Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΕΔΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.




Το Μεγαλείο Ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα ξεδιπλώνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για την Εθνική του Δράση.
Όπως έγινε γνωστό, ο δολοφονημένος από τους αλβανούς Εθνομάρτυρας είχε διαθέσει ολόκληρο τον μηνιαίο μισθό του για να αγοράσει τα υλικά και να ράψει την τεράστια Ελληνική Σημαία, η οποία είχε γίνει σήμα κατατεθέν στα δυο μεγάλα Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.
Ἐργαζόμενος ὡς σιδεράς, σὲ οἰκοδομὲς (ὅταν κι ὅποτε-δηλαδὴ σχεδὸν ἄνεργος), σὲ μειονοτικὸ χωριὸ στὴν Ἀλβανία, μὲ τὶς ἀρχὲς καὶ τὴν ἀστυνομία  να  τον  απειλούν  συνεχώς.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δούλευε σκληρά στην Ελλάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μάζευε χρήματα για να πάει για 15 ημέρες στο χωριό και να συμμετάσχει στον σημαιοστολισμό ενόψει της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου. 



  Ο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΤΣΙΦΑΣ  ΥΨΩΝΕΙ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ.



Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν αυτόχθων Βουλιαρατινός, μέλος της γηγενούς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), η οποία διαβιοί εδώ και αιώνες στην περιοχή.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, πατέρας μίας ανήλικης κόρης, διαζευγμένος από την Κρητικιά σύζυγό του, εργαζόταν κατά καιρούς ως σιδεράς τόσο σε Ελλάδα όσο και Νότιο Αλβανία.
 Διακαής πόθος του ήταν να εργαστεί ως οδηγός στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, ενώ όταν του έγινε πρόταση από γνωστούς να μεσολαβήσουν για κάποια θέση στον Δήμο Δεροπόλεως, όπου επικεφαλής βρίσκεται Έλλην ομογενής, αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι δεν επιθυμούσε καμία σχέση με το αλβανικό δημόσιο. Δεν υπήρχε ελληνική εκκλησία ή εξωκλήσι στην περιοχή, που να μην έχει επισκεφθεί και να μην έχει αναρτήσει την ελληνική σημαία.
Δική του ήταν και μία υπερμεγέθης γαλανόλευκη που ανέμιζε χαρακτηριστικά στα πρόσφατα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ίδια αυτή σημαία, μαζί με πλήθος άλλων αναρτούσε με δικά του έξοδα κάθε χρόνο στους Βουλιαράτες.
Σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, το πρωί της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου, κάποιος ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, πρώην καταδρομέα του ελληνικού στρατού, ότι καταφθάνει η Αλβανική Αστυνομία με σκοπό να υποστείλει τις σημαίες από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, ούτε από το σπίτι, ούτε από το κοιμητήριο. Ο Κατσίφας πήγε σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ, -στην περιοχή και τη χώρα οι περισσότεροι οπλοφορούν χωρίς άδεια-, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και εν συνεχεία όπως ισχυρίζεται η Αλβανική Αστυνομία γάζωσε ένα περιπολικό. Ποτέ και καμία ελληνική σημαία δεν υπεστάλη. «Ουδείς Αλβανός Αστυνομικός δεν υποστέλλει σημαία Δεροπολίτη», λένε οι ντόπιοι.
Το καλοκαίρι του 2012, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, Αλβανοί σκοτώνουν με προκλητικό και βάναυσο τρόπο τον Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα επειδή απλώς μιλούσε ελληνικά και υπερασπίστηκε μία παρέα παιδιών που τα παρενοχλούσαν Αλβανοί επειδή ομιλούσαν την μητρική τους γλώσσα





ΤΙ  ΜΑΘΑΜΕ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΚΑΤΣΙΦΑ.


Υπόθεση Κατσίφα (συνέχεια). Τι μάθαμε που αγνοούσαμε τις πρώτες 2 ημέρες.
1. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν ούτε έμπορος ναρκωτικών, ούτε χρήστης. Ναι, είχε συλληφθεί το 2008, αλλά είχε αθωωθεί πανηγυρικά. Ίσως βέβαια πήγε καμιά φορά αδιάβαστος στο σχολείο. Οι συγγενείς του δια δικηγόρου λαμβάνουν νομικά μέτρα εναντίον όσων ευθύνονται για την "διαρροή" της ψευδούς είδησης.
2. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ανήκε σε καμία οργάνωση. Καμία απολύτως.
3. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έριξε κατά αστυνομικών. Δεν έριξε κατά κανενός. Έριξε στον αέρα με το κυνηγητικό του όπλο τύπου Saiga που μοιάζει οπτικά με Καλάσνικοφ αλλά δεν είναι Καλάσνικοφ. (πηγή - https://filpap.blogspot.com/2018/10/blog-post_517.html ). Έριξε λοιπόν στον αέρα με άσφαιρα, δηλαδή αβολίδωτα. Μόνο για τον κρότο.
4. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε όνειρο να χτιστεί μια μεγάλη εκκλησία στο χωριό του.
5. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν στοχοποιημένος από την αλβανική αστυνομία. Στις 26.10 είχε προσαχθεί στο τμήμα. Χωρίς λόγο. Έτσι. Του είπαν να μην τολμήσει να ξαναβάλει τη μεγάλη του σημαία στον λόφο. Την έβαλε.
6. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έριξε κατά αστυνομικών. Το ξαναλέω για εμπέδωση. Αν ήθελε, μπορούσε. Είχε την ευκαιρία. Δεν ήθελε.
7. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ετράπη σε φυγή όταν κατάλαβε ότι θα τον κυνηγήσουν. Τον πυροβόλησαν μέσα στο χωριό. Ανέβηκε στο βουνό. Έφυγε πολύ μακρυά. Συνάντησε και μίλησε με έναν βοσκό για 45 λεπτά. Θα μπορούσε να προχωρήσει και να περάσει τα σύνορα προς Ελλάδα. Το χωριό του απέχει μόνο 6 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Κάποια στιγμή μετάνιωσε και άρχισε να επιστρέφει. Αποφάσισε ότι ήταν η ώρα του να πεθάνει από τα πυρά των Αλβανών. Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν ήδη καταλάβει τα γύρω βουνά στο μεταξύ. Μαζί με ελικόπτερο και drone. Το drone υποθέτω ότι κατέγραψε τον θάνατο σε βίντεο. Ευκαιρία να το ζητήσουν οι ελληνικές αρχές.
8. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέθανε με γαλήνιο πρόσωπο, με χαμόγελο και με τα χέρια ανοιχτά και ψηλά κοιτώντας στα μάτια τους εκτελεστές του. Ο έμπειρος Έλληνας ιατροδικαστής που τον είδε για 5 λεπτά (τόσο του επετράπη) είπε ότι δεν έχει δει ποτέ ξανά στην ζωή του τέτοιον νεκρό!
9. Χτυπήθηκε σε δύο σημεία, κοντά στην καρδιά. Τα διαμπερή τραύματα οι Αλβανοί τα έραψαν έχοντας πλύνει το σώμα του, ώστε να μην είναι δυνατή βαθύτερη εξέταση. Όπως είπε ο Έλληνας ιατροδικαστής, χτυπήθηκε από απόσταση 10-15 μέτρων. Ράψιμο τραυμάτων δεν έχει γίνει ποτέ σε νεκρό!
10. Τα δύο χτυπήματα στο αλβανικό περιπολικό είναι σε διαφορετικά σημεία (ένα δεξιά και ένα αριστερά). Εκτός της περίπτωσης να έκανε σβούρα το αυτοκίνητο, δεν είναι δυνατόν να προκλήθηκαν από έναν άνθρωπο σε μία ανταλλαγή πυρών. Είτε προέρχονται από ανταλλαγή πυρών με δύο υπόπτους (δηλαδή σε διαφορετικό περιστατικό), είτε κάτι άλλο συμβαίνει.
11. Στο βίντεο ολίγων δευτερολέπτων μέσα στο χωριό, οι πυροβολισμοί που ακούγονται είναι οι πρώτοι που έπεσαν εκείνη την ημέρα (διότι ένα δευτερόλεπτο πριν ακουστούν, φαίνονται να περπατούν αμέριμνα δύο παιδιά στον δρόμο σαν να δεν συμβαίνει τίποτα, όπως δείχνει το ίδιο το βίντεο) και δεν τους ρίχνει ο Κωνσταντίνος (διότι μόλις ακούγονται σκύβει ενστικτωδώς, ενώ το όπλο του δεν το κρατάει σε στάση βολής).
12. Αφού είχε σκοτωθεί, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, απείλησαν τους γονείς του, έστρεψαν τα όπλα εναντίον τους απειλώντας τους και κατέστρεψαν τα πάντα εκεί για περαιτέρω εκφοβισμό.
13. Όσο επικίνδυνος και αν ήταν, σε τέτοιες συνθήκες το πολύ να τον αφήσεις να τελειώσουν οι σφαίρες του και μετά τον συλλαμβάνεις. Αυτά σε σοβαρές χώρες βέβαια. Επίσης, κάνεις σοβαρή έρευνα στην περιοχή με τους κάλυκες που θα βρεις.
14. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διπλή υπηκοότητα. Είχε οικογένεια με ένα παιδί. Ζούσε τα τελευταία 5 χρόνια στο χωριό του ως σιδεράς. Έκανε δωρεάν όλα τα μερεμέτια στο σχολείο του χωριού και γενικά ήταν παρών οπότε του το ζητούσαν. Ήταν σχετικά φτωχός άνθρωπος που ούτε το αυτοκίνητο του δεν είχε χρήματα να φτιάξει και κινούταν με λεωφορείο. Είχε πάθος για τη ζωή και μάθαινε στα παιδιά του σχολείου τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Μ' αυτό χαιρόταν.
(Για την κατάσταση της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των δικαιωμάτων της τα είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση
Στη φωτογραφία, ο Σταυρός και η σημαία που έφτιαξε ο ίδιος και τοποθέτησε στον λόφο του χωριού του.
ΥΓ. Επειδή η ανάρτηση αυτή είχε εντυπωσιακή απήχηση στο facebook, την μετέφερα και στο Αντίβαρο στην εξής διεύθυνση
http://www.antibaro.gr/article/20769
ΥΓ2. Επειδή ρωτάνε ορισμένοι για τις πηγές και επειδή ίσως δεν βλέπουν ότι στα πρώτα σχόλια έδωσα τις πηγές, τις αντιγράφω εδώ.
Βίντεο 1 με τον γαμπρό του Κωνσταντίνου όπου αναφέρονται αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία (3, 4, 6, 7, 8, 9, 11)
Βίντεο 2 με Σόμπολο και Συρίγο (9, 10)
Άρθρο για το στοιχείο 1
Βίντεο 3
Πηγή για το όπλο
https://filpap.blogspot.com/2018/10/blog-post_517.html



Το κείμενο της πρώτης ανάρτησης, την δεύτερη ημέρα μετά το περιστατικό και πριν μάθουμε περισσότερες λεπτομέριες.
Υπόθεση Κατσίφα
1. Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι αναγνωρισμένη από την Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα. Αυτό της δίνει ορισμένα δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι η ύψωση της ελληνικής σημαίας, ο ψαλμός του εθνικού ύμνου κλπ. Η Αλβανία αναγνωρίζει ότι 99 χωριά είναι αμιγώς ελληνικά, δηλαδή κατοικούνται 100% από Έλληνες, από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Στις περιοχές αυτές στα Δημαρχεία κλπ είναι μονίμως υψωμένες ελληνικές σημαίες (δίπλα στις αλβανικές). Ένα από αυτά τα χωριά είναι το χωριό Βουλιαράτες.
2. Στο νεκροταφείο του χωριού αυτού είναι θαμμένοι πολλοί Έλληνες στρατιώτες από τον πόλεμο του 1940. Μπορεί να είναι και κάποιος συγγενής σας! (Ο δικός μου παππούς πολέμησε στην Αλβανία ως υπολοχαγός, όμως επέστρεψε σώος μετά τον πόλεμο. Θα μπορούσε να είχε ταφεί εκεί όπως και ο δικός σας αν έπεφτε στη μάχη). Κάθε χρόνο – πάμε άλλη μία φορά – ΚΑΘΕ χρόνο στις 28 Οκτωβρίου γίνεται μια τελετή στο νεκροταφείο του χωριού αυτού για να τιμηθούν οι νεκροί. Έτσι και φέτος. Παρευρίσκονται επίσημοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και από την Ελλάδα και από την πρεσβεία μας στην Αλβανία. Έτσι έγινε και φέτος. Εψάλλει και ο εθνικός μας ύμνος παρουσία των Αλβανικών αρχών.
Αν δεν τα γνωρίζατε αυτά, μάθετέ τα. Έστω και με την λάθος αφορμή. Το ότι δεν τα γνωρίζουμε δεν είναι τόσο άσχετο με το περιστατικό. Σκεφθείτε την εγκατάλειψη που νιώθουν οι άνθρωποι εκεί σε μια χώρα που σε 2 μήνες, τον Ιανουάριο του 2019 ανοίγει τα σύνορά της με το Κόσοβο, που υποτίθεται ότι ανήκει σε άλλο κράτος! Κάνει ένα βήμα χαλαρής προσάρτησης όντας στραμμένη στον βορρά. Εγκατάλειψη των βορειοηπειρωτών και από την Αλβανία και από την Ελλάδα.
3. Ο Κατσίφας, ο οποίος είχε διπλή υπηκοότητα και εργαζόταν στο χωριό του ως σιδεράς τα τελευταία 5 χρόνια με την οικογένειά του και ένα παιδί, όπως κάθε χρόνο έκανε τον σημαιοστολισμό. Μετά το τέλος της εκδήλωσης και αφού άρχισαν να αποχωρούν οι επίσημοι, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν μια ελληνική σημαία. Ο Κατσίφας πήγε στο σπίτι του, πήρε μία άλλη σημαία και ένα όπλο. Πλησίασε και επιχείρησε να αναρτήσει την σημαία. Εμποδίστηκε. Πυροβόλησε στον αέρα μπροστά σε 5-6 αστυνομικούς και ετράπη σε φυγή. (Αν ήθελε να βάλλει εναντίον τους, είχε την ευκαιρία). Κλείστηκε στο υδραγωγείο του χωριού και περικυκλώθηκε από πλήθος ειδικών δυνάμεων που κλήθηκαν στο μεταξύ από τους αστυνομικούς. Τελικώς έπεσε νεκρός από δύο σφαίρες: μία στο μέτωπο και μία στην καρδιά. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει την απόσταση από την οποία χτυπήθηκε.
4. Η αντίδραση της Αλβανίας με τις διάφορες δηλώσεις επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μία χώρα πολύ μακρυά από την Ελλάδα. Να μην το εξηγήσω περισσότερο.
5. Η αντίδραση ορισμένων Ελλήνων, ίσως δε και της αστυνομίας ακόμη, επιβεβαιώνει ότι το δηλητήριο ηττοπάθειας χύνεται ακόμη στην κοινωνία με μεγάλους ρυθμούς. Η απονεύρωση συνεχίζεται κανονικά.


 



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΝΝΟΩ,ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΗΜΑΙΑ;ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΡΑΒΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;ΟΠΩΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΕΟΣ ΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ;ΠΟΙΟΣ;

    ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΈΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ!ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΊ;
    ΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΟ "ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ".ΟΙ ΞΕΝΟΙ!ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΚΟΙ!ΤΑ ΓΡΑΙΚΟΣΚΑΘΑΡΙΑ.ΟΙ ΡΩΜΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ.ΜΙΑ ΒΟΥΒΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΓΚΑΝΤΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ!ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ...

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΓΑΛΑΖΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ.
    Η ΠΙΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΤΟ NON PASARAN ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΒΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ.Η ΜΗΔΑΜΙΝΌΤΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.ΟΛΟΙ!ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ.

    "ΖΥΓΙΣΤΗΚΕΣ Ω!ΕΛΛΗΝΑ,ΜΕΤΡΗΘΗΚΕΣ Ω!ΕΛΛΗΝΑ,ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΛΕΙΨΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.