Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Nigel Farage για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ



12 Οκτωβρίου 2012 : Ο Nigel Farage συζητάει στην εκπομπή Daily Politics του BBC την τρελή απόφαση της επιτροπής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης να δοθεί το βραβείο για την ειρήνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καταπίεση της ΕΕ, την αφαίρεση της δημοκρατίας, την κατάργηση του κράτους δικαίου, σύμφωνα με τα σχέδια των ‘yes-men’ «ηγετών» των κρατών - πειθήνιων οργάνων των Βρυξελλών, την ώρα που μαίνονται οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες της ΕΕ, λόγω των οικονομικών πολιτικών.



«Πρωταπριλιάτικο αστείο» η βράβευση της ΕΕ με Νόμπελ λένε ευρωσκεπτικιστές

Βρυξέλλες: Σαν αστείο υποδέχθηκαν ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί στη Βρετανία και τη Γαλλία την είδηση ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 δόθηκε στην ΕΕ, με δεδομένες τις κοινωνικές αναταραχές σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Η ΕΕ ανταμείφθηκε «μάλλον για την ειρήνη και την αρμονία στους δρόμους της Αθήνας και της Μαδρίτης», παρατήρησε ο συντηρητικός Βρετανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Κάλαναν.

Χαρακτήρισε δε το βραβείο καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο και «εντελώς άσχετο» ενώ κατηγόρησε την ευρωπαϊκή πολιτική ότι «επιδείνωσε τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και οδήγησε σε άνευ προηγουμένου κοινωνικές αναταραχές εδώ και μια γενιά». Δίνοντας το βραβείο στην ΕΕ, η Επιτροπή των Νόμπελ «υπονόμευσε την εξαιρετική δουλειά των άλλων άξιων νικητών του βραβείου», κατέληξε.

Στο ίδιο πνεύμα ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, σημείωσε ότι η επιλογή αυτή δυσφημεί τα Νόμπελ.

«Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε την αυξανόμενη βία και τους διχασμούς που προκαλούνται στην Ευρώπη από το σχέδιο του ευρώ», δήλωσε για να προσθέσει ότι «η Ισπανία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής βοήθειας· στην Ελλάδα οι άνθρωποι βουτηγμένοι στη φτώχεια πεθαίνουν της πείνας και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους· και δεν περνάει ούτε μία εβδομάδα χωρίς διαδηλώσεις και ταραχές στις μεγάλες πόλεις».

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που η δυτική Ευρώπη έχει ειρήνη από το 1945, αλλά μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΕ τιμήθηκε για αυτό, καθώς η δημοκρατική Γερμανία και η δημοκρατική Γαλλία δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να μπουν σε πόλεμο» τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ο Τζον Ρέντγουντ, ένας από τους πιο μεγαλύτερους ευρωσκεπτικιστές στους κόλπους του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος.

Για τον ίδιο είναι αφύσικο το ότι η ΕΕ παίρνει το Νόμπελ καθώς αυτή είναι η αιτία «τεράστιων εχθρών και φιλονικιών ανάμεσα σε διάφορες χώρες αυτήν την στιγμή».

Τέλος η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» είπε ότι η επιτροπή των Νόμπελ «δυσφημίστηκε για πάντα» μετά την επιλογή της αυτή, η οποία μάλλον ανταμείβει «τον κοινωνικό πόλεμο παρά την ειρήνη».

Η ΕΕ «είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παράγοντας διαίρεσης και αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κατηγορώντας την 27μελή ΕΕ ότι τροφοδοτεί τον άγριο ανταγωνισμό και θυσιάζει την ευημερία παντού.

Το βραβείο, καταλήγει, «ανταμείβει τον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο παντού ανάμεσα στους λαούς, το οποίο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οδηγήσει στον ίδιο τον πόλεμο.
   
«Τραγικό λάθος» λέει ο Β.Κλάους

Ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στην αρχή, νόμιζα πραγματικά ότι ήταν φάρσα, ή κάποιο αστείο», είπε ο Κλάους για να προσθέσει ότι «ούτε στα όνειρά μου δεν θα φανταζόμουν πως κάποιος μπορεί να σκεφτεί στα σοβαρά κάτι τέτοιο».

Για τον Κλάους, θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το Νόμπελ σε ένα μεμονωμένο άτομο για κάποια συγκεκριμένη ενέργειά του. «Το να δίνεται (το βραβείο) σε ένα θεσμό και στην περίπτωση αυτή σε έναν γραφειοκρατικό θεσμό, είναι μια διάκριση χωρίς νόημα», τόνισε.

Αντιδράσεις στη Νορβηγία

Ορισμένες από τις πιο έντονες αντιδράσεις στην βράβευση της ΕΕ ήρθαν από τη Νορβηγία, τη χώρα όπου εδρεύει η επιτροπή που απονέμει το βραβείο. Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία υπενθυμίζεται ότι δεν είναι μέλος της ΕΕ και οι πολίτες της τάχθηκαν δύο φορές κατά της ένταξης της χώρας σε αυτή.

«Η Επιτροπή Νόμπελ δείχνει να μην συντονίζεται με τον νορβηγικό λαό» που απέρριψε την ένταξη στην ΕΕ αλλά εμείς την ανταμείβουμε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε ο Άχταρ Τσόντρι, αντιπρόεδρος του νορβηγικού κοινοβουλίου και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο αντιτίθεται στην ένταξη της Νορβηγίας στην ΕΕ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...