υψηλή διαιτητική πρόσληψη βιταμίνης Κ σχετίζεται με ανώτερες ιδιότητες των οστών
οι συγγραφείς της μελέτης έγραψαν ότι η βιταμίνη Κ προσφέρει στα οστά μας "ιδιαίτερες και ανώτερες ιδιότητες"
επισήμαναν επίσης πως η διατροφική -μέσω της διατροφής - πρόσληψη και ταυτόχρονη αύξηση της βιταμίνης Κ στα άτομα της μελέτης
σχετίστηκε με μικρότερη απώλεια της οστικής πυκνότητας και μικρότερες αυξήσεις στο πορώδες των οστών κάτι
που βοήθησε να εξηγηθεί η προστατευτική επίδραση της πρόσληψης της βιταμίνης Κ έναντι των καταγμάτων που οφείλονται στην οστεοπόρωση...
την βιταμίνη Κ θα την βρούμε:
στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά-που έχουν βαθύ, σκούρο πράσινο χρώμα- όπως
-το σπανάκι - 266 mgr ανά 100 gr τροφής
-τα σέσκουλα
-το λάχανο - 150-275 mgr ανά 100 gr τροφής ανάλογα με το είδος του λάχανου
-τα γογγύλια -οι κράμβες
-το κουνουπίδι - 191 mgr ανά 100 gr τροφής
-το μπρόκολο - 154 mgr ανά 100 gr τροφής
-το μαρούλι - 113 mgr ανά 100 gr τροφής
-τα λάχανα Βρυξελλών
-τα σπαράγγια -το σέλινο -το τριφύλλι
-ο μαϊντανός
και βέβαια σε πολλά
βότανα και
φρούτα
ας θυμηθούμε πια είναι και βέβαια όλες τις πληροφορίες για τη σπουδαία αυτή βιταμίνη στην ανάρτησή μου:
πηγές πληροφόρησης και:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.