Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Ο Ηρακλής των 45 μέτρων δεσπόζει στο Monterosso

Φτάνοντας στο Monterosso,τη μεγαλύτερη από Cinque Terra  πόλεις,και ακολουθήσετε το μονοπάτι προς την παραλία,θα σας εντυπωσιάσει και θα σας τραβήξει την προσοχή, ο γίγαντας (Gigante) με την τεράστια μορφή  του.

Η Ιταλική γραφική πόλη είναι ένα ευχάριστο παραθαλάσσιο θέρετρο με ρομαντική ατμόσφαιρα.
Είναι ο Ηρακλής,που κάθεται σε 45 μέτρα ύψος,και ζυγίζει 1.700 τόνους.Είναι σχεδιασμένο από σκυρόδεμα και σίδηρο,και δημιουργήθηκε το 1910,από τον Εβραίο-Ιταλό γλύπτη Αrrigο Minerbi.
Έγινε αμέσως το σύμβολο της πόλης και τυπώθηκε σε καρτ-ποσταλ της εποχής.


Υπάρχει όμως αναφορές από ντόπιους που υποστηρίζουν ότι  το άγαλμα είναι του Ποσειδώνα,του θεού της θάλασσας,και δημιουργήθηκε ως σύμβολο προστασίας της πόλης.Το Μοντερόσο del Mare βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου,και ο γίγαντας έχασε τα χέρια του και  την τρίαινα του,συνεχίζουν να λένε οι κάτοικοι.
Κατά τη δεκαετία του 60` το άγαλμα υπέστη περαιτέρω ζημιές , λόγω θαλασσοταραχής και των  ισχυρών ανέμων .Παρ` όλα αυτά  ο Ποσειδώνας στέκει ακόμη ισχυρός,και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν,έστω και ελαφρώς κατεστραμμένο, το μεγαλείο του.Η παράδοση λέει ότι,ένας ορειβάτης το 1982 ανακάλυψε θησαυρό στα τακούνια του γίγαντα.
irakleitos

Πηγή: diadrastiko: Ο Ηρακλής των 45 μέτρων δεσπόζει στο Monterosso http://diadrastiko.blogspot.com/2014/08/45-monterosso.html#ixzz3AlIbIjnL

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...