Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η Τουρκία παίρνει κινητήρες από την Ουκρανία για τους πυραύλους cruise Gezgin μέσα στο 2021, που θα χτυπήσουν την Αθήνα.

 Η Τουρκία παίρνει κινητήρες από την Ουκρανία για τους πυραύλους cruise Gezgin μέσα στο 2021 | Pronews

 Υπογράφηκε συμβόλαιο με την εταιρεία Ivchenko-Progress, με έδρα την Ουκρανία, για την τροφοδοσία του κατευθυνόμενου πυραύλου που εξελίσσει η Τουρκία, ως μέρος του έργου Gezgin. Με αυτή την συμφωνία, ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστούν 12 κινητήρες AI-35.

Νέα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στη δημόσια πλατφόρμα ProZorro δείχνουν ότι η Ivchenko-Progress αγόρασε 200 ανταλλακτικά για τον κινητήρα AI-35.

 

Τα χαρακτηριστικά ενός σχεδιασμού αυτού του κινητήρα απαιτούν μικρά μεγέθη και ταυτόχρονα μέσα υψηλής ενέργειας για αξιόπιστη ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα στο θάλαμο καύσης.

Οι κινητήρες είναι σχεδιασμένο να παραδοθούν στην Τουρκία το 2021. 

Από την άλλη πλευρά, άλλα εξαρτήματα που έχουν παραγγελθεί από την Progress χρησιμοποιούνται επίσης και στην παραγωγή του κινητήρα MS-400, ο οποίος είναι ξοπελισμένος με το πυραυλικό σύστημα RK-360MTS Neptune. Ανακοινώθηκε ότι στις πρώτες δοκιμές του πυραυλικού ουκρανικού πυραυλικού συστήματος, που αναπτύχθηκαν από τοπικές εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν στα τέλη Αυγούστου. Τα νέα ανταλλακτικά που αγοράστηκαν μπορεί να είναι πρόδρομα για την παραγωγή του Neptune.

 

 

 

Toυρκία: Φτιάχνει πύραυλο κρουζ με εμβέλεια 1.500 χλμ. – Την βοηθά η Ουκρανία 


Διονύσης Αντωνέλλος

 

 Toυρκία: Φτιάχνει πύραυλο κρουζ με εμβέλεια 1.500 χλμ. – Την βοηθά η Ουκρανία 

 

 .sportime.gr/

Τουρκία: Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να αναπτύξει τουρκικούς πυραύλους κρουζ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Defense Express, η Ουκρανία θα προμηθεύσει με προηγμένους πυραυλοκινητήρες τους τουρκικούς πυραύλους Gezgin με δυνατότητα επίθεσης στα 1.500 χλμ.

Η SE Ivchenko-Progress, που σχεδιάζει κινητήρες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας και προηγμένους πυραύλους κρουζ, υπέγραψε σύμβαση με την Τουρκία για κινητήρες AI-35 turbojet στον πύραυλο Gezgin.

Η Τουρκία αναπτύσσει επί του παρόντος έναν νέο πύραυλο που εκτοξεύεται από πλοία και υποβρύχια, τον Gezgin, που μοιάζει με τους αμερικανικούς πυραύλους Tomahawk και ρωσικούς Kalibr.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. Κατασκοπικό θρίλερ στο Κολωνάκι: Το ζευγάρι Τούρκων «Πανεπιστημιακών» που χαρτογραφούσε την Αθήνα.

  Η υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» της δραστηριότητας των Τουρκικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο, τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ένα άλλο κατασκοπικό «θρίλερ» είχε εξελιχθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι.
  Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια Τουρκικών Υπηρεσιών είναι ιδιαιτέρως έντονες, με αποκορύφωμα την εργαλοιοποίηση των μεταναστών στον Έβρο, αλλά και την κρίση με το Oruc Reis.
  Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως οι περισσότερες προσπάθειες των Τούρκων να προκαλέσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, η να χαρτογραφήσουν τα Ελληνικά νησιά με «μάτια που φωτογραφίζουν», έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι Ελληνικές Υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταφέρει να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονες.Η άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ
  Χαρακτηριστικό το περιστατικό που περιήλθε σε γνώση του newsit και αφορά σε μια άγνωστη επιχείρηση τις ΕΥΠ στην περιοχή του Κολωνακίου, μ’ ένα ζευγάρι Τούρκων «επιστημόνων» που είχαν εμφανιστεί στις αρχές του 2019 ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.
  Το ζευγάρι των… «επιστημόνων», είχε επικαλεστεί την επιστημονική του ιδιότητα και είχε ζητήσει άσυλο, με το αίτημα τους να βρίσκεται εκείνη την εποχή υπό διερεύνηση.
  Από την αρχή τα στελέχη της ΕΥΠ είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με το ζευγάρι, το οποίο μάλιστα είχε νοικιάσει διαμέρισμα, δηλώνοντας την διεύθυνση στις αρμόδιες Αρχές, στους πρόποδες του Λυκαβηττού στο Κολωνάκι.
  Άμεσα είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αρχικά έδειχναν να διάγουν έναν ήσυχο βίο και μάλιστα να περνούν ώρες σε βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα να έχουν επαφές μ’ άλλους Τούρκους, ακόμα και Κουρδικής καταγωγής.


  Σταδιακά άρχισαν να έχουν επαφές και με τον μικρόκοσμο του Κολωνακίου, πίνοντας καφεδάκι στα καφέ τις πλατείας των επώνυμων και την μπιρίτσα τους στα διάφορα καταστήματα τις περιοχής.
  Προφανώς όταν κατάλαβαν πως πια μπορούν να κάνουν την δουλειά για την οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα, άρχισαν περίεργες νυχτερινές εξόδους, ακoλουθώντας μάλιστα μεθόδους αντιπαρακολούθησης (ακόμα και διαφορετικά δρομολόγια ο άνδρας από την γυναίκα), καθώς σε πολλές περιπτώσεις έβγαιναν από το μικρό διαμέρισμα μαζί και στην συνέχεια οι δρόμοι τους χώριζαν.
  Στις περισσότερες από αυτές τις περίεργες νυχτερινές βόλτες, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, είχαν αμφότεροι από ένα σακίδιο πλάτης, τα οποία ίσως να περιείχαν ακόμα και φωτογραφικές μηχανές.
  Αυτές οι κινήσεις έκαναν τους πράκτορες τις ΕΥΠ να καταλάβουν πως το ζευγάρι μόνο αθώοι πανεπιστημιακοί που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν δεν είναι, με αποτέλεσμα να ενταθεί η παρακολούθηση τους.Το “ντου” στο διαμέρισμα
  Όταν οι πράκτορες τις ΕΥΠ διαβίβασαν στις ειδικές υπηρεσίες αυτές τις πληροφορίες και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα στο διαμέρισμα, καθώς είχαν να τους δουν για πάνω από πέντε ημέρες, τους περίμενε μια μικρή έκπληξη που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις υποψίες τους.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμα λίγες ημέρες πριν και μάλιστα προς μεγάλη ευχαρίστηση και έκπληξη της ιδιοκτήτριας, το παρέδωσαν βαμμένο (!) και μάλιστα είχαν αλλάξει και τα σιφώνια, διότι δήθεν είχαν βουλώσει.
  Βέβαια οι πράκτορες των Ειδικών Υπηρεσιών κατάλαβαν αμέσως πως το ζευγάρι είχε καλύψει τα ίχνη του, αποτυπώματα και dna, (τα σιφώνια μαζεύουν τρίχες), και πλέον οι Έλληνες πράκτορες ήταν πεπεισμένοι πως η παρακολούθηση, που ίσως είχε γίνει αντιληπτή από τους έμπειρους Τούρκους «πανεπιστημιακούς», τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια και να εξαφανιστούν άρον άρον από την Ελλάδα.
  Οι πράκτορες τις ΕΥΠ είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα για το ζευγάρι των «επιστημόνων» από την Τουρκία! Σκοπός τους ήταν η δημιουργία δικτύου κατασκόπων στην καρδιά τις Αθήνας. Βέβαια όπως εξελίχθηκε η υπόθεση έμειναν μόνο στην… επιθυμία.
  Πηγή: newsit.gr
  Ζ.Π.
  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...