Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ; ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ.


 Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΦΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" 


 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΟΪΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ   

    Τσώρτσιλ:  "όπου  υπάρχουν τρεις Εβραίοι, υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης".
 
Υπάρχουν μόνο 14 εκατομμύρια Εβραίοι στον κόσμο. Επτά εκατομμύρια στην Αμερική, πέντε εκατομμύρια στην Ασία, δύο εκατομμύρια στην Ευρώπη και 100 000 στην Αφρική. Για κάθε Εβραίο στον κόσμο υπάρχουν 100 Μουσουλμάνοι. Όμως οι Εβραίοι είναι πάνω από εκατό φορές πιο ισχυροί από όλους τους Μουσουλμάνους μαζί. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;


Δόκτωρ Φαρούκ Σαλίμ,  21 Φεβρουαρίου 2009.
 Ο αρθογράφος είναι free lancer και έχει την βάση του στο Ισλαμαμπάντ  του Πακιστάν
http://www.irfi.org/articles/articles_501_550/why_are_jews_so_powerful.htm 
 Από  τον  Ζαν Κοέν,  προσωπική  ιστοσελίδα.

Ο Ιησούς ο Ναζωραίος ήταν Εβραίος. Ο Αλμπερτ Αϊνσταϊν, ο πιο διακεκριμένος επιστήμων όλων των εποχών και ο «Ανθρωπός του Αιώνα» σύμφωνα με το αφιέρωμα του περιοδικού «ΤΙΜΕ», ήταν Εβραίος. Ο Σίγκμουντ Φρόϊντ , ο πατέρας της ψυχανάλυσης (ταυτότητα, εγώ, υπερ-εγώ) ήταν Εβραίος. Εβραίοι ήταν επίσης ο Κάρλ Μάρξ, ο Πωλ Σάμουελσον και ο Μίλτον Φρίντμαν.

Ορίστε και μερικοί άλλοι Εβραίοι, οι διανοητικές ικανότητες των οποίων συνέβαλαν στον πλούτο όλης της ανθρωπότητας. Ο Μπέντζαμιν Ρούμπεν χάρισε την βελόνα για ενέσεις εμβολίων στην ανθρωπότητα. Ο Τζόνας Σάλκ ανέπτυξε το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα. Ο Αλμπερτ Σάμπιν ανέπτυξε το βελτιωμένο ζωντανό εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα. Ο Γκέρτρουντ Ελιόν μας έδωσε ένα φάρμακο για την καταπολέμηση της λευχαιμίας. Ο Μπαρούχ Μπλούμπερκ ανέπτυξε το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Β. Ο Πωλ Ερλιχ ανακάλυψε μία θεραπεία για την σύφιλη (νόσημα που μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής). Ο Ελι Μέτσνικοφ κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ για την έρευνα του σχετικά με τις λοιμώδεις ασθένειες.

Ο Μπερνάρντ Κάτζ κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ για την έρευνα του στην νευρομυϊκή μετάδοση. Ο Αντριου Σάλυ κέρδισε το Νομπέλ στην ενδοκρινολογία (παθήσεις του ενδοκρινικού συστήματος, διαβήτης, υπερλειτουργία του θυρεοειδούς). Ο Αρον Μπεκ ίδρυσε την Νοητική Θεραπεία (την ψυχοθεραπεία για την περίθαλψη των διανοητικών διαταραχών, της κατάθλιψης και της φοβίας) Ο Γκρέγκορι Πίνκους ανέπτυξε το πρώτο στοματικό αντισυλληπτικό χάπι. Ο Τζώρτς Ουάλντ κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ διότι μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα την λειτουργία του ανθρώπινου οφθαλμού. Ο Στάνλεϊ Κόεν κέρδισε το Νόμπελ στην εμβρυολογία (την μελέτη των εμβρύων και την ανάπτυξη τους). Ο Ουίλιαμ Κόλφ ανακάλυψε το μηχάνημα της αιμοκάθαρσης

Τα τελευταία 105 χρόνια, 14 εκατομμύρια Εβραίοι κέρδισαν 180 Βραβεία Νομπέλ. 

Εκτός από κάποια Νομπέλ Ειρήνης, οι 1.4 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνοι έχουν κερδίσει μόνο τρία τέτοια βραβεία.

Γιατί είναι οι Εβραίοι τόσο ισχυροί;

Ο Στάνλεϊ Μέζορ ανακάλυψε τον πρώτο μικροεπεξεργαστή. Ο Λέο Σίλαρντ ανέπτυξε τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα. Ο Πέτερ Σούλτς ανακάλυψε τις οπτικές ίνες. Ο Τσάρλς Αντλερ, ανακάλυψε τους φωτεινούς σηματοδότες. Ο Μπένο Στράους ανακάλυψε το ανοξείδωτο ατσάλι. Ο Ισαντόρ Κασέ ανακάλυψε τις ομιλούσες κινηματογραφικές ταινίες; Ο Εμίλ Μπερλίνερ ανακάλυψε το πρώτο μικρόφωνο του ακουστικού του τηλεφώνου και ο Τσάρλς Τζίνσπουργκ το πρώτο μηχάνημα βιντεοσκόπησης.

Μεταξύ των γνωστών προσωπικοτήτων στον κόσμο των επιχειρήσεων που ανήκουν στην εβραϊκή πίστη συγκαταλέγονται οι: Ράλφ Λόρεν (Polo), Λέβι Στράους (Levi’s Jeans) Χάουαρντ Σούλτζ (Starbuck's), Σέργκεϊ Μπριν (Google), Μάϊκλ Ντέλλ (Dell Computers), Λάρι Ελίσον (Oracle), Ντόνα Κάραν (DKNY), Ιρβ Ρόμπινς (Baskins & Robbins) και ο Μπίλ Ρόζενμπεργκ (Dunkin Donuts).

Ο Ρίτσαρντ Λέβιν, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale, είναι Εβραίος. Όπως είναι και οι: Χένρι Κίσινγκερ (Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών), Αλάν Γκρίνσπαν (Πρόεδρος της Federal Reserve των ΗΠΑ κάτω από τις Προεδρίες του Ρήγκαν, Μπούς, Κλίντον και Μπούς), Τζόφεφ Λίμπερμαν (Αμερικανός Γερουσιαστής), Μαντλίν Ολμπράϊτ (Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών), Κάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ (Αμερικανός Υπουργός Αμυνας), Μαξίμ Λίτβινοφ (Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενωσης), Ντέϊβιντ Μάρσαλ (πρώτος Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης), Aϊζακ Αϊζακς (Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας), Μπέντζαμιν Ντισραϊλι (Βρετανός πολιτικός και συγγραφέας), Γεβγένι Πριμακόφ (Πρωθυπουργός της Ρωσίας), Μπάρι Γκόλντουατερ, Χόρχε Σαμπάϊο (Πρόεδρος της Πορτογαλλίας), Τζών Ντόϊτς (Διευθυντής της CIA), Χέρμπ Γκρέϊ (Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Καναδά), Πιέρ Μέντες (Γάλλος Πρωθυπουργός), Μάϊκλ Χάουαρντ (Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών), Μπρούνο Κρέϊκσκι (Καγκελάριος της Αυστρίας) and Ρόμπερτ Ρούμπεν (Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών).

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταξύ των γνωστών Εβραίων συγκαταλέγονται ο Γούλφ Μπλίτζερ (CNN), η Μπάρμπαρα Ουάλτερς (ABC News), ο Γιουτζίν Μέϊρ (Washington Post), ο Χένρι Γρούνουάλντ (αρχισυντάκτης του περιοδικού «Time»), η Κάθριν Γκράχαμ (εκδότρια της Washington Post), ο Τζόσεφ Λελυγέλτ (Διευθυντής Σύνταξης των New York Times), και ο Μάξ Φράνκελ (New York Times).

Μπορείτε να κατονομάσετε τον μεγαλύτερο φιλάνθρωπο στην ιστορία του Κόσμου; Λέγεται Τζώρτζ Σόρος, ένας Εβραίος ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κάνει δωρεές που φτάνουν το κολοσσιαίο ποσό των $4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα περισσότερα εκ τον οποίων έχουν δοθεί ως βοήθεια σε επιστήμονες και πανεπιστήμια ανά τον Κόσμο. 

Στην δεύτερη θέση μετά τον Σόρος, βρίσκεται ο Ουάλτερ Αννενμπεργκ, ένας άλλος Εβραίος που έχει κτίσει 100 βιβλιοθήκες κάνοντας δωρεές που εκτιμάται ότι φτάνουν τα $2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μάρκ Σπίτς έκανε παγκόσμιο ρεκόρ κερδίζοντας επτά χρυσά μετάλλια. Ο Λένι Κρέϊζελμπεργκ είναι τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης. Ο Σπίτζ, ο Κρέϊζελμπεργκ και ο Μπόρις Μπέκερ είναι όλοι Εβραίοι.

Γνωρίζατε ότι ο Χάρισον Φόρντ, ο Τζώρτς Μπέρνς, ο Τόνυ Κέρτις, ο Τσάρλς Μπρόνσον, η Σάντρα Μπούλοκ, ο Μπίλυ Κρίσταλ, ο Γούντι Αλεν, ο Πωλ Νιούμαν, ο Πέτερ Σέλερς, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Μαϊκελ Ντάγκλας, ο Μπέν Κίγνκσλι, ο Κέρκ Ντάγκλας, η Γκόλτι Χόν, ο Κάρυ Γκράντ, ο Ουίλίαμ Σάτνερ, ο Τζέρυ Λούις και ο Πέτερ Φάλκ είναι όλοι Εβραίοι;

Μάλιστα, το ίδιο το Χολλυγούντ ιδρύθηκε από έναν Εβραίο. Μεταξύ των σκηνοθετών και παραγωγών οι Στήβεν Σπίλμπερκ, Μέλ Μπρούκς, Ολιβερ Στόουν, Αρον Σπέλιγκ (Beverly Hills 90210), Νίλ Σάϊμον (The Odd Couple), Αντριου Βάϊνα (Rambo 1/2/3), Μαϊκλ Μαν (Starsky and Hutch), Μίλος Φόρμαν (One flew over the Cuckoo's Nest), Ντάγκλας Φέρμπανκς (The thief of Baghdad) και Ιβαν Ράϊτμαν (Ghostbusters) είναι όλοι Εβραίοι.

Σίγουρα η Ουάσιγκτον είναι η πρωτεύουσα που μετράει, και το λόμπι που μετράει εκεί είναι η Αμερικανό- Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Θεμάτων (AIPAC). 


Η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι εάν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμερτ, ανακάλυπτε π.χ ότι η γη είναι επίπεδη, η AIPAC θα κάνει το 109ο Κογκρέσο των ΗΠΑ να εκδώσει ψήφισμα συγχαίροντας τον Ολμερτ για την ανακάλυψή του

   (Διαβάστε  το  άρθρο:   
" ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: «ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ  ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ".)
 


Ο Ουίλιαμ Τζέϊμς Σίντις με δείκτη νοημοσύνης 250 – 300, είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ. Μαντέψτε το θρήσκευμα του.

Επομένως, γιατί είναι τόσο ισχυροί οι Εβραίοι; 


Απάντηση: Η Παιδεία





    


Ο Nahum Goldmann, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου από την ίδρυσή του το 1938 μέχρι το 1977, δήλωσε τα εξής:
«Για την ίδρυση του Ισραήλ έπρεπε να γίνουν δύο πόλεμοι. Ο πρώτος για να εξαναγκασθεί η Αγγλία στην διακήρυξη του Balfour,  ο δεύτερος για να υποχρεώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη να αποφασίσουν την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους σε ένα τμήμα της Παλαιστίνης».
Βλέπε και: Nahum Goldmann, Israel muß umdenken, σελίδα 15.


ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:
«Οι Εβραίοι είναι ο πιο σημαντικός λαός  του   κόσμου.  Εκατομμύρια Καθολικών και Ορθοδόξων πιστεύουν σ' έναν Εβραίο, τον Χριστό, τον οποίο οι Εβραίοι δεν συμπαθούν.  - Η Αμερική, η μεγάλη υπερδύναμη, στην πραγματικότητα ελέγχεται από τους Εβραίους;
- Ναι.
Οι Εβραίοι, η διεθνής εβραϊκή κοινότητα, ελέγχουν τις τράπεζες, τη Γουόλ Στριτ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;
- Ναι.
- Πραγματικά αισθάνεσθε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του κόσμου της μουσικής;
- Να».

ΑΡΘΡΟ  ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»  ΤΗΣ  28.08.2004,  ΥΠΟ  ΤΟΝ  ΤΙΤΛΟ:   «H πολιτική του Μπους υπό τον έλεγχο εβραϊκού λόμπι»

 Μία  συνέντευξη  του  Μίκη  Θεοδωράκη  σε  εβραίο  δημοσιογράφο.

 Θεοδωράκης:  Όπου οι ορχήστρες ελέγχονται από Εβραίους, μποϊκοτάρουν το έργο μου.


- Αντιμετωπίσατε αυτό το πρόβλημα και με άλλες ορχήστρες;
- Οπουδήποτε υπάρχουν Εβραίοι.
- Πραγματικά αισθάνεσθε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του κόσμου της μουσικής;
- Ναι.
- Και το ίδιο ισχύει με την παγκόσμια οικονομία;
- Στην Αμερική, η εβραϊκή κοινότητα είναι πολύ ισχυρή. Ελέγχει μεγάλο μέρος της οικονομίας. Ασφαλώς, και των μέσων ενημέρωσης. Επιτρέψτε μου να εξηγηθώ: Οταν συγκροτήθηκε το κράτος του Ισραήλ, ήμαστε όλοι στο πλευρό του Ισραήλ. Υπήρχε μεγάλη συμπάθεια για τον σιωνισμό εξαιτίας των όσων είχαν υποφέρει στον πόλεμο. Αυτή είναι η μία πλευρά των Εβραίων. Αλλά η διεθνής εβραϊκή κοινότητα έχει να επιδείξει και αρνητικά φαινόμενα. Οι Εβραίοι εμφανίζονται σήμερα να ελέγχουν τις μεγάλες τράπεζες. Συχνά και κυβερνήσεις. Ετσι, οτιδήποτε άσχημο ή κακό έρχεται από τις κυβερνήσεις, είναι φυσικό να συνδέεται από τους απλούς ανθρώπους με τους Εβραίους.
- Εσείς, προσωπικά, πιστεύετε ότι οι Εβραίοι, η διεθνής εβραϊκή κοινότητα, ελέγχουν τις τράπεζες, τη Γουόλ Στριτ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;
- Ναι.
- Και λέτε ότι τώρα, μέσω της επιρροής που ασκούν στον Μπους, έχουν τον έλεγχο των διεθνών υποθέσεων;
- Ναι.
- Ποια είναι η εβραϊκή επιρροή στην πολιτική του Μπους;
- Πιστεύω ότι ο πόλεμος στο Ιράκ και η επιθετική διάθεση έναντι του Ιράν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.
- Οι Εβραίοι έχουν τόσο μεγάλη ισχύ που μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική της μόνης υπερδύναμης;
- Υπάρχει μια ομάδα Εβραίων που περιβάλλει τον Μπους και ελέγχει την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Επομένως, οι Εβραίοι τραβούν τα σχοινιά πίσω από τον Μπους;
- Οχι, βρίσκονται μπροστά από αυτόν.
- Η Αμερική, η μεγάλη υπερδύναμη, στην πραγματικότητα ελέγχεται από τους Εβραίους;
- Ναι.
- Ποιες είναι οι προθέσεις των Εβραίων που ελέγχουν τον πρόεδρο Μπους;
- Το κύριο μέτωπό τους είναι με τους Αραβες. Πιστεύουν ότι χτυπώντας τους Αραβες θα βοηθήσουν το Ισραήλ να επιβιώσει. Προσφέρουν στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της μελλοντικής επιβίωσης του Ισραήλ.
- Αλλά η τρέχουσα αμερικανική πολιτική είναι μια αντίδραση στην 11η Σεπτεμβρίου. Είναι μια απάντηση στην απειλή του Μπιν Λάντεν.
- Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο Μπιν Λάντεν. Εδώ υπάρχουν παράξενα πράγματα. Στο παρελθόν δούλευε για τους Αμερικανούς. Ακόμη και την 11η Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να εργαζόταν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν θέλω να πω ότι αυτοί που χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους ήταν οι ίδιοι Αμερικανοί. Θα ήταν παρανοϊκό να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Αλλά την 11η Σεπτεμβρίου χρησιμοποιήθηκε αμερικανική τεχνολογία.
- Θα μπορούσε να είναι προβοκάτσια;
- Στην Αμερική υπάρχουν πολλές δυνάμεις. Υπάρχουν υπερπατριώτες. Πιστεύω ότι ο ρόλος που έπαιξε ο Μπιν Λάντεν είναι ύποπτος.
- Λέτε, δηλαδή, ότι υπήρξε κάποιο είδος αμερικανικής συνωμοσίας.
- Δεν πιστεύω ότι το έκαναν εκείνοι οι ξυπόλητοι Αφγανοί. Αυτό είναι αστείο. Ούτε καν η γιαπωνέζικη τεχνολογία δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Ούτε η γερμανική.
- Είναι πιθανό να έπαιξε κάποιο ρόλο η Μοσάντ στην 11η Σεπτεμβρίου;
- H Μοσάντ έχει την ανάλογη τεχνολογία. Αλλά ούτε κι αυτή δεν είναι υπερδύναμη. Οι Αμερικανοί ελέγχουν τα πάντα.
Είναι εντυπωσιακός, γεμάτος ζωή. Αν και βγήκε μόλις πριν από δύο μέρες από το νοσοκομείο, στο οποίο επρόκειτο να επιστρέψει, ανακτά δυνάμεις μπροστά από τα μάτια μου. Λες κι αυτές οι συνεντεύξεις του κάνουν καλό. Και όταν μου δίνει μαθήματα, μου μεταδίδει τις ιδέες του για τον έρωτα, την αγάπη και το θάνατο, κάτι από την παρουσία του αναδίδει μια βαθιά ανθρωπιά, μια υπαρξιακή πυκνότητα. Ισως ένα μεγαλείο. Ωστόσο, αυτός ο χαρισματικός άνδρας λέει πράγματα για τους Εβραίους, τα οποία δεν έχει ενδεχομένως αίσθηση πώς ακούγονται, πώς εκλαμβάνονται. Και υπό τους ήχους της μουσικής, που μου παρουσιάζει, ολόκληρο το ζήτημα αποσαφηνίζεται. Οσα υποφώσκουν μεταξύ Ευρωπαίων Χριστιανών και Εβραίων. Αυτή η βαθιά τραγωδία, η διεστραμμένη οικειότητα. Αυτό το χιλιόχρονο έπος αγάπης και μίσους.
Του λείπει το ισραηλινό κοινό
Ο Θεοδωράκης με διακόπτει. Λέει ότι του λείπει το ισραηλινό κοινό. Οτι δεν υπάρχει άλλο κοινό στον κόσμο σαν κι αυτό. Οτι μετά από μία συναυλία στην Καισάρεια, ένας ανώτατος αξιωματικός του στρατού τον πλησίασε και του είπε: «Αν μας πεις τώρα να περπατήσουμε στη θάλασσα, θα σε ακολουθήσουμε. O Θεοδωράκης μου βάζει δύο φορές τον παλαιστινιακό εθνικό ύμνο, πρώτα σε χορωδιακή και μετά σε ορχηστρική μορφή. Και κρατεί με το μπαστούνι του τον ρυθμό στο πάτωμα. Τον ρυθμό ενός νόμιμου αγώνα για απελευθέρωση. Μου λέει πως ο Αραφάτ τον πίεσε επί μακρόν να γράψει έναν ύμνο για τους Παλαιστίνιους. Πώς τα μέλη του επαναστατικού συμβουλίου σηκώθηκαν, τον αποθέωσαν και ξέσπασαν σε κλάματα, όταν έφερε την κασέτα με τον ύμνο στη Βηρυτό. Συνέθεσε τον ύμνο με βάση ένα ελληνικό ανάρτικο τραγούδι, βασισμένο σε ένα τραγούδι θυσίας από τους αγωνιστές εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος.
Η αναλογία με τους ναζί
-Σε πολλές περιπτώσεις, όταν επικρίνετε την ισραηλινή πολιτική, χρησιμοποιείτε την αναλογία με τους ναζί. H κριτική στην ισραηλινή κατοχή είναι θεμιτή. Γιατί όμως χρησιμοποιείτε όρους, όπως «ναζιστική νοοτροπία του Ισραήλ» ή «ισραηλινή βαρβαρότητα»;
-Για μένα είναι φυσικό να κάνω αυτήν τη σύγκριση, επειδή το Ισραήλ είναι στενά συνδεδεμένο με τον ναζισμό. Σας το έγραψα αυτό: μετά το ολοκαύτωμα, ο Εβραίος είναι ο αντιναζιστής. Είστε καταδικασμένοι να παίζετε αυτόν τον ρόλο. Εξι εκατομμύρια φωνές σάς καλούν. Φωνάζουν, ποτέ πια στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι το Ισραήλ θα υιοθετούσε ανάλογες μεθόδους. Δεν υπάρχει ανάγκη το Ισραήλ να δημιουργήσει θαλάμους αερίων. Αν σκοτώνετε άνδρες και γυναίκες, είναι το ίδιο.
-Το Ισραήλ σφάλλει στη Δυτική Οχθη και Γάζα. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού. Γιατί όμως δεν συγκρίνετε τους Ισραηλινούς με τους Γάλλους στην Αλγερία ή τους Ολλανδούς στην Ινδονησία. H αναζήτηση της ύστατης αναλογίας του Κακού αποδεικνύει μια αδυναμία να αποδεχθείτε τους Εβραίους ως γκρίζους. Αν δεν είναι άσπροι, είναι κατάμαυροι. Αν δεν είναι θύματα, είναι δολοφόνοι.
-Μέχρι το ολοκαύτωμα, οι Εβραίοι ήταν θύματα. Μια μέρα είπαν ότι δε θέλουν πια να είναι θύματα. Δημιούργησαν ένα κράτος για να δείξουν ότι είναι ισχυροί. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για ιστορική παγίδα. Μήπως τελικά βαδίζετε στο μονοπάτι της εκδίκησης.
Μετά τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί ήταν τα θύματα. Οι Γερμανοί θεώρησαν ότι ήταν τα θύματα. Οι άλλοι τους είχαν βλάψει και εκείνοι κανέναν. Αυτός ήταν ο σπόρος από όπου γεννήθηκε το φαινόμενο του Χίτλερ.
-Οι σημερινοί Εβραίοι μπορούν να συγκριθούν με τους Γερμανούς της δεκαετίας του '20 και του '30;
-O Χίτλερ είπε τότε ότι οι Γερμανοί πρέπει να πάψουν να είναι τα θύματα. «Θα αποκτήσουμε όπλα και θα πάρουμε εκδίκηση». Κοιτάξτε πού τους οδήγησε αυτή η λογική. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στο Ισραήλ.
-Ας αφήσουμε την πολιτική. Τι πιστεύετε για τους Εβραίους, γενικά; Τι θεωρείτε ότι είναι εντυπωσιακό και τι απαράδεκτο;
-Οταν ήμουν στο Ισραήλ, λάτρευα τη μεθυστική τρέλα του λαού. Τον τρόπο σκέψης τους, τη χαρά τη ζωής. Ενας φυσιολογικός άνθρωπος μεθάει με κρασί, αλλά εσείς μπορείτε και χωρίς. Δεν χρειάζεται να μεθύσετε, είσαστε ήδη μεθυσμένοι από τη ζωή. Επίσης, κάποτε είχα ερωτευθεί ένα κορίτσι που ζούσε σε κιμπούτς, η οποία ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να καλλιεργήσει τη γη, παίρνοντας μαζί και το όπλο της. Ηξερε ότι έπρεπε να προστατεύσει και να πολεμήσει για τη χώρα της. Αυτό μου άρεσε πολύ. Ηταν ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Ηταν σαν το μέλι και όταν κρατούσε το όπλο ήταν ακόμα πιο ελκυστική. Ημουν πολύ νέος τότε και είχα εντυπωσιαστεί από τον ηρωισμό του Ισραήλ. Οι Εβραίοι αποτελούν ένα ιστορικό φαινόμενο που με προσελκύει πολύ. Το ζηλεύω. Και δεν νομίζω ότι κανείς αδιαφορεί γι' αυτό.
-Και τι δεν σας αρέσει σε μας;
-Σε προσωπικό επίπεδο, τίποτε. Για μένα δεν διαφέρετε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος. Αλλά εκείνο που δεν αποδέχομαι στον εβραϊκό λαό είναι αυτό που δεν αποδέχομαι στους Μασόνους. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που βοηθούν ο ένας τον άλλον απλώς επειδή είναι μέλη αυτής της ομάδας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Εβραίους. Ειδικά σε ευαίσθητους τομείς όπως η μουσική. Δεν το αποδέχομαι αυτό.
-Οι Εβραίοι έχουν τόσο μεγάλη εξουσία;
-Σε ορισμένους τομείς ναι. Δεν μου αρέσουν αυτές οι μικρές συσπειρώσεις. Τις θεωρώ εξαιρέσεις μιας ρατσιστικής προσέγγισης. Εθνικές ή θρησκευτικές ή μαφία οι κλίκες είναι καρκινώματα».
-Εκείνο που σας προβληματίζει είναι ότι οι Εβραίοι διατηρούν μια στάση γκέτο, ακόμη κι όταν δεν είναι πια αδύναμοι. Ακόμη κι όταν είναι ισχυροί.
-Ναι. Το συναντώ στη μουσική, αλλά συμβαίνει και αλλού. Ειδικά στα οικονομικά. Και στα MME. Γι' αυτό και οι Εβραίοι δεν είναι καθόλου ελκυστικοί.
-Πιστεύετε ότι υπάρχει μια εβραϊκή τάση κυριαρχίας;
-Κυριαρχίας; Ναι. Και συνοδεύεται από κόμπλεξ ανωτερότητας.
-Συνεπώς, η αίσθηση της ανωτερότητας και η τάση για έλεγχο είναι χαρακτηριστικά των Εβραίων;
-Ναι, ναι. Νομίζω ότι η εβραϊκή θρησκεία που διδάσκει ένα παιδί από πολύ μικρή ηλικία ότι ο Θεός είναι πολύ ισχυρός του δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Ετσι υπάρχει μια αντίφαση εδώ. O λαός που ιστορικά είναι ο πιο φοβισμένος, πνευματικά είναι λιγότερο φοβισμένος, λόγω της θρησκείας του. Τώρα, όμως, που έχουν μεγάλη εξουσία, αυτή η στάση γίνεται επικίνδυνη.
Η λύση των δύο κρατών
Από τη σκοπιά των ειρηνιστών Ισραηλινών, οι πολιτικές απόψεις του Μίκη Θεοδωράκη, είναι τουλάχιστον λογικές. Αναγνωρίζει το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος. Πιστεύει στη λύση των δύο κρατών. Πιστεύει επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να διδαχθούν από την εμπειρία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και να κατανοήσουν ότι η επιστροφή είναι αδύνατη. Καθώς είναι ένας ρομαντικός Ελληνας, δηλώνει ότι έχει μια ρομαντική αδυναμία για τη ρομαντική διάσταση του σιωνισμού.
Στο μέλλον, όταν η κατοχή φθάσει στο τέλος της, θα υποστηρίξει την ένταξη του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. H Ευρώπη έχει ηθική υποχρέωση στους Εβραίους, δήλωσε. Από πολιτιστική άποψη επίσης, το Ισραήλ είναι μέρος της Ευρώπης. Συνεπώς, η εισδοχή του Ισραήλ στην E.E. θα είναι κάτι φυσικό.
Μια νύχτα μού έγραψε μια επιστολή. Μού έγραψε ότι ανησυχεί για την ανάδειξη ενός νέου ναζισμού. Οτι πιστεύει πως ο ρόλος των Εβραίων είναι να αντισταθούν στον νέο ναζισμό. Και ότι γι' αυτόν τον λόγο το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να διαλέξει την Ευρώπη από την Αμερική. Την ειρήνη από τον πόλεμο. Πρέπει να πιστέψει στο ιστορικό του πεπρωμένο. Είπε ότι μετά τον θάνατο του πατέρα του ήθελε να πεθάνει και ο ίδιος. Μέχρι που ξαφνικά άκουσε μέσα του αυτήν τη θρησκευτική μουσική. Και έτσι άρχισε να συνθέτει: κάθε Κυριακή έγραφε ένα νέο κομμάτι για τη χορωδία της εκκλησίας. Οπως ο Μπαχ.
-Θα ήθελα να επιστρέψουμε στην παιδική σας ηλικία. Σε αυτά που σας δίδαξαν όταν ήσαστε πολύ μικρός. Πώς εξηγείτε τον φόβο της γιαγιάς σας για τους Εβραίους; -Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη θρησκεία. Με τους ιερείς.
-Είχε σχέση με τον θάνατο του Χριστού;
-Ναι. H γιαγιά μου δεν ήταν πολύ μορφωμένη γυναίκα. Προσπαθώ να την καταλάβω. Οχι να την κρίνω. Ισως ο φόβος των Εβραίων να έχει σχέση με το γεγονός ότι σκότωσαν τον Υιό του Θεού. Αν κάποιος έχει τη δύναμη να σκοτώσει τον Υιό του Θεού, τότε έχει τεράστια δύναμη.
Νομίζω ότι η στάση των Ελλήνων έναντι των Εβραίων εξηγείται με το πώς φέρονταν οι Εβραίοι. Σε μικρές κοινότητες όπως η δική μας δεν υπάρχουν μυστικά. Ξέραμε όμως ότι οι Εβραίοι είχαν μυστικά από εμάς. Ηθελαν να είναι διαφορετικοί, να ζουν χωριστά. Το καταλαβαίνω αυτό. Είναι αυτοάμυνα.
-Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα;
-Συχνά υπήρχαν ερωτικοί δεσμοί μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων. Ομως οι εβραϊκές οικογένειες δεν ήθελαν τα παιδιά τους να παντρεύονται Χριστιανούς. Αυτή όμως η κλειστή στάση, η μυστικοπάθεια προκαλεί. Ποτέ δεν με κάλεσαν Εβραίοι στο σπίτι τους. Είχα φίλους Εβραίους όμως έρχονταν αυτοί στο σπίτι μου δεν πήγαινα εγώ στο δικό τους. Ήθελα να πάω και δεν μου επιτρεπόταν. Άρχισα λοιπόν να διερωτώμαι γιατί. Να μάθω τι συνέβαινε. Οι Εβραίοι πλήρωσαν το τίμημα για το ότι ήταν τόσο κλειστή κοινωνία.
-Υπήρχαν και άλλοι λόγοι γι' αυτήν τη στάση έναντι των Εβραίων;
-Ναι υπήρχε και κάτι άλλο. Οταν ένας Εβραίος προόδευε, ήλεγχε το εμπόριο, όταν αποκτούσε οικονομική ισχύ, προκαλούσε φθόνο. Οπως φθόνο προκαλούν και οι επιτυχημένοι Ελληνες. Στην περίπτωση των Εβραίων όμως οι Ελληνες πίστευαν ότι γίνονταν πλούσιοι, όχι επειδή ήταν ταλαντούχοι αλλά επειδή ήταν Εβραίοι.
-Για σας λοιπόν ήταν η μυστικοπάθεια των Εβραίων που δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα και όχι ο ρόλος των Εβραίων στο θέμα του Χριστού.
-Την εποχή εκείνη η ιστορία αυτή δεν με αφορούσε. Ηταν σημαντική για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατά τη διάρκεια τυ πολέμου οι Εβραίοι κυνηγήθηκαν άγρια. Και εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι σώσαμε χιλιάδες Εβραίους. Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν θύματα των ραββίνων που δεν τους άφηναν να έρθουν να κρυφτούν στα βουνά μαζί μας. Για μας οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν διέφεραν από τους Ελληνες. Ηταν Ελληνες.
-Στη συνέχεια, όμως, αρχίσατε να ασχολείστε με τους Εβραίους. Πότε πρωτοασχοληθήκατε και γιατί;
-Οταν άρχισα την ερευνά μου για τις πηγές τις ανθρωπότητας. Συνειδητοποίησα τη σημασία του ελληνικού και του εβραϊκού ρεύματος. Συνειδητοποίησα ότι ήταν οι δύο θεμέλιοι λίθοι του δυτικού πολιτισμού. O ιουδαϊσμός είχε δύο συνεισφορές στον πολιτισμό. H μία ήταν θετική και αφορά την ηθική τάξη. H άλλη ήταν αρνητική και σχετίζεται με την αυταρχική πνευματική δόμηση. H ιδέα ότι υπάρχει ένας Θεός στον οποίο πρέπει να δηλώσουμε υποταγή προέρχεται από τον ιουδαϊσμό. Στη συνέχεια η ιδέα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κοσμικά κράτη και δημιούργησε μια κάθετη κοινωνία. Ιεραρχική. Το αντίθετο από την ελληνική Δημοκρατία.
-Ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της αυταρχικής πνευματικής δόμησης του ιουδαϊσμού;
-Εχετε περήφανες παραδόσεις. Είναι κάτι που πηγάζει από τη θρησκεία σας. Σας διακατέχει η πίστη ότι ο Θεός σάς αγαπάει και ότι είστε ο εκλεκτός λαός. Αυτό σας έδωσε και την ικανότητα να επιβιώσετε ως έθνος κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Κάθε φορά αναδυθήκατε ως ήρωες. Το γεγονός αυτό, όμως, δημιούργησε έναν θανάσιμο κίνδυνο. Γέννησε τον ρατσισμό.
-Οπότε πρέπει να διδαχθούμε από τους Ελληνες;
-Στην ελληνική μυθολογία δεν γίνεται πουθενά λόγος περί ανωτερότητας της φυλής των Ελλήνων. Στη Βίβλο, αντίθετα, υπάρχουν οι σπόροι της έννοιας της ανωτερότητας. Της εβραϊκής ανωτερότητας. Σκοπός της Βίβλου είναι να αποδείξει ότι ο Θεός αγαπάει μονάχα έναν λαό και αυτός είναι ο εβραϊκός.
-Και ποια είναι η ιστορία που διαμόρφωσε τον νου σας; Δεν ήταν αυτή του Ιησού;
-Ο μύθος του Χριστού αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους μεγάλους συνθέτες. Τελικά, η ιστορία του Ιησού είναι η πιο σημαντική απ' όλες. Είναι πιο σημαντική από την τραγωδία του Σοφοκλή.
Στενοχωρημένοι οι φίλοι μου
-Ωστόσο, ο ρόλος των Εβραίων στην ιστορία του είναι προβληματική. Δεν είναι ευχάριστη.
-Αυτό είναι πολύ παράξενο. O Χριστός ήταν Εβραίος. Οι Εβραίοι, όμως, τάσσονται κατά ενός ομοεθνή τους, που αγαπάνε όλοι οι άλλοι. Αρα, η θέση των Εβραίων είναι ειδική. Πολύ ειδική. Ας υποθέσουμε ότι ο Χριστός ήταν Ελληνας και όλοι τον συμπαθούσαν εκτός από εμάς. Είναι πολύ παράξενο.
-Οι Εβραίοι, λοιπόν, απέρριψαν τον πιο σημαντικό Εβραίο;
-Ναι. Είναι ένας μοναδικός λαός. Οι Εβραίοι είναι ο πιο σημαντικός λαός. Εκατομμύρια Καθολικών και Ορθοδόξων πιστεύουν σ' έναν Εβραίο, τον Χριστό, τον οποίο οι Εβραίοι δεν συμπαθούν. O κόσμος βρίσκεται στη σημερινή του κατάσταση, επειδή οι Εβραίοι είχαν κλείσει τ' αυτιά τους στην πιο κρίσιμη στιγμή. Είναι δύσκολο. Αυτό είναι το δράμα των Εβραίων στον σημερινό κόσμο. Είσαστε ενάντιοι στον ίδιο σας τον εαυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαστε ενάντια στο μήνυμα της αγάπης που κήρυξε ο Χριστός.
-Κύριε Θεοδωράκη, αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα βιώνει μεγάλες στιγμές. Είσαστε ο μεγάλος ήρωας του ελληνικού πολιτισμού. Παρ' όλα αυτά εσείς είστε εδώ και περνάτε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες μ' έναν Ισραηλινό δημοσιογράφο. Γιατί;
-Το χρωστάω στο Ισραήλ. Κυρίως στους Ισραηλινούς μου φίλους. Γνωρίζω ότι είναι πολύ στεναχωρημένοι. O τρόπος με τον οποίο ερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις που έκανα τον Νοέμβριο του 2003 πλήγωσαν έναν ολόκληρο λαό. Τον εβραϊκό λαό.
-Και τώρα, καθώς αυτή η συνέντευξη πλησιάζει στο τέλος της, θα λέγατε ότι θέλετε να συμφιλιωθείτε με τον εβραϊκό λαό; Θα θέλατε να σφίξετε το χέρι του εκ νέου;
-Ποτέ δεν τράβηξα το χέρι μου. Στη ζωή μου έχω καταβάλει ένα μεγάλο τίμημα, προκειμένου να μπορώ να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέπτη. Θα ήταν τραγικό για μένα να παραμείνω εχθρός του λαού σας. Είναι άδικο. Είναι πάρα πολύ άδικο. Είμαι ένας πραγματικός φίλος του εβραϊκού λαού.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...