Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΑΞΙΖΕΙ

"Απὸ τὸ 1974 εἰσεχώρησαν στὴν δικαιοσύνη κουμουνιστάκια καὶ ῥηγάδες καὶ ἰδίως οἱ ἀριστερὲς γυναῖκες δικαστὲς εἶναι ἐμπαθεῖς καὶ μαρξίστριες ὁλκῆς. Ἐμπρὸς στὴν ἰδεοληψία τους δὲν τὶς ἐνδιαφέρει οὔτε Σύνταγμα οὔτε νόμοι.  Ἡ ἀριστερὰ στὴν δικαιοσύνη θὰ καταστρέψη ὅ,τι ἄφησε ὄρθιο στὴν κοινωνία".





Στὴν εἰκόνα ἡ πρόεδρος τῆς δημοκρατίας Αἰκατερίνη Σακελλαροπούλου (22χρονη τότε) ὡς τελειόφοιτος τῆς νομικῆς του πανεπιστημίου Ἀθηνῶν στὴν ἀφίσσα τῆς νεολαίας τοῦ ΚΚΕ ἐσωτερικοῦ.  Ἡ Ε. ΚΟ. Ν Ῥῆγας Φεῤῤαῖος ἦταν ἡ νεολαία τοῦ ΚΚΕ ἐσωτερικοῦ δηλαδὴ ἡ νεολαία τοῦ Συνασπισμοῦ ἀπὸ ὅπου προῆλθε ὁ Σύριζα.
Ο  πατέρας  της  ήταν  αρεοπαγίτης,  φίλος  του  αρχικλεφταρά  υπουργού  του  ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ  Κουτσόγιωργα  και  αθώωσε  τον  αρχηγό  των  κλεφτών  Ανδρέα  Παπανδρέου,  πράκτορα  της  CIA  και  σεβάσμιο  της  μασονικής  στοάς  της  Βοστόνης  "ΤΟ  ΞΙΦΟΣ  ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΩΣ   ΔΑΥΙΔ".

Σωτήριος Καλαμίτσης:  Η χώρα  απέκτησε  για πρώτη φορά   εκτός  από  "πρώτη  κυρία"  και "πρώτο σύντροφο  κυρίας".
Το 2014 είχε ταχθεί υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, παρόλο που το δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  

Η  ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ  ΤΟΥ  "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ"  ΛΑΟΥ





 









ΒΙΟΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η  κομμουνίστρια  Σακελλαροπούλου  επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη ως η πρώτη πρόεδρος του ΣτΕ. Από τη θέση της αυτή, η Σακελλαροπούλου επικύρωσε τους περισσότερους μνημονιακούς νόμους που πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και άλλα δικαιώματα, εκατομμυρίων Ελλήνων, ενώ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για κακοδικίες.
Η Σακελλαροπούλου υπήρξε μια από  τις πλέον «μνημονιακές» δικαστίνες της χώρας, ψηφίζοντας υπέρ των περικοπών μισθών και συντάξεων σε όλα τα μνημόνια, ακολουθώντας στο ακέραιο τις επιταγές της τρόικας.

Συγκεκριμένα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει ψηφίσει:
- υπέρ των περικοπών του 1ου Μνημονίου (απόφαση 668/2012 ΟλομΣτΕ),
- υπέρ των περικοπών του 2ου Μνημονίου και του «νόμου Βρούτση» (ως μειοψηφία στην απόφαση 2287/2015 της Ολομέλεια του ΣτΕ, που δικαίωσε τους συνταξιούχους),
- υπέρ της συνταγματικότητας του PSI («κούρεμα») που «ρήμαξε» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (απόφαση 1116/2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ)

- υπέρ της κατάργησης των δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους (απόφαση 1307/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας).


Ας δούμε μερικά ακόμη από τα έργα και τις ημέρες της «ευαίσθητης» και «αμερόληπτης» δικαστικού για τα εθνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας:
- Το 2001 είχε ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, περιφρονώντας την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιδρούσε.
- Τον Ιανουάριο του 2012, απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα  και Γραμματικό.
- Τον Ιούλιο του 2012, απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για παραχώρηση 4.000 στρεμμάτων σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο στην μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και για την διακοπή της υλοτόμησης.
- Το 2014 είχε ταχθεί υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, παρόλο που το δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.
- Τον Φεβρουάριο του 2015 εισηγήθηκε υπέρ των Μεταλλείων Χαλκιδικής απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων της περιοχής και διατάσσοντας τη συνέχιση των έργων των μεταλλείων.
- Τον Μάρτιο του 2015 είχε προτείνει την αθώωση του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου του κλεφτοΠΑΣΟΚ, στην δίκη για την περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ.
Η Σακελλαροπούλου συμμετείχε στο Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της νόθευσης δημόσιου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Να θυμίσουμε ότι ο Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν υπουργός  οικονομικών, αφαίρεσε τρία ονόματα εξαδέλφων του από την λίστα Λαγκάρντ η οποία περιείχε 2.062 ονόματα καταθετών στην Ελβετία. Η λίστα είχε σταλεί από τη ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, χέρι με χέρι, στο γραφείο του.  Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα σκευωρίας από κάποιους  που είχαν πρόσβαση στους υπολογιστές του γραφείου του και οι οποίοι διέγραψαν τα ονόματα των συγγενών του για να τον ενοχοποιήσουν!
Ακόμη, ο Παπακωνσταντίνου και οι συνήγοροί του υπέδειξαν ως δράστες της λαθροχειρίας τον πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον διάδοχο του Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η πρόταση της Σακελλαροπούλου στη δίκη ήταν να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο πρώην υπουργός του κλεφτοΠΑΣΟΚ (SIC!). Τελικά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημόσιου εγγράφου, ενώ κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. Ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος, όπως εκατοντάδες άλλα λαμόγια του κόμματος των κλεφτών και απατεώνων.
- Επίσης, το 2015, παρόλο που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων, εκείνη είχε μειοψηφήσει, εκφράζοντας διαφορετική άποψη.
- Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Αντιπροέδρου του ΣτΕ.

- Τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετείται στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.


  Η  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
- Τον Δεκέμβριο του 2018 απέρριψε τις προσφυγές εθνικών συλλόγων κατά της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών που υπερασπίζονταν τη Μακεδονία. Η Σακελλαροπούλου, ως πρόεδρος του ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το επιχείρημα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικάζει θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, όπως σημειώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες στη δίκη, ουδόλως έδειξε να ενοχλεί την Σακελλαροπούλου, ενώ παράλληλα κατηγορήθηκε και για κακοδικία. Κατά τη διάρκεια της δίκης η ίδια έδωσε περιορισμένο χρόνο αγόρευσης στους δικηγόρους της ένωσης, φροντίζοντας να τους διακόπτει συνεχώς με αντιδικονομικό τρόπο.
Επίσης, έχει σχολιασθεί έντονα το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά του ΣτΕ και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα βγήκε απόφαση σε 22 ώρες!».
Μέσα από τον star fm 97,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, Γρηγόρης Τάτσιος, περιέγραψε ως εχθρική την στάση της, όταν απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι προσφυγές συλλόγων και ενώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την Σακελλαροπούλου ως την Δικαστικό που «δίκασε» τη Μακεδονία.
- Τον Ιούλιο του 2019 αποφασίζει το οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Παρόλο που η περικοπή του δώρου για τους δημοσίους υπαλλήλους είχε κριθεί ως αντισυνταγματική, τελικά σε επίπεδο Ολομέλειας κρίθηκε ότι η απόφαση είναι συνταγματική. Ως πρόεδρος του ΣτΕ, η Σακελλαροπούλου αποφάνθηκε πως η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης»
- Τον Δεκέμβριο του 2019 κατηγορήθηκε για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (Mr. Bitcoin). Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρώην συριζαία βουλεύτρια και πρόεδρος της κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η κυρία Σακελλαροπούλου επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας. Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις...»

Βλέπουμε, λοιπόν, πως σε ότι αφορά στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Σακελλαροπούλου, αυτή είναι επιλεκτική, καθώς η ίδια συντάσσεται με της επιταγές της εξουσίας.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, συνέγραψε ένα κείμενο στο οποίο κάνει λόγο για τους γενναίους εκείνους ανθρώπους που το γκρέμισαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιοι και γιατί το όρθωσαν. Στο ίδιο κείμενο, μιμούμενη τον απερχόμενο πρόεδρο Πάκη, αναφέρεται στον λαϊκισμό, στον ευρωσκεπτικισμό, στην «ακροδεξιά», στη μισαλλοδοξία και γενικά σε όλους αυτούς που μάχονται την «Ανοιχτή Κοινωνία» (την κοινωνία που οραματίζονται οι νεοταξίτες και οι οπαδοί της Παγκοσμιοποίησης).









Χαίρονται καὶ μερικὲς ποὺ ἔχουμε γυναῖκα πρόεδρο…

Β. Κωνσταντίνος 




Ὅλες ἐσεῖς ποὺ εἶσθε ὑπερήφανες ἐπειδὴ μία γυναίκα ἔγινε πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας κι ἐπικεντρώνεσθε μόνον σὲ αὐτό, πεῖτε μας λοιπὸν πόσο ὑπερήφανες εἶστε ποὺ μία γυναίκα…
Τὸν Μάρτιο τοῦ 2001 στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ἐτάχθη ὑπὲρ τῆς ἀπαγορεύσεως τῆς ὑποχρεωτικῆς ἀναγραφῆς τοῦ θρησκεύματος στὶς ταὐτότητες, συντασσομένη μὲ τὴν πλειοψηφία.
Ἐπέρριψε τοὺς ἰσχυρισμοὺς τῶν Δήμων σχετικὰ μὲ τὴν ἐγκατάσταση ΧΥΤΑ σὲ Κερατέα καὶ Γραμματικό.
Τὸν Ἰούνιο τοῦ 2010, ὡς εἰσηγητὴς σὲ διάσκεψη, ἐψήφισε τὴν ἀποβολὴ τοῦ Ἄρη Πουλιανοῦ ἀπὸ τὸ Σπήλαιο Πετραλώνων
Τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2013 συνεφώνησε, ὡς μειοψηφία, στὴν ἀπόδοση ἑλληνικῆς ἰθαγενείας σὲ ἀλλοδαπούς.
Συμμετεῖχε στὴν δίκη τοῦ Γιώργου Παπακωνσταντίνου ἔχοντας τὴν ἄποψη ὅτι τὸ ψηφιακὸ ἀρχεῖο τῆς λίστας Λαγκὰρντ δὲν μπορεῖ ἀπὸ τὸν νόμο νὰ θεωρηθῇ ὡς ἔγγραφο καὶ νὰ ληφθῇ ὑπ’ ὄψιν.
Ὑπῆρξε εἰσηγήτρια σὲ ἀπόφαση τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὑπὲρ τῶν μεταλλείων τῆς Χαλκιδικῆς, ἀποῤῥίπτοντας προσφυγὴ 264 κατοίκων. Σήμερα ἡ περιοχὴ ὁμοιάζει μὲ Κρανίου Τόπο.
Τὸ 2018 ἀπέῤῥιψε ὡς Πρόεδρος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας προσφυγὲς συλλόγων κατὰ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν γιὰ τὴν Μακεδονία μας.
Ὑπεστήριξε στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ὅτι τὰ αὐτονομιστικὰ σωματεῖα τῶν Σκοπιανῶν στὴν Ἑλλάδα μποροῦν νὰ ἐκφράζονται ἐλεύθερα καὶ νὰ ζητοῦν τὴν Ἀνεξάρτητο Μακεδονία
Τὸ 2018 ἀπεφάσισε ὡς Πρόεδρος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὅτι εἶναι νόμιμος καὶ ἀναγκαία ἡ ἔνταξιςτῶν «προσφυγόπουλων» στὰ σχολεῖα.
Τὸν Ἰούλιο τοῦ 2019 ἀπεφάσισε τὸ ὁριστικὸ τέλος τοῦ 13ου καὶ 14ου μισθοῦ τῶν δημοσίων ὑπαλλήλων (δῶρα Χριστουγέννων καὶ Πάσχα).
Νοιῶστε λοιπὸν ἀμέτρητο ὑπερηφάνια γιὰ αὐτὴν τὴ γυναίκα ποὺ ἐξαργύρωσε τὸ μέγεθος τῆς καταστροφῆς ποὺ προεκάλεσε.
Β. Κωνσταντῖνος
Σημείωσις
Τό ὀξύμωρον;
Ἡ ΝΔ προέτεινε γιὰ πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας αὐτὴν ποὺ δὲν ἐδέχθη γιὰ πρόεδρο τοῦ ΣΤΕ ὅταν τὴν προέτεινε ὁ Σύριζα καὶ ὁ Σύριζα χαρακτηρίζει ὡς συναίνεση ἀνάγκης αὐτὴν ποὺ ὁ ἴδιος ἔβαλε πρόεδρο τοῦ ΣΤΕ καὶ ποὺ τώρα ἡ ΝΔ προτείνει γιὰ πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας.







Αὐτὴ ἡ κομμουνίστρια εἶναι πλέον ἡ "πρόεδρος τῆς δημοκρατίας".

Ἡ Ε. ΚΟ. Ν Ῥῆγας Φεῤῤαῖος ἦταν ἡ νεολαία τοῦ ΚΚΕ ἐσωτερικοῦ δηλαδὴ ἡ νεολαία τοῦ Συνασπισμοῦ ἀπὸ ὅπου προῆλθε ὁ Σύριζα.
Ἡ νέα πρόεδρος εἶναι τὸ συστημικότερο πρόσωπο ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἐπιλεγῇ γιὰ πρόεδρος τῆς δημοκρατίας.

Ἀπὸ τὴν Ψαρούδα-Μπενάκη στὴν Σακελλαροπούλου. Μία «μικρὴ γεύσις» ἀπὸ αὐτὰ ποὺ πρόκειται νὰ ζήσουμε.
«Δὲν παραγνωρίζω τὶς δύσκολες συνθῆκες ποὺ ἐπικρατοῦν σὲ παγκόσμιο ἐπίπεδο καὶ τὶς ἀντίστοιχες προκλήσεις τοῦ 21ου αἰῶνος. Στὶς ὁποῖες περιλαμβάνονται: ἡ οἰκονομικὴ κρίσις, ἡ κλιματικὴ ἀλλαγή, ἡ μαζικὴ μετακίνησις πληθυσμῶν καὶ ἡ συνεπακόλουθος ἀνθρωπιστικὴ κρίσις, ἡ ὑποχώρησις τοῦ Κράτους Δικαίου καὶ οἱ κάθε εἴδους ἀνισότητες καὶ ἀποκλεισμοί, ἡ ἀντιμετώπισις τῶν ὁποίων ὑπερβαίνει τὰ ὅρια τῶν κρατῶν καὶ ἀπαιτεῖ διεθνῆ συνεργασία».
Ὑποχώρησις τοῦ Κράτους Δικαίου ὑπέρ ποίων καί κατά ποίων;
Ῥηγοῦ σκληρὴ κομμουνίστρια, τὸ 1982 ποὺ δὲν ὑπῆρχε σχολὴ δικαστῶν καὶ τελείως ἀξιοκρατικῶς, ἔγινε δικαστὴς μιᾶς καὶ ὁ πατέρας της, ἀνώτατος δικαστὴς ὡς γνωστόν, δὲν ἔπαιξε κάποιον ῥόλο.

Ὑποτροφία γιὰ Παρίσι, μὲ ἔξοδα τοῦ ἑλληνικοῦ δημοσίου βεβαίως καὶ ἀξιοκρατικῶς, ὁμοίως τὸ 1989 ἐπὶ πασοκαρίας.

Τρία χρόνια ἀργότερα ὁ μπαμπὰς στὸ εἰδικὸ δικαστήριο ἀπήλλαξε τὸν Παπανδρέα, διότι δὲν μποροῦσαν νὰ ἀποφανθοῦν ἐὰν τὰ πεντοχίλιαρα εἶχαν συσκευασθῆ κατὰ τὴν φορὰ τοῦ πάμπερ ἡ κόντρα.

Τὸ 1996 ὅπως ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν Ῥηγάδων μετεκόμισε στὸν ἐθνομηδενιστὴ Σημίτη καὶ τὴν παρέα του.
Ὡς κλασσικὴ Ῥηγοῦ προωθήθη καὶ ἐπὶ ΝουΔούλας, ἐνῶ ὁ ΣΥΡΙΖΑς τὴν ἔκανε ἀξιοκρατικῶς (ἴδια μυαλά, ἴδιες ἀπόψεις, ἴδια χούγια) πρόεδρο τοῦ ΣτΈ.
Στὴν δυσκολοτέρα στιγμὴ τῆς Ἑλλάδος μεταπολεμικῶς αὐτὴ ἡ κυρία ἀνακηρύσσεται καὶ ψηφίζεται πρόεδρος τῆς ἑλληνικῆς δημοκρατίας.
Μὲ τὸ ἐξαιρετικὸ ἐπιχείρημα…..: «μὰ εἶναι γυναίκα».
Μιλοῦσα μὲ καλὸ οἰκογενειακὸ φίλο δικηγόρο, ποὺ χειρίζετο γιὰ χρόνια οἰκογενειακὴ ὑπόθεση.
Μοῦ εἶχε πῆ: «ἀγόρι μου ἀπὸ τὸ 1974 εἰσεχώρησαν στὴν δικαιοσύνη κουμουνιστάκια καὶ ῥηγάδες καὶ ἰδίως οἱ ἀριστερὲς γυναῖκες δικαστὲς εἶναι ἐμπαθεῖς καὶ μαρξίστριες ὁλκῆς. Ἐμπρὸς στὴν ἰδεοληψία τους δὲν τὶς ἐνδιαφέρει οὔτε Σύνταγμα οὔτε νόμοι»
Καὶ συνέχιζε ὁ καλὸς ἐκεῖνος ἄνθρωπος.
«Ἡ ἀριστερὰ στὴν δικαιοσύνη θὰ καταστρέψη ὅ,τι ἄφησε ὄρθιο στὴν κοινωνία».

Τὸν ἐνθυμήθην προχθές.
Ἂν ὑπάρχῃ θεὸς ἂς μᾶς λυπηθῇ.
Πάντως…
SHE IS NOT MY PRESIDENT…
(Ὅπως λὲν καὶ τὰ σοσιαλιμπερὰλ φρικιά.)

Πάντως δὲν βλέπω νὰ βγάζῃ τὴν πενταετία…



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






17 σχόλια :

  1. ...ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ;ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!

    ΓΙΑΤΙ;
    ΔΙΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ" ΚΙ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΡΗ ΑΡΕΟΠΑΓΊΤΗ ΟΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕΕ ΠΟΛΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΣΤΟΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΙΑΖΕ ΠΑΙΔΙΩΘΕΝ.Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΣΥΖΥΓΟ...
    Η ΚΟΡΗ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΕΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ,ΕΝΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΊΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΑΝΕΥ ΤΥΨΕΩΝ!!!

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ....

    ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΝ: ΕΧΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Η ΣΤΟΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΥ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ...

    ΕΧΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    Α!ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ! Ο/Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΑΡΈΓΚΛΙΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΑ ΦΟΥΛ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΓΩΝΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ Η ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΓΩΝΙΑ...

    ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΡΗΓΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ!
    ΑΔΕΡΦΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ,ΑΔΕΡΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΟΥ ΤΡΩΓΟΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΌΙΔΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ..ΑΕΙ....ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕ...

    ΒΡΕ ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ;;;

    Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ" ΤΑΫΓΈΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΘΩΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΜΑΣΣΩΝΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΩΡ ΤΗΣ "ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ" ΤΟΥ ΣΤΕ...

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΤΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΣΟΥ;

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

    "ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΟΥ,ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ "ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ".

    ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ;
    ΒΑΛΤΕ ΤΗΣ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΠΡΙΝ,ΓΙΑΤΙ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΜΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΫΓΈΤΕΣ" .

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΧΙΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ;
    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nature με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου του 2017:
    «Ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του και στο οποίο θα ερευνηθούν οι πιο επικίνδυνοι ιοί στον κόσμο σήμερα. Η κίνηση αποτελεί μέρος σχεδίου της κινεζικής κυβέρνησης για την κατασκευή 5 έως επτά ανάλογων βιολογικών εργαστηρίων σε όλη την χώρα.
    Επιστήμονες εκτός Κίνας ανησυχούν γύρω από την πιθανότητα διαρροής στο περιβάλλον παθογενών παραγόντων σε συνδυασμό με την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στην Κίνα και σε άλλες χώρες της περιοχής.
    Κινέζοι όμως μικροβιολόγοι πραγματικά είναι ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη αυτή, καθώς εισέρχονται στην κλαμπ εκείνο των χωρών που ερευνούν του πλέον επικίνδυνους ιούς και βιολογικές απειλές στον κόσμο σήμερα.», αναφέρει το δημοσίευμα του Nature ενώ παραθέτει τη δήλωση του George Gao διευθυντή του τμήματος εργαστηριακής μικροβιολογίας και ανοσίας της κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών: «Το εργαστήριο στη Ουχάν θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τους ερευνητές και η συνεισφορά μας στους ιούς επιπέδου BSL-4 θα ωφελήσει όλο τον κόσμο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
      Το 2018 ύστερα από 10 χρόνια κατασκευής ξεκίνησε την λειτουργία του στην Ουχάν ένα εργαστήριο βιολογικών όπλων. Πρόκειται για εργαστήριο επιπέδου BSL-4 (biosafety level-4), στο οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα από το 2017, θα γινόταν έρευνα στους πιο επικίνδυνους ιούς που υπάρχουν στον κόσμο.
      Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης ήταν η δημιουργία μεταξύ 5 και 7 εργαστηρίων επιπέδου BSL-4 σε όλη την Κίνα μέχρι το 2025.
      Το εργαστήριο στην Ουχάν, όπου εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού έλαβε τον Ιανουάριο του ΄17 την άδεια λειτουργίας από την Κινεζική Αρχή Εκτίμησης Συμμόρφωσης CNAS (China National Accreditation Service for Conformity Assessment) ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους πήρε την άδεια από το υπουργείο Υγείας της χώρας.
      Σημειώνεται ότι το επίπεδο BSL-4 είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην έρευνα θανατηφόρων ιών και παθογενών παραγόντων.
      Ο αέρας και το νερό που χρησιμοποιείται εντός του εργαστηρίου φιλτράρεται και οι ερευνητές αλλάζουν και κάνουν υποχρεωτικά ντους πριν το εγκαταλείψουν.
      Εργαστήρια βιολογικών ερευνών υπάρχουν και στην Ευρώπη, στο Ισραήλ και στην Ιαπωνία. Στην τελευταία περίπτωση όμως ένα εργαστήριο επιπέδου BSL-4 που είχε ανοίξει το 1981 έκλεισε το 2015, εξαιτίας φόβων διαρροής ιών στο περιβάλλον.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ισραηλινός βιολόγος: Βιολογικό όπλο των Κινέζων ο νέος κοροναϊός που προκαλεί παγκόσμιο τρόμο;
      Ο Ισραηλινός ειδικός στον βιολογικό πόλεμο Dany Shoham του Begin-Sadat Center for Strategic Studies θεωρεί πως ο κοροναϊός που σκορπά τον τρόμο παγκοσμίως σχετίζεται με μυστικά κινεζικά πειράματα βιολογικών όπλων στο Ισντιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.
      Αν και η άποψή του χωρά πολύ συζήτηση υπάρχουν στοιχεία που την στηρίζουν. «Συγκεκριμένα εργαστήρια του Ινστιτούτου έχουν πιθανώς εμπλακεί στην έρευνα και την ανάπτυξη των κινεζικών βιολογικών όπλων», αναφέρει ο Dany Shoham, ο οποίος είναι απόστρατος αντισυνταγματάρχης και κύριος αναλυτής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών για θέμα χημικού και βιολογικού πολέμου.
      Πέραν του Shoham και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ βλέπει ως σημαντική πιθανότητα ο κοροναϊός να αποτελεί προϊόν έρευνας βιολογικών όπλων. Φυσικά η Κίνα αρνείται τα πάντα.
      Το 2019 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αναφορά του, τόνιζε πως «πληροφορίες καταδεικνύουν ότι η Κίνα προχώρησε σε δραστηριότητες σχετικές με τον βιολογικό πόλεμο». Οι Αμερικανοί θεωρούσαν, τότε, ότι η Κίνα, αντίθετα με τα όσα διακήρυξε δημοσίως, δεν έπαυσε το πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων όπως επιβαλλόταν βάσει της
      Συνθήκης BWC, εκφράζοντας ανησυχίες για τις τοξικολογικές έρευνες σε κινεζικά στρατιωτικά ιατρικά εργαστήρια. Μέχρι στιγμής ο νέος κοροναϊός έχει σκοτώσει 54 ανθρώπους και έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΟΥΡΚΙΑ, Βιολογικά όπλα...
      Η Τουρκία παραβαίνει την υποχρέωσή της να αναφέρει στον ΟΗΕ ότι διεξάγει έρευνες ή ότι κατέχει αμυντικά βιολογικά όπλα. Πέρα απ' αυτό η τουρκική στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε το 1986 σε μυστική διαταγή της τη χρήση χημικών και βιολογικών όπλων.
      Αυτό διαπιστώνεται σε διεξοδική έρευνα της οργάνωσης «Sunshine Project» που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία της σύσκεψης στη Γενεύη των κρατών που έχουν υπογράψει τη σύμβαση για τα βιολογικά όπλα, ένα από τα οποία είναι και η Τουρκία. Τα συμβαλλόμενα κράτη έχουν υποχρέωση να παρέχουν στον ΟΗΕ κάθε χρόνο διεξοδικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή ερευνών ή την κατοχή αυτών των όπλων. Η Αγκυρα αρνείται ότι έχει παρόμοιο πρόγραμμα. Οι πληροφορίες όμως της αναφερόμενης οργάνωσης, που δημοσιεύονταν σε ορισμένες γερμανικές εφημερίδες χτες, διαψεύδουν την τουρκική κυβέρνηση. Ετσι, όπως αποκαλύπτει αυτή η πηγή, ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Τουρκίας, η στρατιωτική ιατρική ακαδημία Gulhane (GATA), διατηρεί ιδιαίτερο τμήμα στο οποίο διεξάγονται έρευνες για βιολογικά όπλα. Αλλά και αλλού διεξάγονται σχετικές έρευνες, π.χ. στο κτηνιατρικό ινστιτούτο Etlik, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Refik Saydam, αποκαλύπτει η «Sunshine Project».
      H Αγκυρα τηρεί σιγή, γράφει η «Νόιες Ντόιτσλαντ», αλλά μόνο η πλήρης διαφάνεια μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη «ενός επιθετικού βιολογικού δυναμικού», που καλύπτεται από το μανδύα των αμυντικών όπλων.
      Παρόμοιου περιεχομένου είναι η σχολιασμένη είδηση της «Financial Times Deutschland».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Και χημικά όπλα χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι στη Συρία, εναντίον αμάχων.
      Μετά τις αποκαλύψεις για μαζικές δολοφονίες αμάχων από τον τουρκικό στρατό και τους τουρκόφωνους Σύρους αντάρτες που συνεργάζονται μαζί του, μία ακόμη πτυχή της αιματηρής εισβολής στη Συρία έρχεται στο φως, προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
      Ξένοι παρατηρητές και διεθνείς οργανώσεις έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον αμάχων – και μάλιστα παιδιών. Ορισμένα θύματα νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία της περιοχής για οι γιατροί προσπαθούν να εξακριβώσουν το είδος των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν.
      Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έξι πολίτες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Χασακά με εγκαύματα από «άγνωστα όπλα», συμπληρώνοντας ότι συνεργάζεται με ξένους επιστήμονες για να εκτιμήσει ποια όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί.
      Φλεγόμενος λευκός φώσφορος
      Ο Οργανισμός για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων (OPCW) ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί και ότι «συγκεντρώνει πληροφορίες για πιθανή χρήση χημικών όπλων». Ερευνες διενεργούν και επιθεωρητές της ομάδας του ΟΗΕ, μετά από καταγγελίες ότι οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν φλεγόμενο λευκό φώσφορο.
      Σύμφωνα με τον Guardian, Βρετανός ειδικός στα χημικά όπλα έλαβε φωτογραφίες παιδιού με άσχημα εγκαύματα στο στήθος, που μπορεί να προέρχονται από χημικά όπλα.
      Ο Χαμίς ντε Βρετόν Γκόρντον, πρώην διοικητής της βρετανικής ομάδας χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων δήλωσε «Η πιο πιθανή αιτία είναι λευκός φώσφορος. Είναι ένα τρομακτικό όπλο και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου. Δυστυχώς η χρήση του αυξηθεί αρκετά»
      Ο λευκός φώσφορος χρησιμοποιείται από αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο. Η νόμιμη χρήση του είναι για να λειτουργήσει ως καπνογόνο την ημέρα ή για να φωτίσει συγκεκριμένες περιοχές κατά τη νύχτα. Απαγορεύεται όμως η χρήση του κατά πολιτών, γιατί προκαλεί σοβαρά εγκαύματα
      Οι καταγγελίες των Κούρδων
      Κούρδοι αξιωματούχοι ήδη έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί «αντισυμβατικά όπλα» λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της κατάπαυσης πυρός και κάλεσαν σε διεθνή βοήθεια για τις καταγγελίες.
      Ένα μέλος του διπλωματικού γραφείου της Ροχάβα ανέφερε την Παρασκευή ότι έχει καταγράψει ύποπτα περιστατικά.
      Η Αγκυρα απορρίπτει τις κατηγορίες. Ο υπουργός Αμυνας Χ. Ακάρ δήλωσε ότι «είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν χημικά στο τουρκικό οπλοστάσιο».
      Εν τω μεταξύ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατηγόρησαν την Τουρκία ότι παραβίασε την εκεχειρία.
      «Παρά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές και οι βολές πυροβολικού σε θέσεις μαχητών, σε οικισμούς, αλλά και στο νοσοκομείο του Ρας αλ Άιν» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του SDF.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.
      Όταν αποφασίσουν να εξολοθρεύσουν τον Ελληνικό λαό, αυτός δεν θα έχει καμία άμυνα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η Ελλαδα έχει ανακαλύψει τον ιο της ανανδρίας.Πολλοι έγιναν ανανδροι από κούνια.Τρεμουν σαν φυλλοβολα δέντρα στα πάντα.Μια σταγόνα να πέσει στον τραχανά.. φτάνει για μια φυγή στα Ιμαλάια. Ένα ψίχουλο να χάσουν χαλάει η μερμηγκοφωλια όλη. Στο φαί φυσικά και στις ανέσεις. Στα άλλα ολα..δινουν ...δινουν...δινουν..και τα ...ακατανομαστα. Το ψίχουλο και η άνεση έχουν την μέγιστη σημασία. Όχι παίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ 1918.
    Η πανδημία γρίπης του 1918 ήταν μία από τις σοβαρότερες πανδημίες στην ιστορία. Προκλήθηκε από έναν ιό H1N1 με γονίδια που προέρχονταν από τα πτηνά και επηρέασε δυσανάλογα υγιείς νεαρούς ενήλικες.
    Αν και δεν υπάρχει καθολική ομοφωνία σχετικά με τον τόπο προέλευσης του ιού, εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 1918 1919.
    Εκτιμάται ότι περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι ή το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού προσβλήθηκε με αυτόν τον ιό. Ο αριθμός των θανάτων εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενδεχομένως έως και 100 εκατομμύρια, δηλ. 5 τοις εκατό του τότε πληθυσμού. Σκότωσε περισσότερους ανθρώπους και από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους μαζί.
    Χωρίς εμβόλιο για προστασία ενάντια στη λοίμωξη από γρίπη και χωρίς αντιβιοτικά για τη θεραπεία των δευτερογενών βακτηριακών λοιμώξεων το 1918, οι προσπάθειες ελέγχου παγκοσμίως ήταν περιορισμένες.
    Κάθε χρόνο έχουμε μία επιδημία γρίπης και κάθε 10 με 15 χρόνια έχουμε μία πανδημία γρίπης. Αναφέρεται ότι κάθε 100 περίπου χρόνια έχουμε και μία παγκόσμια, εξαιρετικά θανατηφόρα πανδημία γρίπης. Η τελευταία παγκόσμια πανδημία γρίπης ήταν του 1918.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στον 20ό αιώνα η ευλογιά προκάλεσε περίπου 300 με 500 εκατομμύρια θανάτους στον κόσμο. Η ιλαρά σκοτώνει 150 εκατομμύρια. Μόνο τα δύο νοσήματα αυτά σκότωσαν 5 με 7 φορές περισσότερους από όσα τα θύματα των δύο παγκόσμιων Πολέμων που έγιναν τον ίδιο αιώνα.
      Και δεν υπολογίζουμε σε αυτόν τον αριθμό τα εκατομμύρια νεκρών από κοκκύτη, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, ισπανική γρίπη, ηπατίτιδες γιατί δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα θύματα τους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Στις 5 Μαρτίου του 1520 ένας μικρός Ισπανικός στόλος απέπλευσε από την Κούβα για το Μεξικό. Τα πλοία μεταφέρουν Ισπανούς στρατιώτες, πυροβόλα. Δεν είναι όμως αυτά το φονικό φορτίο. Μαζί τους είναι ο σκλάβος Φρανσίσκο ντε Εγκία. Ο Φρανσίσκο είχε ευλογιά. Σε λίγες μέρες ανεβάζει πυρετό και πέφτει στο κρεβάτι, στο σπίτι μιας οικογένειας αυτοχθόνων Αμερικανών στην πόλη Κεμποαλάν. Κολλούν όλα τα μέλη της οικογένειας και μετά οι γείτονες και μετά κι άλλοι, κι άλλοι...
      Σε 10 μέρες το Κεμποαλάν είχε γίνει νεκροταφείο. Οι Μάγια και οι Αζτέκοι έκαναν προσευχές, κρύα μπάνια, εντριβές με πίσσα. Άλλα μάταια. Στο τέλος οι αρχές γκρέμιζαν τα σπίτια πάνω στα πτώματα. Τον Σεπτέμβριο του 1520 η επιδημία έφτασε στην μεγαλειώδη πρωτεύουσα των Αζτέκων, την Τσενοτστιτλάν μια μεγαλειώδης μητρόπολη 250 χιλιάδων κατοίκων.
      Μέσα σε δύο μήνες πεθαίνει το ένα τρίτο του πληθυσμού μαζί με τον αυτοκράτορα Κιτλαχουάκ.
      Μέσα σε περίπου 6 μήνες από τον ερχομό της νόσου το Μεξικό που είχε τότε 22 εκατομμύρια κατοίκους είχε πια, μόνο τους μισούς. Και μετά ήρθε η ιλαρά και η γρίπη. Σε λίγα χρόνια το Μεξικό είχε πια 2 εκατομμύρια. Αυτό ήταν το τέλος των πολιτισμών της κεντρικής Αμερικής. Όχι από τους κατακτητές όπως πιστεύεται. Από την ευλογιά, την ιλαρά και τη γρίπη.
      Από έναν μικρό ιό που έβραζε μέσα στο αίμα του καημένου Φρανσίσκο ντε Εγκία.
      H αφήγηση για την επιδημία του Μεξικού είναι από τον ιστορικό Yuval Harari.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html

    Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ.


    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/04/a-2006-90.html

    Τρίτη, 4 Απριλίου 2017
    AΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ «ΑΕΡΟΒΙΟ ΕΜΠΟΛΑ».

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/02/blog-post_13.html

    Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
    Η ΓΡΙΠΗ, Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 23.00 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ». ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, από το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου το υπουργείο για το Brexit δεν θα υπάρχει πλέον και συνεπώς ούτε η θέση του σημερινού υπουργού για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και η Βρετανία δεν θα μετέχει πια στις συνόδους της ΕΕ.
    Στο κρίσιμο θέμα της αλιείας στα βρετανικά χωρικά ύδατα, σχολιάζοντας τις θέσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λέο Βαράντκαρ ότι «Θα συνεχίσουν να ψαρεύουν όπως πριν», ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι «η πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών από τις χώρες της ΕΕ θα αποτελέσει ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική εμπορική συμφωνία. Παίρνουμε πίσω τον έλεγχο των χωρικών μας υδάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτό που θα καθορίσει για το καλύτερο συμφέρον του ποιος θα ψαρεύει στα χωρικά του ύδατα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΝΕΟ ΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΣΚΑΦΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. PRONEWS
    Αναβαθμίζει την αμυντική της ικανότητα η Κύπρος ενισχύοντας σημαντικά την άμυνα των ακτών της. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες η ναυτική διοίκηση της Εθνικής Φρουράς προχωρά σε δύο σημαντικές κινήσεις:
    Πρώτη η αναβάθμιση των αντιπλοϊκών βλημάτων Exocet MM-40 block II που διαθέτει ήδη και δεύτερον η προμήθεια βλήματος μικρής ακτίνας για την προσβολή σκαφών επιφανείας.
    Η ναυτική διοίκηση της Εθνικής Φρουράς διαθέτει 3 συστοιχίες των βλημάτων Εxocet block II και τώρα τους αναβαθμίζει στην έκδοση block III επεκτείνοντας σημαντικά την ακτίνα προσβολής των βλημάτων.
    Ανάλογη εργασία είχε πραγματοποιήσει και το γαλλικό Ναυτικό το 2008 όταν είχε αναβαθμίσει 45 βλήματα block II στο επίπεδο block III και τα βλήματα είχαν παραδοθεί την περίοδο 2011-2012.
    Το τελευταίο προσφέρει πάνω από διπλάσια εμβέλεια (από τα 72 χλμ. στα 180 χλμ.) σε σχέση με το block II, νέο ενεργό ερευνητή στην μπάντα J και νέο ισχυρότερη πολεμική κεφαλή.
    Η επέκταση της εμβέλειας στα 180 χλμ. θα δώσει στην Εθνική Φρουρά πραγματικά ένα όπλο με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.
    Σε ότι αφορά την προμήθεια βλήματος εδάφους-επιφανείας μικρής εμβέλειας εδώ δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τον ακριβή τύπο του βλήματος.
    Με δεδομένο ότι και αυτό το βλήμα θα προέρχεται από την Γαλλία (δηλαδή MBDA) οι πιθανότητες επικεντρώνονται είτε στο Marte, είτε στο νέο Sea Venom.
    Το Marte έχει εμβέλεια μεταξύ 10 και 25 χλμ. (ανάλογα της έκδοσης) αναπτύσσει ταχύτητα 0,8-0,9 mach, και φέρει πολεμική κεφαλή 70 χλγρ.
    Το σύστημα προσφέρεται σε έκδοση εδάφους-επιφανείας και πιθανότερη προσθήκη είναι αυτή της έκδοσης Sea Killer Mark 2 ή της Marte 2N.
    Από τη άλλη πλευρά το Sea Venom είναι ένα αγγλογαλλικό πρόγραμμα για ένα ελαφρύ βλήμα κατά σκαφών επιφανείας και είναι γνωστό στην γαλλική ονοματολογία ως ANL (Anti-Navire Léger).
    Το βλήμα έχει εμβέλεια 20 χλμ. πολεμική κεφαλή 30 χλγρ. και ταχύτητα υψηλή υποηχητική.
    Από εκεί και πέρα εξετάζονται και άλλες λύσεις για βλήματα μικρής εμβέλειας σε έκδοση κατά σκαφών επιφανείας από βάσεις στην ξηρά όπως το σουηδικό RBS15, το ALAS από τη Σερβία ή το ισραηλινό Luz.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
    «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε συνεχώς ειδήσεις και πληροφορίες οι οποίες προετοιμάζουν την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να επιλύσει τις διαφορές της χώρας μας στο Αιγαίο με τους γείτονές μας.Ως απλοί Έλληνες πολίτες διερωτόμαστε: Ποιος ο λόγος και γιατί ως Ελλάδα να καταφύγουμε σε αυτή τη λύση, από τη στιγμή που στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν μονάχα τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι Τουρκικές διεκδικήσεις- γεγονός το οποίο προμηνύει ότι η χώρα μας μαθηματικά θα βγει χαμένη!!! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να το αντιληφθεί κάποιος αυτό!
    Οι Ενωμένοι Μακεδόνες προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να προσφύγετε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης! ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να χαρίσετε έστω και μια σπιθαμή από την εθνική μας κυριαρχία! Ήδη δεν ξεχνάμε ότι »κάνατε γαργάρα» την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ήδη δεν ξεχνάμε ότι έχετε αφήσει τα σύνορα ορθάνοιχτα και επιτρέπετε την παράνομη λαθροεισβολή και λαθροεποικισμό της χώρας μας, ήδη δεν ξεχνάμε ότι δώσατε άδεια λειτουργίας σε τζαμιά σε Κω και Ρόδο τη στιγμή που η Τουρκία διακαώς επιζητεί να ανακαλύψει τουρκική μειονότητα σε αυτά τα νησιά! …Ο ρόλος σας είναι τουλάχιστον ύποπτος! Κάτω τα χέρια από το Αιγαίο μας!
    Οι Ενωμένοι Μακεδόνες σας υποσχόμαστε ότι στις επόμενες εκλογές θα κάνουμε και πάλι τα πάντα για να έχετε τουλάχιστον τεράστιο πολιτικό κόστος- και όπως »πνίγηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ στα νερά των Πρεσπών, έτσι κι εσείς θα »πνιγείτε» στα νερά του Αιγαίου!!!
    Και οι Ενωμένοι Μακεδόνες, ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ!
    Με την Ελλάδα και την εθνική μας κυριαρχία δεν θα παίζει κανείς!
    Κάστανα δεν χαρίζουμε σε κανέναν!
    Και για τις Πρέσπες και για το Αιγαίο στο τέλος η ρομφαία της Νεμέσεως θα είναι βαριά!
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «EKEINH THN NYXTA EYΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ. ΘΑ ΧΤΥΠΑΓΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ PLAYSTAYSTION ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΑΝ»


    Η μαρτυρία του Σπύρου Κονιδάρη, κυβερνήτη πυραυλακάτου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή φωτίζει όσα συνέβησαν ακριβώς 24 χρόνια πριν.Συγκλονιστική μαρτυρία για την κρίση στα Ίμια, από την οποία συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 24 χρόνια, αποτελεί η συνέντευξη του αντιναύαρχου εν αποστρατεία Σπύρου Κονιδάρη για την στρατιωτική κατάσταση που υπήρξε και τους χειρισμούς που έγιναν.
    Ο κ. Κονιδάρης ήταν τότε πλωτάρχης, κυβερνήτης της πυραυλακάτου «Σταράκης» η οποία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, απέναντι από τα πλοία του τουρκικού στόλου.
    Όπως λέει στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, η ελληνική πλευρά διέθετε μεγάλη υπεροπλία και «χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό στόλο να βυθίσει του τουρκικό».
    Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Κονιδάρης: «Το πλεονέκτημα που είχαν τα ελληνικά πλοία ήταν ότι οι δικοί μας πύραυλοι είχαν νεκρό τομέα 3 χιλιομέτρων, δηλαδή δεν μπορούσαν να πλήξουν στόχο σε μικρότερη απόσταση, ενώ των τουρκικών ο νεκρός τομέας ήταν 10 χιλιόμετρα. Δηλαδή, εμείς χτυπάμε και αυτοί κοιτάζουν. […].
    »Είχαν μοιραστεί οι στόχοι. Μπορούσαμε να έχουμε βουλιάξει δέκα καράβια. Οι τρεις πυραυλάκατοι που ήμασταν και δεν μιλάω για το αντιτορπιλικό και για τις δύο κανονιοφόρους. Είχαμε μια απίστευτη υπεροπλία, ο μισός τουρκικός στόλος να ήταν εκεί γύρω μπορούσαμε εμείς, αυτή η μικρή δύναμη να τον καταστρέψουμε.[…] Χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό στόλο να βυθίσει τον τουρκικό. […] “Εκείνη τη νύχτα είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”…».
    Και όπως όλοι θυμόμαστε αντί να συμβεί αυτό, ο Πάγκαλος έδωσε εντολή στις ελληνικές δυνάμεις να υποστείλουν την ελληνική σημαία της ανατολικής Ίμιας και να πουν ότι την πήρε ο αέρας και το κύμα! Λίγο μετά ο Σημίτης, πρωθυπουργός τότε, ευχαριστούσε στην Βουλή τους Αμερικανούς..!
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα.
    «Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα και όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά στο δημογραφικό οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εγκληματική», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑ, Φώφη Γεννηματά.
    Επισημαίνει μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ με τροπολογία στη Βουλή προτείνει:

    • 200 ευρώ το μήνα επίδομα για τα τρία (3) πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού,
    • τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής,
    • την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό από νεοσυσταθείσα Εθνική Επιτροπή Δημογραφικής Πολιτικής,
    • τη δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης στους Δήμους,
    • την επιδότηση υπογόνιμων ζευγαριών για σκοπούς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,
    • τη μεταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ,
    • τη ρήτρα διατήρησης των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών παράλληλα με την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολύτεκνες,
    • τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίζοντας στην πράξη τα ζευγάρια.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...