Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΛΕΠΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΩΜΑ: "Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ". ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ. O ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ.

  ΕΤΣΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΑΦΕΝΤΕΣ  ΕΝΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΟΥΘΕΝΑ.
 ΟΛΑ  ΤΑ  ΔΙΕΘΝΗ  ΕΒΡΑΪΚΑ  ΔΙΚΤΥΑ  ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΜΑΚΡΟΝ.

Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν  είναι  20 χρόνια μεγαλύτερή του.  Όταν ήταν μαθητής στο λύκειο, στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, ο  Μακρόν δήθεν ερωτεύτηκε την καθηγήτριά του των γαλλικών, την Μπριζίτ Τρονιέ. Εκείνος ήταν 16 ετών, εκείνη 36, αλλά ήταν όμορφη, με μίνι φούστες και πολύ έξυπνη. Η Μπριζίτ παίρνει διαζύγιο και αρχίζουν να ζουν μαζί.



Το εβραϊκό  Bloomberg σκιαγραφεί ως  εξής  το προφίλ του Εμάνουελ Μακρόν:

«Ο έφηβος που «ζούσε» μέσα στα βιβλία,

 θαύμαζε τον Αταλί και ερωτεύτηκε

τη δασκάλα του».

Καυτά   (ψεύτικα,  στημένα  από  τον  Ρότσιλντ)  φιλιά με την 63χρονη σύζυγό του. 

«Από τους καλύτερους μαθητές της τάξης του στο σχολείο, στη συνέχεια φοίτησε στην Εθνική Σχολή Διοίκησης, είχε εξέχουσα θέση στην Rothschild & Cie και διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Φρανσουά Ολάντ, πριν γίνει υπουργός Οικονομίας.

Γιος νευρολόγου και παιδιάτρου, ο Μακρόν γεννήθηκε στην Αμιένη, μία πόλη που βομβαρδίστηκε σφοδρά κατά τη διάρκεια και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Η οικονομία της δέχθηκε πλήγμα όταν έκλεισε το εργοστάσιο της Goodyear το 2014, ενώ θέσεις εργασίας χάθηκαν και από το εργοστάσιο της Whirpool.  

Αν και ο Μακρόν ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του με τους Σοσιαλιστές, η γενέτειρά του τείνει προς τη Δεξιά. Χαρακτηριστικό είναι πως το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν συγκέντρωσε το 28,3% στην Αμιένη, στις τοπικές εκλογές του 2015, πίσω από την κεντροδεξιά (71,7%).



Ο  νεαρός Μακρόν ξεχώριζε από τότε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του. Ήταν ο μόνος που οι φίλοι του γνώριζαν ως δηλωμένο αριστερό. Ως έφηβος θαύμαζε τον Ζακ Αταλί, πρώην σύμβουλο του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν. Χρόνια αργότερα, ο Αταλί έγινε ο μέντορας του Μακρόν και τον βοήθησε να ανελιχθεί στο πλευρό ενός άλλου Σοσιαλιστή προέδρου, του Ολάντ. Οταν η δασκάλα υποκριτικής του, στην πόλη Αμιένη της βόρειας Γαλλίας, είπε στον έφηβο Μακρόν ότι το θεατρικό που ήθελε να ανεβάσει δεν είχε αρκετούς ρόλους για την τάξη τους, εκείνος πρότεινε να το ξαναγράψουν μαζί. Για μήνες, κάθε Παρασκευή, ο Μακρόν και η Μπριζίτ Οζιέ δούλευαν μαζί, αλλάζοντας το θεατρικό «The Art of Comedy», του Εντουάρντο ντε Φιλίπο.

Στα 16 του, ο Μακρόν ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Τον γοήτευε το να είναι στη σκηνή, στο επίκεντρο», περιγράφει ο Ρενό Νταρτεβέλ, στενός του φίλος στο σχολείο. «Του άρεσε να είναι στο προσκήνιο, τον ενδιέφεραν μόνο οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι», πρόσθεσε. Πέρα όμως από τη δημιουργία του θεατρικού, ανάμεσα στον μαθητή και την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του, παντρεμένη, δασκάλα, γεννήθηκε και ο έρωτας που οδήγησε τελικά στον γάμο τους, το 2007.

Για την κεντροδεξιά δήμαρχο της Αμιένης, Μπριζίτ Φουρ, ο Μακρόν είναι καιροσκόπος. «Πρέπει να αποτινάξει τον Παριζιάνο τραπεζίτη, την ταμπέλα του καθεστώτος, για αυτό ανακάλυψε ξανά τις ρίζες του τελευταία», είπε στο Bloomberg η 61χρονη. «Η αλήθεια είναι ότι περνά περισσότερο χρόνο στο Λε Τουκέ», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο σπίτι που έχουν στο παραλιακό θέρετρο οι Μακρόν. Η δήμαρχος στηρίζει τον Φιγιόν και δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, μόνο για να σταματήσει την Λεπέν. «Δεν νομίζω ότι η Αμιένη θα τον ψηφίσει περισσότερο από κάποια άλλη περιοχή. Οι άνθρωποι εδώ δεν ταυτίζονται μαζί του πραγματικά», πρόσθεσε.

  
 

Εμανουέλ Μακρόν: Ο σκληροπυρηνικός υπηρέτης των Rothschild που τον ονομάζουν «Ο Μότσαρτ των οικονομικών» 

ΤΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΠΡΟΩΘΕΙ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ 

ΣΤΗΝ  ΓΑΛΛΙΑ. 

O  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΜΑΚΡΟΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΠΟ  

ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΠΟΥ  ΒΡΗΚΕ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ 

ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ 

ΓΑΛΛΟΥΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν φαινόταν ότι προορίζεται να ανέλθει στη γαλλική πολιτική σκηνή όταν αποφάσισε να εφαρμόσει τα προσόντα του επενδυτή τραπεζίτη στον κόσμο της πολιτικής.
 Ο  ΜΑΚΡΟΝ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ  ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ !
(ΠΟΣΟ  ΘΥΜΙΖΕΙ  ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ  ΤΗΣ  CIA  ΑΝΔΡΕΑ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ).

Αφού αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, δύο μόλις χρόνια αφού ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας, ο Μακρόν με το μήνυμά του κατά του κατεστημένου έχει αναχθεί σε φαβορί για να κερδίσει τις πιο αβέβαιες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας προτού γιορτάσει τα 40ά του γενέθλια.  Άγνωστος στο ευρύ κοινό τρία χρόνια πριν, αν κερδίσει στις εκλογές, ο 39χρονος θα γίνει ο νεότερος ηγέτης κράτους μετά τον Ναπολέοντα.  Πολλοί αποδίδουν την πρωτοφανή του άνοδο στην ανάγκη των Γάλλων για νέα πρόσωπα, παράλληλα με την αναπάντεχη πτώση πολλών παραδοσιακών αντιπάλων του.

ΟΙ  ΕΛΙΤ  ΤΟΥ  ΜΑΚΡΟΝ  
"ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΤΟΝ  ΠΑΝΕ" !

Εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια για την τρέχουσα κατάσταση, ο Μακρόν έχει δεσμευθεί να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές.
«Η Γαλλία εμποδίζεται από τις ελίτ που φροντίζουν για τα δικά τους συμφέροντα» δήλωσε στους υποστηρικτές του στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην πόλη Πο στη νότια Γαλλία, προτού προσθέσει: «Και θα σας πω ένα μυστικό: το γνωρίζω, ήμουν μέρος αυτού».
Ο Μακρόν, αφού φοίτησε στα καλύτερα γαλλικά σχολεία, έκανε περιουσία την περίοδο που εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, όπου κέρδισε το παρωνύμιο «ο Μότσαρτ των οικονομικών» όταν το 2012 συμβούλευσε τη Nestle να εξαγοράσει έναντι 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων μια μονάδα της Pfizer.
Αφού έφυγε από τη Rothschild εντάχθηκε στην ομάδα του απερχόμενου Γάλλο προέδρου Φρανσουά Ολάντ το 2012 και γρήγορα έγινε υπουργός Οικονομίας. Εκεί καταφέρθηκε ενάντια σε βασικές αρχές του κοινωνικού μοντέλου, όπως η εβδομάδα των 35 ωρών και η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα.  (Πως  τα  οράματα  του  κατοικίδιου  των  Ρότσιλντ  μοιάζουν  με  τα  "οράματα"  των  δικών  μας  τεμπέληδων  και  αδούλευτων  πρωθυπουργών  μας  Καραμανλή,  Σαμαρά,  Παπανδρέου,  Κυριάκου;).



Αυτά ήταν μηνύματα που τον έκαναν έναν από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γαλλία, ένα μεγάλο επίτευγμα για έναν πρώην τραπεζίτη σε μια χώρα όπου πολλοί αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον κόσμο της οικονομίας, αν και πολλοί στην αριστερά δεν τον εμπιστεύονται.
Με τους Σοσιαλιστές  κατάλληλα  διχασμένους (οι  υπηρεσίες  του  Ρότσιλντ  ελέγχουν  σχεδόν  όλη  την  πολιτική  ζωή της Γαλλίας)  και τον κεντροδεξιό του αντίπαλο Φρανσουά Φιγιόν να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, ο Μακρόν βρέθηκε στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου.  Να  σημειωθεί  ότι  πολλοί  Γάλλοι  πρόεδροι  υπηρέτησαν  πιστά  σαν  υπάλληλοι - σκυλιά  την  οικογένεια  Ρότσιλντ  πριν  γίνουν  πρόεδροι,  π.χ.  ο  πρόεδρος  Ζωρζ  Πομπιντού  (1911 - 1974),  πρωθυπουργός  της  Γαλλίας  (1962 -1968)  και  πρόεδρος  της  Γαλλικής  Δημοκρατίας  (1969 - 1974).

ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΤΟΥ  "ΜΕΣΑΙΟΥ"  ΧΩΡΟΥ

Φιλοδοξία του Μακρόν  υποτίθεται  ότι  είναι  να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς,  (δηλαδή  εναντίον  ποίων;).


Όπως  βλέπουμε  εδώ,  ο  Μακρόν  είναι  κι  αυτός  υποστηριχτής  του  λεγόμενου  μεσαίου  (δηλαδή  του  ανύπαρκτου)  χώρου,  όπως  σε  μας  ο  Καραμανλής  και  η  Ν.Δ. 

Η  αδυναμία  ή  η  απροθυμία  να  λάβουν  οι  πολιτικοί  θέση,  η  έλλειψη  θέσεων,  η  στρατηγική  της  πονηρής  φυγομαχίας  που  εξυπονοεί  και  πονηρή  αποφυγή  ανάληψης  ευθύνης,  είναι  ουσιαστικά  αυτό  που  πρεσβεύουν  οι  πολιτικοί  του «μεσαίου»  χώρου. Αυτό  βέβαια  το κάνουν  γιατί,  από  πίσω,  είναι  δεσμευμένοι  με  άλλα  ύποπτα  συμφέροντα.  Μ’ αυτόν  τον  τρόπο  θέλουν  να  έχουν  και  την  πίτα  σωστή  και  τον  σκύλο  χορτάτο.  Η ετυμολογία της λέξης δημοκρατία είναι δήμος + κρατώ, δηλαδή ο λαός εξουσιάζει και αποφασίζει. Η στρατηγική  του  «μεσαίου»  χώρου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπεύθυνη πολιτική στάση και  υποδηλώνει πλήρη πολιτική απραξία  και  φυγομαχία.   Όταν ένας  «μεσαίος»  πολιτικός  απέχει ουσιαστικά  από την  πολιτική διαδικασία, αρνούμενος  να  λάβει  συγκεκριμένες  θέσεις  και  αποφάσεις,  με αυτή την επιλογή του καθορίζει και την τύχη  όλων μας, όχι μόνο την δική του.  Αυτήν  την  δόλια  συμπεριφορά  την  είχαν  διακρίνει  ήδη  οι  αρχαίοι  Έλληνες  και  τιμωρούσαν  τους  πολιτικούς  που  δεν  λάμβαναν  θέσεις,  τους  πολιτικούς  δηλαδή  του  «μεσαίου»  χώρου.  Στην αρχαία Αθήνα ο Σόλων ψήφισε νόμο με τον οποίο στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα από όσους δεν έπαιρναν σαφή θέση πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα.




Ο  ΜΕΣΑΙΟΣ  ΧΩΡΟΣ


ΝΙΤΣΕ:  Όταν  οι  Έλληνες  έλεγαν  «ΠΑΝ  ΜΕΤΡΟΝ  ΑΡΙΣΤΟΝ»  δεν  εννοούσαν  την  μετριότητα.


 Το  μόνο  που  δεν  μπορούμε  να  κατηγορήσουμε  τους  προγόνους  μας  ήταν  για  μετριότητα.  Οι  αρχαίοι   Έλληνες  λάτρευαν  την  υπεροχή.  


«αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».


Η  έννοια  του  μέτρου  στους  Έλληνες  ήταν  η  επιλογή  μιας  σωστής  απόστασης  από  δύο  άκρα.  Ανάμεσα  στην  Αφροσύνη  και  την  Δειλία  διάλεγαν  το  Θάρρος.  Εδώ  δεν  υπάρχει  καμία  μετριότητα,  κανένας  «μεσαίος»  χώρος.
   
Ποια  είναι  τα  χαρακτηριστικά  ενός  ατόμου  του σημερινού  "μεσαίου"  χώρου;


Πρόκειται  για άτομα  καλοθρεμμένα  που  μεγάλωσαν  μέσα  στα  πούπουλα  και  χωρίς  βιοποριστικές  ανάγκες  και  προβλήματα  (νάναι  καλά  ο  μπαμπάς  ή  ο  θείος  ή  "άλλοι"  χορηγοί ! ),  συνήθως  δεν  έχουν  δουλέψει  πολύ  στην  ζωή  τους,  είναι  κατά  προτίμηση  μασόνοι,  έχουν  πάντα  ισχυρούς  δεσμούς  με  τον  Ρότσιλντ,  ιδεολογικά είναι  λίγο  μαρξιστές,  λίγο  φροϋδιστές  και  λίγο  «πατριώτες»,  απεχθάνονται  τα  «άκρα»,  ιδίως  ό,τι  μυρίζει  «φασισμό»,  συμπαθούν  την  «διαφορετικότητα»  και  την ομοφυλοφιλία  και  δεν ιδρώνει  και  πολύ  το  αυτί  τους  για  τα  πραγματικά  προβλήματα  του  εργαζόμενου  λαού  και  του  έθνους.  Οι  ίδιοι  γίνονται  θηρία  ανήμερα  αν  θίξει  κανείς  τα  στενά  τους  οικονομικά  συμφέροντα.


«Κάποια  στιγμή  ο  τύπος,  τα  ΜΜΕ,  οι  δημοσκόποι,  οι  τηλεοράσεις  αρχίζουν  να  ξεφαντώνουν  για  τον  πράκτορα  -  πολιτικό.  Πόσο  έξυπνος,  πόσο  όμορφος,  πόσο  ικανός,  με  ποιόν  τρόπο  θα  σώσει  τον  λαό - και  αυτός.  Το  ενδιαφέρον  του  κοινού  αρχίζει  να  ξυπνά.  Φωτογραφίες,  συνεντεύξεις,  ταξίδια,  ομιλίες,  χτυπήματα  στην πλάτη,  καθημερινά  άρθρα,  όλα  για  τον  ανερχόμενο  πολιτικό  γίγαντα.


Έτσι  διάφορες  συγκυρίες  και  εξελίξεις,  φέρνουν  εναλλαγές  στην  ζωή  του  πράκτορα  και  ξαφνικά  τον  βλέπουμε  δήμαρχο,  βουλευτή,  μεγαλοδημοσιογράφο,  μεγαλοεπιχειρηματία,  υπουργό,  πρωθυπουργό,  πρόεδρο  δημοκρατίας.


Ο  λαός,  και  εδώ  και  στην  Ευρώπη,  αποτελείται  βέβαια,  από  τον  διπλανό  κ.  ηλίθιο».



 Ο  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΤΟΥ  ΧΡΗΜΑΤΟΣ 

(Ο  ΙΔΙΟΣ  ΛΕΕΙ  ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ  ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ! )

Η βασική του αντίπαλος είναι η  Μαρίν Λεπέν, η οποία τον χαρακτηρίζει υποψήφιο «του χρήματος».

«Ο κύριος Μακρόν δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών», καταγγέλλει η Λεπέν, η οποία φαίνεται ότι θα είναι αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.