Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ.


Ο  ΜΕΤΑΞΑΣ  ΚΡΑΤΗΣΕ  ΑΥΣΤΗΡΗ  ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ.  ΔΕΝ  ΗΘΕΛΕ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΝΑ  ΜΠΕΙ  ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ.  ΜΑΣ  ΕΣΠΡΩΞΕ  ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ,  Ο  ΕΚ  ΜΗΤΡΟΣ  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΚΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΟΥ  ΜΠΑΡΟΥΧ. 



Λιθογραφία του Δημητρίου Παπαδημητρίου.

O  Ιωάννης Μεταξάς παρουσιάζεται (όρθιος, δεξιά) στο Γενικό Στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού στο Χατζή Μπεϊλίκ, μετά το τέλος του νικηφόρου Β' Βαλκανικού Πολέμου το 1913. O Bασιλεύς Κωνσταντίνος (δεύτερος από αριστερά)  και  ο  πρωθυπουργός   Ελευθέριος  Βενιζέλος (διακρίνεται τρίτος από αριστερά με πολιτικά ρούχα). 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ  ΜΕΤΑΞΑ


«Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς». (Ι. Μεταξάς)

«Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία – ή Democracy – είναι το παιδί του Καπιταλισμού. Είναι όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί πάνω στην λαϊκή μάζα. Είναι όργανο με το οποίο κατορθώνει ο Καπιταλισμός να παριστάνει τη θέλησή του ως λαϊκή βούληση.Ο Καπιταλισμός τα ολοκληρωτικά κράτη τα ονομάζει τυραννίες-φασιστικές, χιτλερικές κλπ – ονομάζει δε Δημοκρατίες, παίζοντας με την λέξι, τα κράτη που στο σύστημά τους επικρατεί αυτός. Και ξεγελάει τον μικρό κόσμο με τις λέξεις. Την κυριαρχία του την ονομάζει Δημοκρατία. Το σύστημά του το πολιτικό που επιβάλλεται το ονομάζει λιμπεραλισμό, φιλελευθερία, άρα και Ελευθερία. […] Οι Εβραίοι είναι φυσικά με τις Δημοκρατίες. Γιατί με άλλο σύστημα δεν ημπορούν να επικρατήσουν. Είναι λίγοι, καπιταλισταί και διεθνισταί. Και αν δεν τους εδίωκαν οι Γερμανοί πάλι με τις Δημοκρατίες θα ήταν» (Κηφισιά, 22 Ιαν 1940)

«Ο κοινοβουλευτισμός αντεπροσώπευε τα συμφέροντα μιας πολιτικής ολιγαρχίας, αντεπροσώπευε τα συμφέροντα του φεουδαρχισμού, ο οποίος δια του συστήματος τούτου επεκάθησεν επί του τραχήλου του ελληνικού λαού».

«Ο καθείς ανήκει εις την φυλήν του και όχι όπου η τύχη τον έσπειρε» "τετράδιο σκέψεων"  1918.

«Μη απατώμεθα, «άνθρωποι» υπάρχουν μόνο ζωολογικώς. Ψυχικώς όμως υπάρχουν «Έλληνες», υπάρχουν «Τούρκοι», υπάρχουν «Γάλλοι», «Άγγλοι», «Γερμανοί», «Βούλγαροι», κλπ. 
Ο κάθε άνθρωπος βλέπει την ζωήν, διανοείται και δρα δια του πρίσματος της εθνικότητος του, της φυλής του. Η Φυλετικότης είναι φυσιολογικόν φαινόμενον. Πρέπει να εννοήση τούτο καλά η ελληνική νεότης, δια να εύρη τον δρόμον της».

«Σε αυτή την ζωή δεν ημπορεί να είμαι τίποτε άλλο παρά Έλληνας, και δεν εννοώ πολίτης και υπήκοος του Ελληνικού Κράτους, αλλά Έλληνας στο αίσθημα και στην ψυχή, ένα άτομο μέσα στην ατέλειωτη σειρά του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ράτσας μου, αλλά άτομο αναπόσπαστο…» (27 Μαρτίου 1931).

«Πρέπει να γυρίσουμε πίσω εις τας πηγάς εκείνας, από τας οποίας έρρευσε το νερό του Ελληνικού Πολιτισμού καθαρό και αγνό και να αναβαπτισθούμε εκεί μέσα και να ξαναγίνουμε Έλληνες και τότε να ορμήσουμε εις ένα νέον μέλλον».

 

Το Ημερολόγιον του Ιωάννου Μεταξά, εκδόσεις Γκοβόστη

Λόγοι και Σκέψεις του Ιωάννου Μεταξά, εκδόσεις Γκοβόστη

Ιωάννης Μεταξάς, Βιογραφία, Κωνσταντίνος Πλεύρης,        εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ


ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ 

ΤΟΥ  Β'  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ». 

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ  

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.


ΤΟ  ΧΘΕΣΙΝΟ  ΝΑΙ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΠΡΑΚΤΟΡΑ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ  (;),  ΤΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΟΥ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΒΑΓΓΕΛΗ  ΚΑΛΠΑΔΑΚΗ.

Νέος εξευτελισμός της χώρας: «Πήραν πίσω» την επέκταση των ΕΧΥ ακόμα και... στο Ιόνιο μετά τις τουρκικές απειλές!


Στο βιβλίο γλώσσας της Ε’ Δημοτικού  του  Τσίπρα, στο σχετικό αφιέρωμα για την εθνική επέτειο, περιέχεται κείμενο με τον εξής τίτλο:
« Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο» και υπότιτλο  «και εμείς πήγαμε στο υπόγειο». 


Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επέκταση στο Ιόνιο των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 μίλια μετά την τουρκικές απειλές για casus belli!
Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την προειδοποίηση της Αγκυρας με κύριο θέμα την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και την επαναδιατύπωση του casus belli από τη πλευρά της Αγκυρας αποφασίστηκε:
- Δεν θα προχωρήσει η υπογραφή του Προεδρικού Διάταγματος για την επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά... θα κατατεθεί «κάποια στιγμή» νομοσχέδιο στη Βουλή
- Θα πάρουν πίσω τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο (την οποία ελληνική ενέργεια αποκάλυψε αψυχολόγητα ή το έκανε ακριβώς για να «προειδοποιήσει» την Αγκυρα ο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς).
- Θα γίνει «ενημέρωση και διάλογος» με τα πολιτικά κόμματα
- Θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ)
- Θα συγκληθεί το... Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να... συζητηθούν οι πτυχές του θέματος. Η «μπάλα στην εξέδρα», δηλαδή
Με απλά λόγια: Οι κότες είναι πιο... γενναίες από τους Ελληνες πολιτικούς.
Τέτοιος εξευτελισμός είχε να συμβεί από την εποχή των Ιμίων!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης και Τέρενς Σπένσερ Κουίκ. Επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, και ο προϊστάμενος του Γραφείου του.
Σήμερα ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι «Οποιαδήποτε επέκταση στα 12 μίλια, ακόμα και στα ανοικτά των Αντικυθήρων θα πρέπει να γίνει με αμοιβαία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Η Άγκυρα εν συνεχεία με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ απείλησε την Αθήνα με πόλεμο εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο: «Η ανακοίνωση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 περιέχει την δέουσα πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα».
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα που αφορούν τα σχέδια προοδευτικής επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.
Δεν δύναται να δείξουμε επιείκεια σε βήματα για τα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία σε ό,τι αφορά το Αιγαίο όπου οι δυο χώρες έχουν αμφότερες παράλια.
Η ανακοίνωση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 περιέχει την δέουσα πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.
Οι απόψεις και προειδοποιήσεις μας που αφορούν το θέμα έχουν διαβιβαστεί στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα».


   

ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ  ΚΑΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,  ΠΟΥ  ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  ΦΑΝΕΡΑ  ΠΛΕΟΝΣΑΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ  ΜΥΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΣΤΑ  12  ΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ  ΑΙΓΑΙΟ

Άρθρο  του  Αλέξη Ηρακλείδη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  στην « Εφημερίδα  των  συντακτών».

«Με τυχόν επέκταση στα 12 μίλια, η Ελλάδα σχεδόν θα διπλασίαζε την κυριαρχία της στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου από 35% που είναι σήμερα (με τα 6 μίλια) στα 64% και η ανοιχτή θάλασσα θα περιοριστεί από 56% που είναι τώρα, στο μόλις 26,1%. Το Αιγαίο θα καταστεί κλειστή ελληνική θάλασσα μια και θα υπάρχει η αδιατάρακτη συνέχεια χωρικών υδάτων από το Σούνιο ως τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η Τουρκία από τα τέσσερα ανοίγματα που διαθέτει τώρα (με τα 6 μίλια) στην ανοιχτή θάλασσα, θα είχε μόνο δύο και μάλιστα πολύ στενά, μεταξύ Λέσβου και Χίου και Χίου και Σάμου, τα οποία όμως θα της επιτρέψουν μόνο μία σύντομη διέλευση στην ανοιχτή θάλασσα, γιατί στη συνέχεια θα αναγκαστεί να πλεύσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να φτάσει στα Στενά ή στη Μεσόγειο. Επιπλέον, με τη διεύρυνση λύνεται συνολικά το θέμα της υφαλοκρηπίδας σε βάρος της Τουρκίας.
Όλες αυτές οι δυσμενείς γι’ αυτή συνέπειες την έχουν οδηγήσει στο να δηλώσει ότι η διεύρυνση συνιστά casus belli. Υποστηρίζει ότι χρειάζεται τις υπάρχουσες διεξόδους στην ανοιχτή θάλασσα για λόγους εμπορικούς, για να μπορεί να καλύψει τον αυξανόμενο πληθυσμό στα παράλια του Αιγαίου, αλλά και για λόγους αμυντικούς (εθνικής ασφάλειας). Επίσης, ότι το Αιγαίο ως ημίκλειστη θάλασσα είναι κατ’ εξοχήν ακατάλληλο για μονομερή επέκταση. Η διεύρυνση στα 12 μίλια θα συνιστούσε «κατάχρηση δικαιώματος» και «μη φιλική πράξη» μια και θα είχε αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της άλλης παράκτιας γειτονικής χώρας. Άλλωστε, με τα υπάρχοντα 6 μίλια εξυπηρετούνται κάλλιστα τα ελληνικά συμφέροντα, προς τι λοιπόν η επέκταση, μήπως για να βλάψουν οι Έλληνες τους γείτονές τους;
Δεν χωράει αμφιβολία ότι μια διεύρυνση πράγματι θα έθιγε τα συμφέροντα της Τουρκίας κατά τρόπο καίριο, εγκλωβίζοντάς την τελείως δια θαλάσσης σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, την πιο πλούσια, πληθυσμιακά μεγαλύτερα η και ιστορικά (και τουριστικά) πιο λαμπερή ακτογραμμή από τις τρεις που διαθέτει. Συνεπώς δικαιολογημένα θεωρεί το ζήτημα αυτό το σημαντικότερο από τις διαφορές στο Αιγαίο. Είναι δε σαφές ότι καμία τουρκική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος απώλειας των υπαρχόντων διαδρόμων που τώρα έχει στην ανοιχτή θάλασσα».
«Η Ελλάδα έχει βέβαια το νομικό δικαίωμα της επέκτασης έως τα 12 μίλια. Άλλο πράγμα όμως είναι ένα νομικό δικαίωμα και άλλο το κατά πόσο το νομικό αυτό δικαίωμα συμβάλλει στην πολιτική εκτόνωσης της έντασης και στην προσέγγιση μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών και των λαών τους που είναι και το ζητούμενο. Η επέκταση, όπως είπαμε, δεν βλάπτει μόνο τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα αλλά και τη διεθνή ναυσιπλοΐα (όλα τα κράτη των οποίων τα πλοία πλέουν στο Αιγαίο), σε μια θαλάσσια οδό που αποτελεί σημαντικό διεθνή ναυτικό δίαυλο από τη Μαύρη Θάλασσα στη λοιπή Μεσόγειο και δια του Σουέζ στον Ινδικό Ωκεανό».



Η Τουρκία έστειλε  σήμερα τελεσίγραφο στον  Τσίπρα: "Όχι  Ελληνικός στρατός σε
αποστρατικοποιημένα νησιά"  – «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης».


Τελεσίγραφο απέστειλε η Τουρκία  στον  Τσίπρα  απαιτώντας να φύγει ο ελληνικός στρατός από ορισμένα ελληνικά νησιά. Είναι πασιφανές πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα.   Ο  τούρκος  υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ,  τόνισε  ότι βάσει της συνθήκης της Λωζάνης υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν κριθεί αποστρατικοποιημένα και δεν μπορεί η Ελλάδα να βάλει εκεί βάσεις, αλλά ούτε και να έχει στρατό.

«Το πρόβλημά μας είναι ο Ελληνικός Στρατός στα νησιά του Αιγαίου - Πρέπει να φύγει άμεσα γιατί είναι παράνομο».




ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη μας διαθέτουν χωρικά ύδατα εύρους 12 ν.μ. Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ν.μ., (Η πονηρή  Τουρκία είναι το μόνο κράτος που έχει δυο διαφορετικά μήκη χωρικών υδάτων. Διαθέτει 12 ν.μ. στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και 6. ν.μ. στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος).
Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) προσδιορίζει με  σαφήνεια  τα χωρικά ύδατα στο Άρθρο 3:
Άρθρο 3  Εύρος της χωρικής θάλασσας
"Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα δώδεκα ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση". 








Σύμφωνα με τον Ιταλό κριτικό Α. Τόστι στο σύγγραμά του «O πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει», η εκστρατεία κατά της Ελλάδας: 

«Απορρόφησε και καταπόνησε 30 ιταλικές  Μεραρχίες με 700.000 άνδρες, 90.000 κτήνη και 17.000 αυτοκίνητα και στοίχισε 14.000 νεκρούς, 51.000 τραυματίες και 25.000 αιχμαλώτους και αγνοουμένους και υπέρ τους 12.000 αχρηστευθέντες από κρυοπαγήματα»).





Οι απώλειες του Ελληνικού Στρατού σύμφωνα με το Γ.Ε.Σ. ήταν: 13.752 νεκροί, 62.663 τραυματίες – από τους οποίους περίπου 25.000 παγόπληκτοι – 3.955 αγνοούμενοι και αιχμάλωτοι.



  Στις 30 Οκτωβρίου 1940, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο Ιωάννης Μεταξάς, σε  μία μυστική-εμπιστευτική ομιλία του στους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του αθηναϊκού Τύπου της εποχής, εξήγησε γιατί είπε το «ΟΧΙ». Είπε ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τον πόλεμο μόνο αν δεχόταν εδαφικές απώλειες σε βάρος της Ιταλίας και της Βουλγαρίας:
«Ομολογώ ότι εμπρός εις την φοβεράν ευθύνην της αναμίξεως της Ελλάδος εις τέτοιον μάλιστα πόλεμον, έκρινα πως καθήκον μου ήτο να δω εάν θα ήτο δυνατόν να προφυλάξω τον τόπον από αυτόν έστω και διά παντός τρόπου […] Όμως μου εδόθη να εννοήσω ότι η ένταξις εις την Νέαν Τάξιν προϋποθέτει […] θυσίας τινάς διά την Ελλάδα […] Μας εδόθη να καταλάβωμεν ότι τούτο συνίστατο εις μερικάς ικανοποιήσεις προς την Ιταλίαν δυτικώς μέχρι Πρεβέζης, ίσως και προς την Βουλγαρίαν ανατολικώς μέχρι Δεδεαγάτς».
Αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω αν κανείς αντιβενιζελικός από σας είναι πάντοτε και αδιάλλακτος».
«Είμαι εγώ, κύριε Πρόεδρε», απάντησε ο αντιβενιζελικός Νικ. Κρανιωτάκης.
Τότε ο Μεταξάς είπε:
«Λοιπόν, ακούστε για να συνεννοηθούμε. Εγώ, κύριοι, όπως επαρκώς σας εξήγησα, ετήρησα μέχρι σήμερον την πολιτικήν του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, δηλαδή την πολιτικήν της αυστηράς ουδετερότητος. Έκανα το παν διά να κρατήσω την Ελλάδα μακράν της συγκρούσεως των μεγάλων κολοσσών. Ήδη, μετά την άδικον επίθεσιν της Ιταλίας, η πολιτική την οποίαν ακολουθώ είναι η πολιτική του αειμνήστου Βενιζέλου. Διότι είναι η πολιτική του συνταυτισμού της Ελλάδος με την τύχην της Δυνάμεως, διά την οποίαν η θάλασσα είναι ανέκαθεν, όπως είναι και διά την Ελλάδα, όχι το εμπόδιον που χωρίζει αλλά η υγρά λεωφόρος που συνδέει... Διά την Ελλάδα, η Αγγλία είναι η φυσική φίλη και επανειλημμένως εδείχθη προστάτρια, ενίοτε δε η μόνη προστάτρια».

 
ΤΣΩΡΤΣΙΛ:  "ΕΓΩ,  ΕΝΑΣ  ΠΑΛΙΟΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ,  ΜΕ  ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  ΟΙ  ΥΠΕΡΟΧΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ".

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. «HTAN ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΩΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ»


 

 Tο άγαλμα του «παθιασμένου σιωνιστή» Τσώρτσιλ,  οι  ιουδαίοι  το  έστησαν  απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο «Κινγκ Ντέιβιντ», στο οποίο στεγαζόταν το Βρετανικό Στρατιωτικό Αρχηγείο της Παλαιστίνης  και το  οποίο ανατινάχτηκε από την εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση  Ιργκούν το 1946  με  αποτέλεσμα  να  σκοτωθούν 91  - αναλώσιμοι - άγγλοι.


"Τα προσωπικά έγγραφα του Χάιμ Βάιτσμαν, προέδρου της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργάνωσης και μετέπειτα πρώτου προέδρου του ισραηλινού κράτους, περιγράφουν μια απίστευτη μάζωξη στο σπίτι του Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ στις 8 Ιουνίου 1937, στην οποία οι Τσόρτσιλ και Έιμερυ (και οι δύο πρώην υπουργοί επί των Αποικιών) κατσαδιάστηκαν ως νήπια, λόγω της αποτυχίας τους να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ της εβραϊκής υπόθεσης. Η απάντηση του Τσόρτσιλ στον Βάιτσμαν είναι… εκπληκτική, ακριβώς λόγω του μεγέθους της δουλικότητας που την διέπει: «Ναι, είμαστε ένοχοι. Το γνωρίζεις. Είσαι το αφεντικό»! και γυρίζοντας προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους πολιτικούς, Άτλυ και Σία, συνέχισε, «και το δικό σας αφεντικό. Ό,τι πεις. Αν μας πεις να παλέψουμε, θα παλέψουμε σαν τίγρεις». Παρόλα αυτά, «τώρα οι εβραίοι φίλοι πρέπει να κάνουν τρία πράγματα: να υπομένουν, να υπομένουν και να υπομένουν», αλλά «η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Βρετανία θα ξυπνήσει και θα νικήσει τον Χίτλερ και τότε θα έχει έρθει η ώρα σας»."
 
  Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».



Ο  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ  ΑΓΓΛΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΟΥΙΝΣΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ  ΤΟΥ,  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ  ΜΠΑΡΟΥΧ.  Ο  ΜΠΕΚΡΗΣ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΕΧΑΝΕ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΟΣΑ  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΟ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΔΑΝΕΙΖΕ  ΠΑΝΤΟΤΕ,  ΑΖΗΜΙΩΤΑ,  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.  

ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΒΡΑΙΟΙ, Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ». 



Ο  ΜΕΤΑΞΑΣ  ΚΡΑΤΗΣΕ  ΑΥΣΤΗΡΗ  ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ.  ΔΕΝ  ΗΘΕΛΕ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΝΑ  ΜΠΕΙ  ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ.  Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ,  Ο  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΟΥ  ΜΠΑΡΟΥΧ,  ΜΑΣ  ΕΣΠΡΩΞΕ  ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ.

Ο  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ  ΜΥΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΤΣΙΑΝΟ

Το «Ημερολόγιο» του γαμπρού του Μουσολίνι, κόμητος Γκαλεάτσο Τσιάνο, είναι μια σπουδαία πηγή για το πώς η Ιταλία οργάνωσε και εκτέλεσε την επιχείρηση κατά της Ελλάδας. Αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ολόκληρο. Το «Ημερολόγιο» έπεσε στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων, ενώ ακόμη η Γερμανία πολεμούσε, συγκεκριμένα η σύζυγος του Τσιάνο και κόρη του Μουσολίνι, Εντα, το «αντάλλαξε με τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της» προσεγγίζοντας στην Ελβετία τον τότε αρχιπράκτορα των Αμερικανών, Αλαν Ντάλες, όπως γράφει ο Γουίλιαμ Σίρερ. Το «Ημερολόγιο» βρίσκεται έκτοτε στα αμερικανικά αρχεία. Η ιταλική κυβέρνηση το ζήτησε επανειλημμένα από τον Μάιο του 1983, αλλά η Ουάσιγκτον δεν ικανοποίησε ως σήμερα, το ιταλικό αίτημα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ορισμένες σελίδες που αναφέρονται στην εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, και Βρετανοί ιστορικοί «πιστεύουν» ότι λείπουν σελίδες που αναφέρονται στην αλληλογραφία Τσόρτσιλ - Μουσολίνι, την ύπαρξη της οποίας με πάθος διέψευδε ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας και με τόση βεβαιότητα μιλούσαν οι Γερμανοί φον Ρίμπεντροπ και φον Πάπεν, οι ιταλοί αντάρτες, και γράφουν αγγλοσάξονες πανεπιστημιακοί.

Την ιδέα για επίθεση κατά της Ελλάδας την είχε ο Τσιάνο, ο οποίος ήθελε να προεκτείνει το αλβανικό «ντουκάτο» προς Νότο. Ο πεθερός του, που «ωρέγετο να αναστήσει πάλι το Πόρτο Λεόνε» (τον Πειραιά), έδωσε τη συγκατάθεσή του και τις διαταγές για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της εκστρατείας.
Οταν άρχισε η εισβολή στην Ελλάδα, ο Τσιάνο συγκέντρωσε στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπαστιανίνι και στελέχη του υπουργείου του και τους δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος είναι δικός μου πόλεμος»
Στην Αλβανία, την οποία είχε μετατρέψει σε ιδιωτικό Grand Ducato, όλοι οι τοπικοί διοικητές έδιναν όρκο σε εκείνον και όχι στο φασιστικό καθεστώς. Σκόρπιζε άφθονο χρήμα,  που  υπολογίζεται σε 200.000 προπολεμικές αγγλικές λίρες- για να συγκεντρώνει πληροφορίες για την Ελλάδα όπου, όπως βεβαίωσε αργότερα ο Τζιουζέπε Μπότα, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του φασισμού, καυχιόταν ότι «είχε φέρει με το μέρος του κυβερνητικά πρόσωπα και στελέχη του στρατού» . Ο ίδιος φρόντιζε να παραπλανήσει την Αθήνα, αλλά και τους Αγγλους, με τους οποίους διατηρούσε ανέκαθεν «λεπτές σχέσεις».

«Ο Τσιάνο, ήταν Ο ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ Βρετανών. Ο  Χίτλερ ήξερε  ότι  ο  Τσιάνο  πληροφορούσε για  τα  πάντα  τους  άγγλους.  Όταν ήθελε να "πληροφορηθούν κάτι" οι Εγγλέζοι το έλεγε «εμπιστευτικά» στον Τσιάνο».    
Βρετανός ιστορικός David Irving  στο  βιβλίο  του:  «Ο πόλεμος του Χίτλερ».

Όσον αφορά τους ιταλούς πληροφοριοδότες των Άγγλων πέρα από τον Τσιάνο και ο ίδιος ο Μουσολίνι, στην αρχή τουλάχιστον της δημόσιας καριέρας του, ως σοσιαλιστής (σημείωση:  είναι  το  κουσούρι  των  σοσιαλιστών  και  κομμουνιστών,  το  έχουν  στο αίμα  τους:  όλοι  είναι  πράκτορες  των  αγγλικών  και  αμερικανικών  μυστικών  υπηρεσιών),  και αρχισυντάκτης της επίσημου οργάνου του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος, της εφημερίδας Avanti, υπήρξε μισθοδοτούμενος πράκτορας της βρεττανικής ΜΙ5 (την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Guardian με τεκμηρίωση από από στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών που αποχαρακτηρίστηκαν - βλ. Μουσολίνι στην Βικιπέδια).

Στις 30 Νοεμβρίου 1940, μετά την κατάληψη της Κορυτσάς και του Πόγραδετς, ο Μουσολίνι συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο, εξήγησε στους απληροφόρητους, ακόμη και τότε υπουργούς του, την κατάσταση στο ελληνικό μέτωπο και ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή.

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο στρατηγός Σοντού υπέβαλε στον Ντούτσε έκθεση που ανέλυε το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση του 26ου Σώματος Στρατού, υπογράμμιζε την αδυναμία αντιστροφής της κατάστασης και παρακαλούσε για «πολιτική λύση».

Ο πράκτορας των Άγγλων Τσιάνο που έκανε ότι μπορούσε για να προκληθεί ο πόλεμος με την Ελλάδα στο ημερολόγιο του, έγραψε:

«Ο Μουσολίνι με κάλεσε στο Παλάτσο Βενέτσια . Τον βρήκα κουρασμένο όσο ποτέ άλλοτε. «Κάθε άνθρωπος διαπράττει ένα μοιραίο σφάλμα στη ζωή του. Εγώ το διέπραξα όταν πίστεψα σε όσα μου έλεγε ο στρατηγός Πράσκα. Πώς να το είχα αποφύγει όταν ο άνθρωπος αυτός φαινόταν τόσο βέβαιος για τον εαυτό του;. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, μου είπε. Πρέπει να ζητήσουμε μέσω Χίτλερ εκεχειρία». Αδύνατον, του απάντησα. Οι Έλληνες θα θέσουν ως πρώτο όρο την προσωπική εγγύηση του Φύρερ ότι δεν θα ενεργήσουμε ποτέ πλέον εναντίον τους. Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . … Εκείνο το οποίο έχει σήμερα σημασία είναι να αντέξουμε και να διατηρηθούμε στην Αλβανία. Ο χρόνος θα φέρει τη νίκη. Αν όμως ενδώσουμε, αυτό θα είναι το τέλος».

Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . …, είπε ο πράκτορας.

Επομένως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι και από την ιταλική πλευρά, η ανακωχή με γερμανική μεσολάβηση, ήταν απόλυτα εφικτή, μετά την κατάληψη της Πρεμετής και του Πόγραδετς. Από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.




ΟΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΡΟΖΕΝΦΕΝΤ - ΝΤΕΛΑΝΟ

Τα αμερικανικά αρχεία φέρνουν στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον Πόλεμο του 1940. Είναι πλήρως διασταυρωμένο ότι η Ουάσιγκτον είχε πληροφορηθεί στις 21 Οκτωβρίου 1940 από την πλέον αξιόπιστη πηγή, τον πρεσβευτή της στη Ρώμη Γουίλιαμ Φίλιπς, ότι ο Μουσολίνι ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ελλάδα. Ακόμη και η ημερομηνία της επίθεσης ήταν γνωστή στην Ουάσιγκτον- η 26η Οκτωβρίου αρχικώς, που μετακινήθηκε στις 28. Η Αθήνα όμως δεν έλαβε ποτέ μια τέτοια πληροφορία, ούτε από τον αμερικανό πρεσβευτή Λίνκολν Μακβή ούτε από τον άγγλο πρεσβευτή Ρέτζιναλντ Λίπερ, με τους οποίους όχι μόνο ο Μεταξάς αλλά και ο Γεώργιος Β΄ διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις.
Όπως κατέθεσε πολλά χρόνια αργότερα ο Ιωάννης Κοκορέλης, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με την Ιντέλιντζενς Σέρβις, ούτε τα στελέχη της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας στην Ελλάδα γνώριζαν οτιδήποτε. Να υποθέσουμε ότι ο Ρούσβελτ δεν ενημέρωσε τον Τσόρτσιλ; Μάλλον απίθανο. 

 ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΝΤΕΛΑΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΝΤΕΛΑΝΟ, Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΠΠΟYΣ ΤΟΥ HTAN ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Ο  ΣΠΥΡΟΣ  ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ:  «Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΕΚΑΝΕ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΙΣΕΛΘΕΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ».

Όπως υποστήριξε ο Σπύρος Μαρκεζίνης  ο Τσόρτσιλ σκοπίμως δεν ενημέρωσε την Αθήνα, επειδή ενδιαφερόταν να γίνει η εισβολή, να εισέλθει η Ελλάδα στον πόλεμο, οπότε θα μπορούσε ο αγγλικός στόλος και (ίσως) οι δυνάμεις ξηράς να εδραιώσουν ένα ισχυρό προγεφύρωμα στην Κρήτη, το οποίο θα προστάτευε την Αίγυπτο και το Σουέζ από ιταλική ή γερμανική επίθεση και αργότερα (ίσως) μπορούσε να γίνει βάση για βομβαρδιστικά που θα έπλητταν τις πετρελαιοπηγές της Ρουμανίας και τα γερμανικά πολεμικά εργοστάσια στην Κεντρική Ευρώπη.
Ο Τσόρτσιλ αναφέρει στα Απομνημονεύματά του την Κρήτη, αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος του που δεν την «οχύρωσε ώστε να καταστεί απόρθητη», και πολλά περισσότερα γράφει για την απώλειά της, τον Μάιο του 1941, ο νεοζηλανδός στρατηγός Φρέιζερ.

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΤΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ: «Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ».

Ο  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΟΥ  ΜΠΑΡΟΥΧ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΜΙΣΟΥΣΕ  ΜΕ  ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΑ  ΜΕΤΑΞΑ.

Ο  πράκτορας  του  Μπαρούχ  άγγλος  πρωθυπουργός  Τσώρτσιλ στα Απομνημονεύματά του, ενώ αφιερώνει εκατοντάδες σελίδες στα αφορώντα την Ελλάδα γεγονότα του 1940-41, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του Ιωάννη Μεταξά (ενώ δεν λείπουν εκτενείς αναφορές σε κάθε όνομα με το οποίο έχουν έρθει σε επαφή οι Αγγλοι...).
Μόνο στη φράση "αυτοκτόνησε ο Κορυζής που αντικατέστησε τον Μεταξά", γράφει  για  μία  φορά  το όνομα Μεταξάς.
Σαν να ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Δηλαδή, το ποιος ήταν ο Μεταξάς και ποιος ο πρωθυπουργός που είπε το ΟΧΙ  δεν θα το μάθει ποτέ ο ανύποπτος άγγλος  ή  αμερικανός  αναγνώστης των Πολεμικών αυτών Απομνημονευμάτων!


ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πλέον δημοφιλές βιβλίο του Τσώρτσιλ, με τίτλο «ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον σιωνισμό, στην Παλαιστίνη ή στις μακροχρόνιες σχέσεις του με τους σιωνιστές, κάνοντας φανερό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε κάθε άλλο παρά τυχαία.


   ΤΗΝ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΜΑΣ  ΤΗΝ  ΚΑΝΑΜΕ...
 

Ο  Τσώρτσιλ  θα γράψει στον Υπουργό του των Εξωτερικών Ηντεν στις 6 Μαρτίου 1941 «… η απώλεια της Ελλάδος δεν αποτελεί καθόλου συμφορά για μας, αρκεί η Τουρκία να κρατήση έντιμον ουδετερότητα».
 

Η  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΜΕΤΑΞΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Αναφέρονται   τέσσερις  διαφορετικές  εκδοχές για τον "ξαφνικό" θάνατο του Μεταξά  -  πριν αποβιβαστούν στον Πειραιά οι Νεοζηλανδοί του Τσώρτσιλ:

1)  Ο γιατρός του Μεταξά,  Νικόλαος Λινάρδος, δήλωσε  σαν  αιτία  θανάτου: "Οξεία Αμυγδαλίτιδα".

2)  Ο  Αγγλος  ιστορικός  συγγραφέας Άντονι Μπήβορ στο βιβλίο του:  "Η μάχη της Κρήτης",  αναφέρει  σαν  αιτία  θανάτου  τον:  "Καρκίνο του Λάρυγγος".

3)   Ο γαμπρός του Μεταξά είπε στον αμερικανό διευθυντή του Near East Foundation για τα Βαλκάνια, Λαιρντ Άρτσερ,  οτι: "πέθανε από συνδυασμό:  Σακχαρώδη  Διαβήτη,  εντερικών  και  νεφρικών  επιπλοκών  και γρίπης,  που οδήγησαν σε καρδιακή  ανεπάρκεια". (Άρτσερ Λαιρντ-Βαλκανικό Ημερολόγιο)

4)  Ο αξιωματικός Πληροφοριών της βρετανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα,  Στάνλευ Κάσσον,  σημείωσε στην αναφορά του στην MI6:  "...μετά από εγχείρηση αμυγδαλών".



Εφημερίδα «Βραδυνή»: 
30 Ιανουαρίου  1941:    «Ο Άγγλος υποστράτηγος Ντ Άλμπιάκ ελθών αεροπορικώς εκ Κρήτης, συνοδεύετο από τον Άγγλο αρχίατρο του Ναυτικού,   όστις και έκανε  ιδιοχείρως ένεση εις τον ασθενή».
 


Άρθρο του  Λεονταρίτη στην εφημερίδα Καθημερινή:
«Κατά  την διάρκεια της κατοχής, ο διοικητής Ασφαλείας Αθηνών αστυνόμος  Παξινός μετέβη στο Καΐρο.  Σε μία δεξίωση, ο Παξινός αποκάλυψε σε  Αγγλο διπλωμάτη ότι «εγνώριζε  τα πάντα για τον θάνατο του Μεταξά» και  ότι  «Μετά τον πόλεμο θα γράψω ένα βιβλίο δια τον θάνατο του Ιωάννου Μεταξά, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αρέσει».   Ο Άγγλος τον χαιρέτησε και απομακρύνθηκε αμέσως.                     
Ο Παξινός έφυγε αργά από την δεξίωση και την επόμενη μέρα   βρέθηκε μαχαιρωμένος στα σοκάκια του Καΐρου. 
Η Αστυνομία ανακοίνωσε εσπευσμένα και χωρίς δικαστική έρευνα ότι πρώτα ληστεύθηκε και μετά δολοφονήθηκε....»

1. Αννίβας Βελίδης, «Κατοχή Γερμανική Πολιτική, Διοίκηση στην Κατεχόμενη Ελλάδα». Αθήνα 2008, Εκδ. Ενάλιος
2. C. Buckley, «Greece and Crete», 1941, σελ. 139.
3. Γ. Νικολούδης, «Κατάσκοποι και Σαμποτέρ στην κατεχόμενη Ελλάδα (1941-1944» Αθήνα 2004, Εκδ. Περισκόπιο.


 Ο περίεργος θάνατος του Μεταξά

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ‏




«ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ
ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ   ΣΤΗΝ  ΚΟΛΑΚΕΙΑ.
ΚΟΛΑΚΕΥΣΕ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ
ΜΕΧΡΙ  ΘΑΝΑΤΟΥ  ΓΙΑ  ΣΕΝΑ».


Αγγλική  προπαγάνδα  του Ρότσιλντ:  
ΠΩΣ  ΘΑ  ΠΕΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΝΑ  ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΜΠΑΡΟΥΧ,  ΤΟΝ  ΒΑΪΤΣΜΑΝ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ; 
Θα  τους  πετάξουμε  το  σύνθημα:  "οι  ήρωες  πολεμούν  σαν  Έλληνες"  και  στείλτους  να σκοτωθούν  για  μας.

Το Βρετανικό Πολεμικό Συμβούλιο, (υπό  την  υψηλή   επικυριαρχία  του ΡΟΤΣΙΛΝΤ)  που συνέρχεται  το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, μαζί με την ομόφωνη  απόφαση για  ΜΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ  προς την Ελλάδα και ανησυχώντας αποκλειστικά για τυχόν απόβαση των Ιταλών στην Κρήτη (πράγμα απίθανο) παίρνει και μια απόφαση: «Συνεφωνήθη ότι η γενική γραμμή που θα ετηρείτο θα ήταν ότι παρά την αποσκίρτησιν των Γάλλων εκάναμε παν το δυνατόν δια να βοηθήσωμεν την ελληνική Κυβέρνηση» (από τη σειρά Αρχεία του Φόρεϊν  Όφφις, που αποδεσμεύτηκαν το 1970).
«… Οι Έλληνες είναι επιρρεπείς στην κολακεία και υπάρχουν πολλά ευχάριστα και κολακευτικά πράγματα που μπορούμε να πούμε για αυτούς αυτή την ώρα…. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι και ευτυχισμένοι που τους έχουμε στο πλευρό μας ως συμμάχους και πολεμούμε για ιδανικά, τα οποία, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, είναι ελληνικά ιδανικά. Υπάρχουν επίσης κλασικές αναφορές οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία … οτιδήποτε στοιχείο πολιτισμού και κουλτούρας είχαν οι Ρωμαίοι το όφειλαν στους Έλληνες. Όλο αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με λίγη φαντασία και με μεγάλη επιτυχία από έναν κλασικό φιλόλογο … Οι Έλληνες έχουν μια ασαφή γνώση για τις κλασικές τους παραδόσεις, αλλά τίποτε δεν θα τους ευχαριστούσε περισσότερο από να τις υπενθυμίζει  σ’ αυτούς  ένας Άγγλος…»

( Μαρίνα  Πετράκη:  "Βρετανική πολιτική και προπαγάνδα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο",  Εκδόσεις Πατάκη).


 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;





Ο  ΧΙΤΛΕΡ

Ο Χίτλερ δεν συμφωνούσε με την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, κι ούτε γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν.
(πηγή: «Η Ιταλία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», Πέτρο Μπαντόλιο, Αρχηγός Ιταλικού Επιτελείου). 

ΧΙΤΛΕΡ:   «αν είχα ειδοποιηθεί,  θα μετέβαινα αεροπορικώς στη Ρώμη για να εμποδίσω αυτή την εκστρατεία».

 Στην  πολιτική διαθήκη, την οποία υπαγόρευσε σε πιστούς συνεργάτες του λίγο πριν το τέλος, ο Χίτλερ ανέφερε τα εξής: 

«Είναι ολοφάνερο πως η συμμαχία με τους Ιταλούς εξυπηρέτησε περισσότερο τους εχθρούς, παρά εμάς τους ίδιους. Η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να μας προσφέρει η Ιταλία θα ήταν να είχε μείνει μακριά απ’ αυτή τη σύγκρουση. Οι Ιταλοί είχαν το θράσος να ριχτούν, χωρίς να ζητήσουν την συμβουλή μας και χωρίς να μας δώσουν προηγούμενη προειδοποίηση για τους σκοπούς τους σε μια άσκοπη εκστρατεία στην Ελλάδα. Οι ντροπιαστικές ήττες που έπαθαν έκαναν μερικά βαλκανικά κράτη να μας βλέπουν με οργή και περιφρόνηση. Εδώ, και πουθενά αλλού βρίσκονται οι αιτίες της σκλήρυνσης της στάσης της Γιουγκοσλαβίας και της μεταστροφής της την άνοιξη του 1941. Αυτό μας υποχρέωσε, αντίθετα με όλα τα σχέδιά μας, να επέμβουμε στα Βαλκάνια κι αυτό με την σειρά του οδήγησε σε μια καταστρεπτική καθυστέρηση στην εξαπόλυση της επίθεσής μας εναντίον της Ρωσίας. Υποχρεωθήκαμε να στείλουμε εκεί μερικές από τις καλύτερες μεραρχίες μας. Και σαν καθαρό αποτέλεσμα, υποχρεωθήκαμε τότε να καταλάβουμε μεγάλες περιοχές  όπου, αν δεν ήταν η ανόητη αυτή επίδειξη, η παρουσία των στρατευμάτων μας θα ήταν απολύτως περιττή. Τα Βαλκανικά κράτη θα ήταν απολύτως ικανοποιημένα, αν τους επιτρεπόταν, να διατηρήσουν στάση ευνοϊκής ουδετερότητας απέναντί μας. Όσο για τους αλεξιπτωτιστές μας, θα προτιμούσα να τους είχα εξαπολύσει εναντίον του Γιβραλτάρ, παρά εναντίον της Κορίνθου ή της Κρήτης».

Ο γνωστός ιστορικός Ρεμόν Καρτιέ παραθέτει στο βιβλίο του «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Τόμος 1ος, τον διάλογο μεταξύ Μουσολίνι-Μπαντόλιο, πριν την 28η Οκτωβρίου: 
«Ύστερα, ο Μπαντόλιο, τόλμησε να ρωτήσει τι σκέπτονται οι Γερμανοί για το σχέδιο της επιθέσεως εναντίον της Ελλάδος. Ο Μουσολίνι θυμώνει. Μήπως ο Χίτλερ τον συμβουλεύτηκε, όταν χτύπησε την Πολωνία, την Νορβηγία, την Γαλλία; Μήπως έλαβε υπ’ όψη του την ευαισθησία του συμμάχου του; Αυτός, ο Μουσολίνι, κρίνει πως η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί στη στρατηγική σφαίρα της Ιταλίας. Θα προσαρτήσει την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, και θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, αρέσει δεν αρέσει στη Γερμανία».

Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, η κύρια ευθύνη της ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ανήκει στον τότε υπουργό των εξωτερικών της Ιταλίας, και γαμπρό του Μουσολίνι, τον κόμη Γκαλεάτσο Τσιάνο: «…Από το ίδιο το ημερολόγιό του, προκύπτει ότι ο Τσιάνο είναι εκείνος που συνέλαβε πρώτος την ιδέα για κατάληψη της Ελλάδος… Κατά τη σύσκεψη, εξ άλλου, της 15ης Οκτωβρίου 1940, στην οποία απεφασίσθηκε η επίθεση εναντίον μας, ο Τσιάνο όχι μόνο συνηγόρησε, αλλά και έσπευσε να πει, απαντώντας στο ερώτημα του Μουσολίνι ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση του ελληνικού λαού: Υπάρχει σαφής διάσταση μεταξύ του λαού και της ιθύνουσας πολιτικοστρατιωτικής τάξεως, η οποία διατηρεί στη χώρα αγγλόφιλο πνεύμα. Η τάξη αυτή είναι πάρα πολύ μικρή, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός αδιαφορεί για όλα τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής μας» (πηγή: «Ο Μουσολίνι και η Ελλάδα» - Ιωάννη Γκίκα). 
Επίσης «…Ίσως ο Χίτλερ ήταν αυστηρός με τον Τσιάνο, διότι εγνώριζε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της εκστρατείας κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Μεταξάς- Χίτλερ» - Α. Βελιάδη). 
Είναι, λοιπόν, αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Τσιάνο έπεισε τον Μουσολίνι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές πληροφορίες, ότι η επίθεση στην Ελλάδα θα ήταν ένας σύντομος και υγιεινός περίπατος για τα ιταλικά στρατεύματα. 
Τι ρόλο έπαιζε ο Τσιάνο; Το 1943 αποκαλύφθηκε ότι ήταν πράκτορας των Άγγλων και εκτελέστηκε!

ΠΑΝΤΑ ΝΑ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ  ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ.
 
Οι μόνοι που είχαν συμφέρον από το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στα Βαλκάνια ήταν οι Άγγλοι. 
Οι οποίοι Άγγλοι «…ήταν τόσο βέβαιοι για την εκδήλωση ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ώστε στις 27 Αυγούστου είχαν ήδη ετοιμάσει σχέδιο διαγγέλματος του Βασιλέως της Αγγλίας που θα απευθυνόταν προς τον ελληνικό λαό, ευθύς ως θα εκδηλωνόταν η ιταλική εισβολή» (πηγή: «Μεταξάς-Χίτλερ» - Α. Βελιάδη). 
Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αρχεία του Φόρεϊν Όφφις, που αποχαρακτηρίστηκαν 30 χρόνια μετά. Αναφέρει σχετικά τα αρχεία: «Οι Άγγλοι προβλέπουν τα πάντα κι έχουν ετοιμάσει από τον Αύγουστο διάγγελμα του βασιλέως των προς τον ελληνικό λαό που θα διαβαστεί την ημέρα της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις» - εκδ. «Πάπυρος» -1971). Μάλιστα, στην επομένη σελίδα (121) του παραπάνω βιβλίου δημοσιεύεται ολόκληρο το διάγγελμα, με τον τίτλο «Σχέδιον μηνύματος του βασιλέως προς τον ελληνικόν λαόν επί τη εκρήξει του πολέμου μετά της Ιταλίας»! Πως ήταν τόσο βέβαιοι οι Άγγλοι για την ιταλική επίθεση εναντίον μας;

Γιατί, όμως, οι Άγγλοι ετοίμαζαν διάγγελμα από τον Αύγουστο; Μήπως οι Ιταλοί ήταν έτοιμοι για επίθεση από τότε, αλλά κάποιος τους εμπόδισε; Την επομένη του τορπιλισμού της Έλλης, ο Ιταλός πρεσβευτής στο Βερολίνο καλείται στο γραφείο του Χίτλερ για να δώσει εξηγήσεις. Ο Ιταλός πρέσβης, σχεδόν τρέμοντας από τον φόβο του, δικαιολογεί τον τορπιλισμό ως εξής: «ήταν μια προληπτική πράξη για να προληφθεί τυχόν αποβίβαση γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα» (πηγή: Knox, Mac Gregor, «Mussolini Unleashed 1939-1941», εκδ. Cambridge University Press). Ο Χίτλερ διαμηνύει στον Τσιάνο την επιθυμία του «για ειρήνη στα νότια σύνορα της Γερμανίας» (πηγή: ό. π.). Όπως αναφέρει ο Τσιάνο στο προσωπικό του ημερολόγιο, στις 17 Αυγούστου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ρίμπεντροπ, συναντήθηκε με την σειρά του με τον Ιταλό πρεσβευτή και του ξεκαθάρισε πως η Γερμανία ήταν αντίθετη με τα ιταλικά σχέδια για επίθεση σε Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα. Έτσι, τελειώνει άδοξα η πρώτη απόπειρα του Τσιάνο. Ωστόσο, οι Άγγλοι  δεν πετούν το διάγγελμα. Είναι σίγουροι πως θα το χρειασθούν στο άμεσο μέλλον…

Εν τω μεταξύ, ένα καινούργιο πρόβλημα, εσωτερικής φύσεως, προέκυψε για τους Βρετανούς στα τέλη Αυγούστου του 1940. Μέχρι τον Ιούνιο του 1939 είχαν πρεσβευτή στην Αθήνα τον Ουάτερλόου. Αυτός, εξέφραζε –προφανώς κατόπιν σχετικής εντολής της βρετανικής κυβερνήσεως- την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, γεγονός που είχε προκαλέσει  τριβές στις ελληνο-βρετανικές σχέσεις και έντονη ενόχληση του Μεταξά. Τον Ιούνιο του 1939, όταν οι Βρετανοί αποφάσισαν να παρασύρουν στο παιχνίδι την Ελλάδα, αντικατέστησαν τον δύστροπο πρεσβευτή τους με τον Πάλαιρετ, ο οποίος πήρε εντολή να είναι υπέρ του δέοντος φιλικός με την κυβέρνηση Μεταξά. Όμως, ο Πάλαιρετ, πιθανώς από φιλελληνισμό, στα τέλη Αυγούστου του ’40, κι ενώ η ιταλική εισβολή φαινόταν να έρχεται, άρχισε να πιέζει την κυβέρνησή του για την παροχή βρετανικών εγγυήσεων προς την Ελλάδα, που οπωσδήποτε θα απέτρεπαν την ιταλική επίθεση: «Η διεθνής γνώμη σίγουρα περιμένει από μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, την οποία σε αντίθεση με άλλες χώρες για τις οποίες εγγυηθήκαμε, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να βοηθήσουμε. Το γόητρό μας και η δημοτικότητά μας εδώ είναι τόσο υψηλά ώστε θα ήταν τραγικό να χαθούν όλα αυτά εξαιτίας της αδυναμίας μας να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε στο κάλεσμα της Ελλάδος την ώρα αυτή που έχει ανάγκη» (πηγή: αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Foreign Office, υπ’ αριθμόν 371/24917/R7278, 24ης  Αυγούστου 1940). 


ΑΓΓΛΙΑ:  «ΕΙΝΑΙ  ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΜΑΣ   Η  ΙΤΑΛΙΑ  ΝΑ  ΕΠΙΤΕΘΕΙ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εκνευρίζεται με την αφέλεια του πρεσβευτή του, που προφανώς δεν είναι ενήμερος του παρασκηνίου και των πραγματικών σχεδίων της Βρετανίας για την Ελλάδα και του απαντά αμέσως με το ακόλουθο τηλεγράφημα:
«Λυπούμεθα που αδυνατούμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση υποσχόμενοι βοήθεια…
Αν η Ιταλία είναι πραγματικά αποφασισμένη να πολεμήσει είναι προς το συμφέρον μας να εμπλακεί σ’ έναν βαλκανικό πόλεμο με όλες τις αβεβαιότητες και τις περιπλοκές που αυτό συνεπάγεται, ειδικότερα τώρα που σχεδιάζει την επίθεση στην Αίγυπτο»                                                                                                      (πηγή: F.O. 371/24917/R7225, 24 Αυγούστου 1940).

Εν τέλει, ο Τσιάνο επιτυγχάνει να πείσει τον Μουσσολίνι, κι έτσι στις 13 Οκτωβρίου ο Μπαντόλιο λαμβάνει εντολές να προετοιμάσει την επίθεση κατά της Ελλάδος για τα τέλη του μηνός, σε εφαρμογή (αλλά με κάποιες αλλαγές) του σχεδίου επιθέσεως του Αυγούστου (της ματαιωθείσης από τον Χίτλερ επιθέσεως). Έτσι, στις 15 Οκτωβρίου, έγινε σύσκεψη των Μουσσολίνι και Τσιάνο με τον στρατάρχη Μπαντόλιο και τους στρατηγούς Σοντού, Ροάττα, Τζακομόνι, προς τους οποίους παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο επιθέσεως. Ο Μπαντόλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κι ο Τσιάνο έσπευσε να τον καθησυχάσει, λέγοντάς του πως η στιγμή για την επίθεση είναι η πιο κατάλληλη, καθώς η Ελλάδα είναι απομονωμένη, καθώς ούτε η Τουρκία ούτε η Γιουγκοσλαβία θα προστρέξουν προς βοήθειά της, ενώ σε περίπτωση εμπλοκής της Βουλγαρίας, αυτή θα είναι με το μέρος της Ιταλίας. Επιπλέον, του κατέστησε βέβαιο ότι παρά την αισιοδοξία των Ελλήνων δεν αναμένεται να υπάρξει καμία έμπρακτη βοήθεια εκ μέρους της Βρετανίας.
Κάπως  έτσι, λοιπόν, εφαρμόζοντας εντέχνως την γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», ο  ιουδαίος  εκ  μητρός  Τσώρτσιλ  και  πράκτορας  του  Μπαρούχ,   μας  ενέπλεξε  στον Β΄Π.Π.

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ 50.000 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 1941 – 42; 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 




19 σχόλια :

  1. "ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ". ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΝΙΚΟΥ ΣΑΛΑΤΑ.
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ: «Οι καταγγελίες που είπαν οι κύκλοι της κυρίας Ράικου είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν. Είναι μια επίλεκτη δικαστικός. Οι δικαστές και η κοινή γνώμη πιστεύουμε ότι αυτές οι καταγγελίες μπορεί να είναι αληθινές, αυτό ενισχύεται από τα γεγονότα. Θυμόμαστε τι προσπάθησε η κυρία Θάνου (πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου !) να κάνει. Προσπάθησε να καταργήσει το Σύνταγμα για να παραμείνει στην θέση της. Την επόμενη ημέρα έγινε διευθύντρια του κυρίου Τσίπρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ενέκρινε την πορεία της κυρίας Θάνου, της έβαλε θετικό πρόσημο. Γίναμε θεατές μια δημόσιας, ολοφάνερης συναλλαγής ανάμεσα της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Όταν γίνεται δημόσια μια τέτοια συναλλαγή, φανταζόμαστε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αυτό ενισχύει την άποψη μας... δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, πρέπει να κληθεί η κυρία Ράικου, να απαντήσει. Η ανοχή του πρωθυπουργού, είναι αυτό που μας ανησυχεί και μας θλίβει περισσότερο»,
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ του «αριστερού» δημοσιογράφου, εκ Στρασβούργου, Νίκου Ρούσση.
    *Δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι ήταν σκευωρία κατά της αριστεράς, το γεγονός ότι ο Γαβρίλης έβαζε ον κάμερα τα καρότα στον κώλο του και παραδόξως "ξέπλυναν" την αμαρτία του, μ' ένα γάμο κι' ένα μπάσταρδο.
    *Παρόλο που γράφθηκε κατά κόρον ότι ο πατέρας του Τσίπρα ήταν μεγαλοεργολάβος την εποχή της Χούντας, όταν άλλοι σαπίζανε στις φυλακές, ουδείς ασχολήθηκε να βρει το ακριβές "ποιόν" του εν λόγω και να μας δείξει και μια φωτογραφία του.
    *Ουδείς μας πληροφόρησε αν συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα της αναισθησιολόγου, εκείνη η πρεζού η ξαδέλφη του Πολλάκη, που έστειλε αδιάβαστο ένα 4χρονο αγγελούδι.
    *Ο Κούγιας "χάθηκε", οι επιζώντες τα πήραν και δεν στάθηκε δυνατόν ν' αποδειχθεί ότι, πάνω στο ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, βρίσκονταν και γαμιόντουσαν ο θετός γιός του Φραπεδόπουστα και η σέξι σύζυγος του άλλου, που ξεχνάει να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο πόθεν έσχες του.
    *Κανείς, πλην εμού, δεν εντόπισε το γεγονός ότι ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα να μπουκάρουν οι πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα τους στείλει στην Ευρώπη, για να κάνει την ζημιά που του είχανε πεί να κάνει τ' αφεντικά του οι αμερικάνοι.
    *Το ότι έκανε ηθελημένα την Ελλάδα αποθήκη ψυχών προσφύγων και μεταναστών, κανέναν δεν απασχόλησε επί της ουσίας.
    *Ολοι οι συριζογκαγκανόβλαχοι λέγανε "ξυδάκι" σ' αυτούς που χαρακτήριζαν "τραβεστί" την συγκυβέρνηση Σύριζα και ακροδεξιού Καμένου και τώρα έχουνε φάει το καυλί στον κώλο και περί άλλων τυρβάζουν.
    *Ξεχάσθηκε και κουκουλώθηκε η ιστορία της πώλησης βλημάτων από τον Καμμένο στην Σαουδική Αραβία, για τον απλούστατο λόγο ότι είσθε ...βλήμματα.
    *Όπως ξεχάσθηκε και το γεγονός ότι, όπως όλοι τώρα ομολογούν, από το 2014 θα είχαμε βγει από τα μνημόνια αλλά η "αμερικανιά" να βγάλετε το Τσίπρα κυβέρνηση, μας φέσωσε ακόμη 100 δις και τον κατσίκωσε στην εξουσία, με συμβόλαιο, να κάνει την Ελλάδα βάση του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και να την ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής.
    * Ξεχάστηκαν οι πνιγμένοι της Μάνδρας και οι 100 τσουρουφλισμένοι στο Μάτι, στο όνομα της στήριξης αυτής της τραβεστί κυβέρνησης και των διαπιστώσεων ενός "διακεκριμένου" παπάρα, που κονόμησε για να μας πεί ότι για τις τραγωδίες αυτές, ευθύνονταν η ...κλιματική αλλαγή και τ' αυθαίρετα.
    *Το όνομα "Μακεδονία" δόθηκε εν μία νυκτί στους Σκοπιανούς, κατόπιν εντολών του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, κι' ας χτυπάτε τώρα τον κώλο σας κάτω, αυτό δεν αλλάζει.
    *Ανοιξε η "πληγή" με τα δώδεκα μίλια στο Αιγαίο αλλά και με την αλλαγή συνόρων με την Αλβανία, που δεν αποκλείεται να φέρει και πόλεμο με την Τουρκία, που θέλει αναβίωση του Μουσουλμανικού Τόξου στην περιοχή των Βαλκανίων.
    Το ερώτημα που προκύπτει, με βάση τα ανωτέρω, είναι: ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΘΩΝΙΑ?
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
    «Μάνα, με μαχαίρωσαν…». Η δραματική έκκληση για βοήθεια του 27χρονου που λήστεψαν στο κέντρο της Αθήνας.
    ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ 27ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ. ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

    «Μάνα με μαχαίρωσαν, βοήθεια…» ήταν τα λόγια του 27χρονου συμβούλου επιχειρήσεων, ο όποιος επιστρέφοντας στο σπίτι του χθες αργά το βράδυ από ένα σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει, δέχτηκε άγρια επίθεση από δυο ληστές.
    Ο νεαρός που όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει τη μάχη για τη ζωή, αποδεικνύεται τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού δέχθηκε μαχαιριά χιλιοστά από το περικάρδιο.
    Ο 27χρονος κρατωντας τον χαρτοφύλακα του, περπατούσε αμέριμνος στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας προκειμένου να φτάσει στην στάση των λεωφορείων όταν ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση των δύο ληστών.

    «Δώσε μας τα λεφτά σου ρε…» του είπαν οι δυο ληστές οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και έτρεξαν από πίσω του απειλώντας τον με το μαχαίρι.
    Ο νεαρός αιφνιδιάστηκε, γύρισε αμέσως και τους κοίταξε: Τότε οι ληστές του άρπαξαν τον χαρτοφύλακα και δέχτηκε την πρώτη μαχαίρια στο αριστερό χέρι.
    Στην συνέχεια οι δυο δράστες πήγαν να φύγουν αλλά ο νεαρός κινήθηκε προς το μέρος τους. Τότε δέχτηκε την δεύτερη και πιο επικίνδυνη μαχαίρια αριστερά στον πνεύμονα δίπλα στην καρδιά, στο περικάρδιο, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.
    Οι δυο ληστές έφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο 27χρονος βρισκόταν αιμόφυρτος στον δρόμο.
    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του θύματος, ο ίδιος κατάφερε και ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο την μητέρα του προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό όπου χειρουργήθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική βαριά τραυματισμένος και αναπνέει με την βοήθεια οξυγόνου.
    Να σημειωθεί ότι ο χαρτοφύλακας του 27χρονου περιείχε έγγραφα, πορτοφόλι με άγνωστο ποσό χρημάτων και τραπεζικές κάρτες, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η κάρτα του θύματος χρησιμοποιήθηκε μετά από μερικές ώρες σε 24ωρο μινι μάρκετ στον Πειραιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΟΤΖΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: «ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ».
    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών του Τσίπρα από τον Τζορτζ Σόρος.
    «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;
    Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το "ανοιχτό βιβλίο του", όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες.
    Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί "ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας" του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα "ψεκασμένο συνωμοσιολόγο"».
    «Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά». :
    «Αυτονόητο είναι, τέλος, ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομισθεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης».

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην Αθήνα βρέθηκε στις 25 Απριλίου 2014
    ο διεθνής ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΣΟΡΟΣ για να δώσει οδηγίες στους εξαγορασμένους υποτακτικούς του. Ποιοι του έκαναν το τραπέζι; Το τραπέζι το έκανε ο κουμπάρος του Στέλιος Ζαββός και συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, Σίμος Κεδίκογλου, ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ (!), Φίλιππος Σαχινίδης, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Γιώργος Ζαννιάς, Τσάκος, Προκοπίου, Λασκαρίδης.

    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΟ 1981
    Οικονομολόγος Άγγελος Θ. Αγγελόπουλος στις 23 Αύγουστου 1981, εφημερίδα «Βήμα»:
    «Τα τελευταία χρόνια η Χώρα ζει μέσα σε μια ατμόσφαιρα ανέμελου καταναλωτικού ευδαιμονισμού που δεν δικαιολογείται ούτε από τις παραγωγικές της επιδόσεις, ούτε από την παγκόσμια πραγματικότητα.
    Το αποτέλεσμα είναι ένας πληθωρισμός που εξακολουθεί να κινείται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ένα συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα του δημόσιου τομέα της οικονομίας που τροφοδοτεί διαρκώς τον πληθωρισμό, ένα ισοζύγιο πληρωμών που γίνεται ανησυχητικό, μια παραοικονομία που δεν ελέγχεται και τροφοδοτεί τον παρασιτισμό και την φοροδιαφυγή κι ένας μαρασμός της βιομηχανικής παραγωγής και κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, που συνεχιζόμενος θα προσθέσει οξύτητα στην ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και έτσι η οικονομική ύφεση θα προσλάβει σοβαρότερες διαστάσεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .
    ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ :
    .
    ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 28η ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ .
    .
    ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ! ! !
    .
    .
    - Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι - ! ! !
    .
    .
    .
    .
    ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ .
    .
    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ . . .,
    .
    .
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
    ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΠΑΘΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    .
    .
    .
    .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ,
    .
    ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ……….
    .
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ – ΜΙΛΟΥΝ ………
    ..
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ – ΓΡΑΦΟΥΝ ………..
    .
    ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ !
    .
    ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
    .
    ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΥΨΙΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ………..
    .
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΗΣ
    .
    ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ …………..
    .
    ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ………..
    .
    ΕΧΕΙ ΘΕΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ………..
    .
    ΘΥΣΙΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
    .
    ΓΙ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ………
    .
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ,
    .
    ΗΘΙΚΗ , ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ , ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΖΩΗ ,
    .
    .
    ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ,
    ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ !
    .
    .
    ΕΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ …………..
    .
    ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ……….
    .
    - Ε Ν Τ Α Ξ Ε Ι -
    .
    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !
    .
    ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ,
    .
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ …………..
    .
    ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ !
    .
    ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ,
    .
    ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ,
    .
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ; ; ; ; ; ; ;
    .
    ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ , ΣΕ ΜΝΗΜΟΚΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΗΞΕΙΣ ,
    .
    ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,
    .
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ,
    .
    ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ,
    .
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ …………
    .
    ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ :
    .
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ Ή ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ !
    .
    ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ
    .
    .
    - Λ Ε Ξ Η -
    .
    .
    ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ,
    .
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ,
    .
    ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΟΝΟ Ι , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ ……………
    .
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
    .
    ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ ,
    .
    ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,
    .
    ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ
    .
    ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ , ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ ,
    .
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ; ; ; ; ; ; ! ! !
    .
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΕΙ
    .
    ΠΟΥ ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ,
    .
    ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ,
    .
    ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ,
    .
    ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ,

    ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ …………
    .
    ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ……..
    .
    ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ……………….
    .
    .
    ΝΕΜΕΣΙΣ
    .
    .
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-BIqRrSc6dZA/W86xZoLD7WI/AAAAAAAAJHc/pmqBQKp2RXMnwkUGsMVKomFLdY73auDEQCLcBGAs/s320/44716223_683625235355238_6971971040947732480_n.jpg
    .
    .
    Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ου αιώνα
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=HpebHjfUxdg&t=2s
    .
    .
    http://arxaiaithomi.gr/2018/10/24/28-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-1940-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82/#comment-13591

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ": ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    Ο "'εθνάρχης" Κ. Κραμανλής παρακλήθηκε από τον "γέρο" της Δημοκρατίας Γ, Παπανδρέου να διαμεσολαβήσει για να προσληφθεί ο γιός του, Ανδρέας, στην Εθνική Τράπεζα.
    Ο "σοσιαλιστής, μεταρρυθμιστής της Δημοκρατίας" Κ. Σημίτης παρακλήθηκε από τον φιλελεύθερο Κ. Μητσοτάκη να διαμεσολαβήσει για την πρόσληψη του γιού του Κυριάκου στην Εθνική Τράπεζα.
    Ο "βυθίσατε το Χόρα" Ανδρέας Παπανδρέου παρακλήθηκε από τον ιδρυτή του κράτους πρόνοιας Γ. Γεννηματά να διορίσει την κόρη του στην Εθνική Τράπεζα. Η οποία απολύθηκε μετά υπηρεσία 6 μηνών, για ανήκεστη βλάβη της υγείας της και έκτοτε (40+ χρόνια) λαμβάνει αναπηρική σύνταξη.
    Ο "λεφτά υπάρχουν" Γεωργάκης Παπανδρέου παρακλήθηκε από την ίδια την Γεννηματά να διαμεσολαβήσει για τον διορισμό του οδοντίατρου συζύγου της στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, από όπου μισθοδοτείται, εργαζόμενος στο ιδιωτικό του Ιατρείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 - 41.
    Έρευνα του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη.
    Περίπου 650 ήταν οι Έλληνες αξιωματικοί που έπεσαν στο πεδίο της μάχης το 1940/41 κατά τον ελληνοϊταλικό και τον σύντομο ελληνογερμανικό πόλεμο. Ανάμεσά τους και 45 αξιωματικοί ποντιακής καταγωγής.
    Ο μικρός αριθμός των Πόντιων αξιωματικών οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, ο χρόνος που μεσολάβησε για να εισαχθούν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ή να αναδειχθούν στο στράτευμα ως έφεδροι αξιωματικοί, ήταν πολύ μικρός. ΄Ετσι, σε αντίθεση μ’ αυτόν τον μικρό αριθμό των ποντιακής καταγωγής νεκρών αξιωματικών, ο αριθμός των υπαξιωματικών και των οπλιτών Ποντίων ήταν πολύ μεγάλος.
    Ο πλέον υψηλόβαθμος Πόντιος αξιωματικός που έπεσε στο πεδίο της μάχης ήταν ο Σαμψούντιος Θεόδωρος Αποστολίδης από τη Θεσσαλονίκη, που προήχθη μετά θάνατον σε αντισυνταγματάρχη.
    Γεννήθηκε το 1895 στην Σαμψούντα και το 1914 έφυγε από τον Πόντο για τη Γαλλία όπου σπούδασε, και το 1917 μετέβη στη Θεσσαλονίκη μετά την έκρηξη του Κινήματος της «Εθνικής Αμύνης» και ονομάστηκε έφεδρος ανθυπολοχαγός. Πήρε μέρος με το 17ο Σ.Π. της 11ης Μεραρχίας στη Μικρασιατική Εκστρατεία και ειδικότερα στη φονική μάχη του Αλή Βεράν, και αργότερα στο έπος του ’40, υπηρέτησε στο 50ό Σ.Π. κι έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη βουνοκορφή του Μόροβα στις 17/11/1940.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ".
    Λάζαρος Α. Μαύρος / Facebook.
    Πάνω εκεί στης Πίνδου μας τις κορφές και στα παγωμένα κακοτράχαλα βουνά της Βορείου Ηπείρου, ανάμεσα στις δοξασμένες μορφές των Ημίθεων του Σαράντα, που με εφ’ όπλου λόγχη και την κραυγή «αέρα», υπερασπίστηκαν της μητέρας Ελλάδας τη λευτεριά κι ολόκληρου του έθνους μας την αξιοπρέπεια, ήσαν παρόντες εθελοντές πολεμιστές και Έλληνες Κύπριοι. Στην Κλεισούρα και στο Τεπελένι, στο Λέκλι-Δόντι, στο Γκόλικο και στην Πέστανη, ως τον Αυλώνα. Αποκρούοντας και την εαρινή αντεπίθεση των 12 φασιστικών μεραρχιών, με επικεφαλής παρόντα τον ίδιο τον Μουσολίνι.
    Ήσαν εκεί στον τρίτο και στον ενδέκατο λόχο του 39ου Συντάγματος Ευζώνων Μεσολογγίου, οι θυσιασθέντες ήρωες Λουκής Λιασίδης και Βαρνάβας Σερίφης από την Αμμόχωστο. Ήσαν εκεί οι μετέπειτα ηρωομάρτυρες Ροδίων και Μιλτιάδης Γεωργιάδης, του Προκόπη από τη Λεμεσό και της Θέκλας από την Κερύνεια, που εξοντώθηκαν, τελικά, το 1944 στις ναζιστικές φυλακές του Βραδεμβούργου.
    Ήταν εκεί ο αείμνηστος γυμνασιάρχης Κωνσταντίνος Γιαλλουρίδης από τη Μόρφου. Ο αείμνηστος γιατρός Ξάνθος Χαραλαμπίδης από την Κερύνεια, πατέρας της Τιτίνας Λοϊζίδου. Εκεί κι ο ηρωικός Ανδρέας Αργυρού Δρουσιώτης από τη Λεμεσό, που θυσιάστηκε στην Εθνική Αντίσταση, μαχητής του ΕΛΑΣ, στην Κατερίνη.
    Ήσαν εκεί 46 τουλάχιστον, οργανωμένα γραμμένοι από την Αθήνα όπου σπούδαζαν, Κύπριοι εθελοντές πολεμιστές. Κι άλλοι που έσπευσαν κατά μόνας, όπως μπορούσαν. Όπως ο Ευάγγελος Λούη Λουίζος από την Αμμόχωστο, που ναύλωσε ταξί από την Αθήνα για να τον πάει να πολεμήσει στην Ήπειρο. Ήσαν στην Κύπρο και οι χιλιάδες των πατεράδων μας, που γράφτηκαν στους καταλόγους του τοποτηρητή Αρχιεπισκόπου Λεοντίου, αδημονώντας να καταταγούν στον Ελληνικό Στρατό κι ανεμίζοντας τις απαγορευμένες από την αγγλική Παλμεροκρατία, γαλανόλευκες σημαίες του έθνους.
    Κι έλεγε ο Κων. Γιαλλουρίδης για τους δύο θυσιασθέντες συμπολεμιστές του, τους Βαρωσιώτες Λιασίδη και Σερίφη: «Με βαθιά συγκίνηση θυμάμαι ότι και οι δύο ήταν τελειόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και μπορούσαν, σύμφωνα με προτροπή του λοχαγού μας Σαραντίδη, στο Γουδή όπου εκπαιδευόμαστε, να υπηρετήσουν σε στρατιωτικά νοσοκομεία της γραμμής των πρόσω. Απέρριψαν την πρόταση με τη δικαιολογία ότι "οι Έλληνες Κύπριοι εθελοντές μια φιλοδοξία έχουν, να προασπίσουν την ελληνική πατρίδα με τ’ όπλο στο χέρι πολεμώντας τον εχθρό της. Αν χρειαστούν οι ιατρικές μας γνώσεις θα τις προσφέρουμε στο πεδίο της τιμής"». (Κων. Γιαλλουρίδης: «Το Οδοιπορικό μιας ζωής» εκδ. 2003 σ. 16).
    Ποιοι, λοιπόν, εκείνων απόγονοι κρατάνε άραγε σήμερα το «άμες γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες τούτων»;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
    Την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου τίμησε και φέτος το ελληνικό σχολείο «Όμηρος», με τη συμμετοχή των μαθητών και πολλών γονιών. Στη γιορτή ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια για την ελευθερία, ενώ στο τέλος τα παιδιά έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
    Εκεί ήταν και η 86χρονη Ερμιόνη Μπρίγκου, η «μάνα της Χειμάρρας», η οποία στον κήπο του σπιτιού της είχε θάψει με τον πατέρα της τις σορούς έξι Ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν για την πατρίδα πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
    Μιλώντας στο himara.gr, η Ερμιόνη Μπρίγκου είπε ότι οι στρατιώτες που έπεσαν στη Χειμάρρα είναι για εκείνη ζωντανοί και αθάνατοι, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΒΑΛΙΑΡΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ 1940.
    Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τόν στόχο της: ο στρατιώτης Βασίλειος Τσαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών τού Ελληνικού Έπους. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στήν σκανδάλη οι φρουροί τών προκεχωρημένων φυλακίων προσπαθούσαν νά διαπεράσουν τό σκοτάδι. Απέναντι σέ απόστασι λίγων μέτρων, ο εχθρός μόλις είχε αρχίσει τήν επίθεσί του. Προτού ακόμη εκπνεύσει τό τελεσίγραφό τους, οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες τους καί οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν τήν νυκτερινή σιωπή πάνω στά βουνά τής Ηπείρου. Εκεί, στήν γραμμή τών συνόρων σέ ένα απομεμακρυσμένο φυλάκιο, έπεφτε νεκρός ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης, ο Βασίλειος Τσαβαλιάρης. Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, οι τελευταίες λέξεις τού Έλληνος φαντάρου ήταν «τί θ’ απογίνουν τά παιδιά μου;».
    Σήμερα στήν πατρίδα του Πιάλεια Τρικκάλων, κάθε χρόνο, γίνονται εκδηλώσεις μνήμης, καί βεβαίως τά παιδιά του δίδουν τό δικό τους «παρών».
    «Στά σύνορα οι ελληνικές δυνάμεις ήσαν ήδη σέ κατάστασι ετοιμότητος. Οι αξιωματικοί έκαναν συνεχείς επιθεωρήσεις στά τμήματα καί όλοι γνώριζαν ότι από μέρα σέ μέρα, οι Ιταλοί μπορεί νά επιτεθούν αφού δέν τό έκρυβαν. Είχαν καταγράψει συχνές ανιχνεύσεις καί προσπάθειες νά δούν τίς ελληνικές θέσεις», λέγει ο στρατηγός κ. Ιωάννης Κακουδάκης, επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού. «Οι Ιταλοί είχαν ενσωματώσει τήν Αλβανία καί είχαν ήδη παρατάξει τίς δυνάμεις τους σέ δύο μέτωπα.
    Ανατολικά ένα Σώμα στρατού μέ 42.000 άνδρες καί δυτικά ένα άλλο μέ 45.000. Στήν μέση ήταν η επίλεκτη μεραρχία αλπινιστών «Τζούλια» μέ στόχο τόν ορεινό άξονα τής Πίνδου. Πίστευαν ότι θά μπορούσαν νά αποκόψουν τίς ελληνικές δυνάμεις καί νά καταφέρουν καίριο πλήγμα σέ 4-5 ημέρες. Στήν Ήπειρο υπήρχε η 8η Μεραρχία τού στρατηγού Κατσιμήτρου μέ 10.000 στρατιώτες καί δυτικά τό Γ’ Στρώμα Στρατού. Στήν Πίνδο τοποθετήθηκε τό 51ο Σύνταγμα μέ 2.000 Θεσσαλούς υπό τήν διοίκησι τού Δαβάκη, ο οποίος είχε ανακληθή στήν υπηρεσία. Ήδη είχε προχωρήσει μυστική επιστράτευσι μέ Φύλλα Ατομικής Πορείας, καί μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, άρχισε πλέον η γενική επιστράτευσι. Οι Ιταλοί αξιωματικοί είχαν ήδη πολεμική εμπειρία από τίς μάχες στήν Αιθιοπία, καί είχαν παράλληλα τήν υπεροπλία…»
    Από τήν 5η Πρωινή ώρα οι Ιταλοί άρχισαν νά προσβάλλουν τίς ελληνικές θέσεις. Γύρω στίς 5.30, τά προκεχωρημένα τμήματα πήραν τήν εντολή νά συμπτυχθούν στήν γραμμήν αμύνης, όπως άλλωστε προέβλεπε τό σχέδιο. Ήδη από τίς 4.00 ο στρατηγός Αλέξανδρος Παπάγος είχε εκδώσει τήν πρώτη ανακοίνωσι γιά τήν έναρξι τού πολέμου: «Από έκτης πρωινής σήμερον περιερχόμεθα εμπόλεμον κατάστασιν πρός Ιταλίαν. Άμυνα εθνικού εδάφους διεξαχθή βάσει διαταγών ως έχητε. Στόπ. Εφαρμόσατε σχέδιον επιστρατεύσεως.»
    Ένας συμπολεμιστής του μάς έφερε τό μαντάτο…
    Σέ ένα κεντρικό σημείο τής Πιαλείας δεσπόζει σήμερα, η προτομή τού Βασιλείου Τσαβαλιάρη. Στήν σκιά τού ανδριάντα, γυρίζει τό ρολόϊ τού χρόνου γιά τόν ξεχασμένο στρατιώτη του μετώπου. Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες ακόμα καί γιά τούς στενούς συγγενείς του, αφού τό μοναδικό κειμήλιο είναι μία νεανική φωτογραφία. «Εικόνες δέν έχω καθόλου αοφύ ήμουν τριών ετών. Ό,τι γνωρίζω είναι από αφηγήσεις συγγενών καί συγχωριανών. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ήταν στό φυλάκιο. Αφού έπεσε νεκρός, οι συμπολεμιστές του τόν μετέφεραν πιό κάτω καί ειδοποίησαν έναν γνωστό του, «Σκοτώθηκε ο συγχωριανός σου», λέγει ο γυιός τού πεσόντα κ. Γιώργος Τσαβαλιάρης.
    «Ήταν ο πρώτος νεκρός τού πολέμου», λέγει ο στρατηγός Ιωάννης Κακουδάκης, εοπί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού. «Υπηρετούσε στό 21ο φυλάκιο τής Πίνδου στό 51 Σύνταγμα τό οποίο είχε σχηματισθή από Θεσσαλούς. Τά ιταλικά στρατεύματα είχαν προχωρήσει σέ απόστασι αναπνοής από τά ελληνικά τμήματα προκαλύψεως. Στίς 5 τό πρωί ο Τσαβαλιάρης είδε κάτι νά κινείται, φώναξε «άλτ, τίς εί» καί πυροβόλησε στόν αέρα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.



    Προς τον ελληνικόν λαόν,
    Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
    Μολονότι επεδείξαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην, προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Έλληνες μου εζήτησεν σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της.
    θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν.
    Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.

    Έλληνες,

    τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας.
    Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τας ιεράς μας παραδόσεις.


    Νυν υπέρ πάντων ο αγών

    Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως
    Ιωάννης Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ 8ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

    «Αξιωματικοί και οπλίται της Ογδόης Μεραρχίας, Ο Πρέσβης της Ιταλίας εν Αθήναις εζήτησεν από την Κυβέρνησιν ημών να διέλθη ο Ιταλικός Στρατός δια του εδάφους μας.
    Η Κυβέρνησις απέρριψε την αίτησιν ταύτην και διέταξε αντίστασιν μέχρις εσχάτων.
    Ήδη διανοίγεται το στάδιον της εκτελέσεως του υπέρτατου προς την πατρίδα καθήκοντος δια αντιστάσεως, μέχρι εσχάτων συμφώνως προς το σχέδιον ενεργείας.
    Αξιωματικοί και οπλίται της Ογδόης Μεραρχίας αμυνθήτε του Ιερού Πατρίου εδάφους μετά φανατισμού εναντίον του επιδρωμέως όστις θέλει να προσβάλη ημάς ύπουλως και ανάνδρως.
    Αναμνησθήτε των ενδόξων παραδόσεων του Έθνους μας και πολεμήσατε μετά λύσσης κατά του ανάδρου εχθρού όστις τόσον ατίμως και άναδρως θέλει να προσβάλη τούτο.
    Δείξατε εις αυτόν ότι είμεθα εις θέσιν να δώσουμεν την δέουσαν απάντησιν όπως έδωσαν οι Πρόγονοί μας εις τους επιδρομείς Πέρσας.
    Ο Θεός ας βοηθήσει τον Τίμιον υπέρ Πατρίδος αγώνα μας και ας ευλογήσει τα όπλα μας διότι θα αγωνισθώμεν υπέρ βωμών και εστιών και υπέρ της ελευθερίας μας.
    Με την πεποίθησιν ακράδαντον υπέρ της νίκης αναφωνώ μεθ’ ημών. Ζήτω, το Έθνος! Ζήτω, η Πατρίς! Ζήτω, ο Στρατός!
    Χαράλαμπος Κατσιμήτρος υποστράτηγος».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ 1940.

    Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: «Πολιτικοί νάνοι εκχώρησαν την Μακεδονία μας». Σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε λόγω του εορτασμού της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».
    "Τους εθνικά περήφανους καιρούς, πνευματικοί ταγοί, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ενέπνεαν πατριωτισμό τον Έλληνα Πολεμιστή, στην μεγάλη Εποποιία του ΟΧΙ στον πόλεμο του 1940,ενάντια στον φασισμό.
    Σήμερα, πολιτικοί νάνοι και ανύπαρκτοι πνευματικοί ταγοι κρυμμένοι και βολεμένοι, ανέχονται την εθνική μας ταπείνωση, εκχωρώντας το Ιερό όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ, την εθνότητα και την γλώσσα στους Σλάβους απογόνους των κομιτατζήδων, που συνεργάστηκαν με τους ναζιστές την περίοδο της κατοχής
    Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
    ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
    δεν είστε από τα χέρια σας
    μονάχα, όχι. Χρωστάτε
    και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
    θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.
    Κριτές, θα μας δικάσουν
    οι αγέννητοι, οι νεκροί.
    Αιωνία η μνήμη των αθάνατων νεκρών του Έπους του Αλβανικού Μετώπου.
    Ζήτω η Αιωνία Ελλάς.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ - ΚΟΜΝΗΝΩΝ" ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940. Υπογράφει ο οπλαρχηγός Ευάγγελος Ιωαννίδης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του αντάρτικου στον Πόντο.

    «Κατεβείτε με χαρά στην ιερή άμιλλα των Ελλήνων. Ξαναγεννηθείτε πνευματικά στον Αγώνα για όλα και με όλα, στην υπέροχη αυτή μεταρσίωση. Προτιμήστε το θάνατο στις θέσεις σας από τη δειλία, τη λιποταξία και τη λιποψυχία». Με αυτές τις προτροπές το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» και η ειδική επιτροπή που συστάθηκε μόλις 20 μέρες μετά την εισβολή των Ιταλών και την έναρξη του πολέμου καλούν τους Πόντιους της Ελλάδας και του εξωτερικού να στηρίξουν τα εθελοντικά σώματα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να παραμείνουν στις επάλξεις και να αγωνιστούν ηρωικά ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
    Την προκήρυξη υπογράφουν επιφανείς Πόντιοι της εποχής, ενώ μέλος της επιτροπής που δημιουργήθηκε ήταν και ο οπλαρχηγός Ευάγγελος Ιωαννίδης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του αντάρτικου στον Πόντο.
    Στην πρώτη σύσκεψη, μάλιστα, πρότεινε να συσταθούν εθελοντικά σώματα με τη συνδρομή Ποντίων οπλαρχηγών που είχαν εγκατασταθεί στη βόρεια Ελλάδα, και για τον εξοπλισμό τους να γίνει έρανος μεταξύ των Ποντίων. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή.
    Η προκήρυξη συντάχθηκε και υπεγράφη στη δεύτερη συνεδρίαση των «Αργοναυτών-Κομνηνών». Απευθυνόταν σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, στους πνευματικούς ανθρώπους, στους κατοίκους της πρωτεύουσας και της περιφέρειας. Όπως επισημαίνεται ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουν την αγάπη τους για τον μητροπολιτικό ελληνισμό, όπως άλλωστε έκαναν πάντα ζώντας στα βάθη της Ανατολής ή στις μακρινές ακτές και στα βουνά του Πόντου.
    «Ας δώσουμε στον Αγώνα ό,τι φέραμε από κει, από τις εσχατιές του ελληνισμού πολυτιμότερο, ό,τι δεν μπορέσανε να κλονίσουν χιλιετηρίδες περιπετειών, ό,τι δεν αρνήθηκαν σ’ εμάς και οι χειρότεροι εχθροί του ελληνισμού, το αίσθημα της εθνικής ενότητας, την αφοσίωση, την Ιδέα την Ελληνική, την Ελληνικότητά μας, τη σφυρηλατημένη από τη νοσταλγία της πατρίδας, λαχτάρα για το κάθε τι το ελληνικό, πολύ περισσότερο για την ύπαρξη, την τιμή και τη δόξα της», αναφέρεται.
    Μετά από την έκδοση της προκήρυξης ακολούθησαν επανειλημμένες συσκέψεις της ειδικής επιτροπής των «Αργοναυτών-Κομνηνών». Ωστόσο σύντομα έγινε σαφές ότι η προσπάθεια οργάνωσης σωμάτων Ποντίων οπλαρχηγών έπρεπε να εγκαταλειφθεί εξαιτίας των απαγορευτικών διατάξεων του Δημοσίας Ασφαλείας.
    Παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να αποσταλεί ένα δέμα σε κάθε στρατιώτη, γι’ αυτό και δημοσιεύτηκε στον Τύπο της εποχής ένα κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Τα μισά από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν αμέσως για την αποστολή 800 δεμάτων στους Πόντιους στρατιώτες αλλά και σε συναδέλφους τους μη ποντιακής καταγωγής που πολεμούσαν στο αλβανικό μέτωπο τον βαρύ χειμώνα του 1940-1941.
    Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» στο επετειακό λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 2010 με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας του ιστορικού σωματείου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΝΣ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΜΕΝΟ" ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

    Ο Αμερικανός δικηγόρος Σάιρους Βανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, συνέταξε ορισμένες προτάσεις με τίτλο «Παγκόσμια Έκθεση 2000» σχετικά με τον έλεγχο του πληθυσμού του πλανήτη. Οι υποβληθείσες προτάσεις περιλάμβαναν μερικά από τα παρακάτω:
    -Τοπικοί πόλεμοι χωρίς εμφανή αίτια, μη αποκλειομένης και έναν περιορισμένης εκτάσεως τρίτον παγκόσμιο πόλεμο.
    -Δημιουργία μαζικής ανεργίας εκτεταμένης διάρκειας. Βιομηχανικές πολιτικές μηδενικής ανάπτυξης, ώστε να αποθαρρύνονται οι εργαζόμενοι και έτσι να καταφεύγουν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Συνολική κατάρρευση των οικονομιών του κόσμου για τη δημιουργία γενικού οικονομικού και πολιτικού χάους.
    -Να εξάπτεται ο χριστιανικός και ισλαμικός φονταμενταλισμός με νέες λατρείες.
    -Υποβοήθηση και οργάνωση μιας παγκόσμιας εκτεταμένης τρομοκρατίας, με δραστηριότητες σε όλες τις χώρες ώστε να δημιουργηθούν αισθήματα γενικής ανασφάλειας για να περιοριστεί η κυκλοφορία του κόσμου.
    -Απόλυτος έλεγχος της εκπαίδευσης και κυρίως ψευδής και καταστροφική εκπαίδευση στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία.
    -Η νεολαία να οδηγείται σε κάθε είδους ακολασία, στα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό και την αναρχία που είναι οι μάστιγες της εποχής μας. Έτσι οι νέοι μεταμορφώνονται σε «κοσμικά παράσιτα» χωρίς ιδανικά και ηθικούς φραγμούς, και θα καταστραφεί η οικογενειακή μονάδα.
    -Σταδιακός περιορισμός του κυκλοφορούντος χρήματος. Τα πάντα θα γίνονται μέσω του συστήματος πιστωτικών μονάδων υπολογιστών, με χρεωστικές κάρτες ή μέσω των ανθρώπινων εμφυτευμάτων. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί το ανθρώπινο γένος θα είναι αλυσοδεμένο σε έναν υπολογιστή και σε ένα κύκλο χρέους που δεν θα τελειώνει ποτέ. Καμία ενέργεια ή κίνηση του ανθρώπου θα είναι ξανά ιδιωτική, τα πάντα θα ελέγχονται από το κράτος!!!.
    -Θα καταργηθούν τα συντάγματα και η εθνική κυριαρχία των κρατών και θα πάψουν να ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες των λαών. Αυτά θα παραχωρούνται ή θα αφαιρούνται κατά βούληση, από την κυβέρνηση. Θα προωθούμε διεφθαρμένους πολιτικούς στις κυβερνήσεις οι οποίοι θα εκτελούν τυφλά τις εντολές μας.
    -Δεν θα υπάρχουν εθνικές κυβερνήσεις αλλά διορισμένες. Όλα τα ακίνητα θα ανήκουν στο κράτος. Η ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, ώστε να υπάρχουν μόνο πολύ πλούσιοι και τελείως φτωχοί, οι υπηρέτες, οι σκλάβοι, οι δούλοι.
    -Θα εξαπολύσουμε όλα τα παρακμιακά στοιχεία, τους μηδενιστές, τους τρομοκράτες, τους εγκληματίες, τους κλέφτες, τους διεστραμμένους, να τελειώσουν τα κράτη με κοινωνικό κατακλυσμό φρίκης, όπου η αγριότητα θα γίνει καθημερινή αιματηρή κατάσταση και οι συγκρούσεις δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ένα ατελείωτο χάος.
    -Θα καταστρέψουμε όλες τις συνθήκες διαβίωσης και θα εκμηδενίσουμε το ηθικό των λαών με ορδές πεινασμένων μεταναστών που θα καταστρέφουν τους οικονομικούς και κοινωνικούς ιστούς των κρατών. Θα καταργηθεί η έννοια της εθνικής κυριαρχίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε εταιρεία από το Ισραήλ η πρώτη άδεια για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα
    Εγκρίθηκε και επίσημα η αδειοδότηση της πρώτης καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, μια απόφαση που σηματοδοτεί την πρόοδο και εξέλιξη του φιλόδοξου πρότζεκτ της κυβέρνησης.
    Συγκεκριμένα, στις 25/10/2018, δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Μονάδα Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης» της εταιρείας «Tikunolam» στην περιοχή Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων με την οποία η αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αποφασίζει «την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για το έργο, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίησή του και βαρύνει τον φορέα εκτέλεσης και λειτουργίας του».
    Η εταιρεία «Tikunolam» είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στο Ισραήλ, με συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές και μελέτες ενώ ίδρυσε το πρώτο νοσοκομείο όπου παρέχει στους ασθενείς εξατομικευμένη θεραπεία με φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρείας, περισσότεροι από 20.000 ασθενείς έχουν δεχθεί φαρμακευτική αγωγή μέχρι στιγμής. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισραήλ είναι από τους δυνατούς παίκτες στην αγορά κάνναβης, μετά βέβαια τον πρωτοπόρο Καναδά.
    Ο οργανισμός κάνναβης του Ισραήλ, έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία, ερευνητικά κέντρα αλλά και νοσοκομεία στα οποία διεξάγονται κλινικές μελέτες. Στις έρευνες Ισραηλινών δεν παίρνουν μέρος μόνο γιατροί, οι οποίοι έχουν ειδικότητες που σχετίζονται με τις αναλγητικές ιδιότητες της κάνναβης (π.χ. ογκολόγοι, ειδικοί παθολόγοι, ρευματολόγοι κ.ά.), αλλά και ψυχολόγοι και ψυχίατροι, ώστε να γνωρίζουν τα αποτελέσματα προς τους ασθενείς, καθώς η κάνναβη εμπεριέχει και ψυχοτρόπο ουσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΟΡΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

    O Πάνος Καμμένος, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε πως μέγας χρηματοδότης του κόμματος του Τσίπρα δεν είναι άλλος από τον Τζορτζ Σόρος. Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών
    Tο σύστημα Σόρος έχει όντως ενδιαφερθεί έμπρακτα για την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και αυτό αποδεικνύεται από τα ταξίδια του πρωθυπουργού στην Αμερική την εποχή προ προαλειφόταν για κυβερνήτης της Ελλάδας από τις δυνάμεις εκείνες που ήλπιζαν πως είχαν βρει τον άνθρωπο που θα εξυπηρετήσει την ατζέντα τους.
    Συγκεκριμένα, εκτός από διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν στο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ο Αλέξης πρωτοσυναντήθηκε με το State Department και πάτησε πόδι στο Brookings, ενδιαφέρον από την πλευρά Σόρος εκδηλώθηκε επί αμερικανικού εδάφους και το 2015.
    Μάλιστα, ο ζάπλουτος πλανητικός παράγων, που ίσως είναι ένας από τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους στον κόσμο, όταν σταμάτησαν να παίρνουν οι κάμερες είχε μια κατ’ιδίαν συνομιλία τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και με τον Έλληνα Ρισελιέ, Νίκο Παππά, ενώ έσπευσαν να του υποβάλουν τα σέβη τους Σταθάκης και Γεροβασίλη.
    Στην αποκάλυψη ότι ο Τζορτζ Σόρος τηλεφώνησε στον Τσίπρα για την αποπομπή του τον Ιούλιο του 2015 προέβη ο Βαρουφάκης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.

    Είπε ότι η σχέση του με τον Σόρος περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα και σημείωσε πως ο μεγιστάνας «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».
    Με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι πρόκειται για ένα νεοφασιστοειδές που χρησιμοποίησε το όνομα του Σόρος για να πλήξει υπόληψη και την τιμή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κολομβία των Βαλκανίων. Ο Αδωνις αναρωτιέται εάν ξέμεινε καμιά βαλίτσα του Σόρος στο σπίτι του Τσίπρα.


    Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτιέται εάν ξέμεινε καμιά βαλίτσα από τα 50 Εκατ. του Σόρος στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα. «Όταν θα έρθει η ώρα και θα ανοίξουμε το φάκελο της περιόδου Τσίπρα ο Γιάννος και ο Ακης θα φανούν αγγελούδια».
    Την επισήμανση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον news24/7 στους 88,6.
    Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά: «Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από την υπόθεση Παπαντωνίου. Θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση αν τα παίρνει από τον Σόρος ή αν είναι συκοφάντης ο Καμμένος ή αν είναι ψεύτης ο Κοτζιάς. Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει. Εάν έχουν πάρει βαλίτσες 50 εκ ευρώ από τον Σόρος για να τις μοιράσουν στα Βαλκάνια τότε μπορεί να ξέμεινε καμία και στο σπίτι του Τσίπρα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...