Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΙΑΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (Peter H. Diamandis), Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ο  ΠΕΤΡΟΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΣΕ  ΗΛΙΚΙΑ  12  ΕΤΩΝ  ΚΕΡΔΙΣΕ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  ΠΥΡΑΥΛΩΝ. 
                          
Peter H. Επίσημος ιστοτόπος


Ιστοτόπος του X PRIZE Foundation

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Πήτερ Χ. Διαμαντής (Peter H. Diamandis, γενν. 20 Μαΐου 1961) είναι Ελληνοαμερικανός μηχανικός, ιατρός και επιχειρηματίας, γνωστότερος ως ο ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος X Prize Foundation, ως συνιδρυτής του Singularity University στη Σίλικον Βάλλεϋ και ως ένας από τους συγγραφείς των ευπώλητων βιβλίων Abundance: The Future Is Better Than You Think και BOLD: How to Go Big, Create Wealth, and Impact the World. Συνίδρυσε επίσης και διεύθυνε τις εταιρείες Zero Gravity Corporation και Space Adventures, ενώ υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστήματος (International Space University) και της εταιρείας Planetary Resources για την εκμετάλλευση των αστεροειδών.




                              Ο Δρ. Διαμαντής το 2013

Ο  ΠΕΤΡΟΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΣΕ  ΗΛΙΚΙΑ  12  ΕΤΩΝ  ΚΕΡΔΙΣΕ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  ΠΥΡΑΥΛΩΝ. Ο Ντιαμάντις γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Ελλάδα, αμφότεροι απασχολούμενοι στον ιατρικό κλάδο, με τον πατέρα να είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος. Από πολύ μικρή ηλικία ο Πήτερ εξεδήλωσε ένα έντονο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του διαστήματος. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε να δίνει διαλέξεις για το διάστημα στα μέλη της οικογένειάς του και σε φίλους του, ενώ στα 12 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Σχεδιασμού Πυραύλων Estes για την κατασκευή ενός συστήματος εκτοξεύσεων ικανού να εκτοξεύει τρεις πυραύλους ταυτοχρόνως.
Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο το 1979, ο Ντιαμάντις σπούδασε για ένα έτος στο Κολέγιο Χάμιλτον της Ν. Υόρκης και μετά μετεγγράφηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) για να σπουδάσει φυσική και βιολογία. Δευτεροετής ήδη στο ΜΙΤ, το 1980, ίδρυσε μαζί με συμφοιτητές του τον διεθνή οργανισμό Students for the Exploration and Development of Space («Φοιτητές για την Εξερεύνηση και Ανάπτυξη του Διαστήματος»).
Ο Ντιαμάντις απεφοίτησε από το MIT το 1983 με πτυχίο στην αεροδιαστημική μηχανική. Στη συνέχεια εισάχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το δίπλωμα της ιατρικής (που στις ΗΠΑ αποτελεί μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών). Το 1986 ωστόσο διέκοψε τις σπουδές του στην ιατρική και επέστρεψε στο MIT για ένα master στην αεροναυτική και αστροναυτική, διεξάγοντας έρευνα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA, στο Εργαστήριο Επανδρωμένων Σκαφών του MIT και στο Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Whitehead του ΜΙΤ. Μετά την ολοκλήρωση του master στο MIT, ο Ντιαμάντις επέστρεψε στο Χάρβαρντ και ολοκλήρωσε και τις σπουδές του της ιατρικής. Στο τελευταίο έτος σπουδών της ιατρικής, το 1989, δρούσε ως managing director του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστήματος και μέλος του Δ.Σ. της International Micro Space, μιας εταιρείας εκτοξεύσεως μικροδορυφόρων.

Το 1987, κατά το τρίτο έτος των ιατρικών σπουδών του, ο Ντιαμάντις μαζί με τους Τοντ Μπ. Χώλεϋ και Ρόμπερτ Ντ. Ρίτσαρντς ίδρυσαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστήματος, που σήμερα προσφέρει ένα πρόγραμμα διαστημικών σπουδών και δύο διπλώματα Master. Η έδρα του βρίσκεται κοντά στο Στρασβούργο.
Ο Ντιαμάντις υπήρξε από τους ιδρυτές της Microsat Launch Systems, που αργότερα μετονομάσθηκε σε International MicroSpace Inc. (ΙΜΙ) και αμέσως μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα εκεί. Η εταιρεία σχεδίασε έναν μικρό πύραυλο, τον Orbital Express, ικανό να θέτει ωφέλιμα φορτία της τάξεως των 100 κιλών σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, ο οποίος κατασκευάσθηκε με τη συνεργασία της Bristol Aerospace. Η ΙΜΙ κέρδισε ένα συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για μία εκτόξευση και μετά, το 1993, πωλήθηκε στην CTA Inc. του Μέριλαντ.  Ο Ντιαμάντις έγινε αντιπρόεδρος της CTA για ένα έτος.
Το 1991 ο Ντιαμάντις ίδρυσε την Constellation Communications, Inc., με σκοπό την ανάπτυξη ενός δακτυλίου 10 δορυφόρων πάνω από τον ισημερινό της Γης για την παροχή τηλεπικοινωνιών κυρίως στη Βραζιλία και στην Ινδονησία. Η εταιρεία πωλήθηκε στην E-Systems and Orbital και ο Ντιαμάντις παρέμεινε ως διευθυντής μέχρι το 1993. 
Το 1994 ο Ντιαμάντις ίδρυσε το Ίδρυμα X PRIZE μετά την αποτυχία της International MicroSpace, Inc., εμπνευσμένος από την ανάγνωση του βιβλίου του Τσαρλς Λίντμπεργκ The Spirit of St. Louis. Εξακολουθεί να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, το οποίο έχει σκοπό τη χρηματοδότηση διαγωνισμών για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ιδιωτικών επιβατηγών διαστημοπλοίων. Το αντίστοιχο βραβείο, που προκηρύχθηκε στις 18 Μαΐου 1996, χρηματοδοτήθηκε από το ζεύγος Ανσαρί και μετονομάσθηκε σε «Ansari X PRIZE» προς τιμή τους.
Ο πρώτος διαγωνισμός, με έπαθλο 10 εκατομμύρια δολάρια, προσέλκυσε 26 ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες και κερδήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2004 από τη «Mojave Aerospace Ventures» του σχεδιαστή Μπαρτ Ρούταν, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον συνιδρυτή της Microsoft Πωλ Άλεν. Το νικητήριο σκάφος SpaceShipOne πέταξε σε ελεγχόμενη πτήση σε ύψη μεγαλύτερα των 100 χιλιομέτρων δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες για να εκπληρώσει τους όρους του διαγωνισμού, καθιστάμενο έτσι το πρώτο στην ιστορία ιδιωτικό επανδρωμένο διαστημικό σκάφος που πέταξε στο διάστημα.
Στη συνέχεια, το 2005, το ίδρυμα επεξέτεινε τη δράση του σε 4 διακριτές περιοχές: Την εξερεύνηση ωκεανών και διαστήματος, τις βιοεπιστήμες, θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, και θέματα εκπαιδεύσεως και παγκόσμιας αναπτύξεως.
Το Ίδρυμα X PRIZE απασχολεί προσωπικό περίπου 50 ανθρώπων και έχει την έδρα του στην Πλάγια Βίστα της Καλιφόρνια. Ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου υπάρχουν προσωπικότητες με σημαντική επιρροή όπως οι Λάρρυ Πέιτζ, Έλον Μασκ, Τζέιμς Κάμερον, Ντην Κάμεν, Ρατάν Τάτα, Ρέι Κέρτζβαϊ, Τζιμ Γιανόπουλος, Αριάνα Χάφινγκτον, Γουίλ Ράιτ και Κραιγκ Βέντερ. 
Το 1994 ο Ντιαμάντις μαζί με τους Μπάυρον Λίχτενμπεργκ και Ρέι Κρόνιζ ίδρυσαν την ZERO-G. Αυτή η εταιρεία «διαστημικής ψυχαγωγίας» προσφέρει εμπειρίες μηδενικής βαρύτητας στο αεροσκάφος της τύπου Boeing 727 και παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες στη NASA για έρευνα και εκπαίδευση. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 10 χιλιάδες πελάτες. Το 2007 ο ανάπηρος φυσικός Στήβεν Χώκινγκ είχε την εμπειρία της ελλείψεως βάρους σε μία τέτοια πτήση της ZERO-G. Ο Ντιαμάντις σχολίασε ότι η επιτυχία της πτήσεως συνιστούσε απόδειξη ότι «ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή την εμπειρία». 
Ανάμεσα στο 1995 και το 1999 ο Ντιαμάντις ήταν πρόεδρος της Angel Technologies Corporation, μιας εταιρείας εμπορικών τηλεπικοινωνιών που αναπτύσσει ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα επικοινωνιών.
Η Space Adventures, που ιδρύθηκε το 1998, είναι μία εταιρεία διαστημικού τουρισμού που έχει στείλει 8 μέχρι στιγμής ιδιώτες πελάτες σε αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αρχίζοντας από το 2001. Ο Ντιαμάντις είναι συνιδρυτής και αντιπρόεδρός της.
Το 2008, από κοινού με τον Αμερικανό συγγραφέα, εφευρέτη και μελλοντολόγο Ρέι Κέρτζβαϊ, ο Ντιαμάντις ίδρυσε το Singularity University στη Σίλικον Βάλλεϋ, στο οποίο σήμερα ασκεί καθήκοντα προέδρου. Το ίδρυμα αυτό είναι ένα αμάλγαμα πανεπιστημίου και δεξαμενής σκέψεως, με σκοπό τη συγκέντρωση, εκπαίδευση και έμπνευση ενός συνόλου ηγετικών προσωπικοτήτων που θα κατανοήσουν και θα διευκολύνουν την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα προοδεύουν εκθετικά για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Το SU έχει την έδρα του στο Ερευνητικό Κέντρο Έιμς της NASA και υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Google, η Autodesk, η Cisco και η Nokia. Προσφέρει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών διάρκειας 10 εβδομάδων, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διοικήσεως και διοργανώνει ένα πενθήμερο συνέδριο «Εκθετικής Ιατρικής» (Exponential Medicine).
Τον Απρίλιο του 2012, ο Ντιαμάντις συμμετέσχε στην ίδρυση του οργανισμού Planetary Resources Inc., αφιερωμένου στην ανεύρεση και εκμετάλλευση αστεροειδών που πλησιάζουν τη Γη. Δισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει σε αυτή την εταιρεία, όπως οι Έρικ Σμιντ και Λάρρυ Πέιτζ της Google, όπως και οι Χ. Ρος Περό and Τσαρλς Σιμόνυ. Οι σύμβουλοί της περιλαμβάνουν αρκετούς φημισμένους επιστήμονες.
Τον Μάρτιο του 2014, οι Ντιαμάντις, Κραιγκ Βέντερ και Ρόμπερτ Χαρίρι ίδρυσαν τη Human Longevity Inc. (HLI), μία διαγνωστική και θεραπευτική εταιρεία βασιζόμενη στη γενετική και στην κυτταρική θεραπεία, που εστιάζει στην επέκταση της υγιούς διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. 

Ο Πήτερ Ντιαμάντις επίσης υπήρξε: 

Πρόεδρος της Starport.com, ενός διαύλου του Internet για παιδιά όλων των ηλικιών με θέμα την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο ιστοτόπος αντιπροσωπεύει περισσότερους από 20 αστροναύτες και περιέχει θέματα όπως ήρωες του διαστήματος, αποστολές και προσομοιώσεις. Πωλήθηκε στη Space.com.
Συνιδρυτής και διευθυντής του Space Generation Foundation («Ιδρύματος της Γενιάς του Διαστήματος»), ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 1985 με όραμα τη δημιουργία σε όλους τους ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά την έλευση της διαστημικής εποχής, στις 4 Οκτωβρίου 1957 με την εκτόξευση του Σπούτνικ, ενός αισθήματος κοινής ταυτότητας: μιας συνειδητότητας ότι έχουν γεννηθεί ως μέλη ενός είδους που ταξιδεύει στο διάστημα. Το ίδρυμα υποστηρίζει πολυάριθμα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.
Ιδρυτής του SpaceFair (1983). Το SpaceFair είναι ένα εθνικό διαστημικό συνέδριο που φιλοξενήθηκε από το MIT το 1983, το 1985 και το 1987.
Ο Ντιαμάντις επίσης υπήρξε θέμα του ντοκιμαντέρ του 2007 Orphans of Apollo. 
Το 2012 ο Στήβεν Κότλερ (Steven Kotler) και ο Ντιαμάντις έγραψαν το Abundance: The Future Is Better Than You Think (= «Αφθονία: Το μέλλον είναι καλύτερο από όσο νομίζετε»). Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο δυναμικό για εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας και τριών άλλων νεοφανών δυνάμεων της αγοράς, ώστε να ανυψώσουν σημαντικά το παγκόσμιο επίπεδο διαβιώσεως μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.
Το βιβλίο αυτό σημείωσε εμπορική εκδοτική επιτυχία, όντας νο. 2 στον κατάλογο ευπώλητων (μπεστ-σέλερς) των Τάιμς της Νέας Υόρκης και συνολική παραμονή σε αυτόν επί 9 εβδομάδες. Επίσης, ήταν νο. 1 στον αντίστοιχο κατάλογο μη-μυθοπλασίας της Amazon και των Barnes and Noble.
Στην εκδήλωση «Clinton Global Initiative» του 2014 ο πρώην Πρόεδρος Κλίντον συνέστησε το Abundance ως αντίδοτο στις αρνητικές ειδήσεις.
Το 2015 οι ίδιοι συγγραφείς έγραψαν ένα άλλο ευπώλητο βιβλίο, το Bold: How to Go Big, Create Wealth, and Impact the World (= «Τόλμη: Πώς να γίνετε μεγάλος, να δημιουργήσετε πλούτο και να επιδράσετε παγκόσμια»). Αυτό το βιβλίο παρέχει αναλύσεις και οδηγίες για επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις νέες τεχνολογίες. 


Τιμητικές διακρίσεις
Βραβείο John Asinari του ΜΙΤ το 1983 «για εξέχουσα προπτυχιακή έρευνα στις βιοεπιστήμες
Βραβείο William L. Stewart, Jr., του ΜΙΤ το 1984 για την ίδρυση του SEDS.
«Δάφνη» του περιοδικού Aviation Week & Space Tech. το 1988 για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστήματος.
«Βραβείο Πρωτοπόρων» του Space Frontiers Foundation το 1993 για το σύνολο του έργου του στην εμπορική ανάπτυξη του διαστήματος.
Βραβείο Κονσταντίν Ε. Τσιολκόφσκυ του 1995 από τη ρωσική κυβέρνηση για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστήματος (μαζί με τους Χώλεϋ και Ρίτσαρντς).
Βραβείο "Special Merit" το 1996 από την Εθνική Εταιρεία Διαστήματος για εξέχον έργο από πρωτοπόρους του διαστήματος ηλικίας κάτω των 40 ετών.
Βραβείο Νηλ Άρμστρονγκ του 2006 για επιτεύγματα στην αεροδιαστημική.
Παγκόσμιο Βραβείο Τεχνολογίας 2003 (World Technology Award) από το World Technology Counse.
Βραβείο Λίντμπεργκ 2006.]
Βραβείο RAVE 2006 του περιοδικού Wired
Βραβείο Χάινλάιν για προόδους στην εμπορική ανάπτυξη του διαστήματος το 2006 (το πρώτο που απονεμήθηκε).
Βραβείο Άρθουρ Κλαρκ 2007 για την καινοτομία.
Τίτλος "No Boundaries" Innovator of the Year 2010 από το περιοδικό Economist




Ο  ΠΕΤΡΟΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΖΩΗΣ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η  ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ  ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΙΑΤΡΟΥ  ΔΙΑΜΑΝΤΗ  

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος X Prize Foundation, στη Sillicon Valley των ΗΠΑ και συνιδρυτής της Celularity and Human Longevity, Inc. Πήτερ Διαμαντής,  οι εταιρείες του  οποίου  έχουν  σαν  στόχο  την επέκταση του χρόνου ζωής του ανθρώπου.
Στην εταιρεία του Πήτερ Διαμαντή, τη Human Longevity Inc (H-L-I) υπάρχει μια υπηρεσία, η Health Nucleus. 
Όταν κάποιος πηγαίνει στο Health Nucleus, οι επιστήμονες περνούν τρεις ώρες μαζί του, εξετάζουν το γονιδίωμα τους, κάνουν μια μαγνητική τομογραφία σώματος που είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο, συλλέγουν βασικά 150 gigabits προσωπικών δεδομένων τα οποία και τροφοδοτούν σε ειδικό μηχάνημα, με στόχο να ανακαλύψουν αν υπάρχει κάτι που συμβαίνει μέσα στο σώμα του, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει. Όλοι έχουμε τελικά κάποιο πρόβλημα, εξηγεί, αλλά η διαφορά εδώ είναι ότι οι επιστήμονες το βρίσκουν στο στάδιο μηδέν ή στο πρώτο στάδιο, όταν είναι θεραπεύσιμο ή θεραπεύεται αμέσως.
Οι θεραπείες που έρχονται στο εγγύς μέλλον θα είναι οι θεραπείες βλαστικών κυττάρων και η ικανότητα χρήσης τους για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων ασθενειών και εκφυλιστικών ασθενειών. Ο ανθρώπινος πλακούντας στο 99,999% των περιπτώσεων απορρίπτεται. Κι όμως  είναι η πλουσιότερη πηγή, η πλουσιότερη πηγή βλαστικών κυττάρων και επειδή οι επιστήμονες μπορούν να δώσουν τα βλαστοκύτταρα από έναν και μόνο πλακούντα σε εκατοντάδες, χιλιάδες, ενδεχομένως δεκάδες χιλιάδες άτομα, το κόστος τους θα μειωθεί σημαντικά.
Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλες θεραπείες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, όπως τα πειράματα με τη μετάγγιση αίματος από νέους ανθρώπους σε άλλους μεγάλης ηλικίας που γίνονται στη Silicon Valley. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μόριο που ονομάζεται GDF11 που φαίνεται να είναι το μόριο που είναι περισσότερο υπεύθυνο για το αναζωογονητικό αποτέλεσμα από τη μετάγγιση νεαρότερου αίματος.
Άλλες εταιρείες όπως η Unity Biosciences εργάζονται για να βρουν τα γηρασμένα κύτταρα στο σώμα και να τα καταστρέψουν, ώστε να σταματήσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται καρκινικά. Η Unity Biosciences εργάζεται πάνω στο πώς μπορούμε να βρούμε τα γηρασμένα κύτταρα, αφήνοντας περισσότερο χώρο στα βλαστοκύτταρα να αναπτύξουν νεότερους πιο υγιείς ιστούς.
Σε 10 έως 12 χρόνια από τώρα, αναφέρει ο Διαμαντής, για κάθε χρόνο που ζείτε, η επιστήμη θα επεκτείνει τη ζωή σας για περισσότερο από ένα χρόνο. Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, με καλή διατροφή, αρκετό ύπνο και καλή άσκηση.


Ο Πίτερ Ντιαμάντις ζει την εμπειρία του αβαρούς κενού, ανάμεσα στους διάσημους φίλους του Ρομπ Μακιούεν, Τζέιμς Κάμερον, Ελον Μασκ και Τζιμ Γιαννόπουλο 


Το παρόν του μέλλοντός μας: 
Πίτερ Ντιαμάντις

 Δεν ήταν μόνο μελλοντολογία το 1ο SingularityU Greece Summit, στο Μέγαρο Μουσικής, μολονότι έτσι πέρασε. Κυρίως ήταν μια αποκαλυπτική ενδοσκόπηση στα όσα ήδη υπάρχουν ή ετοιμάζονται γύρω μας. Παροντολογία λοιπόν!
 Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης 23 Νοεμβρίου 2018,  Protagon.gr

Ο ελληνοαμερικανός προφήτης. Ο δαιμόνιος ελληνοαμερικανός επιστήμονας-επιχειρηματίας Πίτερ Ντιαμάντις (Διαμαντής) ήταν η ψυχή του 1ου SingularityU Greece Summit που λειτούργησε ως «πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και σε 18 σημαντικούς εκπροσώπους της Σίλικον Βάλεϊ», στον τομέα του επιχειρείν και των καινοτόμων τεχνολογιών. Οι πέντε ομάδες νέων επιστημόνων, που εδώ και λίγες ημέρες δίνουν… διαφορετική ζωή στο λιμάνι της Καλαμάτας, δεν είναι παρά οι φιναλίστ για το διεθνές βραβείο (7 εκατ. δολαρίων) Shell Ocean Discovery XPRIZΕ. Ένα από τα πολλά, με άξονα το παρόν και γνώμονα το μέλλον, που έχει θεσμοθετήσει ο δρ. Πίτερ Χ. Ντιαμάντις ή Διαμαντής, πολυπροβεβλημένος ελληνοαμερικανός επιστήμονας, επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος XPrize Foundation, συνιδρυτής του παγκόσμιου επιστημονικού εκπαιδευτικού δικτύου Singularity University στη Σίλικον Βάλεϊ, συγγραφέας βιβλίων με παγκόσμια επιτυχία, όπως το «Abundance: The Future Is Better Than You Think» (Αφθονία: Το Μέλλον Eίναι Kαλύτερο Aπ’ Oσο Nομίζετε). «Μου παίρνει το μυαλό αυτό που προσπαθούν να κάνουν τούτοι οι νέοι επιστήμονες», ήταν το σχόλιο του Πίτερ Ντιαμάντις στο Twitter. Οι ομάδες που επιλέχθηκαν από 32 συνολικά, πρέπει μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών να καταφέρουν να χαρτογραφήσουν τουλάχιστον 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα (τρεις φορές το Παρίσι!) σε βάθος μέχρι 4.000 μέτρων (δύο φορές το βάθος του Γκραντ Κάνιον!), σε «ένα περιβάλλον ψυχρό, σκοτεινό και με υψηλές πιέσεις». Το έργο των φιναλίστ στην Καλαμάτα –μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 θα κινούνται σε ακτίνα 26 ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Μεθώνης– θα είναι ένα δώρο για το Ινστιτούτο Πυρηνικής Σωματιδιακής Φυσικής στο διεθνούς ακτινοβολίας Κέντρο Φυσικών Ερευνών «Δημόκριτος». Το οποίο θα αξιοποιήσει τον χάρτη υψηλής ανάλυσης του βυθού ανοιχτά της Καλαμάτας και της Μεθώνης στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας για να δημιουργηθεί ένα νέας γενιάς υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο νετρίνων στα ανοιχτά της Πύλου, με το κωδικό όνομα KM3NeT. Τα άλλα δύο αντίστοιχα τηλεσκόπια του διεθνούς δικτύου θα βρίσκονται νότια της γαλλικής Τουλόν και νοτιοανατολικά της Σικελίας.
Στις 22 Οκτωβρίου απονεμήθηκε άλλο ένα XPRIZE (1,5 εκατ. δολάρια), το Water Abundance, στην αμερικανική σύμπραξη Skysource / Skywater Alliance, δίνοντας ελπίδα σε 780 εκατ. ανθρώπους σε 43 χώρες του πλανήτη, που απειλούνται από την λειψυδρία. Το ζητούμενο; Να παράγονται 2.000 λίτρα πόσιμου νερού ημερησίως, από την ατμόσφαιρα! Από τον αέρα γύρω μας, δηλαδή. Και αυτό μόνον με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με κόστος κάτω από 2 σεντς το λίτρο. Δύσκολο; Εφικτό, όπως αποδείχτηκε. Άλλωστε στον «αγώνα» για το βραβείο επιδόθηκαν 98 ομάδες από 25 χώρες του κόσμου. Και αν δεν είναι αρκετό αυτό για το παρόν, τα XPRIZE είναι πολλά και καλύπτουν πολλούς τομείς που η ανθρωπότητα χρειάζεται βοήθεια: Το Carbon (20 εκατ.) με σκοπό την μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν εργοστάσια φυσικού αερίου σε δομικά υλικά ή εναλλακτικά καύσιμα. Με βραβείο που θα απονεμηθεί το Φεβρουάριο του 2020. Το Global Learning (15 εκατ.), για την εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης σε Σουαχίλι και Αγγλικά, αλλά και Μαθηματικών μέσα σε μόλις 15 μήνες, με 8.000 τάμπλετ σε 141 χωριά με 2.500 παντελώς αναλφάβητα παιδιά στην Τανζανία. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 700 ομάδες!



Το πρόσωπο του ελληνοαμερικανού επιστήμονα και επιχειρηματία σε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ, επάνω αριστερά, μαζί με τη Ρίτα Ουίλσον, σύζυγο του Τομ Χανκς, τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, τον Ιωάννη-Τζον Κατσιματίδη και τον Κώστα Γαβρά 

Είναι όμως μόνον τα βραβεία για καινοτομίες που αλλάζουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε το παρόν που δεν ξέρουμε ή το μήνυμα μιας Συνόδου Κορυφής για το μέλλον μας, όπως το SingularityU Greece Summit; Όχι, βέβαια. Είναι όλα εκείνα που θα επιφέρουν καίριες αλλαγές, κατά τον Πίτερ Ντιαμάντις. Όπως από το 15% αλφαβητισμού τον 19ο αιώνα φτάσαμε στο 92% ή όπως από τις 80 ώρες εργασίας της εβδομάδα, στην αρχή της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης, κατεβήκαμε στις 40 ώρες. Και δη, όπως ο ίδιος το έθεσε, απλώνοντας έναν χάρτη των πολέμων της ανθρωπότητας, «στην πιο ειρηνική εποχή στην Ιστορία μας. Κάτι που οφείλεται και στην εκθετική επίδραση της τεχνολογίας». Είναι η καλύτερη περίοδος για την καινοτομία, πρόσθεσε μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής του SingularityU της Αθήνας. Πόσω μάλλον όταν ήδη προβλέπεται ότι στο περίφημο Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT ή Internet οf Things, στην ανάπτυξη του οποίου σημαντικό ρόλο παίζει ένας ακόμη Έλληνας, ο Βασίλης Νάσης, με έδρα του όχι την Σίλικον Βάλεϊ αλλά την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ) μέχρι το 2020 θα είναι συνδεδεμένες 50 δισ. συσκευές ανά την υφήλιο και 1 τρισ. αισθητήρες. Και το 2030 η αύξηση θα είναι γεωμετρική: 500 δισ. συσκευές και 100 τρισ. αισθητήρες!
Ο επιχειρηματίας Ντιαμάντις έχει στήσει δύο βασικές εταιρείες, την cellularity και την Human Longevity Inc., οι οποίες ερευνούν αφενός τα σενολυτικά φάρμακα (που «σκοτώνουν» τα κύτταρα που προκαλούν βλάβες στα γειτονικά τους συμβάλλοντας στην εμφάνιση ασθενειών που συνδέονται με το γήρας), την ανάπτυξη εμβολίων που μπορούν να προστατεύουν σε μικροποσότητες (κλάσμα των ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται ήδη), όργανα από νέα υλικά αντοχής για μεταμοσχεύσεις, αφετέρου την ανάπτυξη βλαστοκυττάρων που θα εντοπίζουν τα σημεία φθοράς και θα ανανεώνουν, εμποδίζοντας το γήρας. Πέρα από αυτά, είπε, βλέπει γύρω -όπως και στο βιβλίο του– τα σημεία μιας «Αφθονίας»: Μόλις τον Απρίλιο του 2018, στην Ιαπωνία, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Minamitorishima εντοπίστηκαν κάπου 16 εκατ. τόνοι πολύτιμων ορυκτών, που θα «πλουτίσουν» τον πλανήτη για 400 και πλέον χρόνια. 
«Φανταστείτε ότι ένας αστεροειδής 500 μ. έχει να προσφέρει πιο πολύ λευκόχρυσο από όλη την πλατίνα που έχει εξορυχθεί στην ανθρώπινη Ιστορία». 
Και άλλο; «Επιστήμονες ανακάλυψαν πολύ πρόσφατα ότι 32.000 από τις 50.000 ασθένειες οφείλονται σε σημειακές μεταλλάξεις (point mutations) στο ανθρώπινο γονιδίωμα και άρα μπορούν να ξεκινήσουν από εκεί και από την καλύτερη χαρτογράφηση για την θεραπεία». Επιστήμη και επιχειρηματικότητα, χέρι-χέρι, είναι το σύνθημα όπως φαίνεται για τον Πίτερ Ντιαμάντις. «Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι στον πλανήτη, αλλά σημασία έχει η ιδέα που έχεις», είπε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Skype, που ανακάλυψε μια εσθονική start-up εταιρεία και συνέβαλε στην εντυπωσιακή «ψηφιακή αναβάθμισή της». Κάτι τέτοιο είχε να προτείνει ο Ντιαμάντις –που πρόσφατα είδε το πρόσωπό του και σε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ- για την πατρίδα των προγόνων του. Την Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν είναι νησί. Είναι μέρος ενός διασυνδεδεμένου πλανήτη. Το ζήτημα είναι οι ιδέες για προϊόντα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν και να εξαχθούν στον κόσμο. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να κινητοποιήσει την επιχειρηματική της μηχανή».
«Μονόκερως» (ναι, το φανταστικό πλάσμα) είναι μία εταιρεία η αξία της οποίας θα μπορέσει να φτάσει παγκοσμίως το 1 δισ. δολ., κατά τον Ελληνοαμερικανό, με παιδικό όνειρο το ταξίδι στο Διάστημα, για το οποίο έχει στήσει εταιρείες, όπως η Zero-Gravity Corp., που παρέχει την εμπειρία του αβαρούς κενού σε ένα G-Force-One, ήτοι ένα μεταποιημένο Boeing 727. Χώρια ότι το 1987 ίδρυσε το πρώτο του πανεπιστήμιο, International Space University, ενώ ακόμη ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής, στο περίφημο MIT και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Έχει λοιπόν άποψη για τους μονόκερους: «Ένας ελληνικός μονόκερως μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά». Και όλα αυτά για το παρόν μας. Τι λέτε; Να ξεκινήσουμε να μιλάμε και για το «αισιόδοξο» μέλλον; Info Το Singularity University, που ιδρύθηκε το 2008 από τον δρ. Πίτερ Ντιαμάντις και τον αμερικανό συγγραφέα και επιστήμονα της Πληροφορικής Ρέι Κουρτσγουάιλ, στο ερευνητικό κέντρο της NASA, έχει ως στόχο να επιμορφώνει στελέχη επιχειρήσεων (στις 19 και 20 Νοεμβρίου για πρώτη φορά «ήρθε» και στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στις εκθετικές τεχνολογίες και τη χρήση τους στην λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη. Τα οποία είναι «και οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες». Το 1ο SingularityU Greece Summit λειτούργησε ως «πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και σε 18 σημαντικούς εκπροσώπους της Σίλικον Βάλεϊ», στον τομέα του επιχειρείν και των καινοτόμων τεχνολογιών. Το SingularityU Greece Summit υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις εταιρείες Deloitte (Global Platinum Partner), Vodafone, Alpha Bank, Raycap, Coca Cola. Επιστημονικός συνεργάτης, Κέντρο Φυσικών Ερευνών «Δημόκριτος».





ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα “κατέκτησε” τη Microsoft: Πρωτιά και διακρίσεις μαθητών σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
    https://www.pentapostagma.gr
    Πρώτευσε η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.
    Ο Έλληνας μαθητής της γ’ λυκείου από την Αθήνα, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint, ενώ και τα άλλα δυο μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατέλαβαν σημαντικές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ενώ ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο Μακεδόνας μαθηματικός Δημήτρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη, γιος του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, είναι μόλις 35 ετών, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και κατάφερε μαζί με τον συνεργάτη του James Maynard από την Οξφόρδη, να αποδείξει ή να λύσει όπως λέγεται στη γλώσσα των μαθηματικών, την Εικασία των «RJ Duffin και AC Schaeffer» που ταλάνιζε τους μαθηματικούς της Αναλυτικής Θεωρίας των Αριθμών εδώ και 78 χρόνια. Ο 35χρονος επιστήμονας περιέγραψε τη διαδρομή του και τις εμπειρίες του από τα αμερικανικά πανεπιστήμια του Ιλινόϊ και του Πρίστον, για το πώς έφτασε στο Μόντρεαλ, θυμήθηκε τις σπουδές του στο Μαθηματικό του ΑΠΘ αλλά και τα εφηβικά του χρόνια στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης. Μίλησε για τους δασκάλους του στην Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν δίστασε να μιλήσει ανοικτά και για το ελληνικό πανεπιστήμιο, για αυτά που ο ίδιος θα επιθυμούσε να αλλάξουν την επόμενη ημέρα.
    Ο Δημήτρης Κουκουλόπουλος είναι γνήσιο τέκνο του ελληνικού δημόσιου σχολείου και του ελληνικού πανεπιστημίου. Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης και στη συνέχεια εισήλθε στο Μαθηματικό του ΑΠΘ. «Μου άρεσαν τα μαθηματικά και οι αριθμοί και στην τελευταία τάξη του Λυκείου έλαβα μέρος στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρίας όπου κέρδισα το χάλκινο μετάλλιο». Όπως σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το συγκεκριμένο γεγονός του πρόσφερε αυτοπεποίθηση και το ειδικό βάρος ώστε να διαλέξει την Μαθηματική Σχολή αντί του Πολυτεχνείου. Μιλά με σεβασμό και αγάπη για δύο καθηγητές του και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση των κριτηρίων και των δεξιοτήτων του. «Ο Αθανάσιος Κοζικόπουλος ήταν ο μαθηματικός μου στο Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης, ένας άνθρωπος με πάθος για τα μαθηματικά που κατάφερε τελικά να μου μεταδώσει για τα καλά το μικρόβιο και ο καθηγητής Μαθηματικών του ΑΠΘ Δημήτρης Μπετσάκος ήταν εκείνος που συνομίλησα μαζί του πριν αποφασίσω τελικά τι να επιλέξω».
    Πώς έφτασε από το ΑΠΘ στις ΗΠΑ; «Στο τελευταίο έτος έκανα αιτήσεις για να πάω στις ΗΠΑ, πάντα εκεί ήταν ο στόχος μου. Έκανα αιτήσεις σε διάφορα πανεπιστήμια αλλά επέλεξα να πάω απευθείας για διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Ιλινόϊ γιατί εκεί έχει μια πολύ καλή ομάδα στην Αναλυτική θεωρία των αριθμών που είναι ο τομέα της έρευνας μου, κι ένας από τους τομείς που μου άρεσαν από μικρό παιδί και μου εξίταρε τη φαντασία. Ήμουν αρκετά τυχερός γιατί εκεί άρχισα να δουλεύω με τον Kevin Ford έναν καθηγητή που είναι κορυφαίος στον τομέα του».
    Ο νεαρός Κουκουλόπουλος τα πηγαίνει θαυμάσια και τον τελευταίο χρόνο του διδακτορικού ακολουθεί τον μέντορα του στο ναό της Αναλυτικής Θεωρίας στο πανεπιστήμιο του Πρίστον, όπου ένα έτος ήταν αφιερωμένο στην αναλυτική θεωρία με συμμετοχές από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας μαθηματικής επιστήμης. Η εμπειρία του Πρίστον φαίνεται ότι επηρεάζει ακόμη περισσότερο τον Κουκουλόπουλο αφού εκεί γνωρίζει τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στο τομέα του, μαθαίνει από κοντά για τα ερωτήματα που τους ταλανίζουν και εκεί θα γνωριστεί με τον Andrew Granville που στην συνέχεια το 2010 θα εργαστεί μαζί του στο μεταδιδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ηλικία μόλις 28 ετών ο Δημήτρης Κουκουλόπουλος γίνεται επίκουρος καθηγητής
    Το 2012 σε ηλικία μόλις 28 ετών προσλαμβάνεται ως επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και σήμερα, μόλις 35 ετών, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο.
    Το ελληνικό πανεπιστήμιο προσέφερε τα κατάλληλα επιστημονικά εφόδια; Είναι κατηγορηματικός «Όταν πήγα στις ΗΠΑ δεν ένοιωσα κανένα μειονέκτημα σε σχέση με τους συμφοιτητές μου, ήμουν πλήρως προετοιμασμένος, είχα όλα τα εφόδια για να κάνω έρευνα γιατί στην Ελλάδα είχα πολύ καλούς δασκάλους και τα μαθηματικά που ήταν να μάθω, τα έμαθα».. Χαρακτηρίζει το φαινόμενο της φυγής των νέων επιστημόνων ως το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας, θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει καθοδική πορεία που πρέπει να αναστραφεί επειγόντως και να επιστρέψουν ορισμένοι από τους ανθρώπους που έφυγαν.
    «Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των πανεπιστήμιων, να πλησιάσει το πλαίσιο λειτουργίας των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πανεπιστήμιων, να είναι αυτοδύναμα και να αποφασίζουν τα ίδια πού θέλουν να πάνε την έρευνα τους».
    Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ
    Μέσα σε μια όμορφη, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κέρκυρα την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, ο γάμος του Δημήτρη Κουκουλόπουλου, γιου του Πάρι Κουκουλόπουλου και της Δήμητρας Σιακαβάρα, με την εκλεκτή της καρδιάς του, Τζένιφερ.
    Οι νεόνυμφοι ζουν και εργάζονται στο Μόντρεαλ με τη νύφη, πολίτη του Καναδά, να έχει καταγωγή από Λίβανο και Κάτω Ιταλία.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΦΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
    Ο Δ. Κουκουλόπουλος εξηγεί ότι αυτό το πρόβλημα, ανήκει στο τομέα της θεωρίας των αριθμών και λέγεται «διοφαντική προσέγγιση» προς τιμήν του Διοφάντη της Αλεξάνδρειας που ήταν από τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς και έχει να κάνει με προσεγγίσεις αριθμών από κλάσματα.
    «Οι περισσότεροι αριθμοί όπως για παράδειγμα ο αριθμός π που είναι μια μαθηματική σταθερά οριζόμενη ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου (π = P/δ) και είναι ίσος με 3,14159265, εμφανίζεται πάρα πολύ συχνά στα Μαθηματικά, στην Φυσική και εάν κάποιος κάτσει και γράψει τα δεκαδικά ψηφία για να δώσει μια προσέγγιση αυτού του αριθμού θα διαπιστώσει ότι δεν τελειώνουν ποτέ. Οι άνθρωποι δεν μπορούν αλλά ούτε και οι υπολογιστές μπορούν να δουλέψουν με τόσο πολύπλοκους αριθμούς και όταν θέλουμε να κάνουμε πράξεις θέλουμε πιο απλές προσεγγίσεις. Εάν γράψω τα δεκαδικά ψηφία του π και σταματήσω στο 3,14 μου δίνεται μια προσέγγιση του αριθμού μ΄ενα σφάλμα. Αυτόν το αριθμό μπορώ να το γράψω 3141/1000 που είναι κλάσμα που προσεγγίζει το π, αλλά στην πραγματικότητα από τους αρχαίους Έλληνες ξέραμε επίσης ότι μια πολύ καλή προσέγγιση του π που χρησιμοποιεί πολύ μικρότερους αριθμούς είναι το κλάσμα (22/7) που χρησιμοποιεί πολύ μικρότερο παρονομαστή. Ο παρονομαστής του είναι μόνο 7 ενώ ο παρονομαστής του άλλου κλάσματος είναι 1000. Το δεύτερο κλάσμα έχει πολύ μικρότερη πολυπλοκότητα. Και το ερώτημα είναι εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρονομαστές μέχρι ενός φράγματος του 1εκατ, πόσο καλή προσέγγιση μπορούμε να έχουμε σε έναν αριθμό; Σε τέτοιου είδους μεγάλα ερωτήματα η "διοφαντική προσέγγιση" θέλει μ' ένα απλό κλάσμα να βρει απλές προσεγγίσεις αριθμών».
    Στα μαθηματικά υπάρχουν θεωρήματα, εικασίες και υποθέσεις, που παιδεύουν τους επιστήμονες περισσότερο από 100 χρόνια. Μαθηματικοί έχουν αφιερώσει ολόκληρη την ζωή τους για την απόδειξη μιας Εικασίας ή ενός Θεωρήματος, ενώ επιστημονικές κυψέλες που έχουν αναπτυχθεί σε πανεπιστημιακά τμήματα και ασχολούνται με τη θεωρία των αριθμών, προσπαθούν να λύσουν ορισμένες Εικασίες ή Θεωρήματα που στο πέρασμα του χρόνου έχουν πάρει τα χαρακτηριστικά θρύλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «Εικασία του Πουανκαρέ» που μετά από 100 χρόνια λύθηκε από τον Ρώσο μαθηματικό Γρεγκόρι Πέρελμαν. Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα πολύ διάσημα προβλήματα Εικασίες ή Θεωρήματα που παραμένουν άλυτα με την πρωτοπορία της διεθνούς μαθηματικής κοινότητας να εστιάζει στη λύση τους.
    Η εικασία των «Duffin-Schaeffer» που διατυπώθηκε το 1941 αναφέρει τα κριτήρια που μπορούμε να θέσουμε ώστε να προσεγγίσουμε αριθμούς εάν απαγορεύσουμε κάποιους παρονομαστές. Οι δύο μαθηματικοί εισήγαγαν επίσης μια λεπτομέρεια που λέει ότι εάν απαγορεύσουμε κάποιους παρονομαστές ακόμη και ένα αραιό υποσύνολο αυτών, μπορεί κάποιοι αριθμοί να μην προσεγγιστούν ποτέ.
    Ο Δημήτρης Κουκουλόπουλος λέει ότι στην εικασία των «Duffin-Schaeffer» υπάρχει μια δυικότητα ένας πολύ οξύς διαχωρισμός που δηλώνει από τη μια ότι έχεις αφήσει ένα μεγάλο περιθώριο ώστε με τους παρονομαστές που έχεις, να μπορείς να προσεγγίσεις όλους τους αριθμούς, και από την άλλη, εάν ήσουν υπερβολικά φιλόδοξος και με τους περιορισμούς που έχεις θέσει, δεν μπορείς να προσεγγίσεις κανέναν αριθμό. «Οπότε υπάρχουν αυτοί οι δύο κόσμοι που στον ένα μπορούμε να προσεγγίσουμε σχεδόν όλους τους αριθμούς και στον άλλον σχεδόν κανένα αριθμό, αλλά υπάρχει ένα απλό κριτήριο που αποφασίζει το πότε πέφτουμε σε κάθε περίπτωση».
    Οι δύο μαθηματικοί το 1941 δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο διατύπωσαν αυτήν τους την εικασία, στη συνέχεια, εκεί γύρω στο 1990, υπήρξαν κάποια μικρά αποτελέσματα για την επίλυση της αλλά η εικασία παρέμενε άλυτη μέχρι το 2019 που αποδείχτηκε πλήρως από τον Δημήτρη Κουκουλόπουλο και τον James Maynard. Ο νεαρός μαθηματικός δεν κρύβει τη χαρά του που κατάφερε να δώσει λύση μετά από 78 χρόνια σ'ένα από τα κεντρικά προβλήματα στον τομέα της «μετρικής διοφαντικής προσέγγισης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ.

    Ο προδότης της Μακεδονίας Παυλόπουλος, αυτός που υπέγραψε μεσάνυχτα την προδοσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, έσπευσε να συγχαρεί τον Μακεδόνα μαθηματικό Δημήτριο Κουκουλόπουλο, που έλυσε μαθηματικό γρίφο 78 ετών. Δεν γνωρίζουμε αν τον αποκάλεσε Νοτιομακεδόνα. Οι σκοπιανοί πλέον, με την υπογραφή του διεφθαρμένου μασόνου, ονομάζουν την εθνικότητά τους και τα προϊόντα τους "μακεδονικά". Οι ίδιοι φιγουράρουν διεθνώς με την υπογραφή του Παυλόπουλου σαν "Βορειομακεδόνες"
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, συνεχάρη τον Δ. Κουκουλόπουλο για την επιτυχία του στο μαθηματικό πεδίο της Αναλυτικής Θεωρίας των Αριθμών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Δημήτρη Κουκουλόπουλο και τον συνεχάρη για την παγκόσμια εμβέλειας επιτυχία του στο μαθηματικό πεδίο της Αναλυτικής Θεωρίας των Αριθμών, η οποία συνίσταται στην απόδειξη-λύση της «Εικασίας των R.J. Duffin και A.C. Shaeffer».
    Τι δουλειά έχει ο προδότης και συγχαίρει έναν Μακεδόνα;
    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ;
    Ποτέ, στον αιώνα τον άπαντα, δεν συγχωρείται από κανένα το απίστευτο κακούργημα, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ - ΚΑΤΑΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΙΚΟ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1000 Μ.Χ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ; ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΔΕΑΣΜΟΥΣ.
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ; ΄Ή ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΌ;

    Στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” της 10ης Αυγούστου 2019, στο πάνω μέρος της σελίδας πάνω από τον τίτλο της εφημερίδας, υπάρχει προβολή του άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα με τίτλο “Να μετατρέψουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνέταιρο”!
    Ο τίτλος τα λέει όλα και για όποιον έχει αμφιβολίες τι εννοεί υπάρχει το ολοσέλιδο άρθρο του Μίκη Θοδωράκη στην σελίδα 27 στο οποίο γράφει ότι από το 1986 πήρε πρωτοβουλία και δημιούργησε την πρώτη επιτροπή “ελληνοτουρκικής φιλίας” η οποία όπως αναφέρει στην συνέχεια έγινε με θέρμη αποδεκτή τόσο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και στην συνέχεια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη…
    Πως και σε τι να γίνουμε συνέταιροι αντί ανταγωνιστές με την Τουρκία; Γίνεται συγκεκριμένος ο Μίκης Θεοδωράκης γράφοντας χαρακτηριστικά: “Ο πλούτος αυτός (σσ.: αναφέρεται στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων) είναι τόσο μεγάλος, ώστε αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να μεταβάλουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνέταιρο”.
    Ξεκάθαρα τα πράγματα σε τι αναφέρεται ο Μίκης Θεοδωράκης. Αναφέρεται στα πράγματι πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία ευρίσκονται όμως εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Με άλλα λόγια μας λέει να τα μοιράσουμε με τους Τούρκους, όπως ακριβώς μας συμβουλεύουν και οι Αμερικάνοι…
    Καθόλου τυχαίο το άρθρο του Μίκη Θοδωράκη, ο οποίος λειτουργεί σαν προπομπός της ολέθριας πολιτικής ολόκληρου του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που θέλει να προχωρήσει σε μια επαίσχυντη υποχώρηση και παράδοση του εθνικού πλούτου της Πατρίδας μας στην Τουρκία. Και θα το επιτύχουν εάν δεν υπάρξει αντίσταση εθνική από ολόκληρο τον Λαό ενάντια στα σχέδια της ξενοκρατίας που κρατάει υπόδουλη την Πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.