Ο θρίαμβος του Αχιλλέα
Εννιά αρχαίοι συγγραφείς έγραψαν διαφορετικές χρονολογίες για τον Τρωϊκό πόλεμο.
Ερέτης: «η άλωση της Τροίας έγινε το 1.291 π.Χ.». (FGrHist242 F1).
Η άποψη του γράφοντος (Ζ. Παπαζάχος, Ιούνιος 2.015), συντάσσεται απόλυταμε τον άγνωστο αρχαίο ερευνητή Ερέτη. Τα γραπτά του Ερέτη χάθηκαν. Έμεινεμόνο η γνώμη του για την χρονολογία των Τρωϊκών. Άραγε ο Ερέτης με ποια στοιχεία στήριζε την θέση του; Γιατί ήταν τόσο σίγουρος για την χρονολογία και μάλιστα έθεσε με ακρίβεια το έτος: 1.291 π.Χ.
Ξαναθέτω το ερώτημα:
Μήπως οι πυρετώδεις και συστηματικές προετοιμασίες των Αχαιών για τον επερχόμενο Τρωϊκό πόλεμο, άρχισαν μετά την Άλωση και καταστροφή της
Μιλήτου το 1.315 π.Χ. από τους Χετταίους του Μουρσίλις II (Mύρσιλος Β΄ ο κατακτητής, 1.321 – 1.295 π.Χ.);
Η συγκίνηση και η εθνική ομοψυχία που προκάλεσε η καταστροφή της Μιλήτου θα
πρέπει να ήταν άνευ προηγουμένου σε όλη την Αχαϊκή Ελλάδα.
Ο Τρωικός πόλεμος ήταν η εκτεταμένη δεκαετής πολεμική σύγκρουση μεταξύ των Δαναών- Αχαιών και της συνομοσπονδίας της Ασσούα, δηλαδή της Ασίας, κατά τα Χετιτικά αρχεία), στην οποία ανήκε και η πόλη της Τροίας. Ήταν δηλαδή ο πρώτος
μεγάλος αντι-ασιατικός πόλεμος του ελληνικού λαού. Άρχισε το 1.300 π.Χ και έληξε
με την άλωση της Τροίας το 1.291 π.Χ. στο αποκορύφωμα της ισχύος των Αχαιών
(Αχιγιάβα). Στους Χετταίους βασίλευε ο Μουρσίλις II (Mύρσιλος Β΄ ο κατακτητής,
1.321 – 1.295 π.Χ και μετά ο Μουβατάλις ΙΙ, (Μυβάταλλος Β’ ο ένδοξος, 1.295-1.271
π. Χ.) και στους Αιγύπτιους ο Φαραώ Χορεμχέμπ (Hor-em-heb, Ωρόχεβις (΄Ωρος) 1.323 – 1.295 π.Χ.).
κράτος της Ασσούβα (Ασίας).
Ο Οδυσσέας, ο δημιουργός της Ιλιάδας και της Οδύσσειας με το ψευδώνυμο Όμηρος, ξεκίνησε για τον
πόλεμο, ένας τριαντάρης βασιλιάς της Ιθάκης (=Λευκάδα) και επέστρεψε στην Ιθάκη του το 1.280 π.Χ. πενηντάρης πλέον, «πολλών ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω». Τραγουδώντας ο ίδιος τα κατορθώματα των συμπολεμιστών ηρώων στον Τρωϊκό πόλεμο, έζησε άλλα 30 χρόνιακαι πέθανε σε βαθειά γεράματα το 1.250 π.Χ. Το κλίμα είχε αρχίσει ήδη να αλλάζει και ο
λαμπρός Μυκηναϊκός πολιτισμός άρχιζε να καταρρέει.
Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ
Ο Όμηρος, (Βασιλιάς Οδυσσέας), θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί πλήρως, άν αποδειχτεί ΜΕ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, Χετταίων ή άλλων, οργανωμένη εκστρατεία των Αχαιών (Αχιγιάβα), με τον ίδιο τον βασιλιά τους (Αγαμέμνονα) και πολιορκία και κυρίευση της πόλης της Τροίας.
Να έχουμε βέβαια υπ΄όψιν ότι τις ανασκαφές τις διαχειρίζονται άτομα που μισούν τον
ελληνικό λαό. Μπορεί να συμβούν και ατυχήματα στα αρχαιολογικά ευρήματα.
Η χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα, ανακάλυψη του Ερρίκου Σλήμαν |
ΟΜυκηναϊκός πολιτισμός ήταν ένας καταπληκτικός πολιτισμός, που ξεκίνησε το 1.800 π.Χ., άντεξε την φυσική λαίλαπα με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήραςτο 1.613 π.Χ. και μετά δημιούργησε ένα θαυμάσιο πολιτισμικό περιβάλλον, που άνθισε για 700 ολόκληρα χρόνια και έσβησε το 1.100 π.Χ., μετά από ένα σκληρό κλιματολογικό καπρίτσιο το 1.250 π.Χ. Οι Αχαιοί, εξ όσων ξέρουμε, στηνπανάρχαια και μυθική εκείνη εποχή, προόδευαν ταχύτατα σε όλους τους τομείς. Είχαν καλή πολιτική και στρατιωτική ισχύ, σκληροτράχηλους πολεμιστές, εξαιρετικούς επιστήμονες, ιατρούς (Ασκληπιός), αστρονόμους, καλλιτέχνες μουσικούς (Θάμυρις), αθλητές (Αχιλλεύς).
Το ιερότερο ελληνικό βιβλίο
Το εύρημα του ναυαγίου του Ιερού Ακρωτηρίου, πλησίον του συμπλέγματος της Μεγίστης
Ανέπτυξαν δικό τους σύστημα γραφής και κατά την διάρκεια του Τρωϊκού
πολέμου, ένας μεγαλοφυής Αχαιός, ο Παλαμήδης, εφεύρε το φθογγολογικό αλφάβητο. Όταν οι Χετταίοι βασιλείς ασθενούσαν, εκαλούντο Αχαιοί ιατροί για
διάγνωση και θεραπεία. Αυτό μας θυμίζει τους Πέρσες βασιλείς των κλασσικώνχρόνων, όταν οι έλληνες ιατροί γίνονταν ανάρπαστοι στην περσική αυτοκρατορία.Το 1.300 π.χ. οι Αχαιοί υπερτερούσαν σε όλα τα πεδία των συγχρόνων τους
λαών,
ακόμη και των μακρινών όπως των Ινδών και των Κινέζων.
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Υπολογίζεται ότι για τον Αρχαίο κλασσικό πολιτισμό γνωρίζουμε σήμερα μόνο το 3% του όγκου των επιτευγμάτων του. Τα υπόλοιπα χάθηκαν. Για τον Κρητο- Μυκηναϊκό πολιτισμό γνωρίζουμε μόνο το 3 τοις χιλίοις. Δηλαδή γνωρίζουμε ελάχιστα από τα κατορθώματα των πανάρχαιων αυτών προγόνων μας. Όπως έγραψε ο Πλάτων, ένας Αιγύπτιος ιερέας εξήγησε στον Σόλωνα, ότι οι Έλληνες είναι οι σπουδαιότεροι άνθρωποι της γης, αλλά είναι πάντα παιδιά, γιατί δεν έχουν αναπτύξει καταγραφική μέθοδο για τα σπουδαία έργα τους και όταν φυσικές καταστροφές τους πλήξουν, αρχίζουν πάλι από την αρχή, χωρίς να θυμούνται τίποτε από τους άξιους προγόνους τους.
OI AXAIOI KATA THN MYKHNAΪKH EΠΟXH
Οι Αχαιοί ήταν οι δημιουργοί του περιώνυμου Μυκηναϊκού Πολιτισμού, που θεωρείται ως η πρωϊμότερη εκδήλωση του Ελληνικού πνεύματος.
Εάν δεν υπήρχε το ψυχρό κλιματικό γεγονός του 1.250 π.Χ. η ιστορία του κόσμου θα ήταν διαφορετική.
Οι Αχαιοί θα δημιουργούσαν τον υπέροχο κλασσικό πολιτισμό 800 χρόνια νωρίτερα. Η επιστημονική σκέψη, η φιλοσοφία, τα μαθηματικά, οι φυσικές, βιολογικές και μηχανικές επιστήμες θα ανέτελλαν γρήγορα. H βιομηχανική επανάσταση αντί να εμφανισθεί το 1.700 μ.Χ. θα γινόταν πιθανόν το 200 π.Χ. Η ΕΛΛΑΣ με την ονομασία ΑΧΑΙΙΣ θα κυριαρχούσε σε όλο τον κόσμο. Θα υπήρχε ένα παγκόσμιο ελληνικό κράτος περί το 100 π.Χ.
Δεν υπήρχαν άξιοι αντίπαλοι για να ανταγωνιστούν το δημιουργικό ελληνικό μυαλό τον καιρό εκείνο. Γι αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία η μελέτη του Μυκηναϊκής ιστορίας. Το ψυχρό κλιματικό γεγονός του 1.250 π.Χ. είναι το μεγαλύτερο ιστορικό ατύχημα για την ανθρωπότητα. Ο σύγχρονος βιομηχανικός πολιτισμός, ελληνικό καθ’ολοκληρίαν δημιούργημα, θα είχε ιστορία, σήμερα, δύο χιλιάδες χρόνια και όλος ο πλανήτης θα είχε την ονομασία ΕΛΛΑΣ.
Ο Άνθρωπος, ο Έλληνας, ο Homo Sapiens, θα ταξίδευε στα Άστρα και στο απέραντο διάστημα, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.
Ζ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.