Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

To βραβείο της προδοσίας έλαβαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. Τι πολιτικό σκοπό εξυπηρετεί αυτή η βράβευση;

 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «Το μίσος των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ορυκτό μας πλούτο».

 To βραβείο της προδοσίας έλαβαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ! – Makeleio.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  να  μην  ξεχνούμε  ότι  οι  βραβεύσεις  από  ιδρύματα  και  κοινοβούλια  είναι  πάντοτε  πολιτικές  βραβεύσεις.  Δηλαδή  γίνονται  για να  εξυπηρετήσουν  κάποιο  πολιτικό  και  οικονομικό  σκοπό.  Δεν  γίνονται  οι  βραβεύσεις  έτσι  στα  κουτουρού,  επειδή  υπάρχει  πίστη  ότι  κάποιοι  έκαναν  κάτι.  Η  πολιτική  των  διεθνών  βραβεύσεων  αναπτύχθηκε  από  τις  αγγλοσαξωνικές  πολιτείες.  Δίνοντας  κάποιο  ασήμαντο  βραβείο  σε  πρόθυμους  πράκτορες,  έστρεφαν  το  βλέμμα  του  κοινού πάνω  τους  και  θεμελίωναν  μία  σχέση  υποταγής  και  αιώνιας  πρακτορίλας.  Έδιναν  ένα  και  έπαιρναν  εκατό.  Προκαλούσαν  καταστολή,  διαίρεση  και  μόνιμη  εξάρτηση.    

 

Το κοινοβούλιο της Έσσης ανακοίνωσε σήμερα τους βραβευθέντες με το Βραβείο Ειρήνης για το 2020. Και ναι, σωστά μαντέψατε! Νικητές του βραβείου, του βραβείου προδοσίας για όλους τους Έλληνες, το κατέκτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Όπως σημειώνεται, το βραβείο απονέμεται ετησίως σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην επίλυση πολυετών διαφορών και στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των λαών. Εμείς πάλι στην Ελλάδα το λέμε “ξεπούλημα” της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Στην απόφαση της επιτροπής ότι χάρη στο έργο αυτών των δύο πολιτικών τερματίστηκε μία αντιπαράθεση 27 και πλέον ετών, που στεκόταν εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής και είχε σοβαρές επιπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

«Για αυτόν τον λόγο σας απονέμουμε από κοινού το Βραβείο Ειρήνης 2020 του κρατιδίου της Έσσης. Τιμούμε έτσι το θάρρος που επιδείξατε για την επίτευξη επίπονων συμβιβασμών και τον αγώνα σας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν στις χώρες σας. Δεν υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων, κύριε Τσίπρα, που θα παρέμεναν σταθεροί στην πορεία τους, ενώ διακυβεύεται η κυβερνητική συνεργασία τους. Αντισταθήκατε και οι δύο σε όλες τις αντιξοότητες. Αυτό που δεν κατάφεραν επί δεκαετίες εκατοντάδες διπλωματών, το καταφέρατε εσείς οι δύο με την αισιοδοξία και την επιμονή σας! Το έθεσε, μάλιστα, εύστοχα ο πρωθυπουργός κ. Ζάεφ, όταν είπε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων: “Αν ήταν εύκολη υπόθεση, δεν θα χρειαζόμασταν εμείς οι δύο για να την εφαρμόσουμε”. Υπήρξατε αμφότεροι οι εγγυητές της επιτυχίας», ανέφερε, κατά την ανακοίνωση των βρεβευθέντων, ο κ. Ράιν και πρόσθεσε: «Με τους δύο σας ξεκίνησε για πρώτη φορά μία περίοδος σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Χάρη σε εσάς τους δύο άνοιξε ο δρόμος για να καταστεί η Βόρεια Μακεδονία συμμαχικό μέλος του ΝΑΤΟ και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε επίδραση αυτής της επιτυχίας εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τη συγκεκριμένη περιοχή. Η ειρηνική διευθέτησή σας στέλνει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχει μόνο το δίκαιο του ισχυρότερου. Υπάρχει και στον σημερινό κόσμο μας ο δρόμος του σεβασμού και του συμβιβασμού, ο δρόμος της ειρήνης και της σταθερότητας. Κι εσείς δεν κάνατε τίποτε λιγότερο από το να συνεχίσετε να χαράζετε τον ευρωπαϊκό δρόμο με εξαιρετικό τρόπο, χωρίς την απώλεια εθνικών ταυτοτήτων».

Επιπλέον, ο κ. Ράιν παρέθεσε την αξιολόγηση του ΔΣ του Ιδρύματος Albert Osswald του κρατιδίου της Έσσης που απονέμει το Βραβείο Ειρήνης: «Παρεκκλίνατε από την πεπατημένη της επιμονής σε μαξιμαλιστικές θέσεις και του αποκλεισμού μίας συμφωνίας ως δείγματος ήττας ή εθνικής προδοσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, διακυβεύσατε τις πολιτικές σταδιοδρομίες σας και υποχρεωθήκατε να φθάσετε μέσα από διαπραγματεύσεις σε πολυάριθμους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις. Η συμφωνία συνοδεύεται από την ελπίδα για καλή συνεργασία και εταιρική σχέση μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Η διευθέτηση της διαφοράς αποτελεί υπόδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη συνολικά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Ράιν επανέλαβε τα λόγια του κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τα «αξιοσημείωτα»: «Η ιστορία δεν πρέπει να γράφεται από εκείνους, οι οποίοι επενδύουν στον φόβο και τη διαίρεση, αλλά από εκείνους που τολμούν. Θα πρέπει να γράφεται από εκείνους, οι οποίοι έχουν το θάρρος και τη στρατηγική διορατικότητα να ανταποκριθούν στις καταστάσεις και να σταθούν -παρά τις αντιδράσεις- στη σωστή πλευρά της ιστορίας». «Αυτό πετύχατε και οι δύο σας με υποδειγματικό τρόπο», κατέληξε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Έσσης.

 

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια :

 1. Ανάμεσα στους προσαχθέντες και ο γιος του Ν.Βούτση. Επίθεση με τρικάκια στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου.
  Καταδρομική επίθεση για να πετάξουν τρικάκια πραγματοποίησαν 10 άτομα που επέβαιναν σε πέντε μοτοσικλέτες έξω από το δικηγορικό γραφείο της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην οδό Αμερικής 18.
  Ένας από τους σκοπούς που βρισκόταν στο σημείο κατάφερε και ακινητοποίησε μία από τις μηχανές και προσήχθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, οι δύο επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας είχαν τις ταυτότητες τους και όπως διαπιστώθηκε ο ένας ήταν ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ενώ ο δεύτερος είναι ένας Ιταλός.
  Στα τρικάκια έγραφαν συνθήματα όπως «οι ζωές των κρατούμενων μετράνε».
  Καταδρομική επίθεση για να πετάξουν τρικάκια πραγματοποίησαν 10 άτομα που επέβαιναν σε πέντε μοτοσικλέτες έξω από το δικηγορικό γραφείο της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην οδό Αμερικής 18.
  Ένας από τους σκοπούς που βρισκόταν στο σημείο κατάφερε και ακινητοποίησε μία από τις μηχανές και προσήχθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, οι δύο επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας είχαν τις ταυτότητες τους και όπως διαπιστώθηκε ο ένας ήταν ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ενώ ο δεύτερος είναι ένας Ιταλός.
  Στα τρικάκια έγραφαν συνθήματα όπως «οι ζωές των κρατούμενων μετράνε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

  Η Γερουσία της Αριζόνα θα πραγματοποιήσει επίσημη νομοθετική ακρόαση για απάτη στις εκλογές, πλήρης με ισχύ από την κλήτευση.
  Τα μέλη του νομοθετικού σώματος της Αριζόνα εργάζονται επιτέλους για να αποκαλύψουν την απάτη των ψηφοφόρων στην πολιτεία.
  Η Γερουσία της Αριζόνα θα πραγματοποιήσει μια επίσημη νομοθετική ακρόαση σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών, η οποία θα έχει εξουσία κλήτευσης την Παρασκευή το πρωί, όπως πληροφορείται το National File.
  Ο κρατικός εκπρόσωπος της Αριζόνα Mark Finchem έκανε την ανακοίνωση σχετικά με τη νομοθετική ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στη Γερουσία την Παρασκευή το πρωί.
  Η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας της Αριζόνα «θα καταθέσει (και θα εκδώσει κλήσεις που κρίνονται κατάλληλα) σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών» από τις 9 π.μ. την Παρασκευή το πρωί, αποκάλυψε ο Finchem σε ένα tweet.
  Αυτό θα σήμαινε ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ακεραιότητας των εκλογών. Μια προηγούμενη ακρόαση, στην οποία συμμετείχε η νομική ομάδα του Προέδρου Τραμπ, περιελάμβανε πολλούς μάρτυρες και σοβαρή ανάλυση των εκλογών, αλλά δεν είχε τις πλήρεις εξουσίες που θα μπορούσε να παράσχει μια νομοθετική ακρόαση, ιδίως την εξουσία να κληθεί, και την απαίτηση για ένορκη μαρτυρία
  Η ακρόαση πιθανότατα θα είχε κληθεί από την πρόεδρο της Γερουσίας της Αριζόνα Κάρεν Φαν. Το National File κατανοεί ότι μόνο η ίδια και ο Πρόεδρος της Βουλής της Αριζόνα, Rusty Bowers, έχουν τη δύναμη να το πράξουν στα αντίστοιχα τμήματα.
  Ο Μπόουερς είχε υποστεί σοβαρή κριτική , μετά από σχόλια που έδειξαν κακή κατανόηση του Συντάγματος, καθώς και έλλειψη δέσμευσης για την ακρόαση.
  Η ανακοίνωση της Finchem ακολουθεί επανειλημμένες εκκλήσεις για πλήρη νομοθετική ακρόαση από τον Δρ Kelli Ward , τον πρόεδρο του GOP της Αριζόνα, ο οποίος το κάνει με συνέπεια από την περασμένη εβδομάδα.
  Ο Ward είχε υποστηρίξει ότι μια πλήρης νομοθετική ακρόαση με εξουσία κλήτευσης δεν θα «παρεμβαίνει με νομικές υποθέσεις» και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.
  Λίγα λεπτά πριν ο εκπρόσωπος της πολιτείας Finchem αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων, ο Ward αντέδρασε σε μια δημοσίευση από τον εκλεγμένο γερουσιαστή του κράτους Wendy Rogers σχετικά με την πιθανότητα μιας εισερχόμενης νομοθετικής ακρόασης και ενθάρρυνε τις ακροάσεις να πραγματοποιηθούν σήμερα.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Αγώνας των χασισεμπόρων κατά των χασισοκαλλιεργητών. Το Αλβανικό χασίσι έπιασε στη χονδρική 1500 ευρώ το κιλό στην Ιταλία.

  Ο Γενικός Διευθυντής της Αλβανικής Κρατικής Αστυνομίας, Άρντι Βελίου σε διαδικτυακή συνάντηση με τους Ιταλούς για τα αποτελέσματα της συνεργασίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος,
  είπε μεταξύ άλλων, ότι το 2020 η Αλβανική αστυνομία διενήργησε περίπου 144.000 ελέγχους με 413.357 ώρες υπηρεσίας και κατέστρεψε περισσότερα από 137.000 φυτά κάνναβης. Χρειάστηκαν δηλαδή 3 ώρες υπηρεσίας για την καταστροφή ενός δενδρυλλίου.
  Σε συνεργασία με την Ιταλία, η Αλβανία εντόπισε 58 423 φυτά κάνναβης. 32 704 περισσότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος και κατασχέθηκαν 14.877 σπόροι κάνναβης σε 11 περιπτώσεις. Ασκηθήκαν διώξεις σε 468 πολίτες εκ των οποίων 284 τιμωρήθηκαν.
  Η αστυνομία χρησιμοποίησε 38 μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ελέγξει την περιοχή, 14 περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η κρατική αστυνομία έχει περάσει 90 ώρες με πτήσεις με ελικόπτερο για τον έλεγχο της περιοχής
  Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη γειτονική χώρα αυξήθηκε κατά 37% τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, και η λιανική τιμή της μαριχουάνας αυξήθηκε από 800 σε 990 ευρώ το 2019 και σε1.500 ευρώ το κιλό φέτος.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στις 21 Νοεμβρίου 1991 η Κα-Γκε-Μπε στην Μόσχα ανακοίνωσε στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις του Κομμουνιστικού Κινήματος στο εξωτερικό. Το ΚΚΕ είχε λάβει στο διάστημα 1975-1990 περίπου εξήντα εκατομμύρια δολάρια μέσω του διπλωματικού σάκου της Σοβιετικής Πρεσβείας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Β.Πούτιν συνεχάρη τον Τζ.Μπάιντεν για την νίκη του: «Είμαι έτοιμος για συναλλαγές και επαφές μαζί σας»
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές.
  «Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος για συναλλαγές και επαφές μαζί σας», επεσήμανε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
  «Ο Πούτιν ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κάθε επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εξαιρετική ευθύνη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, θα μπορέσουν, παρά τις διαφορές τους, πραγματικά να βοηθήσουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος», πρόσθετε η ανακοίνωση.
  Σημειώνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν περίμενε η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές της 3 Νοεμβρίου να επικυρωθεί και επίσημα από τους εκλέκτορες, κάτι που έγινε τα ξημερώματα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...