Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μεθοδεύεται «εθνική συνεννόηση» για να γίνει ένα διεθνές ξεπούλημα; – Fast track συναίνεση για να βγουν στο σφυρί τα ασημικά!


Πολιτικοί παρατηρητές και διπλωματικοί κύκλοι φανερώνουν τώρα, ότι η άτυπη σύνοδος της περασμένης Παρασκευής, τα δημοσιεύματα του Spiegel και οι χθεσινές «παρόλες» Λοβέρδου, είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και έχουν κοινό στόχο: Οδεύουμε ολοταχώς σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις ως ύστατη λύση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι δανειστές.
Όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, «για να περάσουν αυτού του είδους οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση χρειάζεται ευρύτερη στήριξη». Και έτσι ανασύρεται το σενάριο «πολιτικής συνεννόησης», ώστε να βρεθούν συνυπεύθυνοι για εξαιρετικά κρίσιμες αποφάσεις ή να ανοίξει το παιχνίδι συγκυβέρνησης ακόμα και κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά που οδηγούν σε μαζικό ξεπούλημα, είναι τα εξής:
1.Οι Ευρωπαίοι διαπιστώνουν, ότι το καταστροφικό πλάνο Α των φόρων και άγριων περικοπών στην Ελλάδα δεν έχει άλλα να προσφέρει. Τα κεφάλαια θα τελειώσουν νωρίτερα, χωρίς οι δανειστές να έχουν πάρει τα χρήματα που υπολόγιζαν δηλαδή κάπου 39 δις ευρώ από ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα λήξουν μέχρι τον Μάϊο του 2013.
2.Στο ίδιοι διάστημα, οι επενδυτικές τράπεζες και τα hedge funds εκτιμάται θα πιέζουν όλο και περισσότερο για αναδιάρθρωση η οποία θα τους αποφέρει μεγάλα κέρδη, μέσω χρηματιστηριακών προϊόντων και υπηρεσιών και προμηθειών.
3.Ως μόνη λύση για να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους οι δανειστές, έρχεται το πλάνο B. Προκρίνονται δηλαδή, οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις «φιλέτων». Σε αυτά συγκαταλέγεται η δημόσια ακίνητη περιουσία για την δημιουργία τουριστικών υποδομών, ορυκτός πλούτος και ΔΕΚΟ, όπως είναι η ΔΕΗ (δίκτυο και λιγνίτες), ΕΥΔΑΠ, αεροδρόμια και το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ που ανήκει στο δημόσιο (20%). Αυτά διαρρέεται ότι αποτελούν το «πρώτο πιάτο».
4. Προκειμένου να προχωρήσουν οι πωλήσεις αυτές σχεδιάζεται να δοθεί νέο δάνειο αλλά στο μνημόνιό του, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα συνδεθεί ο δανεισμός με την πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
Τι έγραφε το «Σιν» και η Free Money μεταξύ 14 και 21 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι το «Σιν» και η εφημερίδα Free Money, με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και αναλύσεις έφεραν πρώτοι στη δημοσιότητα το θέμα του νέου μνημονίου και του νέου δανείου με εγγύηση τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα. Ειδικότερα:
-Στις 14 Απριλίου στο θέμα με τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε τώρα για αναδιάρθρωση» και με υπότιτλο «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αναφερόταν ότι «αυτή η επικοινωνιακή στροφή χτυπά τώρα καμπανάκια και προετοιμάζει το έδαφος για τα μελλούμενα. Μία «αναδιάρθρωση» που θα φροντίσει να διασφαλίσει, ότι διαπλεκόμενοι, μεγαλοφοροφυγάδες και ραντιέρηδες στην Γερμανία ή εδώ, θα πάρουν πίσω όλα τα λεφτά τους που τόκιζαν στα ελληνικά ομόλογα και ακόμα περισσότερα, μέσω των εγγυήσεων των δανείων σε ελληνική γη ή πλούσιο υπέδαφος, είναι χειρότερη από την χρεοκοπία. Ένα μνημόνιο ακόμα για νέο δάνειο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Θα εξασφαλίσει μόνον τα λεφτά των δανειστών».
Στις 18 Απριλίου στο νέο θέμα με ξεκάθαρο τίτλο «Επιμήκυνση, νέο μνημόνιο και τα Ταμεία» και υπότιτλο «Κοίτα ποιοί μιλάνε τώρα για αναδιάρθρωση νο2», αναφερόταν και πάλι στο επερχόμενο αδιέξοδο και την προωθούμενη λύση ενός νέου δανείου και μνημονίου με παράλληλη επιμήκυνση, προκειμένου να πάρουν τα κεφάλαιά τους οι δανειστές. Έθετε επίσης το θέμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και των διαθεσίμων τους.
-Στις 21 Απριλίου, στο θέμα με τίτλο «Το επόμενο σχέδιο για την Ελλάδα» αναφερόταν ότι «το μόνο που απομένει είναι να σπρώξουν το θέμα της ήπιας λύσης οι Αμερικανοί μαζί με τους δανειστές, να πιέσουν για Νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο, ώστε να ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟγια να βγάλουν στο σφυρί την ελληνική περιουσία». Αναφερόταν ακόμα ότι «η πώληση σοβαρών περιουσιακών στοιχείων, πάει πακέτο με το νέο δάνειο και το νέο μνημόνιο, που προωθείται ως ύστατη λύση. Ιδιαιτέρως τους ενδιαφέρουν τα αποθέματα ΝΕΡΟΥ, τα δίκτυα της ΔΕΗ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ και τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ και οι ΦΘΗΝΟΙ ΛΙΓΝΙΤΕΣ. Ό,τι δηλαδή, έχει τεράστια αξία ως περιουσία και είναι τερατωδώς υποτιμημένο αυτή την στιγμή». Στα σχόλια του market maker, υπήρχε η πληροφορία ότι γίνεται σκέψη να πωληθεί το 20% του ΟΤΕ που διαθέτει το δημόσιο αντί μόνον το 10% που προβλέπει η σύμβαση με την Deutsche Telekom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.