Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕ Π… ΦΕΡΣΙΜΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ (ΤΥΠΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ CIA). Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Cihat Yaycı ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, «μία πολύ πιο πρακτική και φθηνή για το Ισραήλ σε σύγκριση με το έργο EastMed», ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Israel Hayom.

 ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ: ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BriLife ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ (!) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΓΙΑΤΙ;) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ mRNA ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ PFIZER KAI MODERNA. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ;

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ; ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ. ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Jerusalem Post ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ».

 Πόλεμος δηλώσεων Ερντογάν - Νετανιάχου | ΔΙΕΘΝΗ | thepressroom.gr

Φυσικό αέριο και Κυπριακή Δημοκρατία: Σενάρια και εκτιμήσεις

 

 Το «δεξί χέρι» του Ερντογάν θα προτείνει στο Ισραήλ οριοθέτηση ΑΟΖ.
ΟΝΑΛΕΡΤ

 
Σε μια απρόσμενη κίνηση θα προχωρήσει η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο «έμπιστος» του Προέδρου Ερντογάν, ο απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaycı, θα προτείνει στο Ισραήλ μια συμφωνία που έχει ως στόχο τη συνεννόηση των δύο χωρών για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην ανατολική Μεσόγειο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Οι Ισραηλινοί   είναι  ρεαλιστές  και  σκέφτονται  μόνο  (και  ορθώς)  τα  συμφέροντά τους.  Τα βρήκαν με τους Άραβες Αιγύπτιους,  (ακόμη και  με  την  Σαουδική  Αραβία),  που είχαν και  μεταξύ τους αιματηρούς  πολέμους,  γιατί να μην τα βρουν με τους Τούρκους, που στο κάτω κάτω ήταν οι καλύτεροι φίλοι στο παρελθόν.  Το Ισραήλ ενίσχυσε  στρατιωτικά  τους  τουρκογενείς  μουσουλμάνους  Αζέρους  εις  βάρος  των  Αρμενίων  και  ποτέ δεν καταδίκασε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους τούρκους.   

Αυτό το κάνει προφανώς για να αλλάξει συμμαχία όποτε το κρίνει σκόπιμο.

 

 


Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει ρητώς και εμπράκτως την υποστήριξή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, κάτι που φάνηκε τόσο στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ πριν από λίγες εβδομάδες στη Λευκωσία, όσο και από τη συμμετοχή των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, η Τουρκία ελπίζει να καταφέρει μια συμφωνία.
Ειδικότερα, η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι σήμερα το «δεξί χέρι» του Ερντογάν θα προτείνει στο Ισραήλ μια συμφωνία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Τουρκίας και Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο, υποδεικνύοντας την επιθυμία της Άγκυρας να «αναθερμάνει» τις διμερείς σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.

 

 Το  κυριακάτικο δημοσιεύμά της  εφημερίδας  Israel Hayom.

 By  Dean Shmuel Elmas and Ariel Kahana

 Israel Hayom

Erdogan confidant sends Israel another message of reconciliation

Former Turkish Admiral Cihat Yayci is proposing a bilateral agreement on the countries' shared exclusive economic zones, which would leave Israeli ally Cyprus in the lurch. Israeli official: Any proposal that comes at the expense of Cyprus is a non-starter.

 

Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι σίγουρο ότι πάσχει τόσο νομικά όσο και τεχνικά. Μια τέτοια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ θα σημαίνει ότι θα υπάρξει τουρκική θαλάσσια ζώνη νοτίως της Κύπρου, για την οποία η Άγκυρα επιμένει ότι της ανήκει.

Δεν πρέπει παράλληλα να διαφεύγει και το ότι παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν σήμερα μια ανάλογη συμφωνία δεν είναι απίθανη να συμβεί. Τόσο η Τουρκία όσο και Ισραήλ είναι ανάμεσα στις χώρες, άλλη μία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που δεν έχουν υπογράψει τη Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

 

 


Το πλάνο της Τουρκίας


Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα για την κίνηση αυτή είναι το γεγονός ότι αυτή η πρόταση θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αφού στην ουσία έχει ως στόχο να παρακάμψει το σχέδιο του αγωγού EastMed.
Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως κράτος, χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος για να «πατήσει πόδι» στην περιοχή αυτή για να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποκτήσει δικαιώματα στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου για έρευνες και κατ’ επέκταση την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
Το ισραηλινό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Cihat Yaycı σκοπεύει να προτείνει την αξιοποίηση τουρκικού αγωγού ως εναλλακτική επιλογή για τη μεταφορά του φυσικού αερίου του Ισραήλ με την Ευρώπη, μια επιλογή που θα ήταν «πολύ πιο πρακτική και φθηνή για το Ισραήλ σε σύγκριση με το έργο EastMed», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τον Yaycı.


Το «κακό ιστορικό» των διμερών σχέσεων


Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έπειτα από την απέλαση του πρέσβη του Ισραήλ, ενώ είχε ανακαλέσει τον Τούρκο πρέσβη από το Τελ Αβίβ το Μάιο του 2018, με αφορμή τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, ενώ αρκετοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ασκήσει επανειλημμένως σκληρή κριτική στο Ισραήλ για το Παλαιστινιακό.
Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, «η βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα είναι μεν μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, αλλά δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή αν συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο, η οποία είναι σύμμαχος του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των χωρών αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ. 10 ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ 50 ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. Η ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΠ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.   

 

 

 Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΖΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. Η εν λόγω φωτογραφία φαίνεται να είναι τραβηγμένη στις 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε ότι άλλοι 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ; 

 

 

 

 

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ,  Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ,  Ο  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ  ΝΑ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ  ΜΕ  ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ  ΤΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ;

 
Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.
«Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.
Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια :

 1. Προς το παρών ο Νετανιαχου αρνήθηκε συνεργασία με τους Τούρκους σε βάρος Κύπρου και Ελλάδος, και δεν το αναφαιρατε
  Μην πετροβολαμε πάντα τους εαυτούς μας γιατί σώνει και καλά είμαστε εξυπνότεροι
  Τώρα αν ποτέ η Τουρκία πλευρισει το Ισραήλ, μου λέτε τι θα λέει τότε στον Αραβικό κόσμο;
  Μου λέτε τι θα λέει στους Ισλαμιστες που θέλει να ενώσει;
  Μήπως είχε δίκιο ο Άγιος που είπε ότι η αλεπού όταν καταλάβει ότι κινδυνεύει από τα δοκανα πηδαει με τα τέσσερα. Και τότε πιάνετε απ όλα τα πόδια
  Έτσι θα πιαστεί και η Τουρκία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν διαβάσετε όλο το άρθρο θα δείτε ότι τελειώνει ως εξής:
   «Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, «η βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα είναι μεν μια ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ εξέλιξη, αλλά δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή αν συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο, η οποία είναι σύμμαχος του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των χωρών αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
   Άρα αναφέρουμε και την (φανερή) αντίδραση των ισραηλινών. Πολλά όμως στην διεθνή πολιτική γίνονται υπόγεια. Μία αφανής, μη ανακοινώσιμη συμμαχία Ισραήλ – Τουρκίας είναι πιο επικίνδυνη από μία φανερή. Μπορεί να αρχίσει π.χ. κρυφά με συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών π.χ. το Ισραήλ μπορεί να δώσει στην Τουρκία όλες τις πληροφορίες που κατέχει για την διάταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Αυτά δεν ανακοινώνονται βέβαια. Ευτυχώς ακόμη στο Ισραήλ υπάρχει μεγάλη αντίδραση στην άποψη να προδώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο και να τα ξαναφτιάξουν με τους Τούρκους. Τίποτε όμως δεν αποκλείετε στο μέλλον.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ερντογάν: Έχουμε εκτιμήσεις για αποθέματα πολλών τρισ. κυβικών μέτρων φ.α. στην (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) Ν.Α.Μεσόγειο.

  ΣΕ δηλώσεις με νόημα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αναφορικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένο ο Τούρκος πρόεδρος είπε:
  «Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου μεταξύ 3,5 και 10 τρισ. κυβικών μέτρων, ενώ για υδρογονάνθρακες οι εκτιμήσεις αναφέρουν περί το 1,5 με 3,5 δισ. βαρελιών».
  Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου δεν είναι τυχαίες βέβαια, καθώς εννοεί ότι όλα αυτά τα κοιτάσματα ανήκουν στην τουρκική ΑΟΖ και η Τουρκία θα τα εκμεταλλευτεί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κρεμλίνο: «Πολύ σημαντική η επίσκεψη του AFD στη Μόσχα».

  Το Κρεμλίνο θεωρεί πολύ σημαντική την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος AFD («Εναλλακτική για την Γερμανία») στη Μόσχα.
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο θεωρεί «πολύ σημαντική την επίσκεψη» αυτή της αντιπροσωπείας στη Μόσχα, η οποία έχει προγραμματισμένη συνάντηση αύριο 8 Δεκεμβρίου, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
  «Όχι στα σχέδια του προέδρου δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση» , δήλωσε ο Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας τους ότι το Κρεμλίνο είναι ενήμερο για την επικείμενη επίσκεψη μελών του κόμματος από την Γερμανία, τα οποία στις 8 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
  «Αναμφισβήτητα, θεωρούμε, ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη» υπογράμμισε ο Πεσκόφ. Παράλληλα επισήμανε ότι οι ρώσο-γερμανικές σχέσεις είναι «αρκετά πολύπλευρες» και έχουν πολλές κατευθύνσεις για να αναπτυχθούν «κάπου επιτυχώς, κάπου αλλού λιγότερο επιτυχώς». Ακριβώς μέσω αυτού του πρίσματος βλέπουμε την επικείμενη επίσκεψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αποκάλυψη από Haaretz: Ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επισκέφθηκε το Ισραήλ το Νοέμβριο
  Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφερόμενη, στις προσπάθειες της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ.
  Όπως σημειώνει η εφημερίδα ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Hakan Fidan πραγματοποίησε επίσκεψη-βολιδοσκόπηση των ισραηλινών προθέσεων σε σχέση με την Τουρκία το Νοέμβριο στο Τελ Αβίβ, όπου συναντήθηκε με Ισραηλινούς επισήμους.
  Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι «τα σήματα της Άγκυρας για μια βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη» και ότι «τώρα θα μπορούσε να ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο».
  Ταυτόχρονα όμως αναφέρει ότι το Τελ Αβιβ δεν δείχνει να βιάζεται ιδιαίτερα για μια βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών τώρα.
  Στο ίδιο μήκος κύματος και η ισραηλινή εφημερίδα η Shalom είχε σημειώσει πρόσφατα ότι οι προσπάθειες που κάνει η Τουρκία για βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ μάλλον θα πέσουν στο κενό.
  Όπως λέει αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας αμερικανικής διοίκησης Μπάιντεν η οποία θέλει βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά όπως προσθέτει το δημοσίευμα:
  «Να μην περιμένουν (σ.σ. στην Τουρκία ή τις ΗΠΑ) ότι το Ισραήλ θα ανοίξει πάλι τις αγκάλες του όπως παλιά.
  Το Ισραήλ έχει νέους φίλους τώρα και δεν θέλει να τους χάσει».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τουρκία: Ετοιμη να διορίσει πρέσβη στο Ισραήλ μετά από σχεδόν τρία χρόνια.
  Η Τουρκία φαίνεται να είναι διατεθειμένη να διορίσει πρέσβη στο Ισραήλ μετά από 2 1/2 χρόνια πολύ μεγάλης έντασης στις σχέσεις της με τη χώρα.
  Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι σχεδόν νεκρές, ουσιαστικα δεν υπάρχουν. Η Τουρκία δεν έχει καν πρέσβη στο Ισραήλ, δείγμα του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

  Οι Τούρκοι όμως επιθυμούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και τουλάχιστον να διορίσουν πρέσβη καλύπτοντας έτσι ένα κενό. Μόνο που ο υποψήφιος που ακούστηκε για τη θέση ίσως να μην διαθέτει το κατάλληλο προφίλ για να γίνει πλήρως αποδεκτός από το Ισραήλ.
  Ο Ουφούκ Ουλούτας δεν είναι καν διπλωμάτης καριέρας. Εργάζεται για το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ως επικεφαλής του ερευνητικού του κέντρου.Εχει σπουδάσει όμως στο Εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, είναι άριστος γνώστης της γλώσσας και της κουλτούρας αλλά...
  Το μεγάλο αλλά αφορά τη στάση του υπέρ της Παλαιστίνης. Θεωρείται υπέρμαχος των παλαιστινιακών αξιώσεων και ουδείς είναι σε θέση να ξέρει πως θα τον αντιμετωπίσει το Ισραήλ. Η Τουρκία πάντως στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και σε κάθε ευκαιρία ξιφουλκεί εναντίον της πολύ σκληρής στάσης του Ισραήλ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
  Σύμφωνα πάντως με την άποψη Τούρκου πρώην διπλωμάτη, η απόφαση έχει να κάνει με τις γενικότερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ είναι μέλος του East Med (μαζί με την Ελλάδα και στην Κύπρο) ενώ μαζί με την Αίγυπτου αντιτίθεται στα σχέδια "επέκτασης" της Τουρκίας στην περιοχή που εκφράστηκαν μέσα και από την παράνομη οριοθέτηση με τη Λιβύη.
  Η Τουρκία, αναφέρει ο ίδιος, δεν πρέπει να απομονωθεί στα ζητήματα των αποθεμάτων του φυσικού αερίου αλλά και των θαλάσσιων ζωνών. Υπό αυτήν την έννοια, οι επόμενες κινήσεις της αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον, φυσικά και για την Ελλάδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...