Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: «ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ».

ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΣΦΑΖΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΚΟΥΡΔΟΥΣ  ΣΤΟ  ΑΦΡΙΝ.  ΕΤΣΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΣΦΑΞΟΥΝ  ΚΑΙ  ΜΑΣ.  Η  ΓΝΩΜΗ  ΤΟΥΣ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΚΟΤΖΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΓΝΩΣΤΗ. 

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut γράφει επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».



Σε μία αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς,  ενημερώνοντας την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει σε Αιγαίο και Θράκη η τουρκική επιθετικότητα.

Μια δήλωση που χαρακτηρίζεται από φόβο, ηττοπάθεια και προδιάθεση εθνικών υποχωρήσεων.
Την δήλωση την αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα": 
«Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα»!
Και γιατί να μας πάει σε  «διαπραγμάτευση καβάλα» μετά από ένα θερμό επεισόδιο η Τουρκία και να μην την πάμε ΕΜΕΙΣ «καβάλα» μετά από το θερμό επεισόδιο; 
Γιατί απορρίπτει εκ των προτέρων την πιθανότητα να ηττηθεί η Τουρκία από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο «θερμό» επεισόδιο που θα προκαλέσει η ίδια;
Γιατί αρνείται την πιθανότητα να επικρατήσει η Ελλάδα και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο «θερμό» επεισόδιο;
Τέτοια γνώμη έχει για τις Ενοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εξωτερικών;
Οτι είναι «σφαγμένες από χέρι» σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με τη Τουρκία;
Ουσιαστικά ο Ν.Κοτζιάς είπε στην Επιτροπή ότι «Θα ηττηθούμε από τη Τουρκία, αν μας πάει σε θερμό επεισόδιο»!
Η κυβέρνηση  Τσίπρα  δέχεται  κάθε εξευτελισμό και ρίχνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων; 
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ακόμα και τώρα, μετά από δέκα χρόνια εξοπλιστικού αυτο-εμπάργκο  που τους επέβαλαν οι πολιτικές ηγεσίες (οπλικά συστήματα 30 δισ. ευρώ απουσιάζουν από την «φαρέτρα» των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των αποφάσεων των πολιτικών τύπου Κοτζιά), αυτές οι Ενοπλες  Δυνάμεις, μπορούν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στη Τουρκία, αν αφεθούν ελεύθερες να κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύονται: Να πολεμήσουν.
Οχι να μας εμβολίζουν, να μας πιάνουν αιχμαλώτους και οι  πολιτικοί  να σφυρίζουν αδιάφορα...
Την δήλωση την έκανε ο ίδιος ο Κοτζιάς στους 51 βουλευτές όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.


ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΕΝΑ  "ΘΕΡΜΟ  ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ";
Όλοι οι έλληνες  πολιτικοί  και  στρατιωτικοί μιλούν  και  γράφουν  για  ένα  «θερμό επεισόδιο»  με  τους  τούρκους.  Κανένας  δεν  πάει  πιο  πέρα  να  μας  εξηγήσει  τι  είναι  «θερμό  επεισόδιο»  και  τι  ένας  πλήρης  πόλεμος.
ΕΡΩΤΗΣΗ  ΣΤΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»: 
ΠΟΙΟΣ  ΣΑΣ  ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ  ότι  το  «θερμό  επεισόδιο»  που  σχεδιάζεται  με  την  Τουρκία,  θα  παραμείνει  «θερμό  επεισόδιο»  και  δεν  θα  εξελιχθεί  σε  ολοκληρωτικό  και  συστηματικό  πόλεμο;  Ποιος σας υπέγραψε ότι θα μείνουν εκεί τα πράγματα; 
Δεν πας ποτέ σε  τέτοιο  σοβαρό  θέμα,  δεν  πηγαίνεις  σ’ αυτόν  τον  πόλεμο,  με  την  ιδέα  ότι  πρόκειται  για  ένα  «επεισόδιο».
Πηγαίνεις  για να αποτελειώσεις τον  αντίπαλο.
Δεν κάνεις επίδειξη στρατιωτικών  δεξιοτήτων.

Γιατί να μην ετοιμαστούμε συστηματικά για την διάλυση της Τουρκίας;
Εντάξει,  μπορούμε  να  διαλύσουμε όλα τους  τα στρατιωτικά όπλα  και όλα  τα στρατιωτικά εργοστάσια.
Αυτός  όμως  πρέπει να είναι μόνο  ο μοναδικός  και  πρωταρχικός μας σκοπός;
Αυτή  πρέπει  να  είναι  η  Στρατηγική  μας;
Είναι  σωστό,  είναι  παραγωγικό,  είναι  αποτελεσματικό  να  γαλουχούμε  τους  στρατιώτες  μας  ότι  θα  πάνε  για  ένα  επεισόδιο;



Ξυπνήστε επιτέλους από τον λήθαργο.

Οι Τούρκοι συστηματικά προετοιμάζονται  για  ολοκληρωτικό  πόλεμο. 
Ο  ακήρυχτος  πόλεμος  που  διεξάγουν  καθημερινά  εναντίον  μας  περιλαμβάνει  και  τον  πόλεμο  νεύρων. 
Θέλουν  πριν  την  κεντρική  επίθεσή  τους,  να  μας   καταρρακώσουν  το ηθικό, να  μας  σβήσουν  την  φωτιά  που  καίει  στην  ψυχή  μας. 
Δυστυχώς  δεν διαθέτουμε  Πολιτικούς,  που  θα  χαράξουν  έξυπνη  και  τολμηρή  στρατηγική. 

Η  κυβέρνηση  του  κομμουνιστή  προδότη  Τσίπρα  πέτυχε  πράγματι  πολλά  πράγματα: 
1.  Πέτυχε  την  υποχρηματοδότηση  και  τον ελλιπή εξοπλισμό  στις  ένοπλες  δυνάμεις.
2.   Πέτυχε  στην  Ελληνική  Αμυντική βιομηχανία:   την  κατέστησε  ανύπαρκτη.  Η ΕΑΣ-ΕΛΒΟ  είναι  σε πλήρη υπολειτουργία,  η  πρώην ΠΥΡ-ΚΑΛ δεν παράγει  πλέον ούτε  φυσίγγια κυνηγίου.
3.   Πέτυχε  στο  έμψυχο  υλικό:  Στην  Ελλάδα  το  30 %  είναι αλλοδαποί, αλλόθρησκοι   και  κυρίως  Μουσουλμάνοι  Ισλαμιστές.
Έχουμε δει μέσα σε Ελληνικά  στρατόπεδα να σχηματίζουν το έμβλημα της Αλβανίας.
Θα νιώθει ασφαλής ο Έλληνας  στρατιώτης  όταν  ο  διπλανός  του  συνάδελφος  είναι Αλβανός;
 Στην επιστράτευση θα τρέξει στην πρώτη γραμμή ο κάθε επιστρατευμένος Έλληνας, όταν γνωρίζει ότι ο εχθρός είναι ήδη μέσα στη χώρα και φεύγοντας θα του μακελέψουν την οικογένεια και το σπίτι του;
Για  όλα  αυτά  και   για  πολλά  άλλα  σίγουρα  κάποτε  θα   έχουμε  ένα  νέο  Γουδί.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Υ.Γ.


Η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut γράφει επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».


Για την παραχάραξη της ιστορίας και την προπαγάνδα που γίνεται από το τουρκικό κράτος για το Κυπριακό, από τα πρώτα βήματα των Τούρκων πολιτών στο σχολείο, μίλησε, σε συνέντευξη, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Uzay Bulut, συγγραφέας του άρθρου το οποίο προκάλεσε θόρυβο στο Ισραήλ αλλά και στην Κύπρο.


Το άρθρο σας έχει προκαλέσει αίσθηση στην κυπριακή κοινή γνώμη. Είναι αρκετοί οι οποίοι δεν πίστευαν πως δημοσιογράφος με τουρκική υπηκοότητα αναφερόταν με τρόπο αντικειμενικό στις τουρκικές θηριωδίες που έγιναν στην Κύπρο το 1974. Μάλιστα, είναι πολλοί που υποστήριζαν ότι είστε κουρδικής καταγωγής. Ποια είναι η αλήθεια για τις ρίζες σας;

Eίμαι Τουρκάλα. Επειδή καλύπτω συχνά θέματα που αφορούν το Κουρδικό, πολλοί πιστεύουν ότι είμαι κουρδικής καταγωγής. Όμως είμαι τουρκικής καταγωγής.

Γιατί ένιωσες ότι θα έπρεπε να συγκρίνεις τα γεγονότα της Γάζας με την Κύπρο;
Τα ρεπορτάζ που έβλεπα στην τηλεόραση με παρακίνησαν να συγκρίνω την τουρκική στάση απέναντι στο Ισραήλ, τη Χαμάς και την Κύπρο. Παρακολουθούσα τις ειδήσεις και το πρώτο θέμα ήταν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, και ιδιαίτερα ο Ερντογάν, καταδίκαζε το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Το δεύτερο ρεπορτάζ αφορούσε τους πανηγυρισμούς για την 40ή επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο. Οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αντάλλαζαν χειραψίες, εκφωνούσαν ομιλίες και πανηγύριζαν τη «νίκη» σε ένα «φεστιβάλ ειρήνης και ελευθερίας».

Εγώ φυσικά, μέσα από την έρευνά μου, γνώριζα διαφορετικά την ιστορία. Γνώριζα για τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο και είχα εξοργιστεί για την παραχάραξη της ιστορίας. Οι δολοφονίες, οι βασανισμοί, οι βιασμοί, η κλοπή περιουσιών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι παράνομες κρατήσεις και άλλα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας σε ένα έδαφος στο οποίο η Τουρκία δεν είχε κανένα ιστορικό ή ηθικό δικαίωμα να πράξει. Ένιωσα τόσο εξοργισμένη, συγκλονισμένη που έβλεπα να γιορτάζεται μια τόσο μεγάλη αδικία, την ίδια ώρα που καταδίκαζαν μια στρατιωτική επιχείρηση μιας άλλης χώρας. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι αυτή η υποκρισία θα πρέπει να εκτεθεί. Και έγραψα εκείνο το κομμάτι, που ήταν και το πρώτο μου που αφορούσε την Κύπρο. Δεν περίμενα πραγματικά ότι θα έπαιρνε τόσες διαστάσεις.

Αγνοούν την αλήθεια οι Τούρκοι πολίτες
Αναφέρθηκες στην προπαγάνδα που γίνεται από τα τουρκικά μέσα για το κυπριακό πρόβλημα. Οι Τούρκοι πολίτες αντιλαμβάνονται καθόλου τι συμβαίνει στην Κύπρο τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και από πού ξεκίνησαν όλα; Η πλειοψηφία πιστεύουν αυτήν την προπαγάνδα;
Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Τουρκία δεν γνωρίζουν την αλήθεια για την Κύπρο. Τρέφονται με την τουρκική εκδοχή των γεγονότων, η οποία είναι σκόπιμα παραμορφωμένη. Ήμουν και εγώ μια από αυτούς, οπότε γνωρίζω από προσωπική εμπειρία το μέγεθος της προπαγάνδας. Aπό τα πρώτα χρόνια μας στο σχολείο, είμαστε εκτεθειμένοι στην τουρκική κρατική προπαγάνδα, ή, με άλλα λόγια, σε μια ευφάνταστη και αναληθή εκδοχή της ιστορίας. Θυμάμαι ότι στις εθνικές επετείους εγκωμιάζονταν τόσο το κράτος της Τουρκίας όσο και η λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.
Υπάρχουν δύο μύθοι που έχουν δημιουργηθεί και μας σερβίρονται, ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο και η εγκαθίδρυση τουρκικής κυβέρνησης εκεί είναι νόμιμα. Πρώτον, ο τουρκικός λαός έχει κατηχηθεί να πιστεύει ότι το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν ανέκαθεν κυρίως τουρκικό, ώστε να μην το βλέπουν ως μια διαδικασία εποικισμού. Το βλέπουν ως μια διαδικασία όπου η Τουρκία επέστρεψε πίσω σε «τουρκικό έδαφος».

Δεν ξέρουν ότι η πλειοψηφία των Τούρκων που βρίσκονται σήμερα στην «ΤΔΒΚ» είναι αποτέλεσμα εθνοκάθαρσης. Δεν ξέρουν ότι χιλιάδες Ελληνοκύπριοι εκδιώχθηκαν από τις περιουσίες τους και αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στον Νότο, και πως τα σπίτια τους δόθηκαν σε Τουρκοκυπρίους και εποίκους από την Τουρκία.
Μακροχρόνια και συστηματική προπαγάνδα
Εάν κάνετε μια έρευνα στο Google, για την τουρκική εισβολή, χρησιμοποιώντας Τουρκικά, θα δείτε ότι όλες οι εμφανίσεις αναφέρονται σε «τουρκική ειρηνευτική επιχείρηση» ή «βρετανική προσάρτηση της Κύπρου». Οπότε, εκτός και αν κάποιος Τούρκος ξέρει Αγγλικά, και κάνει έρευνα για να μάθει τα πραγματικά γεγονότα, δεν θα μάθει ποτέ για την τουρκική προπαγάνδα. Αυτή η προπαγάνδα σερβίρεται στους Τούρκους ως η ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των βιαιοπραγιών των Ελληνοκυπρίων σε βάρος των Τουρκοκυπρίων.
Πάντα μας έλεγαν ότι οι Τουρκοκύπριοι σφάζονταν από τους Ελληνοκυπρίους και έτσι θα έπρεπε να επέμβει η Τουρκία για να τους προστατέψει. Αυτό πιστεύουν λοιπόν οι Τούρκοι.
Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, που πάει 3000 χρόνια πίσω. Συνεπώς, οι Τούρκοι πιστεύουν ότι η λεγόμενη «ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν νόμιμη και απαραίτητη. Εάν επαναλαμβάνεται ένα ψέμα πολύ συχνά, τότε γίνεται αλήθεια. Η τουρκική κρατική προπαγάνδα για την Κύπρο είναι ίσως μια από τις πιο μακροχρόνιες και συστηματικές προπαγάνδες που έχουν διεξαχθεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία.

Άδικη και ανέφικτη η λύση ΔΔΟ
Πιστεύεις ότι ο στόχος για λύση του Κυπριακού, βασισμένης στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είναι εφικτός και δίκαιος, προκειμένου να επανενωθεί η Κύπρος;
Κανένα από τα δύο. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το περίφημο σχέδιο Ανάν. Σε γενικές γραμμές η αδικία αποτελεί ένα ανόητο θεμέλιο για την όποια λύση. Πόσω μάλλον σε μια περίπτωση όπως την Κύπρο, όπου οι αδικίες ξεπερνούν κάθε μέτρο. Κοιτάζοντάς το από άποψη αρχών, όπως το βλέπω εγώ, γιατί μια λύση η οποία χωρίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με τη φυλή τους να γίνει αποδεκτή; Γιατί θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλα τα εγκλήματα, αλλά κυρίως το έγκλημα της εθνοκάθαρσης και του συνεχιζόμενου εποικισμού;
Γιατί να κατοχυρωθεί στο ανώτατο επίπεδο δικαίου η διαχωριστική γραμμή του νησιού, όταν ποτέ ξανά δεν έχει εφαρμοστεί τέτοιο παράδειγμα γεωγραφικού διαχωρισμού στη βάση της φυλής; Δεν φοβάστε ότι κάνοντάς το αυτό θα δοθεί νομικό κίνητρο για να ικανοποιηθεί η επιδίωξη αυτών που θέλουν τη μόνιμη διαίρεση του νησιού; Νομίζω ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να καταδικάσουν το γεγονός ότι θα ζητηθεί από την ιστορική πλειοψηφία του νησιού να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν υπέρ της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και είναι λογικό να δημιουργεί υποψίες.

Κίνδυνος επιστροφής στη βία
Οι πόλεις, όπως η Λάπηθος και η Κερύνεια, δεν ήταν ανέκαθεν ελληνοχριστιανικές πόλεις πριν από την εισβολή; Οι περιουσίες δεν ανήκαν κυρίως σε Ελληνοκυπρίους; Πώς θα νιώσουν άραγε οι Ελληνοκύπριοι όταν θα επιστρέψουν στις ιστορικές πόλεις τους, για να διαπιστώσουν ότι πλέον θα διοικούνται από Τουρκοκυπρίους, ανεξαρτήτως δημογραφίας; O φόβος μου είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την αφορμή για νέα κρούσματα βίας, δημιουργώντας τις ίδιες συνθήκες με το 1960, όταν προβοκατόρικες πράξεις οδήγησαν σε δράμα όλους τους Κυπρίους; Αυτό θέλετε; Ίσως είναι ένα στοίχημα που είστε διατεθειμένοι να παίξετε.
Αν με ρωτάτε εμένα, όμως, οι προοπτικές επιτυχίας σας δεν είναι μεγάλες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόσφατη ιστορία. Όμως, ακόμα και αν αποδεχθείτε μια ομοσπονδιακή λύση, ως συμβιβασμό, διερωτώμαι, αν υπάρχει κάποια ομοσπονδία στη γη στην οποία τα συνιστώντα κράτη διοικούνται από συγκεκριμένη φυλή ή που να έχουν δικαίωμα βέτο στα εθνικά θέματα. Αν έπρεπε να μιλήσω για τη δική μου χώρα, όπου γίνεται λόγος για αναβάθμιση του συντάγματος, τότε θα είχε λογική αν μιλάμε για ομοσπονδία, γιατί ένα κομμάτι της χώρας είναι ιστορικά κουρδικό και δεν προέκυψε κατόπιν παραβιάσεως του διεθνούς δικαίου.
Όμως, αμφιβάλω αν οι Τούρκοι ομοεθνείς μου είναι τόσο γενναίοι με τους Κούρδους, όσο οι Κύπριοι. Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα από τα κυριότερα ζητήματα που μια μειονότητα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα του βέτο. Όμως, καμιά μειονότητα δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα του βέτο σε εθνικά ζητήματα, ιδιαίτερα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στα κατεχόμενα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός, αφενός ότι η δημοκρατική τους βούληση ορίζεται από ξένους, τους Τούρκους εποίκους, που αποτελούν την πλειοψηφία. Από την άλλη, οι Ελληνοκύπριοι ήδη έχουν κάνει ένα γιγαντιαίο συμβιβασμό, να παραιτηθούν στην ουσία από το ιστορικό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αυτό δεν πρέπει να τυγχάνει εκπτώσεων από κανέναν ο οποίος θέλει μια διευθέτηση στο Κυπριακό.
Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συμφωνούν πλήρως: η πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά είναι κατεχόμενο τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακαταληφθούν. Η πεποίθηση αυτή είναι τόσο ισχυρή ώστε οι ηγέτες και των δύο κομμάτων έχουν εκφράσει δημόσια την απειλή εισβολής στο Αιγαίο.
Η μόνη διαφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων σχετικά με το θέμα αυτό αφορά την προσπάθειά τους να αποδείξουν ποιο είναι πιο ισχυρό και πατριωτικό και ποιο διαθέτει το θάρρος να πραγματοποιήσει την απειλή εναντίον της Ελλάδας. Ενώ το CHP κατηγορεί το AKP, το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να κατέχει τουρκικά εδάφη, το AKP επικρίνει το CHP, το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας, ότι επέτρεψε στην Ελλάδα να πάρει τα νησιά μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης του 1924, της Συνθήκης Ιταλίας–Τουρκίας του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, αναγνωρίζοντας τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνικό έδαφος.
Το 2016 ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έδωσε» τα νησιά τα οποία «ήταν δικά μας» και βρίσκονται «μπροστά στη μύτη μας». «Υπάρχουν ακόμα τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας εκεί» είπε αναφερόμενος στην κατοχή των νησιών από τους Οθωμανούς.
Δύο μήνες νωρίτερα, στο συνέδριο για το «Νέο Δόγμα Ασφάλειας» της Τουρκίας, ο Ερντογάν διακήρυξε ότι: «Η Συνθήκη της Λωζάνης... δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Φυσικά θα την συζητήσουμε και θα αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο». Στη συνέχεια, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χάρτες και φωτογραφίες των νησιών του Αιγαίου, αποκαλώντας τα έδαφος το οποίο ο «Ερντογάν λέει ότι δώσαμε στη Λωζάνη».
Προκειμένου να γίνει κατανοητός ο απώτερος στόχος του να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που θα ξεπερνά εκείνη όλων των άλλων Τούρκων ηγετών, ο Ερντογάν έχει θέσει ορισμένους στόχους για το έτος 2023, την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και για το έτος 2071, την 1000η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ που έγινε το 1071, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία νίκησαν τα χριστιανικά βυζαντινά στρατεύματα στα αρμενικά υψίπεδα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτούς τους στόχους είναι η δημιουργία εθνικιστικής συνοχής με σκοπό την προσάρτηση περισσότερων εδαφών από την Τουρκία.
Ωστόσο, για να μεταβάλει τα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν πρέπει να τροποποιήσει ή να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η ειρωνεία είναι ότι, πριν από τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – η οποία διαφημίστηκε ως το ορόσημο μιας νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ο Ερντογάν δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να επικαιροποιηθεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, που ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Τούρκου αρχηγού κράτους μετά από 65 χρόνια, ο Ερντογάν επανέλαβε τη γνωστή επωδό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί.
Τον επόμενο μήνα, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά το κόμμα του ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία δόθηκαν τα νησιά. «Θα πληροφορήσουμε το έθνος σχετικά [με αυτό]», είπε ο Ερντογάν. Το νόημα της δήλωσης αυτής είναι ότι ο Ερντογάν αποδέχεται ότι τα νησιά ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, αποκαλεί την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών «εισβολή» – προφανώς διότι τα νησιά ήταν κάποτε εντός των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και τώρα τα θέλει πίσω.
Εν τω μεταξύ, το CHP ακολουθεί εξίσου επιθετική ρητορική, με τον Κιλιτσντάρογλου να δηλώνει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα έχει «καταλάβει» 18 νησιά. Όταν αναφέρθηκε ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «ενοχλήθηκε» με αυτή τη δήλωση, ο βουλευτής και αναπληρωτής εξωτερικών υποθέσεων του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, απάντησε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή μας». Ο Γιλμάζ επίσης φέρεται να δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι πολλά περισσότερα από την κυβέρνησή της» και ότι οποιοσδήποτε Έλληνας υπουργός προκαλέσει την Τουρκία «θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι...Αν [ο Καμμένος] κοιτάξει στην ιστορία, θα δει πολλά τέτοια παραδείγματα».
Πράγματι, η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα Τούρκων που πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων της Ανατολίας. Σε μια περίπτωση, η επίθεση γενοκτονίας κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων χριστιανών στη Σμύρνη το 1922 τονίστηκε σε μια ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ): «Εάν [οι Έλληνες] θέλουν να πέσουν ξανά στη θάλασσα – εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν πάλι – είναι ευπρόσδεκτοι. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο και έχει την πίστη να το ξανακάνει. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να της το εξηγήσει, ξέρουμε πώς να καρφωθούμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, να πέσουμε βροχή από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη και να διδάξουμε ξανά στους αγγελιοφόρους των σταυροφόρων την ιστορία».
Τούρκοι προπαγανδιστές επίσης διαστρεβλώνουν γεγονότα με σκοπό να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως επιτιθέμενη. Ο Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα νησιά σε οπλοστάσια και στρατιωτικά φυλάκια, τα οποία θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον για να επέμβει στρατιωτικά εναντίον της Τουρκίας».
Κάθε Τούρκος πολιτικός φαίνεται ότι έχει τα δικά του κίνητρα όσον αφορά την εμμονή του με τα νησιά: παραδοσιακός τουρκικός επεκτατισμός, εκτουρκισμός ελληνικών εδαφών, Νεο-Οθωμανισμός και το έμβλημα των κατακτήσεων του Ισλάμ – ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Υπάρχουν επίσης στρατηγικοί λόγοι για τους οποίους θέλουν να εισβάλουν στα νησιά, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κατανοητοί από τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Τουγρούλ Τουρκές, σχετικά με τον τουρκικό έλεγχο της Κύπρου από το 1974: «Υπάρχει η παραπληροφόρηση ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο, επειδή υπάρχει τουρκική κοινότητα εκεί... Ακόμα και αν δεν ζούσαν Τούρκοι στην Κύπρο, για την Τουρκία θα υπήρχε πάλι κυπριακό ζήτημα και είναι αδύνατο για την Τουρκία να παραιτηθεί από αυτό».
Η ίδια στάση και νοοτροπία ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου. Μολονότι η Τουρκία γνωρίζει ότι τα νησιά ανήκουν νομικά και ιστορικά στην Ελλάδα, οι τουρκικές αρχές θέλουν να τα καταλάβουν και να τα εκτουρκίσουν, συνεχίζοντας πιθανώς την εκστρατεία εξολόθρευσης των Ελλήνων, όπως έκαναν στην Ανατολία από το 1914 έως το 1923 και μετά. Η καταστροφή κάθε ίχνους ελληνικού πολιτισμού που υπήρχε στη Μικρά Ασία, η οποία ήταν ελληνική γη πριν από την τουρκική εισβολή τον 11οαιώνα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 Έλληνες σήμερα στην Τουρκία.
Δεδομένης της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, οι τωρινές απειλές εναντίον της Ελλάδας – και από τα δύο άκρα του τουρκικού πολιτικού φάσματος – πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Δύση. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Αποτελεί το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ελλάδας θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίθεση εναντίον της Δύσης. Ήρθε πλέον η ώρα για τη Δύση, η οποία έχει παραμείνει σιωπηλή μπροστά στις τουρκικές θηριωδίες, να ορθώσει το ανάστημά της στην Άγκυρα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.