ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ; Σημαντική διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο κατατάχθηκε στην τρίτη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου που δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times. Το ελληνικό Μουσείο βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Η εφημερίδα ζήτησε από μερικούς «μανιώδεις» επισκέπτες Μουσείων να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους Μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάτω από κάθε επιλεγμένο μουσείο υπάρχει και μια μικρή επεξήγηση. Για το
μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον «ιερό βράχο», όπου ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα νέο αστραφτερό οίκημα για τη φιλοξενία της πιο γνωστής κληρονομιάς του κλασσικού πολιτισμού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται για να δουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός δοξασμένου παρελθόντος. Αυτά στέκονται πλημμυρισμένα από φυσικό φως με υποβλητικό φόντο την απίθανη θέα του αυθεντικού μνημείου». Οι συντάκτες παροτρύνουν τους αναγνώστες να δουν τα αετώματα.
Στην εισαγωγή της η εφημερίδα αναφέρει: «Τα μουσεία δεν είναι μπαγιάτικα αποθετήρια με ξεπερασμένα λείψανα. Είναι ζωντανές συλλογές της πολιτιστικής μας ζωής. Όταν τα επισκεπτόμαστε είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα στα βάθη της ιστορίας της ανθρώπινης ζωής». Παρακάτω, προσκαλεί τους αναγνώστες της «να κλέψουν λίγο χρόνο από τα ταξίδια τους» και να διαβάσουν τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που έχουν κατατάξει οι ειδικοί, «οι πιστοί γκουρού των μουσείων», όπως τους χαρακτηρίζει. «Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ινστιτούτα που δίνουν έμφαση στα ιστορικά, πολιτιστικά και επιστημονικά έργα τέχνης» επισημαίνει η εφημερίδα Sunday Times.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, το Imperial War Museum στο Λονδίνο, το Μουσείο του Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη, το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο.
Στην πρώτη εικοσάδα συμπεριλαμβάνονται:
1. Μουσείο Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον
2. Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο
3. Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα
4. Μουσείο Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο
5. Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορία στη Νέα Υόρκη
6. Πολεμικό Μουσείο Ιμπέριαλ στο Λονδίνο
7. Παλάτι του Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη
8. Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία
9. Βικτόρια και Αλπερτ στο Λονδίνο
10 Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο
11.Πιτ Ρίβερς στην Οξφόρδη
12. Μουσείο Επιστημών στο Λονδίνο
13. Ισραηλινό Μουσείο στην Ιερουσαλήμ
14. Μαυσωλείο Γουίν Σιν στην Κίνα
15. Μουσείο Χουντέριαν στο Λονδίνο
16. Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο
17. Καναδικό Μουσείο του Πολιτισμού στην Οτάβα
19. Νιους Μουσείο στο Βερολίνο
20. Τσεντράλε ντι Μοντεμαρτίνι στη Ρώμη
Αυτά αναφέρει το ΑΜΠΕ όμως φυσικά και ξεχνάει να αναφέρει (και όχι μόνον αυτό) πως τα εκθέματα των δύο μουσείων Σμιθσόνιαν και Λονδίνου ειδικά το δεύτερο υπάρχει γιατί υπάρχουν τα εκθέματα που ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αν δεν υπήρχαν τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα το ήξερε κανένας πέρα απ’ το χωριό τους !!!
Για το αμαρτωλό Σμιθσόνιαν … όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο του … αλίμονο !
Αυτό που επίσης κανένας δεν αναφέρει είναι πως ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ … που το ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ (έλληνες Εφιάλτες και ξένοι πλιατσικολόγοι) για να προσφέρουν στις πατρίδες τους, την ψευδαίσθηση πως έχουν πολιτισμό !!! και κάτι άξιο θαυμασμού !
Ας μην αναφερθώ στους ανεγκέφαλους (Έλληνες και μη) που αποκαλούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα με το όνομα του ΚΛΕΦΤΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥ Ελγιν και το κατάπτυστο αυτό όνομα του ΚΛΕΦΤΗ Ελγιν, να μένει στην ιστορία σε συνωνυμία με το μεγαλείο του Παρθενώνα !!! Αν αυτό δεν είναι βλασφημία και βεβήλωση …
Δεν θα συνεχίσω …όποιος κατάλαβε …κατάλαβε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.