Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΧΑΚΙΝ, Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PFIZER: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ». "Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες". (Δηλαδή στου κασίδη το κεφάλι;)

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ PFIZER ΚΑΙ MODERNA.

 Kορονοϊός: Ο επικεφαλής της Biontech εκτιμά ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου

Kορονοϊός: Ο τούρκος  επικεφαλής της Biontech εκτιμά ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Ο επικεφαλής της Biontech Ουγκούρ Σαχίν εκτιμά ότι θα εγκριθεί το εμβόλιο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα διότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια για το εμβόλιο της εταιρείας του. "Δεν έχουμε ακόμη άδεια για το εμβόλιο στην Γερμανία. Αλλά μόλις εγκριθεί, θα ήθελα φυσικά να το κάνω", είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα του RTL / n-tv.

Τόσο αυτός όσο και οι υπάλληλοί του θα τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: "Τηρούμε και εμείς τις οδηγίες οι οποίες προβλέπτονται για τις ομάδες ατόμων για τις οποίες προορίζεται πρώτα το εμβόλιο, δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για τον εαυτό μας. Εάν έχουμε τη δυνατότητα, να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους γιατί κάνουν συστημικά σημαντική δουλειά, τότε φυσικά θα το κάναμε πολύ γρήγορα και πολύ ευχαρίστως".

Επί του παρόντος συλλέγονται περαιτέρω δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο, όπως διευκρίνισε: "Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες".

Ο Σαχίν εκτιμά ότι θα υπάρξει "έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να εγκριθούν εμβόλια και άλλων εταιρειών. Υποθέτω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου και ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων, περίπου το 60-70% του πληθυσμού, θα αποκτήσει ανοσία", είπε.

Σχολιάζοντας τέλος τα δημοσιεύματα ότι υπάρχουν δυσκολίες στην παραγωγή του εμβολίου, ο Σαχίν είπε: "Ανακοινώσαμε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων για φέτος. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες ολοκληρώθηκαν αργότερα. Υπήρχαν επίσης προβλήματα ποιότητας με τις πρώτες ύλες. Αυτά έπρεπε να επιλυθούν. Ωστόσο, η παραγωγή συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί", τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

2 σχόλια :

 1. FDA: Το εμβόλιο των Pfizer & BioNTech παρέχει ισχυρή προστασία ακόμα και μετά την α' δόση. Έξι άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου στις ΗΠΑ, παρ' όλ' αυτά το ποσοστό των θανάτων είναι χαμηλό σε σχέση με τον αριθμό των εμβολιασμένων.


  Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πριν από μια συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας εμβολίων, το εμβόλιο των Pfizer & BioNTech παρέχει ισχυρή προστασία έναντι του κορωνοϊού εντός περίπου 10 ημερών από την πρώτη δόση.
  Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.
  Τον περασμένο μήνα, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο δύο δόσεων τους είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% μετά από χορήγηση δύο δόσεων σε διάστημα τριών εβδομάδων. Οι νέες αναλύσεις δείχνουν ότι η προστασία αρχίζει να ξεκινά πολύ νωρίτερα.
  Επιπλέον, το εμβόλιο λειτούργησε καλά ανεξάρτητα από το φύλο, το βάρος ή την ηλικία ενός εθελοντή. Παράλληλα, ενώ δεν εντοπίστηκαν σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα που προκλήθηκαν από το εμβόλιο, πολλοί συμμετέχοντες παρουσίασαν πόνο, πυρετό και άλλες παρενέργειες.
  Την Πέμπτη, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της FDA θα συζητήσει αυτά τα δεδομένα πριν από την ψηφοφορία σχετικά με το εάν θα συστήσει την έγκριση του εμβολίου Pfizer και της BioNTech.
  Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ότι συνολικά έξι άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου στις ΗΠΑ, παρ' όλ' αυτά το ποσοστό των θανάτων είναι χαμηλό σε σχέση με τον αριθμό των εμβολιασμένων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στους 500 πλουσιότερους του κόσμου ο Τούρκος ιδιοκτήτης της Biontech και η Τουρκάλα σύζυγός του.
  Στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ανήκει από χθeς ο συνιδρυτής της γερμανικής BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, αμέσως μετά την έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο της χρήσης του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Pfizer.
  Η μετοχή της BioNTech έκανε άλμα 8% αυτή την εβδομάδα, ενώ από τις αρχές του χρόνου έχει εκτοξευθεί κατά 250%. Ο Σαχίν είναι τώρα ο 493ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 5,1 δισ. δολάρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
  Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα του δυτικού κόσμου που δίνει έγκριση - βιαστικά σύμφωνα με κάποιους - για εμβόλιο κατά του Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για τους εμβολιασμούς με το προϊόν που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με τις οποίες έχει αποτελεσματικότητα 95% στην αποτροπή της νόσου. Η BioNTech αναμένει την απόφαση της αμερικανικής FDA και των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.
  Στο παρελθόν η BioNtech είχε εστιάσει στις προσπάθειες αντιμετώπισης του καρκίνου, ο Σαχίν όμως, μαζί με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρέτσι (αρχίατρο της BioNtech) άρχισαν να εστιάζουν στον κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διάβασαν μια ανησυχητική μελέτη για την εξάπλωση του ιού σε μια οικογένεια που είχε επισκεφθεί την πόλη Ουχάν της Κίνας.
  Ο γεννημένος στην Τουρκία επιστήμονας είναι ο μοναδικός μέτοχος μιας γερμανικής εταιρείας που ελέγχει το 18% της BioNTech, η οποία άντλησε 150 εκατ. δολάρια από την εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο πέρυσι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...