Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 4η από το τέλος η Ελλάδα παγκοσμίως σε εμβολιασμούς - Πήραν όλοι εκτός από εμάς. Μαζικές ακυρώσεις εμβολιασμών στα ελληνικά νοσοκομεία.

 

                      Η  ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΗΔΗ 280.000 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ. O EMBOΛΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ 40.000 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΤΟ BRILIFE. 

 

 (Στον  παραπάνω  πίνακα  προσέξτε  ότι  το  Ισραήλ  με  πληθυσμό  μικρότερο  της  Ελλάδος  την  31η  Δεκεμβρίου  εμβολίασε  800.000 ισραηλινούς  και  η  Ελλάδα  1763,  οι  περισσότεροι των  οποίων  είναι  της  ευρύτερης  οικογένειας  Μητσοτάκη).

 

Νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα είναι 4η από το τέλος παγκοσμίως σε εμβολιασμούς, έχοντας εμβολιάσει μέχρι στιγμής μόλις το... 0.02 του πληθυσμού της, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει  εγκαίρως την παραλαβή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων τα οποία η ίδια υποστηρίζει πως θα σώσουν την Ελλάδα. 

Επιπλέον σύμφωνα με τον CEO της BioNTech τα εμβόλια θα έρχονται από εδώ και στο εξής με το «σταγονόμετρο» αφού δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση και τα χρονοδιαγράμματα.   Με λίγα λόγια «όσοι πρόλαβαν τον Κύριο είδαν».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα είχε μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου εμβολιάσει μόλις... 1,763 άτομα, τη στιγμή που στις 3 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως θα εμβολιάζονται 2.117.440(!) πολίτες μηνιαίως.

 

Μάλιστα από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό ήταν πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι τους οι οποίοι έσπευσαν να το κάνουν πρώτοι, πιθανώς γνωρίζοντας(;) πως τα εμβόλια θα έρχονται με το «σταγονόμετρο». 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί σε Στερεά Ελλάδα, Βόλο, Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Ταυτόχρονα ήρθε και η ακύρωση του εμβολιασμού αφορά τις περιοχές των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Η ακύρωση εμβολιασμών αφορά και τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί. Ήδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. «Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους».

 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως ο Τούρκος CEO της BioNTech δήλωσε χθες πως η εταιρία του που παράγει τα εμβόλια μαζί με την Pfizer αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή και αποστολή των εμβολίων στις χώρες.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας» δήλωσε ο Σαχίν στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

«Κάποια στιγμή έγινε φανερό ότι δεν θα είναι εφικτό να παραδώσουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα. Όμως πλέον ήταν αργά να γίνουν νέες παραγγελίες» επισήμανε η γυναίκα του Σαχίν, Τουρετσί.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, η BioNTech ελπίζει να ξεκινήσει νέα γραμμή παραγωγής στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας τον... Φεβρουάριο, η οποία θα παρασκευάσει 250 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο μισό του 2021, σημείωσε ο Σαχίν.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

5 σχόλια :

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΦΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έκανα το εμβόλιο, δεν θα πάρω τη σειρά κανενός».
  O επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρίας του, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της Pfizer δεν πρόκειται να κλέψουν τη σειρά κανενός.
  Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑ.
  ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί, στελέχη της ΝΔ και οι συγγενείς τους, έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, δημοσιοποιώντας μάλιστα τις σχετικές φωτογραφίες. Γιατροί δεν εμβολιάστηκαν για να μπουν στη σειρά τους διάφοροι πολιτικοί. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_44.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προειδοποίηση από τον επικεφαλής του κινεζικού CDC: «Προσοχή με τα εμβόλια mRNA - Αναπτύχθηκαν για καρκινοπαθείς».
  Προβληματισμός και υπονοούμενα από τον επικεφαλής του κινεζικού κέντρου λοιμωδών νόσων για τα εμβόλια των Pfizer και Moderna
  Το «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε Κινέζος επικεφαλής του κέντρου λοιμωδών νόσων (το ανάλογο του CDC των ΗΠΑ), για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, τα οποία είπε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από τη χρήση τους.
  Ο George Gao Fu, διευθυντής του κινεζικού κέντρου ελέγχου πρόληψης και διασποράς των λοιμωδών νόσων, δήλωσε ότι τα εμβόλια mRNA εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε υγιείς ανθρώπους και αυτό εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο ρίσκο.
  «Οι δυτικές χώρες υιοθέτησαν αμέσως την τεχνολογία mRNA, η οποία είχε αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε ασθενείς.
  Δεν γνωρίζω εάν θα έχει παρενέργειες στο μέλλον, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε ο Gao Fu, αφήνοντας υπονοούμενα για παρενέργειες σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, λέγοντας ότι αρχικά αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
  «Υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με την πραγματοποίηση εμβολίων mRNA σε υγιείς ανθρώπους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Ως επαγγελματίες της υγείας πρέπει να εξετάσουμε το θέμα επιστημονικά και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
  Δύο είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια τεχνολογίας mRNA τα οποία έχουν εγκριθεί σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η Pfizer/ΒioNTech και η Moderna.
  Η πρώτη κατασκευάζει το εμβόλιο BNT162b2 και η δεύτερη το mRNA 1273. Δοκιμές της τεχνολογίας αυτής γίνονται σε ανθρώπους από το 2011, αλλά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται μαζικοί εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό.
  Αναφορικά με τον ιό το ίδιο ο επικεφαλής του κινεζικού CDC ανέφερε:
  «Έχουμε πάει αρκετές φορές στην Ουχάν, για να εντοπίσουμε τις ρίζες του ιού στα ζώα και αποτύχαμε. Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό για να μάθουμε από πού ξεκίνησε ο κορωνοϊός. Μπορεί επίσης αυτός να έχει εξαφανιστεί πριν μάθουμε από πού προήλθε».
  Ο ίδιος τέλος πρόσθεσε πως υπάρχουν 3 είδη εμβολίων με αδρανοποιημένο ιό, τα οποία πλησιάζουν στο τέλος των κλινικών δοκιμών και δείχνουν καλά αποτελέσματα, ενώ ένα ακόμη που περιέχει πρωτεΐνες ή συστατικά γλυκοπρωτεΐνης και είναι ικανό να προκαλέχει προστατευτική ανοσοαπόκριση, βρίσκεται καιαυτό το τελικό στάδιο των δοκιμών.
  «Δεν είμαστε σε αγώνα δρόμου με τις άλλες χώρες. Είμαστε σε αγώνα δρόμου με τον ιό», κατέληξε.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γύρω από μία ιδέα ή γύρω από μια τσέπη; Παναγιώτης Χ. Δούμας
  Βλέποντας στον Έβρο να δημιουργούνται εσπευσμένα το ένα «Κέντρο Υποδοχής» μετά το άλλο, μου γεννάται εύλογα η απορία, πόσους να περιμένουμε ακόμη; Πόσο θα διαρκέσει ακόμη αυτό που ορθώς αποκαλείται εποικισμός της χώρας μας;
  Η απάντηση είναι απλή: Όσο δεν υπάρχει κάποιος να απειλήσει την κυβέρνηση από τα δεξιά της. Όσο δεν υπάρχουν δυνατές φωνές, τόσο στην πολιτική όσο και στην ενημέρωση, που θα ανακόψουν το «σπαγκάτο» της κυβέρνησης προς τ’ αριστερά.
  Από την πρώτη στιγμή, έδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιδείξει έστω και κατ’ επίφασιν ένα δεξιό προφίλ, που θα κρατήσει μαντρωμένους όσους προσέλκυσε με τις δεσμεύσεις της για υπαναχώρηση στο Σκοπιανό και για μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση.
  Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του γνωρίζουν καλά, ότι ήδη από την επομένη των εκλογών, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει απλά ένα βομβαρδισμένο πεδίο, στο οποίο ουδείς από τις δεκάδες περσόνες, κόμματα και σχηματισμούς μπορεί να επικρατήσει. Ούτε βέβαια όλοι αυτοί μπορούν να συσπειρωθούν στο βαθμό που θα τους επέτρεπε να «εισβάλουν» από κοινού στη βουλή. Και άρα, όποτε και αν γίνουν εκλογές μπορεί να συνεχίσει τα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας όλη την αριστερόστροφη και δικαιωματιστική ατζέντα τους, καθώς και κρατικιστικές και σοσιαλίζουσες πολιτικές στα δημοσιονομικά.
  Πετυχαίνοντας τον Οκτώβριο τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή και στα πολιτικά της υποπροϊόντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί προς ώρας να μένει ήσυχος ότι δεν απειλείται. Και γι’ αυτό το λόγο αφήνεται στην υιοθέτηση του μερκελικής εμπνεύσεως «Καλωσήλθατε πρόσφυγες», αξιοποιώντας το διττά. Αφενός, διότι τα μέτρα εκμηδενίζουν τις δυνατότητες των πολιτών και των διαφόρων φορέων να αντιδράσουν και αφετέρου, διότι ακόμη και αν «σηκωθεί σκόνη», αυτή λειτουργεί αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τον οικονομικό Καιάδα, στον οποίο οδηγείται η χώρα λόγω των Lockdown.
  Ακόμη και στο άκουσμα δημιουργίας κάποιου οικονομικά ισχυρού πολιτικού φορέως από γνωστό επιχειρηματία, δε μοιάζει να ιδρώνει το αυτί του και δικαίως. Τι θα πετύχει ένας φορέας κινούμενος από οικονομικά συμφέροντα, ο οποίος προτίθεται να χρησιμοποιήσει μεταχειρισμένα και φθαρμένα υλικά, όπως οι εκτοπισμένοι πολιτικοί γίγαντες και νάνοι του κόμματός του;
  Κακά τα ψέμματα, η μόνη απειλή γι’ αυτόν θα ήταν ένας φορέας με κινηματικά χαρακτηριστικά και νέα πρόσωπα. Μία κίνηση, που θα εμπεριείχε το στοιχείο του απρόβλεπτου και του αιφνιδιαστικού. Και αυτό σίγουρα δεν μπορούν να το πετύχουν πρόσωπα που έχουν πολιτικά καεί. Πόσοι πολίτες όμως, θα ήταν διατεθειμένοι να συσπειρωθούν γύρω από μία ιδέα – μία ατζέντα, αν θέλετε – και όχι γύρω από ένα πρόσωπο ή μία τσέπη;
  Καλή χρονιά!
  * Ο Παναγιώτης Δούμας είναι υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΚΟΥΛΗΣ κατασκευάζει Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου! - Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!
  Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο κέντρο φιλοξενίας που κατασκευάζει η κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, επί της οριογραμμής (!) με την Τουρκία, σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!
  Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» του τουρκικού Στρατού του 2003 που είχε έρθει στην δημοσιότητα, η περιοχή αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής αμυντικής διάταξης και εκεί θα γινόταν η εισβολή και η εν συνεχεία κατοχή της περιοχής.
  Και τώρα φτιάχνουν «πυρήνα» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στο ίδιο ακριβώς σημείο!
  Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
  «Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρο.
  Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016.
  Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.
  Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.
  Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
  Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
  Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
  Ομάδα στόχος:
  Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύπρος: «Πακέτο» επέστρεψε στον Λίβανο 114 παράνομους μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στις ελεύθερες περιοχές
  Συνολικά 114 παράνομοι μετανάστες , των οποίων τα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν, προσέγγισαν τις κυπριακές ακτές, επέστρεψαν το προηγούμενο διήμερο στον Λιβάνο από όπου είχαν αποπλεύσει.
  Την Κυριακή μεταφέρθηκαν με καταμαράν 33 άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος που προσέγγισε το Κάβο Γκρέκο. Χθες, ναυλώθηκε μεγαλύτερο πλοιάριο και σε αυτό επιβιβάστηκαν συνολικά 81 μετανάστες.
  Έφθασαν στην Κύπρο με τρία διαφορετικά πλοία. Οι 22 μετανάστες έφθασαν στο Ζύγι, οι 31 στον Πρωταρά και άλλοι 28 μεταφέρθηκαν από το κέντρο Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά. Αυτοί βρίσκονταν σε πλοιάριο με συνολικά 55 μετανάστες, το σκάφος των οποίων είχε βυθιστεί.
  Ανησυχία για την ασφάλεια και υγεία των στελεχών των κυπριακών σωμάτων ασφαλείας εκφράζει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος με αφορμή την απόφαση να συνοδεύσουν διά θαλάσσης μετανάστες από τον Λίβανο. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ αναφέρθηκε στον «Φ» ότι τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση για επιστροφή μεταναστών που προσέγγισαν την Κύπρο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΚΑΣ, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με καταμαράν που ναύλωσε η Κυπριακή Δημοκρατία. Στο καταμαράν επιβιβάστηκαν στα ανοικτά εκτός από τους 33 μετανάστες (14 παιδιά, έξι γυναίκες και 13 άντρες) που βρίσκονταν σε πλοιάριο, εννέα άτομα της ΜΜΑΔ και τέσσερις της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ), ενώ το σκάφος συνόδευσε μέχρι τον Λίβανο σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (ΕΑΟ).
  Ο ΚΑΣ ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει κάθε απόφαση της Πολιτείας και της ηγεσίας της Αστυνομίας. Εξηγεί ότι δεν υπήρχε πολυτέλεια χρόνου, καθώς έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, από τη στιγμή που λήφθηκε η σχετική απόφαση να μην επιτραπεί στους μετανάστες να αποβιβαστούν στην Κύπρο. Ωστόσο, κρούει τον κώδωνα όπως οι μελλοντικές πανομοιότυπες επιχειρήσεις, διεξάγονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των στελεχών, αλλά και οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής.
  Μετανάστες που αντιλήφθηκαν ότι θα επέστρεφαν στον Λίβανο και ότι το σκάφος που τους μετέφερε δεν θα προσέγγιζε τη στεριά της Κύπρου, βουτούσαν μεσοπέλαγα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Τα στελέχη που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις με την επιστροφή τους στην Κύπρο κάνουν τεστ κορονοϊού.
  Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απόλυτη συνεργασία με τη Βηρυτό, στέλνει υπηρεσιακό κλιμάκιο εντός 48 ωρών για διαβούλευση με τις Αρχές του Λιβάνου για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εξωτερικών, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός Αστυνομίας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...