Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Γάζωσαν οκτώ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καλάσνικοφ βίντεο

Άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε τζιπ μάρκας Volvo πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη κοντά στον Κηφισό. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας έχασε τελικά την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά. Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Ο πρώτος αστυνομικός ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.
Οκτώ ήταν οι αστυνομικοί που δέχτηκαν σφαίρες από το καλάσνικοφ και το πιστόλι των κακοποιών. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008. Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.
Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.
Το αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό  νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά. Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Το γεγονός ότι τα όπλα με το οποία οι άγνωστοι “γάζωσαν” τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν τύπου Καλάσνικοφ, οδηγεί και στην κατεύθυνση του κοινού εγκλήματος αλλά και στην κατεύθυνση της τρομοκρατίας. Αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως τις διωκτικές αρχές, είναι το γεγονός ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα τους αστυνομικούς. Τους περίμεναν και μόλις αυτοί πλησίασαν στο μέρος όπου βρισκόταν, άρχισαν τους πυροβολισμούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί στην περιοχή Ρέντη:
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την δολοφονική επίθεση και την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του αστυνομικού από αδίστακτους εγκληματίες. Ενός νέου ανθρώπου που θυσίασε τη ζωή του για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους του που τραυματίστηκαν την ώρα άσκησης του καθήκοντός τους».
Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Την βαθιά οδύνη του για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το τραγικό περιστατικό στην περιοχή του Ρέντη το απόγευμα της Τρίτης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ζούμε σε μια άγρια εποχή που το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, σημειώνοντας ότι αυτό το γεγονός προκαλεί θλίψη και ανησυχία.
Έρχεται εσπευσμένα ο Παπουτσής στην Αθήνα 
"Τραγική υπόθεση" χαρακτήρισε το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα από την Άγκυρα, με το αεροσκάφος του Τούρκου ομολόγου του.
Ο υπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα . Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα. «Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».
Ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις του προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν στην Αθήνα.
Τον αποτροπιασμό τους για το θλιβερό περιστατικό και τα συλληπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού εξέφρασαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και ο Φίλιππος Σαχινίδης εκ μέρους της κυβέρνησης.
ΝΔ: Η κυβέρνηση απαξιώνει την επιχειρησιακή δυνατότητα της αστυνομίας
Την βαθιά της οδύνη για το χαμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος  βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, ο οποίος επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.
Την ώρα αυτή, η σκέψη μας είναι κοντά στους άλλους τρεις νέους ανθρώπους, στους οποίους εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για άμεση αποκατάσταση της υγείας τους.
Η σκέψη μας είναι και δίπλα στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δύσκολη δοκιμασία που περνάνε. Η σκέψη μας είναι, όμως, και στον τρόπο με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Αν και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών, ίσως θα πρέπει το σημερινό τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση, η οποία με τη συνεχή απαξίωση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει αποθρασύνει τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία, παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών και θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών».
ΚΚΕ: Αλωνίζουν οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος
Για  γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο σημειώνει ότι το γεγονός αυτό “επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος (τρομονόμοι, κάμερες κ.α.), ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι και σ’ αυτό τον τομέα ταξική.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού και εύχεται την ανάρρωση των τριών τραυματισμένων αστυνομικών”

.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...