Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΒΡΗΚΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.







Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ  ΓΙΑ  18  ΑΚΟΜΗ  ΜΗΝΕΣ  ΤΙΣ  ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ   ΣΤΟΝ  ΠΑΤΡΑΪΚΟ  ΚΟΛΠΟ.


ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ, ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ. ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. 
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, ο μεγάλος Ελληνας, βιομήχανος, επιστήμονας ερευνητής, πολιτικός και οραματιστής, άφησε την τελευταία πνοή του και έτσι έκλεισε και «βιολογικά» το κεφάλαιο «ΧΡΩΠΕΙ», μία βιομηχανία η οποία σε μία οποιαδήποτε άλλη χώρα θα γινόταν η «μήτρα» χημικών, πολεμικών και ενεργειακών βιομηχανιών και βιομηχανιών τροφίμων, που θα άλλαζαν την μοίρα της ίδιας της χώρας.
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, τελείωσε το Γυμνάσιο Αναβρύτων και σπούδασε χημικός στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και του Ντάρμστατ.


Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ.






ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ  ΤΗΣ  «ΧΡΩΠΕΙ» 

Απέκτησε την «Χρωματουργία Πειραιώς» γνωστότερης και σαν «ΧΡΩΠΕΙ», που εξελίχθηκε σαν κλάδος της χημικής βιομηχανίας ύστερα από την εργαστηριακή ανακάλυψη από την ομάδα που συντόνισε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, της ανιλίνης, παραγώγου του άνθρακα, υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή συνθετικών χρωστικών υλών, οι οποίες υποκατέστησαν τα φυσικά χρώματα κυρίως στην κλωστοϋφαντουργία.
Στην συνέχεια και υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του εκλιπόντος, η εταιρία απέκτησε παγκόσμιες πατέντες για παυσίπονα όπως Kalmol, Algon κ.α.
Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία, ενώ - μεταξύ άλλων - κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974, από υποπολυβόλα μέχρι... βαλλιστικούς πυραύλους, υπακούοντας την προτροπή του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ προς την ελληνική βιομηχανία να σχεδιάσει και να παράγει σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οπλικά συστήματα!


ΣΧΕΔΙΑΣΕ  ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ  ΜΕ  ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ  ΥΓΡΟ  ΤΗΝ  ΥΔΡΑΖΙΝΗ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΤΟΝ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ.

Είχε μάλιστα αρχίσει τον σχεδιασμό βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Στα εργαστήρια της η ΧΡΩΠΕΙ συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων υδραζίνη, το οποίο έδινε υψηλές ταχύτητες με χαμηλό ρυθμό καύσης, άρα μεγάλη ακτίνα δράσης αλλά η παραγωγή σταμάτησε κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Πολλοί τότε μίλησαν για «ξένο δάκτυλο». 



   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
 Ο  Καραμανλής  είχε  πάρει  οδηγίες:  "θα  μπείτε  στην  Ε.Ο.Κ.  αν  καταστρέψετε  μεθοδικά  την  ελληνική  γεωργία  και  βιομηχανία  και  κάνετε  την  νεολαία  σας  γκαρσόνια  για  εξυπηρέτηση  των  ευρωπαίων  τουριστών". 






ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ  ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΟΛΕΜΙΚΟ  ΝΑΥΤΙΚΟ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΤΟΝ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ  ΓΙΑ  ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ.

Ο Σοφιανόπουλος δεν σταμάτησε: Στα ναυπηγεία Αυλίδος σχεδίασε και ναυπήγησε τορπιλακάτους με την προοπτική να μετατραπούν σε πυραυλακάτους, όταν κατασκευαστεί ένα ελληνικό βλήμα επιφανείας-επιφανείας,  μια ακόμα προσπάθεια που σταμάτησε για άγνωστους λόγους. 



ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ  ΥΛΙΚΟ  ΥΨΗΛΗΣ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΤΟ  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ.

Η ΧΡΩΠΕΙ για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εξαιρετικά υψηλής, για τα δεδομένα της εποχής, τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές, ενώ το ίδιο το υλικό, ουδέποτε μπήκε στην παραγωγή.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΥΠΟΠΟΛΥΒΟΛΟ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ  ΤΟ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ.

Η σειρά των υποπολυβόλων που είχε κατασκευάσει σε όλες τις δοκιμές αποδείχθηκε ανώτερο σε ταχύτητα βολής και σε ευθυβολία από το γερμανικό ΜP5, αλλά δεν αγοράστηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο προτίμησε να ενισχύσει την τότε ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οπλων) η οποία είχε συνάψει σχετική σύμβαση με την γερμανική Heckler and Koch για την παραγωγή του ΜΡ5.


Ο  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  ΤΟΥ  ΕΚΛΕΙΝΕ  ΤΑ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.

Αλλά η φιλοπατρία και το ερευνητικό πνεύμα του δεν περιορίστηκαν μόνο στην έρευνα και τον σχεδιασμό όπλων και υλικών. Επεκτάθηκαν και στους τομείς που κάνουν πραγματικά ανεξάρτητο ένα κράτος: Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά οι προσπάθειες για βιομηχανική εκμετάλλευση δεν ευοδώθηκαν καθώς κεντρική πολιτική ήταν η ενίσχυση των κτηνοτρόφων και η προσπάθεια τερματίστηκε το 1975
Τότε κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.



Ο  ΠΡΑΚΤΩΡ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  ΤΟΝ  ΕΞΟΝΤΩΣΕ  ΓΙΑΤΙ  ΒΡΗΚΕ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, το 1977 προχώρησε σε δοκιμαστική γεώτρηση και κτύπησε κοίτασμα πετρελαίου στο Κερί Ζακύνθου. 
Η κατάληξη: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από μήνυση του τότε υπουργείου Βιομηχανίας για «Έρευνες χωρίς άδεια» παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι' αυτό τον σκοπό!
Είναι ακριβώς το ίδιο κοίτασμα το οποίο αδειοδοτήθηκε για την διενέργεια γεωτρήσεων, τώρα, αλλά ακόμα περιμένουμε να αρχίσουν οι γεωτρήσεις,


https://youtu.be/BSDJe78N5YI



ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  ΚΑΙ   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΤΟΥ  ΑΚΥΡΩΣΑΝ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΕΡΕΥΝΑ.

Κατόπιν όλων αυτών παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΧΡΩΠΕΙ (η εταιρεία στις αρχές του 1980 εντάσσεται στις προβληματικές επιχειρήσεις καθώς όλες οι ερευνητικές συμβάσεις που είχε υπογράψει με το ελληνικό κράτος ακυρώθηκαν και κλείνει οριστικά λίγα χρόνια αργότερα).
Τότε αντιλήφθηκε ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά πολιτικό και προσπάθησε γράφοντας βιβλία και κάνοντας εκπομπές σε μικρής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικά μέσα να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.
Επίσης, το 1981 ίδρυσε το Κόμμα του Ελληνισμού, με το οποίο συμμετείχε ανεπιτυχώς σε εκλογικές αναμετρήσεις. Από το 1990 αφιερώθηκε στο ζήτημα των πανωτοκίων, τα οποία ευθύνονταν για την καταστροφή της δικής του και εκατοντάδων άλλων ελληνικών βιομηχανιών, για τα οποία τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε μόλις το 1997 ότι είναι παράνομα.
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συμμετείχε για πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτων με μεγαλύτερη επιτυχία του την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας το 1968 και του πρωταθλήματος  Ράλι το 1973 με το ψευδώνυμο «ΕΙΠΩΡΧ». Είχε παντρευτεί την γνωστή ηθοποιό Τζένη Ρουσσέα, με την οποία χώρισαν χρόνια αργότερα έχοντας αποκτήσει μια κόρη, την Έλλη.
Δυστυχώς για τον ίδιο, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος ήταν ευφυής, μορφωμένος, πολυτάλαντος και πολυπράγμων και πάνω απ΄όλα πατριώτης, αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Το γεγονός ότι δεν δίστασε να θυσιάσει τα προσωπικά του συμφέροντα, παλεύοντας για το καλό της πατρίδας, ήταν το κρίσιμο «πρόβλημα» που τον οδήγησε στην καταστροφή.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑ 18 ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ.
    Όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr η ελληνική οικονομία παρουσιάζει άσχημα σημάδια καθώς δεν μπορεί να «πάρει μπροστά» και «σέρνεται» και ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν υπάρχει το απαιτούμενο χρήμα για να την θέσει σε πραγματική «κίνηση» λόγω της δεκαετούς αφαίμαξης των μνημονίων.
    Γράφαμε χθες «Μαύρα σημεία εμφανίζονται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να υπάρξει σημααντική εξέλιξη στους τομείς των επενδύσεων, των δημοσίων δαπανών και των όποιων μελλοντικών γεωτρήσεων για να μην συνεχίσει να «σέρνεται» οικονομικά η χώρα για μια 30αετία ακόμα»
    Η Ελλάδα προσδοκούσε στην εύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην δυτική επικράτεια και από τις επενδύσεις.
    Για τις επενδύσεις μην μιλήσουμε είναι άλλο ανέκδοτο, οπότε η ελπίδα είχε τοποθετηθεί στις γεωτρήσεις που όλοι περιμέναμε και τελικώς δεν θα δούμε ακόμα για τους επόμενους 18 μήνες!
    Η πολυπόθητη πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αργήσει 18 μήνες.
    Πολύ σωστά διαβάσατε! Καθυστέρηση 18 μηνών, ενώ ήδη πέρασαν 8 χρόνια από τότε που προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τις πρώτες χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης.
    Το πλέον «ώριμο» επιχειρηματικό σχέδιο, αυτό του Πατραϊκού Κόλπου που μισθώθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια - Edison και θα συνεχίσει να μένει ανεξερεύνητο όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
    Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συναίνεσε στο αίτημα που υπέβαλε η ΕΛΠΕ ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΑΕ για 18μηνη παράταση, ήτοι μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 2021, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της δεύτερης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών στην παραχώρηση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινοπρακτικό σχήμα ζήτησε περισσότερο χρόνο - έχοντας ήδη λάβει και άλλη μία παράταση μέχρι τις 2 Απριλίου του 2018 για την πρώτη φάση της έρευνας - επικαλούμενη την ανάγκη «να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες της φάσης αυτής (σ.σ. δεύτερη) και ιδίως να πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση».
    Η ΕΔΕΥ ενέκρινε το αίτημα και σύμφωνα με πληροφορίες η αναγγελθείσα από τα ΕΛΠΕ πρώτη γεώτρηση για το 2020 σκόνταψε... στην έλλειψη υποδομών και στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των γειτονικών λιμανιών.
    Η κοινοπραξία, αναζητούσε λιμάνια προκειμένου να υποδεχτεί το γεωτρύπανο και να αποθηκεύσει τον αναγκαίο εξοπλισμό, χωρίς όμως τα γειτονικά της Πάτρας και του Αστακού, αναφέρουν πληροφορίες, να διαθέτουν τις αναγκαίες προδιαγραφές.
    Η γεώτρηση του Πατραϊκού Κόλπου έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο επενδυτικό σινιάλο και ιδίως αν αυτή επιβεβαιώσει το κοίτασμα των 140 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.
    Ωστόσο, όπως επισημαίνουν εδώ και χρόνια στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας καθώς και ειδικοί της αγοράς, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του κλάδου του upstream κρατούν σβηστές τις επενδυτικές μηχανές και τις προσδοκίες για την προσέλκυση κι άλλων εταιρειών.
    Αναφορικά με την ανάγκη για τη χορήγηση 18μηνης παράτασης, παράγοντες της αγοράς καυτηριάζουν τις ελλείψεις υποδομών στα λιμάνια της περιοχής με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου ξεκίνησε το 2012. Σχεδόν 8 χρόνια μετά, το πρώτο γεωτρύπανο στην Ελλάδα δεν έχει πέσει ακόμη εξαιτίας της απουσίας σχεδιασμού και διοικητικών εμποδίων από το κράτος.
    Φυσικά και με την παρέλευση του 18μηνου κανείς δεν εγγυάται ότι οι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς πάλι πιθανότατα δεν θα υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.
    Συν τοις άλλοις καθυστερούν για ανεξήγητους λόγους και τα μεγάλα δημόσια έργα, οπότε πολύ δύσκολα θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία η οποία περιμένει πως και πως τις τουριστικές «ενέσεις» του καλοκαιριού.
    Όμως ο τουρισμός δεν είναι ένα σταθερό μέγεθος, εξαρτάται πάντα από πολλούς αστάθμητους παράγοντες...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γνωρίζετε πότε και που θα γίνει η κηδεία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος Σωτήρη Σοφιανόπουλου, η κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 15.30 στον Άγιο Τρύφωνα Κηφισιάς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. H Έλενα Ακρίτα στο facebook για την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη:

    Σκέψου τώρα εσύ να μην είσαι Έλληνας. Σκέψου να μην έχεις ζήσει καν στην Ελλάδα. Και να πρέπει κάποιος να σού εξηγήσει πώς σε ένα διεθνές οικονομικό φόρουμ όπως αυτό των Δελφών, συμμετέχουν ως ομιλητές εννέα μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις εσύ ο Σουηδός ο νορμάλ ο άνθρωπος. Γίνεται φόρουμ. Διεθνές. Επιστημονικό. Στους Δελφούς. Και θα μιλήσουν εκεί τον Μάρτιο:

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι σύζυγος Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Αλεξία Μπακογιάννη, ανεψιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Κώστας Μπακογιάννης, ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Σία Κοσιώνη, σύζυγος ανεψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Αντιγόνη Λυμπεράκη, βαφτισιμιά του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Πλάτων Τήνιος, σύζυγος της βαφτισιμιάς του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Κώστας Συνολάκης, βαφτισιμιός του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

    Αυτό καλείσαι τώρα εσύ ο Έλληνας να εξηγήσεις στον Σουηδό συνάνθρωπό σου. Κι όχι μόνον να το εξηγήσεις εσύ: να το καταλάβει κι εκείνος.

    Σέβομαι τις οικογενειακές παραδόσεις as much as the next person. Mε συγκινούν τα σόγια τα αγαπημένα. Να πάρε εμάς πχ Χριστούγεννα θα πάμε στα ξαδέλφια μου, των Φώτων θα μαζευτούμε σε μένα, Καθαρά Δευτέρα στης ανεψιάς μου. Α, όλα κι όλα τα κρατάμε τα έθιμα εμείς. Αλλά τα κρατάμε στο σπίτι μας. Δεν μαζευόμαστε να μιλάμε στα ξένα fora. Και ξέρετε τι γαμάτους επιστήμονες έχουμε εμείς στο σόι μας; Ένας κι ένας.

    Γιατί το λέω αυτό. Γιατί όλο και θα βρεθεί κάποιος που θα ανεμίσει περήφανα το επιχείρημα «αν ο ομιλητής έχει τα τυπικά προσόντα τι πειράζει;»

    Πειράζει.

    Πολύ πειράζει.

    Διότι αν η Μαρέβα έχει μαγαζί με ρούχα, έχουν κι άλλες μαγαζί με ρούχα. Αν η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι δικηγόρος, υπάρχουν κι άλλοι δικηγόροι. Και πολιτικοί επιστήμονες υπάρχουν, και δημοσιογράφοι υπάρχουν απ’ όλα τα καλά υπάρχουν. Και ως πρωθυπουργός οφείλεις να το (ανα)γνωρίζεις αυτό. Έστω για να μην σε πάρει στο στόμα της η γειτονιά.

    Από λόγους στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας τι κάνεις λοιπόν; Ή μάλλον τι ΔΕΝ κάνεις; ΔΕΝ πας σε διεθνές φόρουμ σαν να κάνεις Πάσχα στο σπίτι σου στους Δελφούς. ΔΕΝ πας πώς να το κάνουμε δηλαδή; Δεν ξέρω τι συνέβαινε στα ‘60s, αλλά vintage στην πολιτική ζωή δεν υπάρχει: μόνο στα φουρό.

    Το δεύτερο επιχείρημα είναι ‘όλοι οι πρωθυπουργοί τα ίδια κάνουνε’.

    Κακώς τα κάνουνε. Να μην τα κάνουνε. Κι όταν τα κάνουνε αυτοί, να τους το λέμε εμείς. Δυνατά και καθαρά. Αν αγαπάς τους συγγενείς σου να τους αγοράσεις πάστες, αγάπη μου. Όχι να τους ανεβάζει συλληβδην στο πόντιουμ.

    Άσε που εδώ ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια. Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ μου; Τόσο μεγάλη οικογένεια έχετε, γιατί περιοριστήκατε μόνον στους εννέα;

    Ξέρετε τί μάς κουράζει; Το αυτονόητο. Κι ακόμα περισσότερο το να εξηγείς το αυτονόητο. Εδώ τώρα αφιερώνω 500 λέξεις για να αναλύσω τί; Το φως και το το φανάρι. Να γράψω ό,τι πολύ απλά δεν νοείται να παίρνεις όλο σου το σόι και να το βαφτίζεις ‘ομιλητές στο φόρουμ των Δελφών’.

    Καλά συμβούλους δεν έχει αυτός ο άνθρωπος αναρωτιέμαι. Κάποιος να του πει «όπα θα μάς κράξουνε, βγάλε πεντέξι απ’ τους εννιά μη γίνουμε ρεζίλι;» Θέλει τεράστιο IQ για να αντιληφθείς αυτό το περίφημο αυτονόητο;

    Κι όπως σχολίασε την είδηση η φίλη Έλενα Μηλιώτη:

    «Παιδιά, από ‘δω η χώρα.

    Χώρα, από ‘δω τα παιδιά!»

    Συνεπώς, κύριε Πρωθυπουργέ τι να πω; Να σάς χαιρόμαστε.

    Κι εσάς κι όλο σας το σόι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καθηγήτρια Ευαγγελία Γκόλια με άρθρο «βόμβα» αποκαλύπτει το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και πλούσια αντί να «παραδοθεί» στους ευρωπαίους δανειστές και να μην μπορεί να ξεμπλέξει από τα μνημόνια.

    Διαβάστε τι λέει η κ. Γκόλια, η οποία είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος και έχει κάνει έρευνα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:

    «Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

    Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

    Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

    Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

    Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

    Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

    Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

    Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

    Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

    Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

    Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

    Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

    Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΒΑΛΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΗ…
    Γενικός γραμματέας που υποστηρίζει την ύπαρξη “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Σκάλκος, πολιτικός επιστήμονας που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
    Ο Δημήτρης Σκάλκος διετέλεσε γενικός γραμματέας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας η οποία μαζί με το Ουράνιο Τόξο στήριζαν εκδηλώσεις για να στηρίξουν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως ….ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (σκέτο). Μάλιστα στις ευρωεκλογές του 2007 ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας κ.Μανώλη Μανωλεδάκη το 2008 σχετικά με μια τέτοια εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες:
    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σέβεται την επιλογή Ελλήνων πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες …
    Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων πριμοδότησε και επιβράβευσε πρόσωπα που στήριξαν και στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών (Μαυρωτάς, ΓΓ Αθλητισμού) και πρόσωπα που στηρίζουν την ύπαρξη “μακεδονικής” μειονότητας εντός της Ελλάδας (Σκάλκος. ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ελέγχονται αυστηρά όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα, εκτός φυσικά από τους μετανάστες που έρχονται με βάρκες.

    του Φαήλου Κρανιδιώτη

    Στην Ιταλία έχουν πλέον τους πρώτους δύο επιβεβαιωμένους θανάτους από τον κορονοϊό διαβάζω, και έχουν ηδη λάβει δρακόντεια μέτρα.
    Εμείς εδώ υποθέτω κάτι κάνουμε σε αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά.... κάθε μέρα εκατοντάδες αλλοδαποί, είτε σκέτοι λαθραίοι είτε πρόσφυγες, μπουκάρουν στην χώρα ανενόχλητοι και χωρίς έλεγχο, από μη εγκεκριμένες εισοδους, φεύγοντας με βάρκες από την Τουρκια, αφού έχουν έρθει πρώτα από του διαβόλου την μάνα, από Ασια και Αφρική
    Μην μου πείτε πως δεν εμπιστευεστε της υγειονομικές υπηρεσίες του Αφγανισταν, του Πακιστανούς, του Κογκό, της Νιγηρίας, της Σομαλίας, του Ιρακ, της Τουρκίας! Θα σας μαλώσω.
    Τα πράγματα όμως δεν είναι αστεία.
    Δεν μιλάμε μόνο για την παραβίαση των συνόρων, των νόμων, τον σχεδιασμό των Τούρκων, την εθνική και κοινωνική συνοχή. Μιλάμε για άμεσο τεράστιο κίνδυνο για την υγεία και τις ζωές των πολιτών.
    Συνειδητοποιεί η κυβέρνηση, ο κόσμος τον κίνδυνο για την χώρα και τον λαό; Φυλαγόμαστε από την μία στις νόμιμες αφίξεις των πτήσεων κι από την άλλη προς Ανατολάς η χώρα και η δημόσια υγεία είναι με γκρεμισμενες πόρτες και ξεχαρβαλωμενα παράθυρα και εισβάλλουν καθημερινά μπουλούκια που όταν μπουν και βρεθούν μέσα στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ.
    Εάν γίνει η στραβή, ξέρετε, ο κορονοϊός δεν θα μολύνει μόνο "κακούς" δεξιούς, εθνικιστές κλπ. Θα πέσει χλαπάτσα απολύτως δημοκρατική, υπερκομματική και αταξική. Μπορεί να τα κακαρώσουν και αλληλέγγυοι, λαθρολάγνα λαμόγια των ΜΚΟ, συριζαίοι απάτριδες διεθνιστες βουλευτές, μέχρι και καμμιά θείτσα πασοκάρα, ξεπεσμένη βασίλισσα της σαπουνόπερας να πάει για μπάρκο.
    Τέρμα τα αστεία. Φυλάξτε τα σύνορα, εμποδιστε δια των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πάση δυνάμει να μπαίνουν. Να μην μπαίνουν.
    Να μην μπαίνουν.
    Αλλιώς μπορεί να τα τινάξετε ή να ταλαιπωρηθειτε στο κρεβάτι κι εσείς που μπορείτε να πάρετε τα σκληρά μέτρα και κωλώνετε για πολιτικαντικους λόγους. Αλλιώς οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες σας θα είναι τεράστιες...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΦΕΡΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ.
    Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 Οθωμανοί «γενιτσάροι» κραδαίνουν τις σπάθες τους και παρατάσσονται με στρατιωτικό βήμα κρατώντας την (πράσινη) πολεμική σημαία με την ημισέληνο.
    Κι όλα αυτά στα πλαίσια τουρκικού «εθίμου» σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι παίρνουν «υποχρεωτικά» μια χριστιανή για νύφη!
    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Σοχό Θεσσαλονίκης και κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να καλέσει και την Ομάδα Οθωμανικής Στρατιωτικής του Δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr
    Στο τραγούδι που ακούγεται λέγονται τα εξής :
    «Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου
    Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος
    Ο στρατός του, για πολύ καιρό
    Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο
    Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
    Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
    Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου
    Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους. »


    Από την Επανάσταση του 1821 στην Μακεδονία, και στην Θεσσαλονίκη:
    «Η Θεσσαλονίκη είχε μεταβληθεί σε μιαν απέραντη σκηνή τραγωδίας όπου σφαγιάζονταν οι κάτοικοί της και πωλούνταν στα σκλαβοπάζαρά της τα γυναικόπαιδα της Μακεδονίας. Ήδη ο διοικητής της Γιουσούφ μπέης, κρατούσε 400 ομήρους στον Πύργο του Αίματος, στον Λευκό Πύργο. Όταν στις 17 Μαΐου 1821 επαναστάτησε ο Πολύγυρος συνέλαβε ακόμη δύο χιλιάδες Θεσσαλονικείς και τον αναπληρωτή του Μητροπολίτη, Επίσκοπο Κίτρους.
    Δεν τους χωρούσαν οι φυλακές και τους μάντρωσε στον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στην Μητρόπολη, και στον αυλόγυρό της. Ο όχλος χύμηξε πάνω τους. Πάνω από τρεις χιλιάδες Θεσσαλονικείς εσφάγησαν. Ο Φιλικός Χρ. Μενεξές απαγχονίσθηκε σε πλατάνι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ο Επίσκοπος Μελέτιος και ο παπα-Γιάννης του Αγίου Μηνά εσφάγησαν επί τόπου.
    Εννέα δημογέροντες κρεμάσθηκαν στα τσιγκέλια στο Καπάνι: Χρ. Μπαλάνος, Πάικος, Γούναρης, Αχτάρης, Νάνος, Πεσές, Αναγνώστης, Παπάς και Αναστ. Κυδωνιάτης. Άλλη τραγωδία στα σκλαβοπάζαρα. Στις 10 Μαΐου 1822 ο Γάλλος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης Φρανσουά-Μαρί Μποττύ αναφέρει:
    «Oι γυναίκες και τα μικρά παιδιά, που γλύτωσαν στην πρώτη φάση των σφαγών, σκλαβώθηκαν. Κι από τότε τα μάτια μας κουράστηκαν από το καθημερινό θέαμα της επαίσχυντης αγοραπωλησίας των άτυχων θυμάτων. Κατά την επιστροφή του Αβδουλουμπούντ πασά εκτελέσθηκαν στις πύλες της πόλης πάνω από 60 αιχμάλωτο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...