Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Πως η τουρκική διασπορά ελέγχει την πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Έβρος: Οι Τούρκοι έφτιαξαν κινητές γέφυρες για να περάσουν στην Ελλάδα;

Έβρος: Οι Τούρκοι έφτιαξαν κινητές γέφυρες για να περάσουν στην Ελλάδα;

Νέο παραλήρημα Τούρκων: «Θα δώσουμε στα νησιά του Αιγαίου τα τουρκικά τους ονόματα»! ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  Εικόνα

Ακάρ: «Πήραμε τους S-400 για να τους χρησιμοποιήσουμε και όχι για να τους έχουμε σε αποθήκες».

 

Ο Johan Westerholm, συγγραφέας του βιβλίου «Ισλαμισμός στην Σουηδία» σκιαγραφεί στην ιστοσελίδα Ledarsidorna το πως η Τουρκία επηρεάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πως ο Ερντογάν ελέγχει την διασπορά του στην Ευρώπη.

 

Στις 10-11 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο Υπουργών και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συναντηθούν για τελευταία φορά πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η ημερήσια διάταξη επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και τις σχέσεις με την Τουρκία. Η Γαλλία ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το ζήτημα μαζί με τη Γερμανία μετά τις φθινοπωρινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αποκάλυψη της αρθογράφου Rebecca Uvell σχετικά με τη Σουηδο-τουρκάλα πρώην πολιτικό με τους πράσινους Derya Uzel Senir οτι συνδέεται με την τουρκική ομάδα συμφερόντων UETD δημιουργεί ένα βαθμό στον οποίο οι τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Σουηδία.

Προς το παρόν, υπάρχουν κυρίως τρεις τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες ή ομάδες συμφερόντων που χρηματοδοτούνται από το κράτος και είναι εγκατεστημένες στην Ευρώπη.

Αυτές οι τρείς οργανώσεις έχουν διαφορετικούς ρόλους που πρέπει να εκπληρώσουν και διέπονται από την τουρκική κυβέρνηση με διαφορετικούς τρόπους γράφει ο Johan.

Η τρέχουσα, UETD ή η Ευρωπαϊκή Ένωση των Τούρκων Δημοκρατών (UETD) ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2004 ως μη πολιτική ομάδα συμφερόντων για την τουρκική κυβέρνηση και τους Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη. Από την ίδρυσή του, το UETD εξελίχθηκε περαιτέρω σε οργανισμό πίεσης και υπεράσπισης για την τουρκική κυβέρνηση και για το κυβερνών κόμμα AKP. Το UETD είναι σήμερα εγκατεστημένο στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία. Το κύριο καθήκον είναι να προωθήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τις πολιτικές του Προέδρου Ερντογάν και με τη σειρά του να πείσει τους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ευρώπη να υποστηρίξουν τις πολιτικές του.

Το UETD έχει μια ρητή αποστολή να προστατεύσει τους νέους τουρκικής καταγωγής από το να επηρεαστούν σε υπερβολικό βαθμό από τις ευρωπαϊκές επιρροές. Το UETD, όπως και η θρησκευτική αρχή της Diyanet, κατηγορείται ότι πραγματοποίησε κατασκοπεία προσφύγων σε πολλές χώρες. Είναι κυρίως μέσω του UETD που ο Ερντογάν διεξήγαγε τουρκικά εκλογικά κινήματα εκτός της Τουρκίας στις τουρκικές εκλογές.

Η άλλη, καθαρά πολιτική, οργάνωση παρόμοια με την UETD είναι η Υπηρεσία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό (YTB).

Η YTB ήταν μια αντίδραση στις δολοφονίες που διαπράχθηκαν από τη νεοναζιστική NSU στη Γερμανία και σε άλλα εγκλήματα εναντίον Τούρκων στη Γερμανία.

Το κύριο καθήκον της YTB είναι να προστατεύει τα συμφέροντα των Τούρκων πολιτών εκτός της Τουρκίας. Στη Σουηδία, η YTB εκπροσωπείται, μεταξύ άλλων, από την πρώην περιβαλλοντολόγο Rafet Candemir.

 Ο Candemir ήρθε να υπηρετήσει ως δημοσιογράφος του Mehmet Kaplan κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του ως υπουργού στην Τουρκία, αντί των τακτικών γραμματέων Τύπου.

Η τρίτη οργάνωση είναι η θρησκευτική αρχή Diyanet, η οποία σε αυτό το πλαίσιο είναι η μεγαλύτερη. Η Diyanet ιδρύθηκε το 2006. Από την ίδρυσή της, η αρχή έχει αναπτυχθεί γρήγορα και σήμερα απασχολεί πάνω από 140.000 υπαλλήλους. Το Diyanet TV κυκλοφόρησε το 2012 και τώρα μεταδίδεται 24 ώρες την ημέρα.

Η επιχείρηση έχει επεκτείνει την εκπαίδευση του Κορανίου για να συμπεριλάβει τις μικρές ηλικίες. Η Diyanet κατέχει ειδική θέση και προστατεύεται έντονα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πιστεύει ότι η Diyanet είναι σαν στρατός και ότι δεν θα ανεχθεί την προσβολή του προέδρου της Diyanet, Ali Erbaş.

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν έχει επιπλήξει το Τουρκικό Δικηγορικό Σύλλογο για να επικρίνει την καταδίκη του Αλί Έρμπα για την ομοφυλοφιλία.

Από την άποψη της δημόσιας χρηματοδότησης, είναι η μεγαλύτερη, για παράδειγμα, από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Η Diyanet απασχολεί τους ιμάμηδες που εργάζονται σε τουρκικά τζαμιά στο εξωτερικό. Επί του παρόντος, εννέα σουηδικά τζαμιά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Diyanet.

Τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γαλλία είναι 150 απασχολούμενοι ιμάμηδες που ελέγχουν περίπου 270 τζαμιά. Στη Γερμανία, με τη μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, η Diyanet εκτιμάται ότι ελέγχει 900 τζαμιά. Όπως η και UETD, έτσι και η Diyanet έχει την ευρωπαϊκή έδρα της στην Κολωνία.

Η Diyanet έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα τζαμιά, μεταξύ άλλων, για τη διαμόρφωση γνώμης προς όφελος του AKP, αλλά και για τη συγκέντρωση πληροφοριών από πρόσωπα της αντιπολίτευσης, τα οποία η DN, μεταξύ άλλων, μπόρεσε να αποκαλύψει.

Και οι τρεις αρχές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα εγκαίνια του Συνδέσμου Uygur Maarip στη Στοκχόλμη το 2016, όπου πέραν των εκπροσώπων του UETD και της Diyanet, συμμετείχαν επίσης οι Rafet Candemir και ο ιμάμης στο τζαμί της Στοκχόλμης, Mahmoud Khalfi.

Όπως ανέφερε δύο φορές ο Μαχμούντ Χαλφί, στην εφημερίδα ETC αλλά και στο Tunis News, ότι εντάχθηκε στην ιδεολογική ερμηνεία του Ισλάμ η Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι οι τρεις οργανισμοί θεωρούνται επίσης συνεργάτες της Αδελφότητας σε παράλληλη δομή. Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος προστάτης της Αδελφότητας δίπλα στο Κατάρ.

Ένας τέταρτος οργανισμός, η Millî Görüş, είναι υπό τουρκική επιρροή αλλά είναι καθαρά πολιτικός και ο παλαιότερος  οργανισμός που ιδρύθηκε το 1969. Η δραστηριότητα αυτή επικρίνεται επίσης έντονα και καθιερώθηκε κυρίως στη Γερμανία αλλά και στη Σουηδία. Στη Γερμανία, υπήρξαν αιτήματα για απαγόρευση της οργάνωσης.

Τα ιδεολογικά θεμέλια της Millî Görüş διαμορφώθηκαν από ένα από τα πολιτικά πρότυπα και εκπρόσωπους του Ερντογάν, τον Necmetin Erbakan. Το κίνημα έχει χαρακτηριστεί ένας από τους κορυφαίους τουρκικούς οργανισμούς διασποράς στην Ευρώπη και έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ισλαμιστικός οργανισμός με δραστηριότητες στην Ευρώπη. Ο όρος Millî Görüş αναφέρεται επίσης στο θρησκευτικό όραμα του οργανισμού, το οποίο δίνει έμφαση στην πνευματική δύναμη της ισλαμικής πίστης και εξηγεί την παρακμή του μουσουλμανικού κόσμου ως αποτέλεσμα της προσαρμογής στις δυτικές αξίες όπως ο κοσμικός και η ακατάλληλη εφαρμογή της τεχνολογίας του.

Η Γαλλία έχει πλέον ανακοινώσει ότι σκοπεύει να απελάσει όλους τους Τούρκους δημόσιους υπαλλήλους που απασχολούνται στη Diyanet, κυρίως ιμάμηδες και οδηγεί μαζί με τη Γερμανία για να καθορίσει την ημερήσια διάταξη για το φετινό τελικό Συμβούλιο Υπουργών και σύνοδο κορυφής. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε μια κοινή απόφαση για την κατάρτιση μιας κοινής γραμμής κατά της Τουρκίας και των δραστηριοτήτων των τριών αρχών της στην ΕΕ. Κυρίως η Σουηδία, αλλά και ορισμένες από τις χώρες του Visegrad group, θα αντιταχθούν σε αυτό καθώς οι σχέσεις φαίνονται διαφορετικές.

Στην περίπτωση της Σουηδίας, μια πολιτική παραχώρησης σε σχέση με την Τουρκία μπορεί να εντοπιστεί στην κυβέρνηση του Ρέινφελντ κατά την περίοδο του Carl Bildt ως Υπουργού Εξωτερικών. Κάτω από τον Carl Bildt, η Σουηδία ακολούθησε σταθερά μια πολιτική που αποσκοπούσε στη βελτίωση της θέσης της Τουρκίας στην Ευρώπη, κάτι που, μετά την παραίτησή του ως υπουργός Εξωτερικών, συνέχισε να είναι η κινητήρια δύναμη για τη διαμόρφωση γνώμης.

Πηγή: ypervorioi.blogspot.com   
Vradini.gr

 

 

 

 

Τα γερμανικά «Πάντσερ» που διαθέτει η Ελλάδα στον Έβρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τούρκους. Τα Ελληνικά Πάντσερ του Έβρου σκορπούν τον τρόμο. Κατασκευάζουν 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ.

 

Τουρκικά drone: Το σχέδιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή τους.

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Jerusalem Institute for Strategy and Security): Πώς τα UAV, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα επισκιάσουν τους πολέμους – To πλεονέκτημα της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

 

Κατά εκατοντάδες περνούν οι παράνομοι μετανάστες από τον «θωρακισμένο» Έβρο. Η χαρά του Κούλη και του Προδότη. Γιατί οι τούρκοι περνάνε όπλα στην Θράκη; Όπλα τουρκικής κατασκευής εντοπίζουν οι αρχές στον Έβρο. ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.


 

ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 14χρονος και 12χρονος ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 86χρονο στην Θεσσαλονίκη για 200 ευρώ. Τον χτυπούσαν αλύπητα στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και να πεθάνει στο νοσοκομείο. Τσιλιαδόροι οι παππούδες τους 40 και 45 ετών. Δεν μας λένε την εθνικότητα των δολοφόνων. 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...