Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ

  ΟΥΙΛΛΙΑΜ  ΣΟΚΛΥ,  Ο  ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ  ΤΩΝ  ΤΡΑΝΤΖΙΣΤΟΡ:  «Η πιο επικίνδυνη αυταπάτη είναι αυτή: «θέμα γενετικής διαφοροποιήσεως δεν υπάρχει καθόλου για την ευφυΐα, αφού το δυναμικό της είναι εξ ίσου κατανεμημένο μεταξύ των παιδιών των Νέγρων, όπως και των παιδιών των Ισλανδών, των Κινέζων ή οποιασδήποτε άλλης εθνικής ομάδος». Ο μοναδικός λόγος, για τον οποίον δεν μπορώ να θεωρήσω αυτήν την διαπίστωση ως ψεύδος, και μάλιστα ψεύδος τερατώδες και αισχρό, είναι το ότι δεν είμαι σίγουρος για το πνευματικό επίπεδο αυτών που το διετύπωσαν. Ίσως και να το πιστεύουν πράγματι!».


Κεφάλαια από τα βιβλία

 του Δημητρίου Π. Δημοπούλου : «Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Οι ρίζες, οι συγγενείς, οι γείτονες» και «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ)» των εκδόσεων “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ”. Αυτά αφορούν τους Ινδούς, τους Αρίους, τους Αιγυπτίους, τους Άραβες, τους Εβραίους, τους Τσιγγάνους και τους Πομάκους, την καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου («Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»), καθώς και ένα κεφάλαιο για τους Νέγρους («ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ»).

Ο Δημήτριος Δημόπουλος είναι ερευνητής εθνικών και εθνολογικών θεμάτων. Σπούδασε Μηχανολόγος (Ε. Μ. Πολυτεχνείο). Μεταπτυχιακές σπουδές Φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μέλος της γερμανικής «Εταιρίας Βιολογικής Ανθρωπολογίας και Ευγονικής». Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας. Τιμήθηκε από την Αθήνα με το χρυσό κλειδί της πόλεως και με το Μετάλλιο Αθηναϊκού Αγώνος


Νέγρικη νοημοσύνη

Ο Άιζενκ τονίζει: «Ο γενετικός προκαθορισμός της ευφυΐας μας δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον με επιστημονική εργασία, κι όχι με ιδεολογικές προκαταλήψεις. Καμμία απόπειρα επιλύσεως δεν θα είναι επιτυχημένη, όταν δεν εδράζεται επάνω στην πραγματικότητα». Ένα τέτοιο πρόβλημα, όπου έχει δοθεί λύση αντιεπιστημονική και αποτυχημένη, είναι η σχολική εκπαίδευση Λευκών και Νέγρων στις ΗΠΑ: με κοινά σχολεία προσπαθούν να φέρουν τους Νέγρους στο επίπεδο νοημοσύνης των Λευκών. Δεν υστερούν όμως οι Νέγροι εκ φύσεως στον τομέα της ευφυΐας;

Είναι θέμα που έχει κατά κόρον συζητηθεί και συζητείται πάντοτε, το αν πράγματι οι Νέγροι υστερούν έναντι των Λευκών στον τομέα της νοήσεως. Θα ασχοληθούμε και εμείς εν συντομία με το θέμα, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι πρέπει να γίνει σαφές, τί λέγουν για το θέμα οι ειδικοί επιστήμονες – και όχι οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι. Δεύτερον δε, διότι η απόδειξη της διαφοροποιήσεως της ευφυΐας μεταξύ δύο φυλών αποτελεί γενικό τεκμήριο, ότι τα πνευματικά προσόντα γενικώς των φυλών δεν είναι μεταξύ τους ίδια. Αν σ’ ένα τομέα υπάρχει διαφορά, θα υπάρχει σ’ όλους. Και αν η διαφορά πιστοποιηθεί μεταξύ δύο φυλών, θα μπορεί να μετρηθεί και σε όλες τις άλλες.

Το πρώτο τεστ ευφυΐας μεταξύ Ευρωπιδών (Λευκών) και Νεγριδών (Μαύρων) έγινε στις ΗΠΑ το έτος 1914 από τον ψυχολόγο Γκ. Φέργκιουσον. Τα αποτελέσματα ήσαν τα εξής:
Λευκοί αμειγείς :________100 βαθμοί
Μειγάδες (25% Νέγροι) :__94 βαθμοί
Μειγάδες (50% Νέγροι) :__81,3 βαθμοί
Μειγάδες (75% Νέγροι) :__77,8 βαθμοί
Νέγροι αμειγείς :__________73,7 βαθμοί

Οι εξετασθέντες χωρίσθηκαν και σε τρεις ομάδες: Μία των Λευκών, μία των Μουλάτων (μειγάδων με νεγρικό αίμα έως 50%) και μία των Νέγρων (καθαρών, αλλά και μειγάδων με νεγρικό αίμα 75%). Ο αριθμός των πνευματικών τεστ, στα οποία υπερτέρησε κάθε ομάδα, ήταν:

___________Λευκοί___Μουλάτοι_____Νέγροι
Αγόρια_______14________4___________0
Κορίτσια______16________2___________0
Σύνολο _______30________6___________0

Λίγο αργότερα, το 1918, διεξήχθη στις ΗΠΑ το γνωστό μεγάλο τεστ ευφυΐας των Αμερικανών στρατιωτών, στο οποίο εξητάσθησαν 1.700.000 άτομα. Τα αποτελέσματα υπήρξαν συντριπτικά υπέρ των Λευκών. Έγινε εν τούτοις η παρατήρηση, ότι οι επιδράσεις των Νέγρων σε μερικές βόρειες πολιτείες πλησίαζαν πολύ τις επιδράσεις των Λευκών σε μερικές νότιες πολιτείες. Το γεγονός αυτό άρπαξαν βεβαίως οι θιασώται του «περιβάλλοντος», για να ισχυρισθούν ότι η καταπίεση των Νέγρων στις νότιες πολιτείες είχε ως αποτέλεσμα τον χαμηλό δείκτη ευφυΐας τους εκεί, ενώ στις βόρειες πολιτείες η κατάσταση ήταν καλλίτερη. Οι μέσοι όροι των ακραίων αυτών περιπτώσεων πράγματι ήταν:
Νέγροι Νοτίων Πολιτειών: 9,9 βαθμοί
Νέγροι Βορείων Πολιτειών: 12,0 βαθμοί
Λευκοί Νοτίων Πολιτειών: 12,7 βαθμοί
Λευκοί Βορείων Πολιτειών: 14,1 βαθμοί

Η εικόνα όμως αυτή των βαθμών νοημοσύνης οφειλόταν στην πραγματικότητα στους εξής δύο λόγους:

α) Τα χρησιμοποιηθέντα τότε τεστ δεν ήσαν άλεξα, αλλά περιελάμβαναν και σχολικές γνώσεις και πολιτιστικά στοιχεία. Ήσαν δηλαδή ακατάλληλα για εθνολογική έρευνα. Έτσι εξηγείται, που οι Λευκοί του καθυστερημένου Νότου είχαν τόση υστέρηση έναντι των Λευκών του Βορρά (1,4 βαθμοί). Σε κάθε πάντως συγκεκριμένη Πολιτεία οι Λευκοί υπερτερούσαν σαφώς των Νέγρων.

β) Στην γενομένη τότε έρευνα περιελήφθησαν στην κατηγορία των Νέγρων και οι Μουλάτοι (α). Όπως δε αποκαλύπτει ο Μπέικερ, στον Βορρά – όπου οι φυλετικές διακρίσεις είχαν καταργηθεί παλαιότερα – ένα ποσοστό 32,7% των εξετασθέντων Νέγρων ήσαν Μουλάτοι, ενώ στον Νότο μόνον 14% των «Νέγρων» ήσαν Μουλάτοι. Έτσι, η διαφορά μεταξύ των Νέγρων Βορρά και Νότου οφειλόταν και σε λόγους γενετικούς.

Δεκάδες καλλίτερα τεστ έγιναν έκτοτε στις ΗΠΑ προς σύγκριση της νοημοσύνης Λευκών και Νέγρων. Όλα αυτά τα συνοψίζει σε πλήθος πινάκων το βιβλίο της καθηγήτριας Audrey Shuey, όπου αναλύονται όλες οι γενόμενες έρευνες σε χιλιάδες λευκούς και νέγρους. Τα συμπεράσματα της Shuey είναι εξόχως ενδιαφέροντα, διότι δείχνουν μία γενική ομοιομορφία. Έτσι:

– Επί 60.000 Νέγρων υποβληθέντων σε έλλεξα ομαδικά τεστ, ο μέσος όρος του IQ ήταν 84, ενώ μόνον 10% των Νέγρων ήταν ανώτερο του μέσου όρου των Λευκών.
– Επί 15.000 Νέγρων υποβληθέντων σε άλεξα τεστ, το μέσο IQ ήταν 85.
– Επί 10.000 Νέγρων υποβληθέντων σε ατομικά τεστ, το μέσο IQ ήταν 84,5.

Έτσι επιβεβαιώθηκε ότι το IQ των Νέγρων της Αμερικής είναι 84-85, των δε Λευκών περίπου 100.

Το αποτέλεσμα αυτό αφορά μόνον στους Αμερικανούς Νέγρους, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι σχεδόν όλοι μιγάδες με λευκό αίμα. Τούτο οφείλεται στην εποχή της δουλείας, όταν οι λευκοί κύριοι χρησιμοποιούσαν τις νέγρες και σαν σκεύη ηδονής. Πολύ λίγοι Νέγροι στην Αμερική θα μπορούσαν έτσι να θεωρηθούν σήμερα ως αμιγείς. Κατά τον Καράδερς, 22% των Νέγρων έχουν στην Αμερική καθαρό νεγρικό αίμα και, άρα, οι διαπιστούμενες εκεί φυλετικές διαφορές δεν είναι οι αυθεντικές μεταξύ Λευκών και Νέγρων. Κατά τον ερευνητή Arthur Jensen όμως, «οι Αμερικανοί Νέγροι αποτελούν ένα μεικτό πληθυσμό, ο οποίος στην κληρονομική του δομή έχει περιλάβει, κατά μέσον όρο, 20-30% ευρωπίδες προγόνους, σε μερικές όμως περιοχές η ευρωπιδική ανάμειξη είναι μικρότερη του 10%». Με τόσο μεγάλη συμμετοχή λευκού αίματος δεν μπορούν λοιπόν οι Νέγροι της Αμερικής να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικοί της φυλής τους. Το επίπεδο ευφυΐας των καθαρών Αφρικανών Νέγρων πρέπει άρα να αναμένεται πολύ κατώτερο του 84.

Διατυπώνεται από μερικούς η αντίρρηση, ότι υπάρχουν παραδείγματα διασήμων Νέγρων και, κατά συνέπεια, ότι έχουν και οι Νέγροι την θεωρητική δυνατότητα να εξελιχθούν. Αλλά, όπως βεβαιώνει ο Βρεταννός ανθρωπολόγος Baker, «αυτοί οι «διάσημοι νέγροι» είναι όλοι ανεξαιρέτως μουλάτοι, όπως έχει ομολογηθεί από τους υποστηρικτές ή τους βιογράφους τους ή έχει διαπιστωθεί από ειδικούς ανθρωπολόγους». Αυτοί όλοι υπήρξαν μουλάτοι με μεγάλο μάλιστα ποσοστό λευκού αίματος.

Στην μνημειώδη ανάλυση της καθηγήτριας Shuey επισημαίνεται ακόμη, ότι ενώ ο μέσος Νέγρος υστερεί κατά 15 μονάδες του IQ έναντι του μέσου Λευκού, η ανώτερη κοινωνικοοικονομική τάξις των Νέγρων υστερεί της ανωτέρας των Λευκών κατά 20,3 μονάδες, υστερεί δε και της κατωτέρας των Λευκών κατά 2,6 μονάδες. Και ο Baker σχολιάζει: «Αυτό αποδεικνύει, ότι το πολιτιστικό περιβάλλον της οικογενείας επηρεάζει την επιτυχία στα τεστ ευφυΐας λιγότερο από όσο πιστευόταν».

Αλλά και η προσέγγιση της ανωτέρας νεγρικής τάξεως προς την κατωτέρα των Λευκών δεν είναι δυνατόν να φθάσει ούτε τις 2,6 μονάδες, αν λάβουμε υπ’ όψιν την παρατήρηση του Jensen: «Οι νεγρικές ομάδες των ανωτέρων κοινωνικοοικονομικών τάξεων δείχνουν κατά μέσον όρο ένα ανοιχτότερο χρώμα δέρματος, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι οι γενετικοί παράγοντες διαφέρουν στις διάφορες κοινωνικοοικονομικές τάξεις». Η ανώτερη δηλαδή νεγρική τάξη περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό λευκού αίματος.

Γιατί όμως οι ανώτερες τάξεις των Λευκών και των Νέγρων παρουσιάζουν μεγαλύτερη διαφορά επιπέδου νοημοσύνης; Όπως μας λέγει ο διαπρεπής ερευνητής Jensen, διεπιστώθη από μονωογενείς διδύμους ότι ο συντελεστής κληρονομησιμότητος της ευφυΐας είναι ίδιος μεταξύ Νέγρων και Λευκών, εν τούτοις όμως αυτός μέσα στην Νεγρική ή μέσα στην Λευκή κοινότητα αυξάνει ελαφρά με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δηλαδή της κοινωνικής τάξεως. Η αιτία του φαινομένου είναι ακόμη άγνωστη. Αυτό πάντως το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, στις ανώτερες τάξεις να επιδρά η κληρονομικότης λίγο περισσότερο και να διευρύνεται έτσι η διαφορά ευφυΐας μεταξύ Λευκών και Νέγρων. Φαίνεται ακόμη έτσι και η έφεσι του Λευκού για πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις, όταν το περιβάλλον τον ευνοεί – πράγμα που δεν συμβαίνει και με τους Νέγρους.

Ο McGurk συνέκρινε τα αποτελέσματα δύο στρατιωτικών τεστ, εκείνου του 1918 και του νεωτέρου του 1951. Διαπίστωσε δε, ότι κατά το πρώτο τεστ 27% των Νέγρων έφθαναν τον μέσο όρο των Λευκών. Αυτό το ποσοστό παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτο (28%) και κατά το δεύτερο τεστ, 33 χρόνια αργότερα. Αυτό δε, «παρά την εν τω μεταξύ επιτευχθείσα κοινωνικοοικονομική εξίσωσι» Νέγρων και Λευκών στις αμερικανικές κοινωνίες. Για άλλη μια φορά απεδείχθη έτσι, ότι το περιβάλλον ελάχιστα μπορεί να επιδράσει στα αποτελέσματα των τεστ ευφυΐας. Νεώτερη πάλι μελέτη του ιδίου Αμερικανού ερευνητού (με εκατοντάδες μετρήσεις στα τελευταία 25 χρόνια) καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι, πρώτον μεν, τα έλλεξα τεστ δεν παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα για τους Νέγρους της Αμερικής σε σχέση με τα άλεξα, δεύτερον δε ότι η βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών δεν βελτιώνει καθόλου την σχετική απόσταση μεταξύ Νέγρων και Λευκών.

Στον ισχυρισμό, ότι η υστέρηση των Νέγρων στην ευφυΐα οφείλεται τάχα στις κακές συνθήκες κυήσεώς τους (λόγω χαμηλού βιωτικού επιπέδου), μπορεί ακόμη να υποδειχτεί και το αποτέλεσμα αμερικανικής ερεύνης η οποία έγινε σε Ολλανδούς που είχαν γεννηθεί υπό τις συνθήκες της βαρειάς πείνας του χειμώνα 1944-45. Η έρευνα αυτή απέδειξε ότι αυτοί οι Ολλανδοί δεν υστερούν καθόλου ως προς το IQ των λοιπών Ολλανδών.

Το γεγονός ότι δεν οφείλεται σε επιδράσεις του περιβάλλοντος η χαμηλή στάθμη ευφυΐας των Νέγρων, αποδεικνύεται και με δύο άλλα στοιχεία: α) Οι Ινδιάνοι και οι Μεξικανικής καταγωγής Αμερικανοί (ομιλούντες την αγγλική πολύ λιγότερο από τους Νέγρους) επιτυγχάνουν πολύ καλλίτερα αποτελέσματα από τους Νέγρους. β) Στα αμερικάνικα τεστ μνήμης οι Νέγροι δεν υστερούν έναντι των Λευκών (β). Ο καθηγητής John Baker διαπιστώνει: «Οι Νέγροι έχουν αξιόλογη δυνατότητα εκφράσεως και μηχανική μνήμη, αλλά υστερούν στην λογική και αφηρημένη σκέψη, στην μαθηματική σκέψη και στην μνήμη εννοιών».

Όπως διαπίστωσε ο Jensen, η γενική μορφωτική ικανότης των Νέγρων της Αμερικής είναι χαμηλότερη από όλες τις άλλες εθνότητες, δηλαδή από Ασιάτες, Μεξικανούς, Ινδιάνους (γ) και Πορτορικανούς. Ο διάσημος ανατόμος sir Grafton Elliot Smith, ειδικός μελετητής της Νεγρικής φυλής, ετόνισε: «Δεν χρειάζονται πράγματι κτυπητές αποδείξεις για να υπογραμμισθή η έλλειψη πνεύματος πρωτοβουλίας και δημιουργικής δυνάμεως στην νεγρική φυλή». Κατά τον Osbourne, «στα περισσότερα σχολεία το μέσο παιδί των Νέγρων καθυστερεί κάθε έτος περίπου κατά το εν τρίτον της προβλεπομένης σχολικής ύλης, έναντι των άλλων, μέχρις ότου, στο τέλος της ανωτέρας μορφώσεως των δώδεκα τάξεων, να καθυστερεί  σε μερικά θέματα κατά τέσσερα ολόκληρα έτη» (δ). Ας σημειωθεί, ότι η έρευνα Shuey επεσήμανε γενικά, πως το IQ των Νέγρων βρίσκεται 12 βαθμούς περίπου κάτω των Λευκών στην προσχολική ηλικία, 14,5 βαθμούς περίπου στην σχολική ηλικία και 15 βαθμούς στις ανώτερες σχολές.

Όλες πράγματι οι έρευνες στο θέμα των πνευματικών ικανοτήτων των Νέγρων καταλήγουν στο ίδιο αμετακίνητο συμπέρασμα, ότι αυτοί υστερούν σημαντικά, όχι μόνον έναντι των Λευκών, αλλά και πολλών άλλων φυλών. Η διαφορά τους λοιπόν δεν είναι «διαφορά στο χρώμα του δέρματος», όπως οι αφελείς πιστεύουν, αλλά διαφορά πνεύματος. Ο επί 25ετίαν εργασθείς στην Αφρική ιατρός W. Gilges έγραφε τελευταία: «Όταν κανείς αναλογιστή, ότι ο εγκέφαλος και το δέρμα προέρχονται από το ίδιο εμβρυακό υλικό, δεν εκπλήσσεται ότι οι διαφορές στο δέρμα και στις τρίχες είναι παράλληλες με τις διαφορές στον εγκέφαλο και τον χαρακτήρα».

Ας ακούσουμε και την γνώμη του Αμερικανού καθηγητού Ουίλλιαμ Σόκλυ (βραβείο Νομπέλ): «Η πιο επικίνδυνη αυταπάτη είναι αυτή: «θέμα γενετικής διαφοροποιήσεως δεν υπάρχει καθόλου για την ευφυΐα, αφού το δυναμικό της είναι εξ ίσου κατανεμημένο μεταξύ των παιδιών των Νέγρων, όπως και των παιδιών των Ισλανδών, των Κινέζων ή οποιασδήποτε άλλης εθνικής ομάδος». Ο μοναδικός λόγος, για τον οποίον δεν μπορώ να θεωρήσω αυτήν την διαπίστωση ως ψεύδος, και μάλιστα ψεύδος τερατώδες και αισχρό, είναι το ότι δεν είμαι σίγουρος για το πνευματικό επίπεδο αυτών που το διετύπωσαν. Ίσως και να το πιστεύουν πράγματι!».

Ο Αυστραλός καθηγητής της ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου sir Elliot Smith σημειώνει: «Ο Νέγρος είναι ένα πολύ πρωτόγονο μέλος της ανθρώπινης κοινωνίας, σε ορισμένα όμως σημεία πολύ εξειδικευμένος. Το μέσο μέγεθος του εγκεφάλου του είναι πολύ μικρότερο από όσο στους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Ασίας. Επίσης παρουσιάζει, συχνότερα από άλλους λαούς, ανατομικές ιδιότητες που θυμίζουν τους ανθρωποπιθήκους». Και αλλού: «Ο Νέγρος και ο Αυστραλός είναι οι πιο πρωτόγονοι από όλους τους ζώντες λαούς». Ο Γερμανός καθηγητής Felix von Bormann προσθέτει: «Ο εγκέφαλος του Νέγρου είναι από απόψεως χωρητικότητας μικρότερος από τον ευρωπαϊκό, ιαπωνικό ή κινεζικό εγκέφαλο, από πλευράς δε ελίκων και φαιάς ουσίας είναι πρωτόγονος. Γι’ αυτό ακριβώς και οι Νέγροι είναι κατά μέσον όρο λιγότερο ευφυείς από τους ανωτέρω λαούς, ευρισκόμενοι επί χιλιετίες στην ίδια εξελικτική βαθμίδα». Υποστηρίζεται ακόμη – από το ειδικό ανθρωπολογικό περιοδικό Mannus (ε) – ότι η μέση κρανιακή χωρητικότης των ευρωπαίων πρωτοανθρώπων προ 500.000 ως 100.000 ετών ήταν μεγαλύτερη από την σημερινή των Νέγρων και των Αυστραλιδών.

Υπάρχουν πράγματι και ανατομικές διαφορές στον εγκέφαλο του νέγρου. Μία απ’ αυτές είναι η λεγόμενη «πτυχή του πιθήκου» (sulcus lunatus) στο πίσω μέρος της εγκεφαλικής ουσίας. Αυτή η πτυχή αποτελεί μία σαφή διαφοροποίηση των πιθήκων από τον άνθρωπο, κατ’ εξαίρεση όμως είναι αυτή ανεπτυγμένη και στους Νεγρίδες και Αυστραλίδες (στ).

Ανατομικές διαφορές επεσημάνθησαν από τον καθηγητή C. Connolly και στο εμπρόσθιο μέρους του νεγρικού εγκεφάλου (ζ), τέτοιες, που ο διάσημος Αμερικανός ανθρωπολόγος Carl. Coon να υποστηρίξει, ότι η καθυστέρηση των Νέγρων έναντι των Λευκών πρέπει να αντιστοιχεί προς εξέλιξη 200.000 ετών τουλάχιστον. Κατά τον Coon, στην μαύρη Αφρική υπήρξε μόνον λίθινη εποχή, η οποία ακόμη και σήμερα συνεχίζεται σε πολλά σημεία της, ενώ η ήπειρος αυτή μπήκε κατ’ ευθείαν στην εποχή του σιδήρου – χάρις στην πρόσφατη εισαγωγή του από τους Λευκούς –, χωρίς ποτέ η Αφρική να περάσει από την εποχή του Χαλκού.

Πρόσφατο άρθρο του Donald Swan υποστηρίζει ήδη, ότι η εξελικτική απόσταση μεταξύ Ευρωπιδών και Νεγριδών είναι μεγαλύτερη από όση είχε νομισθεί. Τούτο δε, διότι τα πρώτα κρανία του Homo Erectus εμφανίζονται στην Ευρώπη προ 500.000 ετών, στην Κίνα προ 150.000 και στην Νοτιοανατολική Ασία προ 40.000 ετών. Στην Αφρική αντιθέτως, νοτίως της Σαχάρας, μόλις προ 30.000 ετών εμφανίζονται τα πρώτα σχετικά κρανία. Έχομε δηλαδή εξελικτική διαφορά της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ετών.

Εκείνο λοιπόν που συνάγεται αβίαστα από όλα τα ερευνητικά δεδομένα στο θέμα των Νέγρων, είναι τούτο: Αποτελεί μεγίστη αφέλεια να πιστεύει κανείς, ότι αυτοί ελάχιστα μόνον υστερούν από τους Λευκούς και ότι με μικρή βοήθεια εκ μέρους μας θα μπορούσε τάχα το χάσμα να γεφυρωθεί.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(α)
Μουλάτοι ονομάζονται οι μιγάδες Νέγρων-Λευκών.

(β)
Τελευταία έρευνα για την ικανότητα της μνήμης απέδειξε εν τούτοις, ότι οι Νέγροι υστερούν λίγο και σ’ αυτήν έναντι των Λευκών.

(γ)
Κατά τον Σουηδό καθηγητή Λούντμαν, «ο πολιτισμός και η τέχνη των ινδιάνων είναι πολύ ανώτεροι και συνθετώτεροι από των Νέγρων»

(δ)
Ειδική έρευνα αντιλήψεως του Ραλφ Σκοτ στις ΗΠΑ απέδειξε πάλι, ότι τα λευκά παιδιά επέτυχαν 84,9 μονάδες στην εξέταση αυτή έναντι 62,5 των παιδιών των Νέγρων.

(ε)
Τεύχος 2/1973.

(στ)
Η σύγχρονη Ανθρωπολογία χρησιμοποιεί την ελληνική κατάληξη «ίδης» για την ταξινόμηση και ονομασία των φυλών. Αυτή υπήρξε αρχαιότατη δωρική κατάληξις (τότε το η μετατρεπόταν σε α) και προερχόταν μάλλον από την λέξι «ιδέα», που τότε εσήμαινε «μορφή». Λεωνίδας εσήμαινε «ο έχων την μορφή λέοντος», Πελοπίδας ο «έχων την μορφή του Πέλοπος» ή ο «ομοιάζων στον Πέλοπα». Έτσι η κατάληξη – ίδας (και κατόπιν – ίδης) εχρησιμοποιείτο στα πατρωνυμικά, αφού ο γιός μοιάζει στον πατέρα, και διεσώθη μέχρι σήμερα η χρήση στα ονόματα των Ελληνοποντίων.

(ζ)
Μικρότερες αυλακώσεις, έλικες κατά 15% λεπτότερες κλπ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.