Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οι εραστές του Valdaro: Έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια (εικόνες)

Οι εραστές του Valdaro
Σφιχταγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια. Οι εραστές του Valdaro πέθαναν αγκαλιά και βρέθηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια κοντά στην Μάντοβα της Ιταλίας, κάτω από τη γη.
Το ζευγάρι, που πέθανε αγκαλιά –από το κρύο, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες–, βρέθηκε αγκαλιασμένο, με τα χέρια και τα πόδια πλεγμένα.
Αρχικά οι επιστήμονες πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε μια τραγική ιστορία αγάπης, όπως του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, μιας και η Μάντοβα έχει ιστορία στους απαγορευμένους έρωτες.

Οι εραστές του Valdaro
Οι εραστές του Valdaro
Η Μάντοβα είναι μια σαιξπηρική πόλη της Ιταλίας. Εκεί εξορίστηκε ο Ρωμαίος και έμαθε την είδηση θανάτου της αγαπημένης του Ιουλιέτας. Επίσης, είναι η πόλη που επέλεξε ο Τζιουζέπε Βέρντι για την όπερα Ριγκολέτο, μια ακόμα ιστορία αγάπης και θανάτου.
Τελικά οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε κάποια τραγική ιστορία πίσω από αυτά τα δύο σώματα που έμειναν αγκαλιά – ήταν δυο νέοι άνθρωποι, γύρω στα 18, που πέθαναν αγκαλιασμένοι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας μια παγωμένη νύχτα.
Οι εραστές του Valdaro
Οι εραστές του Valdaro
Η καθηγήτρια Silvia Bagnoli, πρόεδρος του συλλόγου «Εραστές της Μάντοβας», αναφέρει και την περίπτωση το ζευγάρι να τοποθετήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά το θάνατό του.
Μπορεί κανείς να δει από κοντά το ζευγάρι αυτό, στην είσοδο του μουσείου της Μάντοβα.
http://eidiseis-ellada.com/erastes-valdaro/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...