Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μύθος της Μαρξιστικής Υπεραξίας

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε φιλε! Διαβασα το υποδειγμα αναλυσης με τα πορτοκαλια,αλλα ενω απο οικονομικης πλευρας μοιαζει σωστο, απο κοινωνιολογικης δεν ειναι, βεβαιως λογω της ιδιαζουσας απλοποιησης.
    Θα ισχυε βεβαιως. αν η λεξη "σκεφτηκε" σημαινε "εκ του Μηδενος σκεφθηκε" η αν ηταν ο πρωτος ανθρωπος που σκεφτηκε.Πρακτικα ομως δεν σκεπτεται κανεις "απο μονος του". Ο Ανθρωπος ειναι μερος μιας συλλογικοτητας, δηλαδη, ανασυνδιαζει υλικα και μεθοδους παραγωγης που ειναι διαθεσημες, σ αυτο που θα λεγαμε "καινοτομια παραγωγης" το οποιο εσυ λες μηχανημα παραγωγης πορτοκαλιων.
    Το μπλοκ σου ας πουμε εχει τις ιδεες, τις σκεψεις σου, αλλα για να τις διατυπωσεις, στηριχτηκες σε κοινωνικες κατακτησεις.Γλωσσα κατ αρχας, εκπειδευση,αναφερω τουλαχιστον δυο.Ακομη και το πρωτο "ανθρωποειδες που ανακαλυψε τα πετρινα εργαλεια εχει εργαστει γι αυτο. Στο μηχανημα των πορτοκαλιων συμμετεχει τοσο πολυ εργασια, που ειναι αδυνατον σχεδον να μετρηθει.
    Θα πρεπει να γινει κατανοητο, οτι ενα παραδειγμα οπως αυτο με τα πορτοκαλια, ειναι ενα "μεταπαραδειγμα" και μ αυτο εννοω, οτι το παραδειγμα ενσωματωνει, ολη την "αποξενωση" που παρηγαγε ο Καπιταλισμος, και οι Μαρξιστες αυτο το αποκαλλουν αποκαλουν
    "αλλοτριωση της συνειδησης".Αυτος ο "ατομισμος" που χρησιμοποιει ως αλλοθι την "δηθεν ελευθερια" ειναι η αλλοτριωση της συνειδησης η με αλλα λογια απλα, ειναι η αποκοπη απο τις "κοινωνιστικες" ριζες και αιτιες της υπαρξης .Η Ελευθερια δεν προερχεται απο την "εξυπναδα" του κατασκευαστη, ο οποιος στο παραδειγμα μαλλον δεν ειναι "ανθρωπος" αλλα μηχανη που κατασκευαζει αλλη μηχανη,μιας και δεν εχει "κοινωνικες" αναφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.