Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ζόραν Ζάεφ: «Η Τουρκία, ο σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του στρατού μας. Ζήτω η Τουρκία. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ».

 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3.500 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΠΙΝΙΕΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΡΥΨΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. Η μοναδική χώρα στον πλανήτη που παρέχει ολοκληρωτική ασυλία σε κάθε έγκλημα και παρανομία των πολιτικών είναι η Ελλάδα. Ο δικός μας πρωθυπουργός ήταν χωρίς μάσκα, χωρίς αποστάσεις, σε άσκοπη μετακίνηση και με συνωστισμό πολλών ατόμων. Το δικαστικό σώμα ασχολείται με την... Χρυσή Αυγή; Στα πόσα ταξίδια υπάρχει πρόστιμο για την κ. Γκραμπόφσκι;

Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ζάεφ μετά το δημοψήφισμα: «Συνεχίζουμε»

 Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΚΑΙ  Ο  ΖΑΕΦ

Η «Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης» κατά την οποία είναι επίσημη αργία για τους Τούρκους που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, γιορτάσθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στα Σκόπια, γράφει η τουρκική Star.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  δήλωσε: «Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε ένα χέρι φιλίας στην αρχή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», είπε. 

 

 Άνεργοι εργαζόμενοι: «Τι θα έχει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Χρόνια Πολλά κ. πρωθυπουργέ».

 

 

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι τώρα σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Συμμετέχουμε από κοινού σε αποστολές που πραγματοποιούνται για να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές που πρόσφεραν στρατιωτικό υλικό στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρωτεύουσα, Σκόπια, πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια, την τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), την οργάνωση των αποδήμων Τούρκων και σχετικών κοινοτήτων, το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ με την υποστήριξη των Τούρκων στη Βόρεια Μακεδονία και την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 1944…

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ ανέφερε ότι συμμετέχει στην Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης τόσο ως άτομο όσο και ως επικεφαλής της κυβέρνησης εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική εκπαίδευση ξεκίνησε  για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία στις 21 Δεκεμβρίου του 1944 και ότι αυτή η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι οι πολίτες της τουρκικής κοινότητας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα σημειώνοντας: «Πράγματι, η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής σε χώρες εκτός της ΕΕ όπως η Βόρεια Μακεδονία. Τέσσερις χιλιάδες πολίτες μας εργάζονται στις τουρκικές εταιρείες και το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών ανέρχονται στα 392 εκατομμύρια ευρώ.

Κατέληξε λέγοντας  ότι η Τουρκία έχει προσφέρει 2.400 υποτροφίες σε φοιτητές πανεπιστημίου από τη Βόρεια Μακεδονία, «και αυτή είναι μια σημαντική βοήθεια για τους νέους».

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

 

 

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ επέλεξε να επισκεφθεί παρά τους περιορισμούς τα Σκόπια και να επιβεβαιώσει  την επιρροή που συνεχίζει να ασκεί η χώρα του στα Σκόπια.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου των Σκοπίων μετά την συνάντηση με τον κ. Σεντο στα Σκόπια τονίζει ότι οι δυο χώρες συμφώνησαν στην ώθηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Το ανακοινωθέν επισημαίνει ακόμη ότι οι κ. Πενταρόφκσι και Σεντόπ συζήτησαν την συνεργασία στο πνεύμα της ισχυρής φιλικής συνεργασίας των δυο χωρών, ενώ ο σκοπιανός πρόεδρος Σ. Πενταρόφσκι δήλωσε ότι «οι δυο χώρες συμβάλουν στην σταθερότητα και στην ασφάλεια της περιοχής μέσω της συμμαχίας στο ΝΑΤΟ».
Ο κ. Πενταρόφσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τουρκική στήριξη στα Σκόπια και έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη, την συνεργασία και την αμοιβαία υποστήριξη των δυο χωρών που είναι σημαντικές και για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο κ. Σεντόπ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ ενώ εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο «Ιστορική Περιπέτεια της Τουρκικής Τοξοβολίας» που οργάνωσε στα Σκόπια το Yunus Emre Institute (YEE) που αποτελεί το νέο εργαλείο άσκησης soft diplomacy του καθεστώτος Ερντογάν και του Archers Foundation ενός οργανισμού που αποτελεί εργαλείο άσκησης επιρροής για λογαριασμό των υιών του Τούρκου προέδρου.
Άνεργοι εργαζόμενοι: «Τι θα έχει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Χρόνια Πολλά κ. πρωθυπουργέ».

 

 Μία ανακοίνωση που θέτει ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέδωσαν 135.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που παραμένουν άνεργοι.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το δικό τους πρόβλημα δεν θα είναι με πόσους θα κάτσουν στο τραπέζι αλλά τι θα έχει το εορταστικό τραπέζι. Αρχικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι απέστειλαν ευχές προς τον πρωθυπουργό, με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας του ΠΟΕΕΤ.
«Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Σημειώνουν ωστόσο:
«Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;»
Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό - Τουρισμό προς κυβέρνηση: Συγχαρητήρια μας κάνατε να πεινάμε
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ & ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας.
Αναλυτικότερα:
Οι 85.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό που μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν σε αναστολή σύμβασης (534€ + ένσημα + μείωση ενοικίου 40%) τους οδηγήσατε πλέον στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή στα 400€ χωρίς υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις και το κυριότερο; Η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ θα καταβληθεί μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.
1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό δεν είχαν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, ελάχιστοι από αυτούς πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και δυστυχώς τίποτα άλλο από τον Αύγουστο ενώ η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς δεν έχουν εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020 (εργαζόμενοι που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ για έκτακτη επιδότηση το Καλοκαίρι, εργαζόμενοι σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).
Και φυσικά ευχές κι από τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινές τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος εκεί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γιʾ αυτούς.
2ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;
Επειδή λοιπόν όπως πολύ σωστά λέτε και εσείς "τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά", επιλέγουμε να τα περάσουμε μαζί σας στον δρόμο, κηρύσσοντας την 24/12/2020 Πανελλήνια ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου μας, ώστε τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλη την χώρα, να πουν τα Κάλαντα που και αυτά θα είναι φέτος διαφορετικά.
Δεχτείτε λοιπόν τις ευχαριστίες μας για την ....στήριξη που μας παρείχατε (όπως και το 15Αύγουστο) και τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και ευημερία το 2021.
Ελπίζουμε το νέο έτος να μας απαλλάξει από τον Κορωνοϊό, ώστε να επιστρέψουμε στην δική μας κανονικότητα.
ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ!!!»


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...