Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ’ ΕΣΤΑΙΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


    ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ  ΣΤΗΝ  ΧΙΟ  ΤΟΝ  ΑΥΓΟΥΣΤΟ  ΤΟΥ  2012
Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα.  Δεκάδες Τούρκοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άδεια διαμονής.  Ρουσόπουλος: «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες  έκαψαν την Ελλάδα». Επιταχύνεται και επεκτείνεται η  στρατηγική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ στους τομείς άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια  «Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα»  «Οι  Έλληνες  πρέπει  να  πληρώσουν  γιατί  ψηφίζουν  διεφθαρμένους  πολιτικούς». 

ΖΙΣΚΑΡ  ΝΤ’  ΕΣΤΑΙΝ:  «ΝΑ  ΔΙΩΞΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ». 

Παλιότερα  είχε  δηλώσει  ότι  «οι  Έλληνες  πρέπει  να  πληρώσουν  γιατί  ψηφίζουν  διεφθαρμένους  πολιτικούς». 

«H Eλλάδα έχει μια ζωτική πολιτιστική σημασία για την Ευρώπη. Διαβάζω ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Έκτορα, που έγραψε μια εξαιρετική γαλλίδα ακαδημαϊκός, η Ζακλιν Ντε Ρομιγί, από το οποίο προκύπτει ξεκάθαρα πόσο εμείς οι ευρωπαίοι εμπνεόμαστε από την μεσογειακή ιστορία της εποχής εκείνης. Πέρυσι επισκέφθηκα την Ραβένα, πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πανέμορφη πόλη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Ευρώπη χωρίς την Ιταλία και την Ελλάδα. Αλλά η τελευταία αυτή χώρα έχει τεράστια προβλήματα χρέους, που περιπλέκονται από τις μικρές διαστάσεις της οικονομίας της».

«Το σημερινό ευρώ δεν λειτουργεί διότι από την μία οι Έλληνες, και από την άλλη οι Ιταλοί, απειλούνται από το χρέος».

«Η ενωμένη Ευρώπη θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά αν περιοριζόταν στις έξι χώρες που την δημιούργησαν, συν την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Αυστρία». «Μπορεί να προβλεφθεί η συμμετοχή της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας». και «όταν έρθει η στιγμή και  η Πολωνία»,

«Αυτές οι δώδεκα χώρες θα αποτελούσαν μία ομοιογενή ομάδα που θα αποκαλέσουμε Europa. Ο σκοπός της είναι να συμπληρωθεί το ευρώ με μία ένωση των προϋπολογισμών και των δημοσιονομικών, η οποία θα επιτευχθεί εν καιρώ από ένα κοινό δημόσιο Θησαυροφυλάκιο και από έναν μηχανισμό οικονομικής αλληλεγγύης», αναφέρει ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν,

«Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα»

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, εκτιμά πως η χώρα κινδυνεύει να αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ, κατά τα πρότυπα της Ελλάδας.

Η Γαλλία «κινδυνεύει να βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδας» και να αναγκαστεί «να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.




ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ  Η  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ 

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο τους επίπεδο μετά την διένεξη που υπήρξε το 2010 και ήδη γίνονται προετοιμασίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο άξονας συνεργασίας τους, αφού η πολιτική των δυο χωρών για την Μέση Ανατολή συμπίπτει και τα συμφέροντα τους είναι κοινά.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώθηκε και από την Άγκυρα, τουτέστιν στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε συνεργασίες τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον ενεργειακό τομέα. Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα κατά δήλωση ανωτάτων αξιωματούχων των δυο χωρών θα αφορά την εκμετάλλευση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο (κοίτασμα Λεβάθιαν).

Οι δυο χώρες είχαν τις τελευταίες δεκαετίες εξαιρετική συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών μαχητικών Phantom F-4E και F-5, με τις ισραηλινές τράπεζες να καλύπτουν προς αυτό τον σκοπό δάνειο 450 εκατομμυρίων ευρώ. Η αμυντική συνεργασία περιελάμβανε και την συμπαραγωγή πυραύλων εδάφους-αέρος, αντιπυραυλικών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών αρμάτων Μ-60Α1 και των ελικοπτέρων S-70 όπως και την μεταφορά τεχνογνωσίας για τα αεροχήματα UCAV Harpy.

Μεταξύ των ετών 1996 και 2009 η Τουρκία προμηθεύτηκε από το Ισραήλ στρατιωτικούς εξοπλισμούς αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέρος αυτών των εξοπλισμών χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία με την προμήθεια νερού προς το Ισραήλ.

Η στρατηγική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ που ανελίσσεται το τελευταίο διάστημα, ουσιαστικά και επί του πρακτέου τινάζει στον αέρα την φιλοϊσραηλινή πολιτική των τελευταίων ετών των "ελληνικών" κυβερνήσεων...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ,  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,

ΤΩΡΑ ΤΑ  ΛΕΕΙ: 

«ΟΙ  ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ  ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΕΚΑΨΑΝ 

ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ».
«ΑΝΗΣΥΧΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ».


«Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστηρίζει,  στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού από το 2000-2009 Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της εποχής Καραμανλή και αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο, υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική, λέγοντας «η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου».

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο  πρώην διοικητής της ΕΥΠ - από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 1996- ναύαρχος ε.α κ. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, μετά από τις καταγγελίες του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούντ Γιλμάζ ότι επί προεδρίας της χώρας από την Τανσού Τσιλέρ -την περίοδο 1995-1997 - χρηματοδοτούντο οι «Γκρίζοι Λύκοι» για να βάζουν πυρκαγιές σε ελληνικά δάση  δήλωσε:

«Πράγματι την περίοδο 1993-1996 υπήρχαν ορισμένες πληροφορίες για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων ή άλλων ατόμων σε εκδήλωση πυρκαγιών αλλά μόνο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Είχαμε σχετικές πληροφορίες από πράκτορες μας σε τουρκικό έδαφος ενώ υπήρχαν πολλές σχετικές ενδείξεις και από την διερεύνηση των πυρκαγιών. Είχαμε μάλιστα ειδοποιήσει σχετικά όλα τα συναρμόδια υπουργεία που ασχολούνται με τις δασικές πυρκαγιές. Ομως ποτέ δεν υπήρξαν απτές αποδείξεις».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες από αυτές τις «ύποπτες» πυρκαγιές έχουν χάσει την ζωή τους δύο άτομα.

«Ήταν για μας προφανές ότι ορισμένες πυρκαγιές που ξεκινούσαν από δασικές εκτάσεις κοντά στις παραλίες της Σάμου, της Χίου, της Μυτιλήνης κ.λ.π προέρχονταν από άτομα που προσέγγιζαν τα νησιά μας με μικρά πλοιάρια από την πλευρά της Τουρκίας. Πριν προλάβουμε δε να κινητοποιηθούμε επέστρεφαν στην Τουρκία. Ακόμη είχαμε πληροφορίες ότι τις φωτιές μπορεί να τις έβαζαν υπήκοοι και άλλων χωρών που επισκέπτονταν τα νησιά μας σαν τουρίστες. Όμως ποτέ δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Τότε όμως ήταν και ιδιαίτερα προβληματική η συνεργασία μας με τις δασικές υπηρεσίες και άλλες αρχές που ασχολούντο με τις καταστροφικές πυρκαγιές»...

Σημειώνεται ότι μέχρι το 1997 την ευθύνη κατάσβεσης αλλά και διερεύνησης των αιτίων των δασικών πυρκαγιών είχαν οι δασικές υπηρεσίες που υπάγονταν στο υπουργείο Γεωργίας. Αναφορικά με την περίοδο στην οποία αναφέρεται ο κ. Γιλμάζ, τα περιστατικά είναι τα εξής: στις 21 Ιουλίου 1995 είχε εκδηλωθεί η πρώτη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη - η άλλη ήταν το καλοκαίρι του 1998 - που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Πέτρου και τα αίτια της οποίας παρά την πολύμηνη δικαστική έρευνα δεν έχουν προσδιορισθεί. Στις 5 Ιουλίου 1997 εκδηλώθηκε άλλη πυρκαγιά στο δάσος του Σέιχ Σου χωρίς και πάλι να εντοπισθούν οι εμπρηστές και τα κίνητρα τους.  Σε προγενέστερο χρόνο, τον Αύγουστο του 1993, είχε εκδηλωθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ικαρία με 13 νεκρούς που κατέκαψε 20.000 στρέμματα δάσους. Ομως, όπως δηλώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις πυρκαγιές, «για τις δύο πυρκαγιές στην Πεντέλη και το Σέιχ Σου έχει ερευνηθεί η εμπλοκή οικοπεδοφάγων κι οικοδομικών συνεταιρισμών. Για την Ικαρία τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων»...

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο 1994-1995 φέρεται να υπήρχαν ενημερωτικά έγγραφα από τον στρατιωτικό Σάββα Καλεντερίδη που συνεργαζόταν με την ΕΥΠ, για πυρκαγιές σε ελληνικό έδαφος από τούρκους πράκτορες. Ο ίδιος ανέφερε ότι «έδινα συνεχώς πληροφορίες για σχετική δράση ύποπτων Τούρκων στην Ελλάδα που εισέρχονταν στην χώρα μας έχοντας διαβατήρια αντίστοιχα αυτά κρατικών υπαλλήλων».

Μετά το 1997, το έργο διερεύνησης των πυρκαγιών ανατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ερευνητής υποθέσεων εμπρησμού κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης  λέει: «την περίοδο 1997-2004 είχαμε κάθε καλοκαίρι περίπου 30 έως 50 ύποπτες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Είχα μεταβεί στα νησιά αυτά και εξέταζα τα αίτια των πυρκαγιών. Θυμάμαι ότι σε μία πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην Χίο είχα δει εγώ ο ίδιος με τα μάτια μου ένα τουρκικό φουσκωτό να πλησιάζει μια παραλία του νησιού και να ρίχνει μια φωτοβολίδα προς την πλευρά του δασούς. Από τις έρευνες μας υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι επρόκειτο για τουρκικό δάκτυλο»...

Σημειώνεται ότι σε ύποπτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Ιούλιο του 1999 στην Χίο έπεσαν νεκροί δύο εποχικοί δασοπυροσβέστες. Πάντως αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επεσήμαιναν ότι στην μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Σάμο το καλοκαίρι του 2000 και κατέκαψε περίπου 180.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, διαπιστώθηκε ότι "εμπρηστής" εξ αμελείας ήταν ένας... χασισοκαλλιεργητής. Σε άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2003 στο ίδιο νησί κατηγορούμενος για τον εμπρησμό βρέθηκε ένας εποχικός πυροσβέστης.

Αναφέρεται τέλος ότι το 1996 στα πλαίσια έρευνας για τις σχέσεις της τουρκικής μαφίας και των μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής - ύστερα από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Σουσουρλούκ - είχαν υπάρξει αναφορές από τούρκους πολιτικούς για σχεδιασμό εμπρησμών σε ελληνικά δάση.

Στην περιοχή Σουσουρλούκ, μία θωρακισμένη Μερσεντές, που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έπεσε πάνω σ' ένα φορτηγό. Από το αυτοκίνητο ανασύρθηκαν νεκροί ο Χουσεΐν Κοτσαντάγκ υποδιευθυντής Ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και πρώην διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στις κουρδικές επαρχίες, ένας καταζητούμενος αρχιμαφιόζος, στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και εκτελεστής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντουλάχ Τσατλί, ο οποίος έφερε διπλωματικό διαβατήριο. Επιβάτης της Μερσεντές ήταν και ο βουλευτής του τουρκικού Κοινοβουλίου, με το κόμμα του «Ορθού Δρόμου» Εντίπ Σεντάτ Μπουτσάκ, ο οποίος επέζησε. Σε συνέντευξη του αργότερα, ο Μπουτσάκ είχε αναφέρει ότι ο Τσατλί κατέκαιε ελληνικά δάση μετά από εντολές της ΜΙΤ. Παρόμοιες αναφορές είχαν υπάρξει ύστερα και από την σύλληψη - λίγους μήνες αργότερα - του τούρκου εμπόρου ναρκωτικών Γιασάρ Οζ, ο οποίος επίσης μίλησε για... αποστολές εμπρησμού δασών σε ελληνικό έδαφος.

 
       2016 – ΕΛΛΗΝΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Χίος δοκιμάσθηκε, με ανησυχητική μάλιστα συχνότητα, από πυρκαγιές. Αλλά οι δύο τελευταίες - το 2012 και φέτος - ήταν όχι μόνο μεγάλες, αλλά, δυστυχώς, συνέπεσαν καίγοντας το ίδιο έδαφος, πράγμα καταστροφικό για το οικοσύστημα».

"Από τη δική μου την πλευρά, θα κάνω ότι μου αναλογεί, ώστε να μην ξαναζήσει το νησί τέτοια καταστροφή τεράστια για τον τόπο" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στις πυρκαγιές στη Χίο.


ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  (ΔΗΛΑΔΗ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ  ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)  ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ  ΣΠΙΤΙΑ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ.  ΠΟΣΕΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ  ΤΥΠΟΥ  ΧΙΟΥ  ΚΑΙ  ΝΑΟΥΣΑΣ  ΜΑΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΣΥΜΠΡΑΞΗ  ΤΩΝ  «ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ  ΝΑ  ΚΑΨΟΥΝ 

ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ;

Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα»

Δεκάδες Τούρκοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άδεια διαμονής.

Σύμφωνα με την  «Καθημερινή»  μια νέα, ολοένα διευρυνόμενη κοινότητα βρίσκει έδαφος στην Αθήνα. Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».

Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν και εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνοι που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή τον επιχειρηματία που αναζητεί αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Οι τρεις συμπατριώτες τους, που μίλησαν στην εφημερίδα, κάνουν λόγο για επιλογή που γίνεται και για λόγους ασφαλείας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή από τη γειτονική χώρα.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι γυρεύουν στη χώρα μας οι πλούσιοι Τούρκοι.
    Δημοσίευμα των Times αναφέρει πως μεγάλος αριθμός πλούσιων Τούρκων πολιτών και επιχειρηματιών αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
    Στην είδηση που έχει τίτλο “Ανήσυχοι Τούρκοι ψάχνουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα”, αναφέρεται πως πολλοί Τούρκοι πολίτες και επιχειρηματίες αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούνε στην Ελλάδα.
    Οπως γράφουν τα tourkikanea.gr που εντόπισαν το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο,στην είδηση αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Κοτσαρσλάν-ο ιδιοκτήτης του μπάρ Ρέινα στο οποίο έγινε η επίθεση την πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινουπολη και στην οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα, είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι ¨λόγω ανησυχιών ασφαλείας και της αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας¨, θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Αναφέρεται πως μετά από το κλείσιμο του μπαρ Ρέινα, ο Κοτσαρσλάν αναζητεί έναν νέο επαγγελματικό χώρο στην Μύκονο.
    Μια γνωστή εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει πως ¨Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Μύκονο¨ , ενώ λέγεται πως σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στις τουρκικές επιχειρήσεις.
    Η εφημερίδα επικοινώνησε με μεσίτη την Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε πως μετά από την επικράτηση του ΝΑΙ στην Τουρκία, αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχεται από εκεί.
    “Δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνο μου”
    Η Μίνα Μπουγκονικόλου-διευθύντρια της εταιρίας InterCasa στην Αθήνα, δηλώνει πως ¨Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στις κινήσεις από Τουρκία, αλλά μετά από το δημοψήφισμα, προέκυψε και ένα νέο κύμα. Ανησυχούν πολύ και θέλουν να έχουν το ένα πόδι τους στην Ευρώπη.
    Ο μεσίτης Αρσάνογλου τονίζει πως κάποιοι Τούρκοι ¨ετοιμάζουν σχέδιο Β¨ και ότι μετά από τις 16/4 υπήρξε μια αύξηση 50% στα τηλεφωνήματα που δέχεται από Τούρκους πελάτες
    Ο Αρσάνογλου που ετοιμάζει ιστοσελίδα στα τουρκικά για πελάτες που έχει από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, και λέει : “Δεν είναι μια κατάσταση στην οποί οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Είναι ένα τμήμα του πληθυσμού 1/100 πλούσιων και καλά μορφωμένων που θέλουν έχουν ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που τα πράματα στην Τουρκία χειροτερέψουν. Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια πηγή αιμορραγίας για τι ελίτ της Τουρκίας. Τώρα μετά από το δημοψήφισμα, αυξήθηκε η οικονομική και πολιτική αστάθεια.”
    Times, militaire.gr
    ΖΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.