Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Μπήκαν σε καραντίνα χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ. Κατά την διαδικασία μεταφοράς η θερμοκρασία τους έπεσε από μείον 70 βαθμούς Κελσίου στους μείον 92 βαθμούς Κελσίου. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ. Moderna: Απορρίφθηκαν 400.000 δόσεις του εμβολίου - Υπήρξε πρόβλημα στο φιλτράρισμα.

  Ο επικεφαλής της Pfizer, ο Έλληνας Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο - Δεν θα πάρω τη σειρά κανενός». ΕΡΩΤΗΣΗ: Κ. ΜΠΟΥΡΛΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ή ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;

 Μπουρλάς : Εως και 50 εκατ. δόσεις εμβολίου φέτος, 1,3 δισ. του χρόνου -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online    Εμβόλιο κορονοϊού

 

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη μείωση της θερμοκρασίας αποθήκευσης - Το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης περίπου μείον 70 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους αρκετές χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer «μπήκαν σε καραντίνα» στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Αλαμπάμα μετά από μια «ανωμαλία» στη διαδικασία μεταφοράς που προκάλεσε περεταίρω την πτώση της θερμοκρασίας από αυτήν που προβλέπεται αρχικά.
Το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης περίπου μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Τα φιαλίδια του εμβολίου αποθηκεύονται σε δίσκους, οι οποίοι φέρουν τουλάχιστον 975 δόσεις η καθεμία.

 


Ο στρατηγός Γκουστάβ Πέρνα, ο οποίος επιβλέπει την εφοδιαστική διαδικασία για το πρόγραμμα εμβολίων, Operation Warp Speed, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο δίσκοι του εμβολίου που έφτασαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην Καλιφόρνια έπρεπε να επιστραφούν στην Pfizer αφού η θερμοκρασία έπεσε κάπως στους μείον 92 βαθμούς Κελσίου.
Οι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν να διευκρινίσουν πως τα εμβόλια «δεν έφυγαν ποτέ από το φορτηγό», κατά την ενημέρωση μετά το συμβάν και ότι «τα επέστρεψαν αμέσως στην Pfizer με σκοπό την αντικατάσταση αυτών των δύο παρτίδων.»
Το περιστατικό αυτής της «ανωμαλίας» συνέβη και στην Αλαμπάμα.
«Στην Αλαμπάμα, παραλήφθηκαν δύο παρτίδες εμβολίων στην ίδια  τοποθεσία. Η θερμοκρασία έφτασε στους μείον 92 βαθμούς Κελσίου. Για αυτό το λόγο βάλαμε τα εμβόλιο σε καραντίνα.»
Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη μείωση της θερμοκρασίας αποθήκευσης. Ένας εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε: «Οι αποστολές που επιστράφηκαν – συνολικά ~ 3000 δόσεις – θα ελεγχθούν εσωτερικά από την Pfizer ακολουθώντας την ποιοτική ερευνητική διαδικασία».
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, Ο Πέρνα δήλωσε ότι οι παραδόσεις εμβολίων στις ΗΠΑ παραμένουν σε καλό δρόμο, ενώ άλλες 886 παραγγελίες αναμένεται να αποσταλούν σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε 2,9 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer αυτήν την εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει επιπλέον 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, καθώς και 5,9 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, εάν προχωρήσει στην έγκρισή του το FDA.

Moderna: Απορρίφθηκαν 400.000 δόσεις του εμβολίου - Υπήρξε πρόβλημα στο φιλτράρισμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg η φαρμακευτική εταιρεία, Moderna απέρριψε 400.000 δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού λόγω ενός ζητήματος στο φιλτράρισμα που προέκυψε κατά τα τελικά στάδια της παραγωγής.

Οι 400.000 δόσεις, οι οποίες δεν είχαν ακόμη τοποθετηθεί σε φιαλίδια, ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης παρτίδας του εμβολίου, επεσήμανε ο σύμβουλος της «Operation Warp Speed», Μόνσεφ Σλάουι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Moderna, Ρέι Τζόρνταν, η εταιρεία που εδρεύει στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης πρόκειται να εκπληρώσει τον στόχο της να παράγει 20 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος αυτού του μήνα και 85 έως 100 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα φιλτραρίσματος που φέρεται να οδήγησε στην απόρριψη μιας τόσο μεγάλης ποσότητας δόσεων.

Σε κάθε περίπτωση η δομή του εμβολίου βασίζεται στην τεχνολογία mRNA όπως και το εμβόλιο της Pfizer έχοντας λάβει έγκριση από της Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο Τραμπ απειλεί τον επικεφαλής της FDA με απόλυση αν δεν εγκρίνει απόψε το εμβόλιο.  11/12/2020

Και  η  Γερμανία  πιέζει  τους  επιστήμονες: Θέλει ταχύτερη αδειοδότηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην ΕΕ. 

 

Η επιστήμη θέλει και διαφάνεια και τιμιότητα και ειλικρίνεια. Ο λόγος του πολιτικού δεν αρκεί, γιατί δεν έχει τίποτα από αυτά τα τρία.  Ο  πανέξυπνος υφυπουργός Yγείας Β. Κοντοζαμάνης  είπε:  «από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις».

ΙΔΟΥ  ΟΙ  ΑΔΕΙΕΣ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΤΩΝ  ΕΜΒΟΛΙΩΝ:  ΤΟ  ΒΡΙΣΙΔΙ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΣΤΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.  «ΓΡΙΕΣ  ΧΕΛΩΝΕΣ.  ΘΑ  ΣΑΣ  ΑΠΟΛΥΣΩ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΥΡΙΟ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ».  ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ. 

ΕΤΣΙ  ΜΙΑ  ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΙΔΙΚΩΝ  ΤΟΥ  FDΑ  ΜΕ  22  ΜΕΛΗ  ΨΗΦΙΣΑΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΠΕΙΛΗ  ΟΠΛΟΥ.  ΟΙ  17  ΛΥΓΙΣΑΝ,  ΟΙ  4 ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ  ΕΙΠΑΝ  ΟΧΙ  ΚΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΠΕΙΧΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  τρόπος  που  πάρθηκε  η  έγκριση  του  εμβολίου  μας  θυμίζει  την  απόφαση  που πήρε   η επιστημονική  επιτροπή  των  ψυχιάτρων  στις  ΗΠΑ για  το  θέμα  της  ομοφυλοφιλίας.  Επιτροπές  ομοφυλοφίλων  κυνηγούσαν  τους  ψυχιάτρους  στους  δρόμους  και  στα γραφεία  με  σωματική βία,  για να γνωματεύσουν  ότι  η  ομοφυλοφιλία δεν  είναι  ψυχοσωματική διαταραχή  αλλά μία  φυσιολογική  κατάσταση. 

 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την έγκριση του εμβολίου της Μοderna από την FDA (!) 

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ…

 
O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) και θα αρχίσει άμεσα η διανομή του.
«Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε θριαμβευτικά. Η διανομή θα ξεκινήσει άμεσα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η επιτροπή των ειδικών η οποία συνεδρίασε διαδικτυακά την Πέμπτη «άναψε το πράσινο φως» στην αμερικανική FDA για την έγκριση του εμβολίου της Moderna και αναμένονται άμεσα οι ανακοινώσεις.

 

Μέλος επιτροπής της FDA για εμβόλιο Pfizer: «Πιθανόν να προκαλεί αυτοάνοσα & άγνωστα νοσήματα - Δεν έπρεπε να εγκριθεί».

 
Η καταξιωμένη ιολόγος και καθηγήτρια ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δρ. Οβέτα Φούλερ ήταν ένα από τα 4 μέλη της επιτροπής 22 ειδικών της FDA (Υπηρεσίας ελέγχου φαρμάκων) που ψήφισαν «όχι» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer και με επιστολή της στα ΜΜΕ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά από πιθανές σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.

Έγραψε:  «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή με πολλά άγνωστα - το ανοσοποιητικό σύστημα, την παθογένεση του SARS-CoV-2, την πρώτη μαζική χρήση εμβολίου mRNA για έναν ιό RNA, διανομή ψυχρής αποθήκευσης που απαιτεί εμβόλιο. Αυτό με ανησυχεί για την υγεία των ανθρώπων, μακροπρόθεσμα, που λαμβάνουν εμβόλια COVID ή παθαίνουν λοίμωξη από κορωνοϊό.
Αυτοάνοσες ασθένειες, η υπερφλεγμονή, οι αλλεργίες, άλλα άγνωστα – σκεφτείτε τον αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που συμβαίνει κατά την επαναμόλυνση (διαφορετικός μηχανισμός, αλλά η δεύτερη μόλυνση ενός ανοσοποιημένου ατόμου από διαφορετικό στέλεχος ιού προκαλεί ασθένεια). Τι συμβαίνει με τον COVID-19 σε ανοσοποιημένους ξενιστές με την πάροδο του χρόνου;»

 

 ΚΚΕ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΕΡΤΟ ΜΠΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΚΙΝ; «Δωρεάν τα εμβόλια (της Pfizer και της Moderna…) στον λαό. Κάτω οι λαϊκιστικές και αντιδραστικές θεωρίες κατά των εμβολίων.

Το ΚΚΕ μέσω επίσημης τοποθέτησης αναφέρθηκε στα εμβόλια που θα πρέπει να είναι ασφαλή και δωρεάν, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν αποτελεί άλλοθι για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:
-«Τα εμβόλια είναι χρήσιμα εργαλεία της επιστήμης, μπορούν να βοηθήσουν σε συνθήκες πανδημίας, θα πρέπει να γίνουν στον πληθυσμό μετά τους αναγκαίους ελέγχους, με βάση αυτά που θα πουν υπεύθυνα οι επιστήμονες γιατροί κι όχι τα διάφορα συμφέροντα που θεό τους έχουν μόνο το κέρδος».
-Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο και εχθρός «όλων των αντιδραστικών και ανορθολογικών θεωριών που συσκοτίζουν μεταφυσικά το πρόβλημα, λαϊκίζοντας, σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».
-Τα εμβόλια πρέπει «να είναι ασφαλή και δωρεάν», από την άλλη η ύπαρξή τους «δεν “ισοσκελίζει” τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία».
Επίσης, σημείωσε ότι από την αρχή το ΚΚΕ έθιξε το ζήτημα των επικίνδυνων και οξυμμένων ανταγωνισμών για τα εμβόλια μεταξύ των «μονοπωλίων», αντί της ανάγκης συνεργασίας των κρατών και των ερευνητικών τους ινστιτούτων. Ως εκ τούτου, εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τον γραμματέα, υπάρχουν και ερωτήματα που ξεκινούν από υγιή βάση και επομένως τίθενται τα εξής ζητήματα προς απάντηση:
- «Για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ο λαός να έχει πρόσβαση και σε περισσότερα εμβόλια, που είναι και πιο φθηνά σε σχέση με αυτά για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις;
- Για ποιους λόγους δεν προχωρά το ζήτημα των θεραπειών και των φαρμάκων που κάποια φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα ανάσχεσης της νόσου;
-Τι ακριβώς προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με τις εταιρείες και τις οποίες συμβάσεις έχει ζητήσει να δοθούν η ομάδα μας στο ευρωκοινοβούλιο;
-Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συμβάσεων; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα και τους φορείς;
-Εφόσον, ως κυβέρνηση λέτε, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα, ότι θέλετε να πετύχει ο μαζικός εμβολιασμός, γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα, με ιατρική βεβαίως επιλογή, ο καθένας να κάνει το εμβόλιο που εκτιμά ο γιατρός του;».
Το ΚΚΕ, κατέληξε, «θεωρεί ότι με ευθύνη του κράτους πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από τις διεθνείς και κρατικές αρχές».
«Συνιστούμε», τόνισε, «τον εμβολιασμό καθ’ υπόδειξη του γιατρού» και πρόσθεσε πως ο «εμβολιασμός πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...