Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Η Ιστορική Αναβίωση της Μάχης των Πλαταιών- 2500 Χρόνια μετά (Φωτογραφικό υλικό)

 

ΜΕ ΟΠΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΤΟ 479 Π.Χ . 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ "ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ" ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 26 ΜΕ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΑΧΗ .

ΠΗΓΗ Aggelou Giorgos (Αγγέλου Γιώργος )

Ιστορική Αναβίωση #Μάχης #Πλαταιών🛡 προς τιμήν των πεσόντων της μάχης των Πλαταιών 479 π.χ.⚔️
Η μεγαλύτερη φάλαγγα που παραβρέθηκε μετά από 2500 χρόνια στο χώρο της μάχης…
Συγχαρητήρια

σε όλους που παραβρέθηκαν από τα πέρατα της γης🌍 να τιμήσουν τους πεσόντες…🙏

Διοργάνωση:
⚔️Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
⚔️Δήμος Θηβαίων
⚔️Δημοτικός οργανισμός Δήμου Θηβαίων
⚔️Διεθνής Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης “#HOPLOLOGIA
⚔️Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “#ΩΕΡΟΗ
🟠Το 479 π.Χ, οι Έλληνες με αρχηγό τον Παυσανία τον Σπαρτιάτη και τον Δηλιο συγκέντρωσαν μεγάλο στρατό και συγκρούστηκαν με τους Πέρσες στις Πλαταιές. Αν και ήταν αριθμητικά λιγότεροι, οι Έλληνες επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τον περσικό στρατό. Ο Μαρδόνιος έπεσε στη μάχη.
🟠Η νίκη στις Πλαταιές συνοδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη του ελληνικού στόλου κατά του περσικού στη Μυκάλη. Οι μάχες στις Πλαταιές και στη Μυκάλη είναι σημαντικότατες, γιατί εξάλειψαν την περσική απειλή και γιατί μετά απ’ αυτές, οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση, μέχρι να λήξουν οι συγκρούσεις το 450 π.Χ.
🟠Πλαταιές Βοιωτίας θεωρήθηκε “Ιερή Πόλη”, απαγορεύθηκε να επιτεθούν εναντίον τους άλλοι Έλληνες και κάθε χρόνο γίνονταν εκδηλώσεις τιμής για τη μάχη⚔️🏹🗡🛡
Κορύφωση των βιωματικών δράσεων με την Ιστορική Αναβίωση της Μάχης των Πλαταιών
Το καλοκαίρι του 479 π.Χ., ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος σχηματίζει μέτωπο στη Βοιωτία, βόρεια του ποταμού Ασωπού. Οι ελληνικές δυνάμεις συγκεντρώνονται πλησίον της Πλάταιας, για να διαφυλάξουν το πέρασμα προς την Αττική και να ανακόψουν την πορεία του. Παρότι οι Πέρσες ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό, οι Έλληνες τους κατατροπώνουν, εξασφαλίζοντας την απόλυτη νίκη και διαφυλάσσοντας τον δυτικό πολιτισμό. Η μάχη των Πλαταιών έχει περάσει στην Ιστορία ως μια από τις σημαντικότερες της αρχαιότητας.
2.500 χρόνια μετά, η εβδομάδα βιωματικών δράσεων κορυφώθηκε σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου, με την Ιστορική Αναβίωση της Μάχης στην Ιερή Γη των Πλαταιών. Για λίγες ώρες, οι θεατές ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, ζώντας από κοντά τα γεγονότα εκείνων των ένδοξων ημερών.
Η αναβίωση της ιστορικής μάχης πραγματοποιήθηκε από τους οπλίτες του Διεθνούς Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Hoplologia» και της ομάδας του Συλλόγου Ιερολοχιτών Θήβας.
https://hellenicmediagroup.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ hashtags facebook #Πλαταιών🛡  “#HOPLOLOGIA
⚔️ “#ΩΕΡΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...