Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

«Ο ΙΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ Kwon Deok-cheol. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΤΡΙΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

 Σαρηγιάννης : Θα υπάρξει τρίτο κύμα κοροναϊού και θα είναι πιο δύσκολο - ΤΑ  ΝΕΑ

   (Τα  ελληνικά  ασθενοφόρα  του  Ε.Σ.Υ.  Φέρουν μία  παραλλαγή του  άστρου του  Δαυίδ  σαν  σήμα  κατατεθέν.  Ούτε  καν τον  Ερυθρό Σταυρό). 

 Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» πιστεύουν ότι μία και μόνο μία είναι η αιτία για τις τρομερές πανδημίες που θα φέρει η Μητέρα Γαία στο ατίθασο Παιδί της, στον άνθρωπο:
Ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ.
Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων διαταράσσει βαρύτατα την οικολογική ισορροπία του πλανήτη και θα είναι η αιτία για τα δεινά που έρχονται. Κάποτε ο πληθυσμός του Ισλάμ ήταν 100 εκατομμύρια και σήμερα οδεύει στα 2 δισεκατομμύρια. Η ινδική υποήπειρος αδυνατεί να διαθρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια και τώρα είναι 1,4 δισεκατομμύριο. Το ίδιο και οι περιοχές της Ν. Αμερικής (πάει ο πνεύμονας της γης, η ζώνη του Αμαζονίου), της Κίνας, της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Η μεγάλη καταστροφή όμως θα επέλθει από την Αφρική. Οι σοφοί εγκέφαλοι του Προγράμματος Καλλέργη σχεδιάζουν μία Αφρική του 2050 με 1,5 δισεκατομμύριο Νέγρους και το 2100 με 4,5 δισεκατομμύρια Νέγρους, σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Πως θα διατραφούν αυτοί οι άνθρωποι. Τι χτυπήματα θα επιφέρουν στην οικολογία της Αφρικανικής ηπείρου;
Ακόμη και εάν 1 δισεκατομμύριο απ' αυτούς τους νέγρους τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως είναι το σχέδιό τους, για να καταστρέψουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, πάλι θα πρέπει να διατραφούν τα υπόλοιπα 3,5 δισεκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό;

 

Πηγή: Guardian

Η Νότια Κορέα κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο σύνολο περιπτώσεων  νέων μολύνσεων από κορωνοϊό την ημέρα των Χριστουγέννων,.

Γενικότερα τόσο την Παραμονή όσο και Ανήμερα των Χριστουγέννων  στη χώρα καταγράφηκαν τα δύο μεγαλύτερα ημερήσια κρούσματα του φονικού ιού, από την έναρξη της πανδημίας πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα την ημέρα των Χριστουγέννων η Κρατική Επιδημιολογική Υπηρεσία κατέγραψε 1132 νέα κρούσματα, έναν 1242 που είχαν ανιχνευθεί μία ημέρα πριν.

Αιτία των διαδοχικών νέων αρνητικών ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, αποτέλεσε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τόσο στη Σεούλ όσο και άλλες μεγαλουπόλεις της Νότιας Κορέας, με εκατομμύρια κατοίκους να συρρέουν στα καταστήματα για την αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων.

Το οξύμωρο είναι ότι οι Κορεάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τηρούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα και τη χρήση μάσκας.

 

Κάτι το οποίο όμως αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί το “ασφαλέστερο μέτρο προστασίας”, σύμφωνα με το αφήγημα επιστημόνων και πολιτικών, αφού ο Covid-19 έχει βρει μέσα από διαδοχικές μεταλλάξεις, να παρακάμπτει.

«Ο ιός εξαπλώνεται όποτε και οπουδήποτε θέλει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Kwon Deok-cheol, σε μια συνάντηση εντός της υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι μολύνθηκαν επίσης σε μικρές συγκεντρώσεις με φίλους και γνωστούς.

«Καθώς βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι του τρίτου κύματος, πώς σταματάμε την εξάπλωση εξαρτάται από το πώς περνάμε το τέλος του έτους και το νέο έτος», είπε.

Η κυβέρνηση αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή για να συζητήσει εάν θα ενισχύσει τους απομακρυσμένους κανόνες στο πιο δύσκολο επίπεδο για την ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

Αυτό θα έκλεινε άλλα 1,2 εκατομμύρια καταστήματα και θα επέτρεπε μόνο τους απαραίτητους εργαζόμενους στα γραφεία. Οι περιορισμοί που ισχύουν επί του παρόντος έχουν κλείσει νυχτερινά κέντρα, μπαρ καραόκε και άλλους χώρους νυχτερινής διασκέδασης, καθώς και απαγορευμένα γεύματα στις εγκαταστάσεις μετά τις 21:00.

Πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ και έκλεισε τα χιονοδρομικά κέντρα και άλλα τουριστικά σημεία.

Η Νότια Κορέα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει τις πρώιμες μεγάλες επιδημίες με επιθετικές δοκιμές και ανίχνευση επαφών. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν κατηγορήσει τις αρχές ότι είναι υπερβολικά σίγουροι και δεν κατάφεραν να προετοιμαστούν σωστά για το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα.

Απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική, επέβαλε η Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία ενίσχυσε τους κανόνες της για τους ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, αρνούμενη τις αφίξεις από το Σάββατο λόγω ανησυχιών για μια νέα παραλλαγή Covid. Οι Ιάπωνες πολίτες και οι κάτοικοι θα επιτρέπεται, αλλά θα πρέπει να αυτο-καραντίνα για 14 ημέρες, ανέφερε το NHK.

Η Ιαπωνία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός από την επιστροφή Ιαπώνων υπηκόων και κατοίκων για φόβους για τη νέα παραλλαγή εκεί. Την Παρασκευή, το Τόκιο επιβεβαίωσε ότι πέντε αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν δείξει θετικές επιπτώσεις στην είσοδο στην Ιαπωνία μεταξύ 18 και 21 Δεκεμβρίου.

Νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, από σήμερα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκατομμύρια αντιμέτωποι με αυστηρότερους περιορισμούς κορωνοϊού από το Σάββατο, καθώς τελείωσε η χριστουγεννιάτικη καταστολή. Στην Αγγλία, 6 εκατομμύρια περισσότερα άτομα μπήκαν στους πιο δύσκολους περιορισμούς της βαθμίδας 4, ενώ ξεκίνησαν νέες κλειδαριές στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Στην Ουαλία, οι περιορισμοί που χαλαρώθηκαν για την Ημέρα των Χριστουγέννων εφαρμόστηκαν το Σάββατο.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 570 νέους θανάτους εντός 28 ημερών από τη θετική δοκιμή του ιού, αυξάνοντας τους συνολικούς θανάτους του Ηνωμένου Βασιλείου εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ σε 70.195.

Ανησυχίες σε όλο τον κόσμο αυξάνονται για τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη Νορβηγία να παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία έως τις 29 Δεκεμβρίου. Η απαγόρευση επιβλήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Δεκεμβρίου. “Είναι ακόμα πιθανό οι πτήσεις να ανασταλούν μέχρι το νέο έτος”, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Εμφάνιση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού και στη Γαλλία

Στη Γαλλία, ένας άντρας με τη νέα παραλλαγή Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σπίτι στις 19 Δεκεμβρίου. Ήταν ασυμπτωματικός και απομόνωσε στο σπίτι του στο Tours στην κεντρική Γαλλία, δήλωσε το υπουργείο αργά την Παρασκευή. Ο άνδρας δοκιμάστηκε σε νοσοκομείο στις 21 Δεκεμβρίου και αργότερα βρέθηκε θετικός για το στέλεχος.

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν το νέο στέλεχος σε έναν ασθενή στη Ρώμη. Η Ιταλία ανέφερε πάνω από 19.000 νέες μολύνσεις την Παρασκευή και 459 θανάτους, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Χρειάστηκαν οι μολύνσεις της χώρας πάνω από 2 εκατομμύρια – μόνο η όγδοη χώρα για να ξεπεράσει αυτό το σύνολο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι εννέα κρούσματα του νέου στελέχους εντοπίστηκαν στη Δανία και το ένα στην Ολλανδία και την Αυστραλία.

Αυστηρότερους όρους σε επιβάτες πτήσεων επιβάλλει η Τουρκία.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κόκα, δήλωσε την Παρασκευή ότι από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι επιβάτες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικά τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν εντός 72 ωρών από την άφιξή τους.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...