Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ¨Η ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;

Ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης αποφασίστηκε να τοποθετηθούν... κατεπειγόντως, μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ. Αυτό αποκαλύπτει το Cretalive, αναφέροντας ότι στην απόφαση εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 € για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης για την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού ηφαιστειακού κινδύνου!!!

Το κατεπείγον όμως έχει ιδιαίτερη σημασία! Από το 1600 π.Χ. που σημειώθηκε η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου Σαντορίνης, σήμερα ανακάλυψαν το κατεπείγον; Μήπως περιμένουν κάτι; Όταν μάλιστα είναι αδύνατη η πρόβλεψη ηφαιστειακών εκρήξεων; Ή μήπως τελικά ετοιμάζουν κάτι; Βλέπε, τσουνάμι σε Ιαπωνία (HAARP). Ως γνωστόν την ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης το 1600
π.Χ. ακολούθησε τσουνάμι το οποίο έφτασε στην Κρήτη και κατέστρεψε τον περίφημο Μινωϊκό πολιτισμό (ανάκτορα Κνωσού κ.α.). Μήπως λοιπόν, εν μέσω οικονομικής καταστροφής, κάποια διεστραμένα μυαλά έχουν κατά νου την Σαντορίνη για να προκαλέσουν και άλλη, πέραν της οικονομικής, διάλυση της χώρας;
Φορέας υλοποίησης του... έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ σχετικό αίτημα κατέθεσε ο ΟΑΣΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) που θέλει να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του ηφαιστείου.
Σημειώνεται, πάντως, ότι τον περασμένο Ιούλιο, μια σειρά από επιστημονικά όργανα τοποθέτησε στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της πρώτης μακροχρόνιας μελέτης της πιθανής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, όπου πέρυσι υπήρξαν σημάδια ενεργοποίησης.
Οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν το βαθυσκάφος "Θέτις" και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα "Max Rover" του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), θέλησαν να έχουν μία καλύτερη εικόνα, από "πρώτο χέρι", για το τι συμβαίνει στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Η αποστολή, αρχηγός της οποίας ήταν ο γεωλόγος Δημήτρης Σακελλαρίου, επικεφαλής ερευνών του Τομέα Θαλάσσιας Γεωλογίας-Γεωφυσικής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, πόντισε ένα μετρητή κλίσης και δύο αισθητήρες υποθαλάσσιας πίεσης για να καταγράψει την πιθανή παραμόρφωση και το "φούσκωμα" του βυθού εξαιτίας ανοδικών κινήσεων του μάγματος και των αερίων κάτω από το βυθό.

http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.