυβερνητικοί και να εμβολιαστούν!  

Ακολούθησαν οι «σάλτσες» περί «οργής Μητσοτάκη», καθώς είναι παντελώς ανεξήγητο γιατί οργίστηκε αφού την λίστα των εμβολιασμών την κατήρτισε το υπουργείο Υγείας και εγκρίθηκε από το Μαξίμου και δεύτερον όλοι οι κυβερνητικοί και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν έκαναν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: Εμβολιάστηκαν και το διαφήμισαν!

«Η προσπάθεια ξέφυγε από την αναγκαία προβολή των απολύτως απαραίτητων ενσταντανέ» διαρρέουν πηγές του Μαξίμου σχετικά.

Δηλαδή, είχαν βάλει και μέτρο «αναγκαίας προβολής με τα απολύτως απαραίτητα ενσταντανέ»;

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βέβαια, ομοβροντίες για το θέμα, αλλά το ζήτημα βρίσκεται αλλού: Στις λίγες -ελάχιστες- ποσότητες εμβολίων που εξασφαλίστηκαν.

Αν θεωρήσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, τότε πώς επέτρεψαν η χώρα να παραλάβει τόσο μικρές ποσότητες (κάπου 90.000) μέχρι το τέλος Ιανουαρίου;

Αφέθηκαν στις ποσοστώσεις της ΕΕ και δεν αναζήτησαν από την ελεύθερη αγορά εμβόλια! Η ίδια η Γερμανία, παρήγγειλε εκτός των «ποσοστώσεων», εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer/ΒioNTech.

Αν δεν θεωρούν στην ελληνική κυβέρνηση ασφαλή τα εμβόλια, ας βγούν να το πουν.

Αν πάλι δεν έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν, εκτός των όσων μας δίνει η ΕΕ. γιατί δεν δημιουργούν ένα εθνικό ταμείο για την αγορά τους;

Και εν τέλει, ας ζητήσουν από τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν το εμβόλια που θα αγοράσουν εκτός ποσοστώσεων.

Αν όντως σώζουν και «απελευθερώνουν», όπως διαφημίζουν, θα τσιγκουνευθεί ο πολίτης 18 ευρώ; Τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά και θέλουν άμεσες απαντήσεις.

Οι οποίες απαντήσεις δεν θα έλθουν από τον επικείμενο ανασχηματισμό, φυσικά, καθώς το lockdown έχει αποτύχει παταγωδώς και οι προβλέψεις είναι για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης μέχρι τον Απρίλιο...

 

 

Το γαϊτανάκι με τους εμβολιασμούς on camera και η αμετροέπεια των δημοσίων παραγόντων.

 

ΠΚ  ΖΟΥΓΚΛΑ

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε πως στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 προηγούνται οι ηλικιωμένοι και οι γέροντες και γερόντισσες που διαμένουν σε ειδικές δομές φιλοξενίας.

Εδώ αποφασίστηκε πως προηγούνται οι υγειονομικοί, καμία αντίρρηση, αλλά στην πραγματικότητα παρακολουθούμε ένα περίεργο γαϊτανάκι όπου οι κρατικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί παράγοντες παρελαύνουν μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό με μία σύριγγα στο μπράτσο. Πρόκειται για μία ιδιότυπη πασαρέλα.

Λένε πως αυτό το τελετουργικό αντιστοιχεί σε μία προσχεδιασμένη ενημερωτική καμπάνια. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Δεν ξέρω πού ακριβώς εντοπίζεται η «μαγκιά» αυτής της καμπάνιας. Διότι το να παρακολουθούμε τον στρατηγό, αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ή τον Βαρβιτσιώτη να εμβολιάζονται μάλλον φέρνει προς το φαιδρό. Μαγκιά θα ήταν να εμφανιστεί ένας πολιτικός, κυβερνητικός ή όχι, ένας Επίσκοπος (λέμε τώρα) οι οποίοι θα παραχωρούσαν τη θέση τους σε ένα γεροντάκι ή έναν διαβητικό, σε κάποιον πολίτη που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα, άτομα που πραγματικά προηγούνται εκ των πραγμάτων να εμβολιαστούν. Για κάποιους από αυτούς όπως και τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, ο εμβολιασμός προφανώς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Μου είναι παντελώς αδιάφορο και καθόλου πειστικό να παρακολουθώ την εικόνα ενός υφυπουργού ή ενός ανώτερου δημόσιου υπαλλήλου να εμβολιάζεται. Μου είναι παντελώς αδιάφορο να βλέπω τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα ή τον Τσιόδρα με το φανελάκι. Μάλλον η εικόνα αυτή με οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι τρέχουν να διασφαλίσουν τη δόση εμβολίου το γρηγορότερο δυνατόν. «Διά τον φόβον των Ιουδαίων».

Για να τελειώνουμε. Στην Ελλάδα όλα εξευτελίζονται εν ριπή οφθαλμού. Το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ (Institute for Health Metrics and Evaluation) μόλις δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία, αν τα πράγματα εξελιχθούν στη βάση των σημερινών εν ισχύ δεδομένων, η Ελλάδα θα μετρά 12.500 νεκρούς την 1η Απριλίου από τον Covid-19. Θα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση νεκρών. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα δημοσιοσχεσίτικα κολπάκια και τις πόζες. Διότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του τελικού απολογισμού. Και τότε κάποιοι θα θυμηθούν την έρευνα του Bloomberg (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου κατά τον Ψαλμόν Εσπερινού). Αυτά για τους δεξιούς αλλά και τους αριστερούς (υπάρχουν ενίοτε και τέτοιοι) ψάλτες.

 

 

 

Γιατροί δεν εμβολιάστηκαν για να μπουν στη σειρά τους διάφοροι πολιτικοί. ΟΙ  ΑΝΙΚΑΝΟΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ  ΣΑΝ  ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ  ΣΤΑ  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ,  ΔΕΝ  ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΩΣΟΥΝ  ΛΕΞΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ  ΤΗΣ  ΚΛΙΚΑΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

 «Άλαλη» η επιτροπή των «ειδικών» για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών από την «πίσω πόρτα»

Θάνος Νικηταράς    PRONEWS

Η επιτροπή των «ειδικών» - αυτή που έχει για τα πάντα γνώμη και βγαίνει κάθε μέρα στα τηλεοπτικά κανάλια και κουνάει στο δάχτυλο στους «απείθαρχους» πολίτες - έμεινε άλαλη για τους εμβολιασμούς των κυβερνητικών και των συγγενών τους από την «πίσω πόρτα». 

Μπορεί η Ελλάδα να έγινε θέμα, για αρνητικό λόγο στο Politico, για τ' ότι γιατροί δεν εμβολιάστηκαν για να μπουν στη σειρά τους διάφοροι πολιτικοί, όμως στην Ελλάδα... δεν κουνήθηκε φύλλο. 

Ή γι' ακρίβεια δεν κουνήθηκε φύλλο από τους «ειδικούς» που κάθε μέρα βγαίνουν στα κανάλια και κατακρίνουν τους πολίτες που - σύμφωνα με τα λεγόμενα τους - δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα. 

Αλήθεια, γιατί τώρα σιώπησαν; 

Χαρακτηριστικό ήταν πως και ο Νίκος Χαρδαλιάς που έχει πάρει τον ρόλο του «σκληρού» έκανε λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων». 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ειδικοί» σιωπούν, καθώς το έκαναν πρόσφατα και για την εξόρμηση του ζεύγους Μητσοτάκη στην Πάρνηθα. 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  

 

ΕΜΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΕΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥ… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...