Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ) ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

 

 Η Περιτομή του Ιησού Χριστού, και η εορτή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου |  Rethemnos News

Η απαγόρευση της περιτομής στην Γερμανία, ενώνει Εβραίους και Μουσουλμάνους!

Η Γερμανία βρήκε καταλάθος τρόπο να ενώσει «προαιώνιους εχθρούς» της Μέσης Ανατολής, στο έδαφός της. Πώς; Το γερμανικό κράτος απαγόρευσε στους γιατρούς να κάνουν την επέμβαση της περιτομής.

Ωστόσο κάτι τέτοιο βρίσκει κάθετα αντίθετους τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους της χώρας οι οποίοι υποστηρίζουν πως παραβιάζεται ένα πανάρχαιο θρησκευτικό τους έθιμο.

 

Όλα ξεκίνησαν με την μη δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας το οποίο θεώρησε πως η περιτομή εμπεριέχει κίνδυνο σωματικής βλάβης για τα μικρά αγόρια τα οποία υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης η απαγόρευση αυτή δεν ισχύσει σε όλο το γερμανικό κράτος, αλλά μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όμως σαν κεραυνός εν αιθρία για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ήρθε και η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας η οποία πλέον απαγορεύει σε όλους τους ιατρούς να κάνουν την επέμβαση.

Έτσι οι παραδοσιακά αντίπαλες θρησκευτικές κοινότητες έβγαλανκοινή ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζεται πως αντί να ποινικοποιείται, η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο θρησκευτικό έθιμο το οποίο θα έπρεπε να προστατεύεται νομικά. Η κοινή δήλωση υπεγράφη από ηγέτες του Ραβινικού Κέντρου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ενωσης, του Ισλαμικού Κέντρου Βρυξελλών και της Τουρκο-Μουσουλμανικής Ενωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γερμανίας.

Οπως αναφέρουν σε αυτήν: «Η συγκεκριμένη απόφαση προσβάλλει στοιχειώδη θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. [...] Η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο, αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης Εβραίων και μουσουλμάνων και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για τη διάσωση της. Απευθύνουμε έκκληση στο γερμανικό Κοινοβούλιο και σε όλες τις παρατάξεις να παρέμβουν για την αναίρεση της περί ης ο λόγος δικαστικής απόφασης».

Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει και την αμηχανία της κυβέρνησης, με τον απεσταλμένο του BBC, Στήβεν Έβανς να μεταφέρει πως είναι προκλητικό για πολλούς, η χώρα η οποία ευθύνεται για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, να απαγορεύει τώρα ένα αναπόσπαστο στοιχείο της θρησκευτικής τους παράδοσης.

 

ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ

Την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία χαρακτηρίζεται "παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας" η περιτομή των αγοριών για θρησκευτικούς λόγους, καταδίκασε την Παρασκευή το Ισραήλ. Η περιτομή εφαρμόζεται στον ιουδαϊσμό αλλά και το Ισλάμ.

"Το Ισραήλ καλεί το Συμβούλιο να αναθεωρήσει αμέσως αυτή την απόφαση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε την Τρίτη (με 78 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 15 αποχές) την απόφαση με την οποία καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα εναντίον των "παραβιάσεων της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών".

Ζητάει να "καταδικασθούν δημόσια οι πιο επιβλαβείς πρακτικές, όπως οι ακρωτηριασμοί των γυναικείων γεννητικών οργάνων, και να θεσπισθεί νομοθεσία που να τις απαγορεύει, καθώς και να "προσδιοριστούν με σαφήνεια ιατρικές, υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σεβαστές όταν πρόκειται για πρακτικές που είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένες σε ορισμένες θρησκευτικές κοινότητες, όπως η μη ιατρικά δικαιολογημένη περιτομή νεαρών αγοριών".

Υπενθυμίζοντας πως η περιτομή είναι μια αρχαία παράδοση στον ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και ένα τμήμα της χριστιανοσύνης, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή "τροφοδοτεί τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες τάσεις στην Ευρώπη".

"Οποιαδήποτε σύγκριση αυτής της παράδοσης με τη βάρβαρη και καταδικαστέα πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων προέρχεται στην καλύτερη περίπτωση από βαθιά άγνοια και στην καλύτερη γίνεται με πρόθεση δυσφήμησης και αντιθρησκευτικό μίσος", εκτιμά ο υπουργός υπενθυμίζοντας τα επιστημονικά αναγνωρισμένα ιατρικά οφέλη της περιτομής.

Η απόφαση συνιστά "να υιοθετούνται ειδικές νομικές προβλέψεις ώστε ορισμένες επεμβάσεις και πρακτικές να μην πραγματοποιούνται πριν το παιδί φθάσει σε ηλικία που να μπορεί να πει τη γνώμη του".

Στους εβραίους και τους μουσουλμάνους, η περιτομή γίνεται εν γένει μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί τη γέννηση του παιδιού.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...