Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Νέος διοικητικός χάρτης στην Αλβανία εις βάρος του ελληνισμού


Με τις ευλογίες των τσάμηδων, η αλβανική κυβέρνηση προκαλεί την Ελλάδα και απειλεί τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου 
Για μια ακόμη φορά ο Έντι Ράμα μας θυμίζει πως το τσάμικο ζήτημα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του. Η επιτροπή για τη διοικητική εδαφική μεταρρύθμιση ενέκρινε το τελικό χάρτη των δήμων που δημιουργούνται και διαιρεί την Αλβανία σε 61 τοπικές μονάδες αντί 47 που μέχρι τώρα συζητιόταν, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που κατάθεσε το τσάμικο κόμμα PDIU που ήθελε ένα διοικητικό χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ 60-70 διοικητικών μονάδων.
Το επιχείρημα των τσάμηδων, που τελικά αποδέχθηκε η αλβανική κυβέρνηση, είναι να ισχυροποιηθεί η " περιοχή της Τσαμουριάς που βρίσκεται στο αλβανικό κράτος και να αποδυναμωθεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα".
Τις επόμενες μέρες η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει τις τελευταίες λεπτομέρειες μετά την προσθήκη των παραλλαγών. Η εγκεκριμένη έκδοση θα περάσει αρχικά για επανεξέταση από το Συμβούλιο των Υπουργών, ενώ στις 23 Ιουλίου η παραλλαγή με 61 τοπικές μονάδες θα περάσει στη Συνέλευση προς εξέταση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το κόμμα των τσάμηδων PDIU, στις περασμένες εκλογές συντάχθηκε με το δημοκρατικό κόμμα του Μπερίσα, σε αντίθεση με το ΚΕΑΔ που στήριξε τον Ράμα. Αδικείται λοιπόν το ΚΕΑΔ και ευνοείτε το PDIU. Η μόνη λύση που απομένει στο ΚΕΑΔ όπως όλα δείχνουν είναι η αποχώρηση απ' την κυβέρνηση
Πως διαιρείται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα;
Ξεχάστε την Χιμάρα που ξέραμε μέχρι σήμερα! 
Πηγή: www.himara.gr
Σχόλιο ιστολογίου: Η αλβανική κυβέρνηση μέσα από την συγκεκριμένη αλλαγή επιδιώκει να "εξαφανίσει" τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου, να αλλοιώσει στατιστικά την ύπαρξη αλλά κυρίως την δυναμική του, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Εάν αναζητήσουμε την αιτία, θα την βρούμε στην ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας", στην βοήθεια της Τουρκίας και, στην αδιαφορία της Ελλάδας. 
Εάν, αναζητήσουμε το σημείο έναρξης στην αλλαγή της Αλβανικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας, θα διαπιστώσουμε πως αυτή προϋπήρχε, αλλά άρχισε να γιγαντώνεται μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου για μείωση της Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στην Ήπειρο με ένα αδικαιολόγητο κλείσιμο στρατοπέδων, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρξαν τότε τόσο από τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου, όσο και από Έλληνες πατριώτες βουλευτές, που κατέθεσαν ερωτήσεις στον κ. Παπανδρέου, αλλά δεν εισέπραξαν ποτέ κάποια απάντηση... 
Σήμερα, οι προσωπικές πολιτικές που ασκεί ο φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έχουν δώσει το "δικαίωμα" στην αλβανική πολιτική να προκαλεί ευθέως την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντισταθμιστικές κινήσεις των Αθηνών... 
Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; 
Μπορεί να μας το εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος ή έστω κάποιος "υπεύθυνος" από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...