Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΜΑΛ

 


Και η προπαγάνδα καλά κρατεί!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: 

Η Μικρή Αμάλ έφτασε και ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της στην Ελλάδα.

Ποια είναι όμως η «Μικρή Αμάλ»; Αυτό το υπέροχο και κάπως ψηλό για την ηλικία του κοριτσάκι που αποφάσισε γενναία, να κάνει αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη; 

Με αυτό το ερώτημα μας προτρέπουν να γνωρίσουμε ΤΟΝ "ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ" ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΥΝ  ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΌΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΏΣΟΥΝ.

Ας δούμε όμως το ιστορικό για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

Απαγόρευσαν τις λιτανείες, επιτρέπουν την… Αμάλ

Περιφέρουν και στην Ελλάδα την τρομακτική κούκλα που υποτίθεται ότι παριστάνει μια προσφυγοπούλα.

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το επίσημο ελληνικό κράτος, αποδεικνύεται ότι θεωρεί τους Έλληνες υποδεέστερους των προσφύγων και των μεταναστών και των κάθε λογής ανθρώπων που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας.

Απαγόρευσε τη λιτάνευση των εικόνων της Παναγιάς, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, της Κοίμησης της Θεοτόκου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της χριστιανοσύνης, λόγω κορονοϊού, αλλά επιτρέπει την περιήγηση στους δρόμους των πόλεων γκροτέσκα κούκλα 3,5 μέτρων που την περιφέρουν στους δρόμους της Χίου διάφοροι ηθοποιοί, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ή, τουλάχιστον, κανένα από τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της χώρας τα οποία  φαίνεται να χάνουν την κρισιμότητά (ή τη χρησιμότητά) τους, όταν πρόκειται για παράνομως εισελθόντες στην Ελλάδα. 

Πληροφορίες θα δείτε ΕΔΩ


Ας δούμε λοιπόν πως ξεκίνησε όλο αυτό το θέατρο.

Η τεραστίων διαστάσεων κούκλα, που αναπαριστά τη μικρή Αμάλ, προσφυγοπούλα από τη Συρία, έφτασε στη Χίο. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια του κουκλοθεάτρου The Walk, το οποίο άρχισε τις παραστάσεις με στόχο να θυμίσει το δράμα των προσφύγων που συχνά ξεχνιέται, όπως λένε οι διοργανωτές της εν λόγω δράσης, εν μέσω κορονοϊού. Σύμφωνα με το dw.com, η κούκλα έχει ύψος 3,5 μέτρα, απεικονίζει μια μικρή προσφυγοπούλα και θα ταξιδέψει σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Όπως λένε οι διοργανωτές,«ένα από τα πιο καινοτόμα και περιπετειώδη καλλιτεχνικά έργα στον δημόσιο χώρο». Μάλιστα, όπως ενημερώνουν, ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ υπάρχουν και άνθρωποι που έζησαν οι ίδιοι την προσφυγιά. Αυτό που δεν λένε όμως είναι πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πραγματοποιήσει τα ανάλογα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπως απαιτεί από όλους τους Ελληνες η κυβέρνηση.


Όταν η Καμπούλ πέφτει η Αμάλ έρχεται... και όπως κάθε μαριονέτα θα περιοδεύσει στην  Ελλάδα και στα τέλη του Αυγούστου θα αναχωρήσει για να δώσει παράσταση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ξεκινώντας από την Ιταλία.



Υπάρχει όμως και η αντίδραση.

Ρατσιστικό παραλήρημα στην Καλαμπάκα για την κούκλα Αμάλ.

«Μπλόκο» στην έλευση της κούκλας Αμάλ στην Καλαμπάκα, φαίνεται να βάζουν οι τοπικές αρχές, μετά και την ξενοφοβική επιστολή του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, ο οποίος τόνισε πως «ουδεμίαν έγκριση δίνει και ουδεμίαν άδεια παρέχει για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων».
Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος εμφανίζεται αρνητικός στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ στην Καλαμπάκα στις 29 Αυγούστου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 70 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τι αναφέρει στην επιστολή ο Μητροπολίτης:

Ουδεμίαν έγκριση δίδουμε και ουδεμίαν άδεια παρέχουμε για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων, όπως αυτά περιγράφονται στήν επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος walkwithamal.org κα αφορούν στην εκτέλεση ασκήσεων «top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα » ή στην «Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων», όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ.

Δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Ανάλογες δραστηριότητες, άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, την στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη την χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!

Η Ελλάδα μας, πρώτη αυτή από όλη την Ευρώπη, είναι η χώρα που βάσταξε στις πλάτες της το λεγόμενο προσφυγικό πρόβλημα από την αρχή του και με ανυπολόγιστο κόστος. Οι Έλληνες, πρώτοι αυτοί από τους «φίλους» Ευρωπαίους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανταποκρίθηκαν και έκαναν πράξη την αρχαιοελληνική φιλοξενία και τη χριστιανική αγάπη και την τιμή προς τον ξένο, ιδίως τον κατατρεγμένο, τον πεινασμένο, τον πολεμούμενο. Η στάση αυτή της χώρας μας είναι καθολικά αναγνωρισμένη.

Αλλά, η περίπτωση της μικρής Αμάλ είναι εντελώς διαφορετική. Η «προσφυγοπούλα», που όπου να΄ ναι καταφθάνει, είναι ένα διεθνές projectκάποιων καλοπληρωμένων ΜΚΟ, υποστηριζόμενο από προοδευτικούς, υποτίθεται, τοπικούς άρχοντες, μια πλειάδα συστημικών ΜΜΕ, «χριστιανικών» προτεσταντικών κοινοτήτων και βέβαια αρκετών οργανώσεων για την προάσπιση – με το αζημίωτο, πάντοτε- των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτοί είναι που προμοτάρουν αυτή την καμπάνια. Και ζητούν από μας να την υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων.  Περισσότερα ΕΔΩ

Πως θα αντιδράσουμε οι Έλληνες βλέποντας άλλον έναν "Δούρειο Ίππο", της Νέας Τάξης Πραγμάτων του Καταναγκασμού και του Ελέγχου και της Παγκοσμιοποίησης  αυτήν την φορά με την μορφή του "θηλυκού βασιλιά Καρνάβαλου" που προκαλεί όμως συναισθήματα θλίψης και συμπόνιας να εισβάλει ξεδιάντροπα και προκλητικά στην Ελλάδα;

Ιφιγένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.