Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιάννης Ντάσκας και το παρασκήνιο της Siemens

Η φαρμακερή οχιά της δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Ντάσκας, τα λέει (σχεδόν) όλα σε ένα άρθρο φωτιά στην εφημερίδα Παρασκήνιο. Διαβάστε το, γιατί αξίζει. Είναι αυτά που φωνάζουμε εδώ και χρόνια.

Ο Κώστας Καραμανλής έπεσε από τους αντιπάλους (σσΟ: προφανώς εννοεί τους φίλους) των Γερμανών και των Ρώσων. Αυτό είναι το κυριότερο συμπέρασμα από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, παρότι δεν γίνεται καμία τέτοια όχι αναφορά αλλά ούτε καν νύξη.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, όμως, προέκυψε ένα ευρύτατο δίκτυο εξαγοράς όλων όσων ήταν σε καίριες θέσεις και πρόθυμοι να εξαγοραστούν και ένα ευρύτατο δίκτυο παρακολούθησης, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την προσωπική ζωή και τον εκβιασμό στη συνέχεια, ώστε να βάζουν υπογραφές.
Αυτό το δίκτυο είχε περικυκλώσει ΚΑΙ τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή ΚΑΙ την κυβέρνησή του, αφού μέλη του δικτύου ήταν ακόμα και υπουργοί, υφυπουργοί, σύμβουλοι υπουργών και δημοσιογράφοι. Ιδιαίτερα γυναίκες δημοσιογράφοι, μερικές από τις οποίες, αν και άγνωστες στο ευρύ κοινό, είχαν καταφέρει να τυλίξουν σε 5 πόντους φουστάνι μερικούς αδύναμους…
Επικεφαλής του δικτύου δεν ήταν ούτε ο ίδιος πάντα, ούτε ένα πρόσωπο. Ο Χριστοφοράκος δεχόταν το προϊόν της ατομικής επαγγελματικής, πολιτικής και βιομηχανικής κατασκοπείας, αλλά αυτό το διαβίβαζε στα αφεντικά του. Και αυτά ήταν πολλά. Δεν ήταν μόνο ο Φόλκερ Γιουγκ, στέλεχος της Siemens σε Ελλάδα και Γερμανία, αλλά και στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας. Ηταν πολλοί.
Το δυστύχημα με τον Κ. Καραμανλή ήταν η παροιμιώδης ανικανότητά του και αυτή οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του.
Ισορροπία
Κι αυτό γιατί από το πόρισμα προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι Γερμανοί επί Σημίτη έκαναν κουμάντο απόλυτα στη χώρα, αλλά ο κ. Σημίτης, μετά το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» για τα Ιμια, φρόντισε και κράτησε άλλη ισορροπία, παραχωρώντας και στους Αμερικανούς κομμάτια από το δέρμα της Ελλάδας.
Ο κ. Καραμανλής βρέθηκε γυμνός από προσωπική ικανότητα και περικυκλωμένος από συνεργάτες που είχαν χίλιες αδυναμίες και είχαν καταντήσει εκβιαζόμενα υποχείρια στα χέρια Αμερικανών και άλλων που είχαν στοιχειώδη οργάνωση στις μυστικές τους υπηρεσίες.
Ο Σαμψών στην Κύπρο μαζί με τον Ιωαννίδη ονειρεύτηκαν «Ενωση», είδαν το τυρί, και δεν είδαν τη φάκα που είχαν ετοιμάσει οι Αμερικανοί. Ο Σημίτης είχε τον αδελφό του στέλεχος στο γερμανικό κράτος, είχε την πληροφόρηση σε σοβαρό επίπεδο και διατήρησε ισορροπία μεταξύ των ΗΠΑ και των Γερμανών. Ο Καραμανλής προσπάθησε να παίξει σε τετραπλό ταμπλό, βάζοντας με ισχυρό τρόπο στη χώρα και Ρώσους και Κινέζους, ζητώντας ανταλλάγματα.
Θεωρητικά απόλυτα σωστό, αφού Γερμανοί και Αμερικανοί επί δεκαετίες ο ένας πίνει το αίμα μας από τη μία πλευρά και ο άλλος από την άλλη.
Στην πράξη, όμως, δεν βρέθηκε κάποιος να ψιθυρίσει στο αφτί του Καραμανλή τη φράση «πού πας, με ποιες ικανότητες, ποιους συνεργάτες και ποια δύναμη, βρε Καραμήτρο»;
Το στοιχειώδες ζητούμενο ήταν να έχει συνεργάτες και προσωπική εντιμότητα, ώστε να μην εκβιαστεί.
Το παιχνίδι των Αμερικανών και οι πληροφοριοδότες του Μαξίμου
Το πόρισμα της Siemens δείχνει ότι συνεργάτες του Κ. Καραμανλή,  τον παρακολουθούσαν και, προφανώς, οι μισοί έδιναν report στους Γερμανούς και οι άλλοι μισοί στους Αμερικανούς. Ετσι τον περίμεναν και οι δύο στη γωνία.
Και τον περίμεναν με στοιχεία, αφού η παρακολούθηση αποδείκνυε ότι ΔΕΝ είχε καθαρότητα ούτε στο ευρύτερο, ούτε στο στενό περιβάλλον του. Και άρχισαν οι εκβιασμοί και οι απειλές.
Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί χρόνια δωροδοκούν και παίρνουν τεράστιες δουλειές στην Ελλάδα. Το 10% και 20% είναι το σύνηθες και για τις δυο πλευρές. Οι Γερμανοί έχουν στοιχεία για τους Αμερικανούς και οι Αμερικανοί για τους Γερμανούς.
Το κόλπο των Αμερικανών ήταν ότι έβαλαν τη Siemens στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Siemens είδε το τυρί και δεν είδε τη φάκα. Οταν το κατάλαβε, ήταν αργά. Είχαν αγοράσει τις μετοχές Αμερικανοί, μπήκαν μέσα και  έβαλαν στο χέρι τα αρχεία της με τους χρηματιζόμενους πολιτικούς και στελέχη ανά τον κόσμο. Στην Αργεντινή, στο Μπαγκλαντές, στη Νιγηρία, στην ίδια την Αμερική και, φυσικά, στην Ελλάδα.
Ετσι κρατούσαν την ισορροπία με την πλευρά Σημίτη και έριξαν όλα τους τα όπλα επί Καραμανλή, όταν ο τελευταίος με την έλλειψη ικανότητας θεώρησε μόνο τυρί τους αγωγούς, αλλά δεν είδε ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερη φάκα και μόλις μπήκαν μέσα και Ελληνες και Ρώσοι τους έπιασαν. Οι Ρώσοι, φυσικά, ως ισχυροί παίκτες έφυγαν, αλλά οι Ελληνες άρχισαν τον Γολγοθά.
Οι φωτιές
Πρώτο πιάτο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή με το σχέδιο με τις φωτιές και ύστερα ο απόλυτος έλεγχος στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας με τα στοιχεία διαφθοράς για στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ και για στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Εντρομοι τώρα οι λαδωμένοι προσπαθούν να αμυνθούν με εμπροσθοφυλακή δημοσιογράφους και ΜΜΕ, στα οποία είχε μοιραστεί από τη Siemens αφειδώς άφθονο χρήμα.
Και η Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται στο δίλημμα. Από τη μία οι Γερμανοί και τα αιτήματά τους για συνεργασία, αλλιώς πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Από την άλλη, οι Αμερικανοί με το ίδιο αίτημα.  Αποτέλεσμα τα οικονομικά χτυπήματα.
Οποιος διαβάσει το πόρισμα της Siemens, καταλαβαίνει ότι στελέχη του πολιτικού συστήματος ήταν οι σύγχρονοι δοσίλογοι και μαυραγορίτες της χώρας, έχουν λογαριασμούς, off shore και ακίνητα οι ανταγωνιστές Αμερικανοί και πέφτει ο εκβιασμός της αρκούδας.
Μαυραγορίτες
Και μένουν ορισμένοι του βεληνεκούς του Γ. Πρετεντέρη να λένε «ε, δεν προέκυψε και τίποτα σοβαρό από την Εξεταστική»,  ενώ υπερχειλίζουν στοιχεία για δοσίλογους και μαυραγορίτες που θα πρέπει «νε εξοστρακισθούν από τη Βουλή και την πολιτική ζωή της χώρας μαζί με τα παπαγαλάκια της συγκάλυψης», όπως είπε ο βουλευτής ερευνητής Γρηγόρης Αποστολάκος για να πάψει η χώρα να εκβιάζεται. Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής είχε προαναγγελθεί για την περασμένη Δευτέρα. Ηταν γνωστό από καιρό ότι εκείνη την ημέρα θα πήγαινε στη Βουλή και, άρα, και στη δημοσιότητα.
Η… επικαιρότητα
Και ω του θαύματος… Μετανάστες, που δεν έχουν νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα οργανωμένα και προγραμματισμένα, έκαναν ταξίδι με πλοίο από την Κρήτη στην Αθήνα και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών μπήκαν στη Βουλή, κινούμενοι με πέντε πούλμαν από τον Πειραιά στην Αθήνα.
Μπήκαν άνετα στη Νομική Σχολή την Κυριακή, αλλά περιέργως η μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε όχι την επομένη αλλά τη μεθεπομένη. Το μυστικό είναι ότι καθυστέρησε το πόρισμα να κατατεθεί και δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Ετσι ο θόρυβος θα γινόταν Τρίτη και θα έπρεπε να απολογηθούν δημόσια πολλά και μεγάλα αστέρια του πολιτικού συστήματος. Αντί αυτών όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την κατάληψη της Νομικής. Οποιος έβλεπε το βλέμμα του Γιάννη Πρετεντέρη και του Παύλου Τσίμα (έδωσε εξηγήσεις στη Βουλή για τις στενές επαφές του με τον Μιχ. Χριστοφοράκο…), θα καταλάβαινε το ουσιαστικό περιεχόμενο της λέξης ικανοποίηση…
Το πόρισμα της Βουλής είναι πραγματικός θησαυρός πληροφόρησης για όσους θέλουν να μάθουν τι σημαίνει απόλυτη διαφθορά, εξαγορά, δοσιλογισμός της ελίτ του πολιτικού συστήματος.
Είναι ταυτόχρονα ισχυρότατος κόλαφος στους πρώην πρωθυπουργούς και τις κυβερνήσεις τους, αφού ΟΛΑ τα Κόμματα (και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) καταλήγουν με στοιχεία στην καταγγελία ότι η Siemens είχε εξαγοράσει τον πυρήνα εξουσίας και των δύο κομμάτων εξουσίας.
Η διατύπωση του πορίσματος θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τους πρώην πρωθυπουργούς Σημίτη και Καραμανλή σε εδώλια ή σε χαρακίρι για όσα εγκληματικά διαπράχθηκαν σε βάρος των ταμείων, ενώ εκείνοι προήδρευαν και οι επιτελείς τους δεν φρόντιζαν να μάθουν ούτε καν ποιοι είναι ονομαστικά εκείνοι που εισπράττουν από τα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια σε δραχμές (δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ), πουλώντας προστασία και αέρα κοπανιστό.
Το πόρισμα είναι 2.500 σελίδες και στον κύριο κορμό του απαριθμεί 152.300 λέξεις. Μαζί με έγγραφα που έχει μαζί του έχει χιλιάδες σελίδες.
Το «Π», όπως διαπιστώνεται και σήμερα, είναι η μόνη εφημερίδα που ανοίγει τον φάκελο συστηματικά και κάθε Κυριακή θα δίνει κομμάτι-κομμάτι στοιχεία από τα οποία μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο σοβαρή δουλειά έγινε και πόσο δίκιο έχουν βουλευτές (Καμμένος, Π. Οικονόμου, Θαν. Παπαγεωργίου, Κ. Τζαβάρας, Β. Τσόνογλου και όλοι σχεδόν της Επιτροπής) που καταγγέλλουν ισχυρά ΜΜΕ και επιχειρηματικά συμφέροντα ότι προσπαθούν να απαξιώσουν το συγκλονιστικό έργο της Επιτροπής. Μια ματιά και μόνο στο έγγραφο που οι βουλευτές έστειλαν ομόφωνα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κρατικής μηχανής να τους βοηθήσει, καταλαβαίνει κανείς ότι ο διαχωρισμός πια στη χώρα δεν είναι τόσο σε πολιτική βάση όσο σε «έντιμοι-ανέντιμοι-αδιάφοροι»… Δείτε το πρώτο μέρος της έρευνας και τα πρώτα έγγραφα και θα βγάλετε συμπεράσματα.
Θανάσιμο μυστικό για τον Γιάννη Βαρθολομαίο
-Παρούσα στο σκάνδαλο Siemens εταιρεία που ήταν «παρούσα» μέσω στελέχους και στον… θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Βαρθολομαίου.
-Αναφορές – βόμβες στην εταιρεία που πήρε τα 40 εκατομμύρια και ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι δεν έμαθε ποτέ ποιοι είναι πίσω της.
- Το πόρισμα που ανοίγουμε βήμα-βήμα περιέχει πραγματικές βόμβες για όποιον θέλει να ψάξει και να διαβάσει…
Η φράση «τι θες εδώ Βαρθολομαίε;» έχει μείνει στην ιστορία. Φέρεται ότι την είπε ο Ν. Βρακατσέλης πριν αρπαχτεί στις μπουνιές με τον ταμία της Νέας Δημοκρατίας σε μια… άσχετη πολυκατοικία του Ζωγράφου.
Πώς θα αξιολογούσατε μια τυχαία σύμπτωση που προκύπτει από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens με τον τόπο και την ώρα θανάτου του Βαρθολομαίου;
Μια εταιρεία αναφέρεται ως «αγκαλιά» της Siemens στο πόρισμα. Ενα στέλεχος αυτής της εταιρείας βρέθηκε τυχαία την ώρα του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου στην πολυκατοικία του Ζωγράφου, αφού έφυγε λίγο πριν από το κέντρο της Αθήνας… Ο Βρακατσέλης τού «κόλλησε» να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, το στέλεχος το έπραξε, και μετά έφυγε χωρίς να δώσει στο ΕΚΑΒ το δικό του τηλέφωνο αλλά το τηλέφωνο του Βρακατσέλη. Το εκπληκτικό είναι ότι η κοπέλα του στελέχους μένει στην ίδια πολυκατοικία και, όπως προκύπτει από την κατάθεση, ανέβηκε στο διαμέρισμά της και εκείνος αποχώρησε χωρίς να έχουν την περιέργεια να δουν ποιος ζητεί βοήθεια (δηλαδή ο Βαρθολομαίος), παρότι είπε το στέλεχος αυτό (ο κ. Τσιμρικίδης) με υπόδειξη Βρακατσέλη ότι το θύμα αναπνέει ακόμα…
Για φανταστείτε τη σκηνή… Τι σύμπτωση η έλλειψη περιέργειας από το ζευγάρι… Ο ένας καβαλάει τη μηχανή και φεύγει χωρίς να κοιτάξει πίσω του ποιος ψυχορραγεί… Η άλλη ανεβαίνει πάνω χωρίς να κοιτάξει πλάγια στα σκαλιά του ασανσέρ να δει ποιος ψυχορραγεί…
Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, καθώς διαβάζει κανείς το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βλέπει το όνομα της εταιρείας (Ο1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ) να πορεύεται στο σύστημα ασφαλείας αγκαλιά με το όνομα της Siemens…
Καμία σχέση φυσικά με τον θάνατο του Βαρθολομαίου, αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τις συμπτώσεις. Μέσα σε αυτές βάλτε και τη σύμπτωση ότι ο μακαρίτης ταμίας πήγε στο ερωτικό (;) ραντεβού με 4 κινητά τηλέφωνα (!) χωρίς να κρατάει τσάντα. Μετά τον θάνατο αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι είχε τσάντα μαζί του, η οποία δεν βρέθηκε, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά…
Αντίθετα, είναι σίγουρο ότι η οικογένεια Βαρθολομαίου έστειλε αυστηρό εξώδικο στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, γιατί ενέπλεξε τον Βαρθολομαίο απαξιωτικά…
Oργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια… στημένη
To πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προλάβαμε να το μελετήσουμε όλο και να αξιολογήσουμε ολόκληρο το υλικό του.
Ομως, κάνουμε ενδεικτικές επισημάνσεις και στα επόμενα φύλλα θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με τα στοιχεία που διασταυρώνουμε, ώστε να μην αδικηθεί καμία πλευρά από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που έκαναν σπουδαία δουλειά αποκάλυψης πρωτοκλασάτων στο κέντρο της διαφθοράς.
Το πόρισμα επιβεβαιώνει ότι η Siemens είχε στην ουσία αιχμαλωτίσει και τα δύο κόμματα εξουσίας και ίσως σε μικρότερο βαθμό είχε επηρεάσει και στελέχη άλλων κομμάτων.
Το πόρισμα αναφέρεται ευθέως στα ονόματα του Θόδωρου Τσουκάτου και του Γιάννη Βαρθολομαίου.
Στον πρώτο αναφέρεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που παραδέχθηκε ότι παρέλαβε για να το παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, επίσης, στο όνομα του κ. Γείτονα, ο οποίος ήταν τότε στη νευραλγική κεντρική θέση στο ΠΑΣΟΚ.
Στο όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου επιλέξαμε ενδεικτικά το κεντρικό συμπέρασμα του ΚΚΕ και φυσικά θα παραθέσουμε και τις θέσεις των άλλων κομμάτων.
Οπως θα δείτε, αναφέρεται στις σχέσεις των κομματικών ταμείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με τη Siemens και βεβαιώνει διά του εκπροσώπου του Θανάση Παφίλη ότι τα δυο κόμματα έπαιρναν χρήματα από τη Siemens.
Στο πόρισμα όλα τα κόμματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έγιναν όργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια ήταν στημένη, με σκοπό να πλουτίσουν πολλοί στο εξωτερικό και, φυσικά, επωφελήθηκαν και πολλοί στο εσωτερικό κατά τη διαδικασία της αγοράς αυτού του συστήματος.
Η Siemens δεν ήταν αρχικά στην κοινοπραξία που το ανέλαβε. Μπήκε, όμως, στη συνέχεια και το ΚΥΣΕΑ δια του κ. Σημίτη σε μια διάτρητη διαδικασία το έδωσε στην Κοινοπραξία που ήταν η Siemens. Μάλιστα, το τίμημα ανέβηκε σε ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει ένα κομμάτι η Siemens.
Στο συμπέρασμα όλα τα κόμματα αναφέρουν, όπως θα δείτε στο σχετικό απόσπασμα, την αλλαγή, ώστε να μπει ως υπεργολάβος της Siemens η εταιρεία Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, η οποία αρχικά είχε απορριφθεί και στη θέση της είχε προτιμηθεί η εταιρεία ΒΟΑRTES, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια off shore στην Κύπρο, η οποία συνεστήθη (έτσι γράφει το πόρισμα) ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά.
Η αρχική αμοιβή της εταιρείας ήταν 10 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μας αποκάλυψε ότι εντέλει έφτασε το ποσό στα 40 εκατομμύρια ευρώ και ο ίδιος, αν και αρμόδιος υπουργός που παρέλαβε το έργο, ΔΕΝ έμαθε ποτέ ποιοι κρύβονται πίσω από την εταιρεία αυτή.
Η αναφορά όμως στην Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ έχει τεράστια σημασία, αν συνδυαστεί με το τυχαίο (τυχαίο;) περιστατικό κατά τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρθολομαίου. Δηλαδή, την παρουσία του κ. Τσιμρικίδη…
Και τα δύο κόμματα ήταν αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού
Ιδού πώς περιγράφει ο ίδιος ο κ. Τσιμρικίδης την παρουσία του στην επίσημη κατάθεσή του: «Ενώ ήμουν πάνω στη μηχανή και δίπλα στο πεζοδρόμιο η Βασιλική, μας πλησίασε αυτός ο κύριος και μας είπε «ελάτε, κάποιος είναι χτυπημένος, να με βοηθήσετε, έχω το αμάξι μου εδώ να τον πάμε στο νοσοκομείο». Εμείς του είπαμε ότι είναι καλύτερα να μην τον μετακινήσει, αλλά είναι καλύτερα να περιμένει το ΕΚΑΒ. Ο κύριος αυτός ζήτησε βοήθεια και από άλλη μια κυρία. Στη συνέχεια φώναξε «να πάρει κάποιος το 166» και τότε εγώ από το κινητό μου που έχει αριθμό κλήσης 6977……….. πήρα το 166, όπου απάντησε μια κυρία που μου είπε θέση πέντε. Εγώ της είπα ότι ‘‘παίρνω από Λυκάβου 20, κάποιος έχει χτυπήσει στις σκάλες, ελάτε’’. Μου είπε η κοπέλα πόσο χρονών είναι και, ενώ είχε πλησιάσει δίπλα μου ο αναστατωμένος κύριος και άκουγε την συνομιλία καθώς είχα σε ανοιχτή ακρόαση στο κινητό μου, μου είπε, και εγώ είπα στην τηλεφωνήτρια ότι είναι 60-65 ετών. Με ρώτησε μετά αν αναπνέει, ρώτησα τον κύριο αν αναπνέει, μου είπε πως ναι αναπνέει και το μετέφερα στην κοπέλα. Επειτα, μου ζήτησε ένα όνομα και εγώ ρώτησα τον κύριο για το όνομα και μου είπε απ΄ ότι θυμάμαι ένα δισύλλαβο όνομα που αρχίζει από ‘‘Δ’’ και τονίζεται στη λήγουσα. Πρέπει να είναι το όνομα ΔΑΓΚΛΗΣ που μου λέτε τώρα. Εγώ το μετέφερα στην τηλεφωνήτρια. Στη συνέχεια, μου ζήτησε τηλέφωνο και το ζήτησα από τον κύριο και μου είπε ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου με τα αρχικά 6944-. Επίσης, ο άγνωστος άνδρας μου είπε να πω και ένα σταθερό τηλέφωνο στην τηλεφωνήτρια, το οποίο ξεκινούσε με επτάρια, αλλά δεν το θυμάμαι, λέγοντάς μου ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το άλλο κινητό. Στη συνομιλία που είχα με την τηλεφωνήτρια μού είπε να κρατήσει τον αριθμό που έβγαινε στο τηλεφωνικό της κέντρο, αλλά εγώ τους είπα όχι. Καθ’ όλη τη διάρκεια που εγώ μιλούσα με τον προαναφερόμενο κύριο και με το ‘‘166’’ δίπλα μου βρισκόταν η κοπελιά μου. Μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το ‘‘166’’ η κοπελιά μου ανέβηκε για το σπίτι της. Εγώ με τη μηχανή για το δικό μου και άφησα τον άγνωστο κύριο μεταξύ της εισόδου της πολυκατοικίας και του δρόμου».
H τσάντα που δεν βρέθηκε
Πολλά ρεπορτάζ που είχαν γίνει κατά τον θάνατο και για τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για την τσάντα του Βαρθολομαίου, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο του θανάτου.
Η ερωμένη του Βαρθολομαίου ήταν μόνιμο στέλεχος και στους προηγούμενους διοικητές του ΙΚΑ και μπορεί κανείς να υποψιαστεί αρκετά, διαβάζοντας στο πόρισμα της Siemens, ότι τα δύο κόμματα ήταν στην ουσία αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού.
Από τη διατύπωση του πορίσματος αποδίδεται τεράστια σημασία στο σύστημα ασφαλείας και στην εταιρεία αυτή. Από όσα μας είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά για τα 40 εκατομμύρια ευρώ και είναι εντυπωσιακό ότι οι βουλευτές δεν βρήκαν και δεν πήραν κατάθεση από κανένα στέλεχος της εταιρείας αυτής.
Αντίθετα, έχουν καταχωρήσει μια κατάθεση του Παύλου Πετζά, ο οποίος βεβαιώνει ότι τα λεγόμενα αντισταθμιστικά είναι στην πραγματικότητα για πληρωμές πολιτικών.
Και αυτό συνδυάζεται με το ότι στα εξοπλιστικά υπάρχουν σχετικά ονόματα εταιρειών, όπως της Drumilan. Εκεί σημειώνει παρουσία ο στρατιωτικός Κάντας, ο οποίος αναφέρεται και στο πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens αναφορικά με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως θα δείτε στη σχετική περικοπή.
Φυσικά, δεν βγάζουμε συμπεράσματα περί της ενοχής ή όχι οποιουδήποτε αλλά οι αναφορές της Εξεταστικής Επιτροπής αποκτούν δραματικό περιεχόμενο, καθώς σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων καταγγέλλουν ότι εμπαίζονται από τις αρμόδιες αρχές και δεν βοηθά κανείς το έργο τους.
Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά της Εξεταστικής Επιτροπής και στο γενικό πόρισμα και στο ειδικό όλων των κομμάτων σε ομπρέλα προστασίας των μιζαδόρων από ορισμένα μεγάλης δύναμης ΜΜΕ φυσικά με ανταλλάγματα. Ετσι, μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί το πόρισμα ουσιαστικά ενταφιάζεται.

ΠΗΓΗ: Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...