Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΠΟΧΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ. «Πετάξτε την Οδύσσεια επειδή είναι σκουπίδι. Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος». «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών» αναφέρουν καθηγητές σχολείου της Μασσαχουσέτης.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/07/blog-post_26.html

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο μεθοδευμένος   Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην  Δύση.

 Odyssey - Kindle edition by Homer. Literature & Fiction Kindle eBooks @ Amazon.com.     Did Soros Decide That Harris Should be Biden's Vice President?

 Ο  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ  ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ  ΘΕΡΜΑ  ΤΗΝ  ΝΕΓΡΟΪΝΔΗ  ΚΑΜΑΛΑ  ΧΑΡΙΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ  ΟΤΙ  Ο  ΜΠΑΪΝΤΕΝ,  ΛΟΓΩ  ΑΝΟΙΑΣ  ΔΕΝ  ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ  ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.   ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ  ΕΞΕΛΕΞΑΝ  ΤΗΝ ΚΑΜΑΛΑ.  "ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ".

 

Στις 5 Νοεμβρίου του 2017 ο γιος  του  Γεωργίου  Σόρος,  Αλέξανδρος  Σόρος,  έδωσε  στο  ινστιτούτο ανθρωπιστικών  σπουδών  στη  Βιέννη διάλεξη με θέμα:   «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΠΑΝΩ  ΣΤΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ».
Το  υλικό  το  πήρε  από  ένα  ξεχασμένο  βιβλίο  μιας  βρετανίδας  φιλολόγου,  της  Ελίζας  Μάριαν  Μπάτλερ,  που  το  1935  έγραψε  ένα  βιβλίο  με  τον  ίδιο  τίτλο.

Στην  ομιλία  του  ο  γιος  του  Σόρος  κατηγόρησε  τους  Γερμανούς  ότι  η  αγάπη  που  έδειξαν  και  δείχνουν  στον  Ελληνικό  πολιτισμό  είναι  υπεύθυνη   για  τα  δεινά  τους,  όλα  αυτά  που  έπαθαν  στους  δύο  παγκόσμιους  πολέμους.

Ανέφερε  επί  λέξει  ότι:  «επηρεάστηκαν  πολύ  απ’τον Ελληνικό ιδεαλισμό  και έγιναν «ρομαντικοί ιδεολόγοι» έτοιμοι  να  παλέψουν  με κάθε θηρίο,  πραγματικό η φανταστικό.  Οι  καταστροφές  της  Γερμανίας  οφείλονται  στους  Έλληνες  και  στο  Ελληνικό  πνεύμα.  Στα  δήθεν  υψηλά  φρονήματα  που  σας  δίδαξαν  οι  Έλληνες.  Όλα  τα  οδυνηρά  λάθη  του  γερμανικού  λαού  προκλήθηκαν  από  το  δηλητήριο  που  πήρατε  από  τους  Έλληνες».

Η Γερμανία έχει «υπερβολική έκθεση στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία και την τέχνη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το γερμανικό μυαλό είχε υποκύψει στην  “τυραννία ενός ιδανικού”.

 

 


 

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» δηλώνει η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης.

«Πέταξε την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδι)», έγραψε ο Σι Μάρτιν.

«Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος».

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» αναφέρουν καθηγητές του σχολείου της Μασσαχουσέτης  που έκοψε την Οδύσσεια από την διδασκαλία στις τάξεις του Δημοτικού, θεωρώντας ότι ο Ομηρος γράφει σεξιστικά και ρατσιστικά!

Άρχισε  συστηματική  επιχείρηση παρεμπόδισης των Αμερικανών μαθητών από την πρόσβαση τους σε έργα κλασικής  λογοτεχνίας, όπως ο Βασιλιάς Ληρ ή η Οδύσσεια.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/blog-post_63.html

 

 

 

Έχουν ξεφύγει στις ΗΠΑ: Θεωρούν τον Όμηρο σεξιστή και τον κόβουν από σχολείο!

Τι είναι το κίνημα #DisruptTexts που θέλει να «διώξει» τους κλασικούς συγγραφείς από τα σχολικά προγράμματα διδασκαλίας - Σχολείο στη Μασαχουσέτη έβγαλε την «Οδύσσεια» εκτός ύλης.

Μίνα Αγγελίνη,  ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ

To κίνημα και οι υπερβολές της «πολιτικής ορθότητας» φαίνεται πως σαρώνει και τον χώρο της Παιδείας. Εχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές κριτικής, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απέναντι σε κλασικά κείμενα λογοτεχνίας, όπως είναι τα έργα του Όμηρου και του Σαίξπηρ. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση προσπάθειας παρεμπόδισης των Αμερικανών μαθητών από την πρόσβαση τους σε έργα κλασικής lογοτεχνίας, όπως ο Βασιλίας Ληρ ή η Οδύσσεια κατηγορώντας τα κείμενα για βία και ρατσισμό. Τα γεγονότα έφερε στο προσκήνιo με άρθρο της η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Με το σύνθημα  #DisruptTexts («Διακοπή κειμένων»), ιδεολόγοι, δάσκαλοι σε σχολεία αλλά και «ταραξίες» του Τwitter διαδίδουν θεωρίες κατά των κλασικών κειμένων - από τον Όμηρο έως τον Φ. Σκοτ Φίτζεραλντ. Κεντρικό τους σύνθημα είναι ότι στη σημερινή εποχή δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση κείμενα που γράφτηκαν 100 χρόνια και πίσω και περιγράφουν περιστατικά βίας, ρατσισμού, μισογυνισμού που αφορούσαν άλλες κοινωνίες, παρωχημένες πλέον. Θεωρούν πως «μπερδεύουν» ψυχολογικά τους νέους και τους μεταδίδουν  λάθος μηνύματα συμπεριφοράς. 

Σύμφωνα με την θεωρία τους, τα παιδιά θα πρέπει να διαβάζουν έργα που παραπέμπουν μόνον στη γλώσσα και τις συμπεριφορές που χρησιμοποιούμε σήμερα και να αποφεύγουν ειδικά εκείνα τα έργα στα οποία ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο αντισημιτισμός και άλλες μορφές μίσους είναι ο «κανόνας». Με άλλα λόγια θέλουν και ζητούν να «διαγραφούν» από τα σχολικά κείμενα έργα του  Ομήρου, του Σαίξπηρ, του Νίτσε και πάρα πολλών άλλων κλασσικών.

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» αναφέρουν καθηγητές του σχολείου της Μασσαχουσέτης που έκοψε την Οδύσσεια από την διδασκαλία στις τάξεις του Δημοτικού, θεωρώντας ότι ο Ομηρος γράφει σεξιστικά και ρατσιστικά!

Τα ίδια πιστεύει και η γνωστή μυθιστοριογράφος Πάτμα Βενκατραμάν, όπως γράφει σε άρθρο της στη σχολική επιθεώρηση «School Library Journal», σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

«Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος», όσο μεγάλος και αν είναι, για την μυθιστοριογράφο Βενκατραμάν.

Σε ό,τι αφορά τον Σαίξπηρ, η ίδια επισημαίνει ότι έζησε σε μια εποχή που επικράτησαν τα αισθήματα μίσους, κατά συνέπεια κινδυνεύει να περάσει στον αναγνώστη ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι η ακαδημαϊκή αριστεία υπερτερεί της ρητορικής του μίσους.

«Οι λεπτές πολυπλοκότητες της λογοτεχνίας απαλύνονται στην ακατέργαστη διακλάδωση των «διατομεακών» αγώνων εξουσίας»,

υποστηρίζει ο καθηγητής Αγγλικών του Σιάτλ, Έβιν Σιν.

Το 2018 είχε γράψει ότι καλύτερα «να πέθανε» από το να διδάξει το «The Scarlet Letter» («Το άλικο γράμμα γράμμα») εκτός αν το μυθιστόρημα του Ναθάναελ Χόθορν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την «καταπολέμηση της μισογυνισμού και της ντροπής».

Η εκστρατεία «διακοπής κειμένων» έγινε πρόσφατα περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό όταν η δασκάλα που τάσσεται κατά του ρατσισμού, Λορένα Ζερμάν, παραπονέθηκε σημοσίως ότι πολλά κλασικά έργα γράφτηκαν πριν από 70 χρόνια:

«Σκεφτείτε την αμερικανική κοινωνία πριν από τόσα χρόνια και τις αξίες που διαμόρφωσαν στη συνέχεια αυτό το έθνος. Αυτό είναι που υπάρχει σε αυτά τα βιβλία». 

Από την πλευρά της, η Τζέσικα Κλουές, συγγραφέας μυθοπλασίας έργω για μικρά παιδιά και εφήβους, απάντησε κάνοντας καυστικά σχόλια: «Αν αμφιβάλεις ότι ο Χόθορν βρισκόταν στο πλευρό όσων επικρίνουν τους πουριτανούς... τότε είσαι απολύτως ηλίθια και δεν πρέπει να έχεις τον τίτλο της καθηγήτριας στο βιογραφικό σου στο Τwitter». Σε λίγα λεπτά, το Διαδίκτυο βομβαρδίστηκε από σχόλια κατηγορώντας την κυρία Κλουές για ρατσισμό και «βία» και ζήτησε από τον εκδοτικό οίκο «Penguin Random House» να ακυρώσει το συμβόλαιό της.

Ο εκδότης συνέχισε την συνεργασία του μαζί της μάλλον όμως η κυρία Κλουές έγραψε μία επιστολή συγνώμης: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τον απρόκλητο θυμό μου προς τη Λορένα Ζερμάν... Έχω δεσμευτεί να μάθω περισσότερα για τη σημαντική δουλειά της κυρίας Ζερμάν με το #DisruptTexts. . . . Θα προσπαθήσω να το κάνω καλύτερα.»

Αυτό δεν εμπόδισε τον συνεργάτη της κυρίας Κλουές, Μπρουκς Σέρμαν, να καταγγείλει τις «ρατσιστικές και απαράδεκτες» απόψεις της και να τερματίσει την επαγγελματική τους σχέση. Όμως, η εκστρατεία για λογοκρισία των κλασικών, φαίνεται να έχει αποτελέσματα.

«Να είσαι όπως ο Οδυσσέας και να ενστερνιστείς το μεγάλο ταξίδι προς την απελευθέρωση (στη συνέχεια, πέταξε την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδι)», έγραψε ο Σι Μάρτιν τον περασμένο Ιούνιο.

«Χαχαχα», απάντησε η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης.

«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» δηλώνει ενερυθρίαστα η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης.

Όταν ο αρθρογράφος της εφημερίδας ήρθε σε επαφή με την κυρία Λέβιν για να το επιβεβαιώσει, η ίδια απάντησε ότι βρήκε την έρευνά του «επεμβατική» στη δουλειά της και αρνήθηκενα απαντήσει. 

Επίσης ούτε ο πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικών των Δημόσιων Σχολών του Lawrence, Ρίτσαρντ Γκορχαμ, δεν απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχολιάζει η εφημερίδα «Wall Street Journal».

«Είναι τραγωδία το γεγονός ότι, αυτό το κίνημα κατά της διανόησης με στόχο την απαγόρεση των κλασικών κερδίζει έδαφος μεταξύ των εκπαιδευτικών και της εκδοτικής βιομηχανίας», επισημαίνει από την πλευρά του ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τζον ντελ Αρόζoν, υποστηρίζοντας με θέσμη τις απόψεις της κυρίας Κλουές και προσθέτει πως «η διαγραφή της ιστορίας των μεγάλων έργων περιορίζει μόνο την ικανότητα των παιδιών να μορφωθούν σωστά».

«Έάν υπάρχει κάτι κακό στην κλασική λογοτεχνία, πηγάζει από τη μη διδασκαλία της. Οι μαθητές που δεν δικαιούνται να διαβάσουν θεμελιώδη κείμενα, μπορεί να φανταστούν τον εαυτό τους τυχερό... αυτό είναι που θέλουν οι άνθρωποι που στηρίζουν την εκστρατεία #DisruptTexts - αλλά σε σύγκριση με τους καλύτερα μορφωμένους συνομηλίκους τους, θα υποφέρουν από γλωσσική φτώχεια και πολιτιστικές αναφορές. Το χειρότερο, δεν το γνωρίζουν καν», σχολιάζει με δηκτικότητα το άρθρο της εφημερίδας.

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/blog-post_22.html

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. ΑΡΑΓΕ, ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ;

 

 

 800 ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ" ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

 

 

ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΣ ΤΟ 1274 Π.Χ.;  

 

 

 

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/blog-post_71.html

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.

https://youtu.be/e7El8XxHYWg

 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/10/blog-post_23.html

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

«Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

 

  

 

 

 

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

 

 

 

 https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/12/cia.html?spref=pi

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ, Ο ΕΛΙΕΖΕΡ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA, ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

3 σχόλια :

 1. ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ.

  Ο ΟΜΗΡΟΣ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση.
  Οριακή μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας καταγράφηκε, καθώς την 1η Ιανουαρίου αναμένεται να φτάσει τα 10.718.565 άτομα (5.215.488 άνδρες και 5.503.077 γυναίκες), ή μικρότερος κατά 0,06% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2019.
  Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 40.473 άτομα (83.628 γεννήσεις έναντι 124.101 θανάτων ατόμων με τόπο συνήθους διαμονής εντός της ελληνικής επικράτειας), που εν μέρει αντισταθμίστηκε από την καθαρή μετανάστευση, η οποία εκτιμάται σε 34.439 άτομα (θετικό ισοζύγιο).
  Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία του υπολογιζόμενου μόνιμου πληθυσμού της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2020 και τις εκτιμήσεις των μεταναστευτικών ροών του 2019 της ΕΛΣΤΑΤ:
  Ο πληθυσμός ηλικίας 0- 14 ετών ανήλθε στο 14,2% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 63,5% του πληθυσμού 15- 64 ετών και 22,3% του πληθυσμού 65 ετών και άνω. Ο δείκτης γήρανσης (πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον πληθυσμό ηλικίας 0-14 ετών) ανήλθε σε 156,2. Οι περισσότεροι (3.738.901 άτομα ή το 34,9%) διαμένουν, όπως είναι αναμενόμενο, στην Αττική.
  Η καθαρή μετανάστευση εκτιμάται σε 34.439 άτομα, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ 129.459 εισερχομένων και 95.020 εξερχομένων μεταναστών. Το 2018, η καθαρή μετανάστευση είχε εκτιμηθεί σε 16.440 άτομα (119.489 εισερχόμενοι και 103.049 εξερχόμενοι μετανάστες). Σημειώνεται ότι στα στοιχεία εισερχόμενης μετανάστευσης περιλαμβάνονται και άτομα που βρίσκονταν στη χώρα μας την 1/1/2020 λόγω της προσφυγικής κρίσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ . ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗ.
  Ένας διακεκριμένος Ιταλός επιστήμονας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζας Alessandro Strumia, τιμωρήθηκε προχθές με παύση της συνεργασίας του με το κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN, επειδή σε ομιλία του σε σεμινάριο του CERN στη Γενεύη, προκάλεσε «σκάνδαλο», υποστηρίζοντας ότι στα δυτικά Πανεπιστήμια άρχισε να επικρατεί η άποψη ότι η Φυσική είναι ρατσιστική.
  ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
  Μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Illinois θεωρεί πως τα μαθηματικά, η άλγεβρα και η γεωμετρία, διαιωνίζουν τα «προνόμια των λευκών», επειδή οι όροι είναι ελληνικοί και δίνουν στους Καυκάσιους, εύσημα που δεν αξίζουν σε σχέση με το αντικείμενο.
  Η Gutierrez ανησυχεί πως τα «προγράμματα μαθημάτων που δίνουν έμφαση σε όρους όπως το πυθαγόρειο θεώρημα διαιωνίζουν την αντίληψη πως τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν από τους Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους».
  ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.
  ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...
  Διαβάστε το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων»:
  Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017
  ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ. Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Σε λίγο θα προτείνεται σαν άριστο δείγμα πολιτισμού η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...