Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - RIO SECRETO

perierga.gr - Rio Secreto: Ένας εκπληκτικός υπόγειος ποταμός!


Ο Río Secreto είναι ο «μυστικός» υπόγειος ποταμός στο Μεξικό που ανακαλύφθηκε μόλις το 2007 και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Αν και μόλις ένα τμήμα του είναι προσβάσιμο στο κοινό, καθώς αρκετά σημεία είναι ακόμα προς εξερεύνηση, η ομορφιά του τοπίου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Τιρκουάζ νερά και δραματικοί σταλακτίτες
και σταλαγμίτες συνδέονται με διάφορους θρύλους της περιοχής αλλά και με πολλούς αστικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους θεότητες, νεράιδες και δράκοι έκαναν από εκεί το πέρασμά τους και έζησαν μέσα στις δαιδαλώδεις σπηλιές και στα μυστικά μονοπάτια αφήνοντας πίσω το στίγμα τους!


perierga.gr - Rio Secreto: Ένας εκπληκτικός υπόγειος ποταμός!
Γιατί τόση ομορφιά, και μάλιστα κάτω από το έδαφος, δεν μπορεί παρά να έχει τη βάση της δημιουργίας της σε κάποιο χέρι μαγικό. Χιλιάδες επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από εδώ απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου, ενώ ειδικές αποστολές οργανώνονται για όσους επιθυμούν όχι μόνο να περπατήσουν κατά μήκων των μονοπατιών στις σπηλιές αλλά και να βουτήσξουν στα νερά του ποταμού. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Rio Secreto θα μπορούσε να ανήκει στα θαύματα του κόσμου!


perierga.gr - Rio Secreto: Ένας εκπληκτικός υπόγειος ποταμός!

ΠΗΓΗ

ΠΥΡιΣΠΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...