Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος ΑΙ' - "ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ" Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ


Σήμερα, 22/11/2014, ο Υπουργός κ. Τασούλας έκανε την εξής  ουσιαστική λακωνική δήλωση :

"...Αχνές πρώτες ενδείξεις  στα επιστύλια τα οποία  βρέθηκαν στον χώρο όπου ήταν τομωσαϊκό...Αυτές οι πρώτες αχνές ενδείξεις  εμφανίζουν χρωματισμούς  και αχνές απεικονίσεις  προσώπων...." (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ )

Αφορά τα επιστύλια εκείνα για τα οποία είχαμε προβλέψει την 16η Νοεμβρίου στην ανάρτηση  ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ" ΣΤΙΣ 29 Νοεμβρίου;   ότι :
"Φαίνεται δηλαδή ότι επί του επιστυλίου υπάρχει ολόκληρη ζωγραφική παράσταση, που προοιονίζει ότι τα  ζωγραφιστά επιστύλια που "φυγαδεύτηκαν" στο Μουσείο της Αμφίπολης για (δήθεν ;) συντήρηση

ίσως να περιέχουν καθοριστικές παραστάσεις που ίσως παραπέμπουν στον νεκρό."

Πρόβλεψη που επιβεβαίωσε πανηγυρικά σήμερα ο κ.Τασούλας!

Η ύπαρξη ζωγραφικής παράστασης  με ανθρώπινες παραστάσεις σε αυτά τα επιστύλια είναι πολύ σημαντική γιατί όπως έχουμε τονίσει πολλάκις ο δεύτερος θάλαμος είναι αφιερωμένος τρόπον τινά στον νεκρό και με την σημειολογία και τηνσυμβολική του τον σκιαγραφεί (βλέπε :  ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ;   και Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"  ).

Άρα οι ανθρώπινες παραστάσεις που απεικονίζονται αχνά πολύ πιθανόν να προδίδουνκαι την ταυτότητα του νεκρού.

Δεν είναι όμως αυτό μόνον το σημαντικό.

Ήδη ο κ.Τασούλας στις 13 Νοεμβρίου μας αποκαλύπτει ότι ήδη έχει δει τα ζωγραφιστά επιστύλια με τις απεικονίσεις προσώπων (όπως μας απεκάλυψε σήμερα) και μάλιστα τα χαρακτηρίζει "υπέροχα". Άρα για να τα χαρακτηριζει υπέροχα σημαίνει ότι οι παραστάσεις επάνω τους είναι πολύ ευδιάκριτες.  

Άρα, φαίνεται ότι τα επιστύλια δεν είναι πλέον αχνά ζωφραφισμένα αλλά πολύ ευδιάκριτα και μάλιστα  από αρκετό καιρό πριν, το ότι δε αποφεύγουν να το παραδεχθούν και να μας τα δείξουν πολύ πιθανόν επιτείνει την βεβαιότητα ότι οι παραστάσεις είναι καθοριστικές για την λύση του μυστηρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει :
  «Δεν είχαμε λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε ταυπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου»  (Πότε θα «μιλήσει» ο νεκρός της Αμφίπολης; )

Μιλά για τα ζωγραφισμένα επιστύλια που βρέθηκαν στην είσοδο των Σφιγγών ; Σίγουρα όχι μιας και αυτά ήταν ορατά αμέσως με την έναρξη της ανασκαφής. Σίγουρα μιλά για αυτά που βρέθηκαν μέσα στο ταφικό μνημείο και τα οποία είναι αυτά που"φυγαδεύτηκαν" στο Μουσείο της Αμφίπολης χωρίς ποτέ να δούμε ούτε μια φωτογραφία τους. 
    
Έτσι λοιπόν αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση της 29ης Νοεμβρίου από την κα Περιστέρη η οποία προβλέπουμε ότι θα είναι πολύ σημαντική.

Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=59192) : 

"Αυτή είναι η φάση που τελειώνει, για την οποία θα ενημερωθούμε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την κυρία Περιστέρη στην Αθήνα σε μια εβδομάδα" 

Εν αναμονή λοιπόν.....


http://empedotimos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_22.html



Διαβάστε επίσης: 




3 σχόλια :

  1. Φίλοι μου,
    Εάν ξύλινο φέρετρο στην Αμφίπολη, από αυτό θα αρχίσουμε και θα τα βάλουμε, επιτέλους, σε μία σειρά!
    Όλοι μαζί, σίγουρα, θα βρούμε την άκρη!
    Η Ιστορία είναι γεμάτη Απατεώνες και Πλαστογράφους και στην ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έχει πέσει και... πλαστοπροσωπία!
    Και στην περίπτωσή μας, χρονικά, πάλι την πλαστογραφία φοβούμαστε!
    Ρίξε μιά ματιά ΕΔΩ:

    Αποκάλυψη! Το Μυστήριο της Ταφής του Μ. Αλεξάνδρου
    http://bouzanis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε αι απο εκει!! τι να κοιταξουμε και εσυ με την "πλαστοπροσωπεια"
    διαβασε τραιανου να μαθεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ....
    ΕΧΟΥΜΕ "ΤΡΕΛΑΘΕΙ" ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙς "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕς" ΣΑς "ΥΠΟΘΕΣΕΙς"!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!!! ΤΗΝ "ΕΚΛΕΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ,ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ!!! ΘΑ ΤΟΥς ΣΚΟΤΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o Αλεξανδρος,ειναι στο βατικανο!! στην αμφιπολη ειναι ο γιος του αλεξανδρος,η ρωξανη,και η ολυμπιαδα.
    ειναι ναος οχι ενας απλος ταφος,
    εκει γινοταν τα ορφικα μυστηρια,εκει ηταν το περασμα για τον κατω κοσμο..
    για αυτο και η περσεφονη με τον πλουτωνα,και τον ερμη ΠΕΖΟ,(στο ψηφιδωτο,)κατω "περασε" ενας πολυ σημαντικος!
    καριατηδες η μαιναδες φυλασουν τον διονυσο ΖΑΓΡΕΑ. σφιγγες ειναι οι φυλακες του ταφου -- ναου των μυστηριων... δεν υπαρχει "συλληση"!δεν μπορουσε να συλληθει.η αμμος ειναι με χερι για να αποφυγει την συλληση!
    και καλα ρε παιδια! ενας τετοιος "ταφος" δεν σας εκανε εντυπωση,που εχει εναν νεκρο σε ξυλινο φερετρο?? τοσο χρημα για εναν σκελετο σε ξυλο???τετοια υπεροχη,για ενα απλο νεκρο??--- η σας συμφερει να δεχτητε οτι λεει το ΠΡΟΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...