Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκία: «Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές - Η παίρνει τις δυνάμεις της από τα νησιά ή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες»!

 ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (μία ασήμαντη μίζα τύπου Κλεφτοπασόκ - Τσοχατζόπουλου) ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΟΡΠΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. Η Τουρκική εταιρεία ASELSAN έχει εδώ και καιρό ολοκληρώσει την ανάπτυξη δύο συστημάτων αντιμέτρων (soft kill) τορπιλών.

 

  Τουρκία: «Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Ή παίρνει τις δυνάμεις της από τα νησιά ή αντιμετωπίζει τις συνέπειες»! | Pronews

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ προτείνει συμφωνίες ΑΟΖ σε Αίγυπτο & Ισραήλ: «Υπάρχουν ευκαιρίες και πιθανότητες για συμφωνία».

 

Η Τουρκία ζητά ξανά την αποστρατιωτικοποίηση 23 ελληνικών νήσων του Αιγαίου, λέγοντας πως αυτά έχουν παραβιάσει το καθεστώς που απορρέει από τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων.

Από το 1952 ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται στα 23 αυτά νησιά παραβιάζοντας το καθεστώς των συμφωνιών, λέγοντας πως το «καθεστώς κυριαρχίας τους έχει γίνει αμφισβητήσιμο», σε μια νέα προκλητική ρητορική από την Άγκυρα.

 

Αυτό είπε σήμερα σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και αυτό είπε σε ανακοίνωσή του το  τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Μάλιστα όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα doguakdenizpolitik.com και επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η  Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να απομακρύνει τα στρατεύματα της από τα νησιά αυτά αλλά και να καταστρέψει τις οχυρώσεις και όποιες εγκαταστάσεις υπάρχουν εκεί.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση εάν συνεχίσει τον εξοπλισμό των νήσων θέτει το καθεστώς ιδιοκτησίας τους, υπό αμφισβήτηση.

Επιπρόσθετα κυκλοφορεί χάρτες με τα νησιά τα οποία ονοματίζει και χρωματίζει ανάλογα με τις συνθήκες που τα διέπουν, σύμφωνα με την Τουρκία, η οποία λέγει πως είναι «συμβαλλόμενη» στην συνθήκη της Λωζάννης  και η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Ή αποσύρει τα στρατεύματά της από εκεί ή θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι έγινε με τα Ίμια το 1996.

 

 

 

 

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ προτείνει συμφωνίες ΑΟΖ σε Αίγυπτο & Ισραήλ: «Υπάρχουν ευκαιρίες και πιθανότητες για συμφωνία».

 

Σε μια προσπάθεια να απομονώσει την Ελλάδα, η Τουρκία ξεκίνησε μία εκστρατεία «γοητείας» και «προσφοράς» θαλασσίων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν ανήκουν, φυσικά, ούτε στη Τουρκία, ούτε στο Ισραήλ ή την Αίγυπτο, αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εκεί είναι η ουσία της τουρκικής προσφοράς: Προσπαθούν να δελεάσουν με περιοχές που δεν τους ανήκουν τις δύο χώρες και να διαρρήξουν τις νεοπαγείς συμμαχίες με την Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις του μίλησε για την «πιθανότητα υπογραφής συμφωνιών για ΑΟΖ με Ισραήλ και Αίγυπτο» και βέβαια ήξερε τι έλεγε: Υπάρχουν ανοικτές συνομιλίες και με τις δύο χώρες, με την Αίγυπτο πιο προχωρημένες.

Το Κάιρο θέλει να προχωρήσει σε μια συμφωνία-πακέτο που να περιλαμβάνει και την «ασφάλειά» του από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. 

Ο Χ.Ακάρ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Πρόκειται για διαδικασία που εξελίσσεται. Θα δούμε τις εξελίξεις αυτές καθώς έχουμε συμφέρονται και δίκαια στην περιοχή. Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για αυτό όπως και πιθανότητες.

Το κοινό ενδιαφέρον προς αυτή την  κατεύθυνση είναι θέμα αμοιβαίας κατανόησης. Όταν έρθει η στιγμή μπορεί να υπάρξουν και συζητήσεις», είπε.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΥΛΗ.
  Το Ισραήλ αναλαμβάνει την εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας: Η Elbit επικράτησε της CAE στην κυβερνητική αξιολόγηση.

  To Ισραήλ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και τον έλεγχο του όποιου εκπαιδευτικού κέντρου δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη πριν μερικές ημέρες.
  Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της καναδικής CAE που θεωρείται ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός ιδιωτικός φορές της Δύσης, η οποία προσέθεσε την τελευταία στιγμή και την ισραηλινή ΙΑΙ σε μια προσπάθεια να «ισορροπήσει» την ισραηλινή επιρροή στην κυβέρνηση, χωρίς πάντως να το καταφέρει, παρά το γεγονός ότι σε τεχνικό επίπεδο ήταν σαφώς καλύτερη, αν και υψηλότερου κόστους.
  Η ισραηλινή «σφήνα» που τελικά απέδωσε, έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Ισραήλ πριν από επτά μήνες.
  Είναι η πρώτη φορά που ΝΑΤΟϊκό κράτος αναθέτει την εκπαίδευση των χειριστών του σε χώρα εκτός ΝΑΤΟ.
  Βάσει της συμφωνίας οι Ισραηλινοί θα επινοικιάσουν στην Ελλάδα αριθμό M-346 Master (το αντίφραφο του ρωσικού YAK-130 με το οποίο έχουν κοινή ρίζα, χωρίς τις μαχητικές ικανότητες του ρωσικού αεροσκάφους) της Leonardo (που θα αγοράσουν οι ίδιοι) αντικαθιστώντας τα «αρχαία» Buckeye (20 χρόνια μετά την κανονική ημερομηνία απόσυρσής τους!) και θα επαναφέρει έναν αριθμό (15) αεροσκάφη Τ-6Α αρχικού σταδίου, σε επιχειρησιακή ικανότητα (τώρα ζήτημα είναι αν πετούν 3-5 αεροσκάφη).
  Σε γεωστρατηγικό επίπεδο η ανάθεση ελπίζεται να ενισχύσει την στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών απέναντι στη Τουρκία.
  Επίσης λόγω του ιδιαίτερα κομβικού χαρακτήρα που έχει ανάληψη των εκπαιδευτών της ΠΑ (για πρώτη φορά ανατίθεται σε ξένο φορέα η εκπαίδευση των χειριστών της ΠΑ εντός Ελλάδος) και της βαθιάς γνώσης που θα αποκτήσει ο εκπαιδευτικός φορέας στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ΠΑ, ελπίζεται να μην υπάρξει ποτέ προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εταιρία Κορρές- πουλήθηκε σε Κινέζους το 2017 και τώρα πια Made in Turkey !
  Γνωρίζαμε ότι η εταιρεία καλλυντικών Κορρέ εξαγοράστηκε το 2017 από Κινέζους και τη Morgan Stanley. Όμως προσωπικώς συνέχισα να αγοράζω προϊόντα της, καθώς παράγονταν στην Ελλάδα. Σήμερα έκπληκτος διαπίστωσα, σε κατάστημα της Λωζάννης (Globus), ότι μέρος της παραγωγής μεταφέρθηκε στην Τουρκία! Είναι προκλητικό, ιδίως τέτοιον καιρό που ο θρασύς γείτονας μας απειλεί με πόλεμο και που η Πατρίδα μας μαστίζεται από ανεργία και οικονομική ύφεση. Κορρές made in Turkey!…
  .
  Θα μου πείτε, η μπίζνα δεν έχει πατρίδα, πού ζω; Πιστεύω όμως πως οφείλουμε να μεταφέρουμε με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά μας στην εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με την Ελλάδα και τον φυσικό πλούτο της και που εμείς οι Έλληνες υποστηρίξαμε και αναδείξαμε. Ίσως και μποϊκοτάζ να κάνουμε. Μέχρι να φέρει πίσω την παραγωγή στην Ελλάδα.
  .
  Γεώργιος Σγούρδος – FACEBOOK
  .
  Σχ. : Την δική μας την θέση την γνωρίζετε.
  .
  ΤΙΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ !
  ..
  TourkikaNea
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το 2023 η πρώτη πτήση του νέου τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου.
  Κανονικά συνεχίζει η Τουρκία την ανάπτυξη του νέου επιθετικού της ελικοπτέρου ΑΤΑΚ-2 το οποίο αποτελεί μια βαρύτερη και μεγαλύτερη έκδοση του T-129.
  Αυτό παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς σχεδιάζει να προωθήσει το ελικόπτερο με τουρκικό κινητήρα τον TEI-TS3000. Η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου αναμένεται στις 18 Μαρτίου του 2023 και οι παραδόσεις να ξεκινούν το 2025.
  Το μέγιστο βάρος απογείωσης θα είναι περί τους 12 τόνους και το εξωτερικά μεταφερόμενο φορτίο όπλων 1.200 χλγρ. Εκτός από αντιαρματικά βλήματα το ΑΤΑΚ-2 θα φέρει ως βασικό του οπλισμό ένα πυροβόλο των 30 χλστ. Το ΑΤΑΚ-2 θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις: Μια για επιχειρήσεις από την ξηρά και μια από σκάφη επιφανείας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...