Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τι σημαίνει “επιστροφή στην δραχμή” με τους σημερινούς όρους…




Οι Γερμανοί, θέλουν, εκλιπαρούν να μας πετάξουν έξω από το Ευρώ. Οι λόγοι; Δεν θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν για την δήθεν στήριξη. θα εισπράξουν ενυπόθηκα πλέον και το τελευταίο Ευρώ της οφειλής μας σε… υποτιμημένες δραχμές και θα μπορούν άνετα να “επενδύσουν” σε πλουτοπαραγωγικές πηγές με 50% έκπτωση.

Οι φίλοι της κυβέρνησης που με ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ άρχισαν να βγάζουν πακτωλούς χρημάτων εκτός Ελλάδας αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της “νέας διακυβέρνησης”, εκλιπαρούν να βγούμε από το Ευρώ ώστε τα διαθέσιμα που εξήγαγαν να αποκτήσουν διπλάσια αγοραστική δύναμη, σε μία χώρα που θα πουλά τα ασημικά της. Πως γνώριζαν τι θα επακολουθούσε όταν ακόμα αντηχούσε στα αυτιά μας το “λεφτά υπάρχουν”; Ήξεραν κάτι που δεν ξέραμε οι υπόλοιποι; Άλλωστε όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, “δεν είναι παράνομο να βγάζεις τα λεφτά σου στην Ελβετία”!! Κατάλαβες σύμπολίτη μου γλυκέ;

Ο “μηχανισμός στήριξης”, εκλιπαρεί να βγούμε από το Ευρώ ώστε οι ενυπόθηκες αξίες της Εθνικής προσημείωσης να κατρακυλίσουν, οι τιμές των εισηγμένων να εκμηδενιστούν και βέβαια η αδυναμία αποπληρωμής να τους δώσει το δικαίωμα κατοχικού πλέον πλιάτσικου σε μία διαλυμένη χώρα.

Τι σημαίνει για εμάς τους πολίτες η επιστροφή στην δραχμή;

“Εάν μία χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το Ευρώ, η “νέα δραχμή” θα υποτιμηθεί κατά 60%. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν (αφού οι εγγυητικές τους είναι σε Ευρώ ενώ τα διαθέσιμα τους αντίστοιχα θα εξανεμισθούν). Η αναστροφή του εξωτερικού χρέους από Ευρώ σε δραχμές, θα σημάνει πτώχευση, εξοβελίζοντας την χώρα από τις αγορές. Το κόστος εξόδου μόλις τον πρώτο χρόνο θα ανέλθει στο 50% του ΑΕΠ”!

“If a debtor such as Greece left, the new drachma would crash by 60pc. Its banks would collapse. Switching sovereign debt into drachma would be a default, shutting the country out of capital markets. Exit would cost 50pc of GDP in the first year. ” (ZeroHedge).

Εάν λοιπόν το μνημόνιο οδηγήσει στην δραχμή, καταλαβαίνετε ποιές πρέπει να είναι οι ενέργειες του λαού:

1. Κατάληψη στην τράπεζα της Ελλάδας και απαίτηση για την αποκάλυψη των στοιχείων όλων αυτών που έβγαλαν χρήμα στο εξωτερικό πριν την υπογραφή του μνημονίου.

2. Ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση και όσους ψήφισαν το μνημόνιο. Κάθε Έλληνας θα έχει έννομο δικαίωμα να κάνει μήνυση σε όλους ή μεμωνομένα.

3. Θωράκιση Εθνικής και ατομικής περιουσίας, απαγόρευση συμμετοχής ανωνύμων επενδυτών, funds, OffShore, private equities σε χρηματιστηριακές ή ιδιωτικές εξαγορές.

Εννοείται ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει πραγματικά να εξοντώσει τους υπαιτίους και να δημεύσει κάθε περιουσιακό στοιχείο τους που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Πάντα στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα έχει το θράσος να βγάλει την χώρα από το Ευρώ, όπως προανήγγειλαν μεθοδικά τα παπαγαλάκια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...