Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΜΠΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ;



ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». 



 Lord Jacob Rothschild and David Rockefeller.
  

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΝΕΟ ΛΙΜΟ. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ FITCH ΜΕ ΧΑΡΑ: «ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ». 

Τι ετοιμάζει ο Όρμπαν με την σαρωτική αγορά χρυσού;

Την στιγμή που ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει στοχοποιηθεί από την “προοδευτική” ΕΕ και έχει ανοίξει πόλεμο με τον πολυεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν ετοιμάζει την οικονομική αντεπίθεσή του.

Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην αγορά χρυσού τις τελευταίες μέρες είχε πρωταγωνίστρια την Ουγγαρία. Συγκεκριμένα η ουγγρική εθνική τράπεζα, η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε ένα δεκαπλάσιο άλμα στα χρηματιστήρια νομισμάτων. 
Η κεντρική τράπεζα, γνωστή ως Magyar Nemzeti Bank (MNB) στην ουγγρική, έκανε την ανακοίνωση στη Βουδαπέστη και οι λεπτομέρειες της σαρωτικής νέας αγοράς χρυσού της Ουγγαρίας είναι οι εξής:
Πριν από αυτό το μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας κατείχε 3,10 τόνους χρυσού.
Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, η ουγγρική Εθνική Τράπεζα αγόρασε 28,4 τόνους χρυσού. Αυτή η αγορά χρυσού αύξησε τις μετοχές της κεντρικής τράπεζας από 3,1 τόνους σε 31,5 τόνους, δηλ. αύξηση κατά 1000% ή 10 φορές!!! Η ουγγρική κεντρική τράπεζα δεν είχε αλλάξει τα αποθέματα χρυσού από το 1986, δηλαδή πριν από 32 χρόνια. Οι 28,4 τόνοι χρυσού αγοράστηκαν σε «φυσική μορφή» και ο «επαναπατρισμός τους έχει ήδη πραγματοποιηθεί» στην Ουγγαρία.
Είναι ενδιαφέρον ότι η Ουγγαρία κατέχει τώρα την ίδια ποσότητα χρυσού με αυτήν που είχε πριν από 70 χρόνια.
Σε συνδυασμό με τη ανακοίνωση στη Βουδαπέστη, η Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας συνέταξε ένα πολύ ενδιαφέρον δελτίο τύπου.


Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

"Βουδαπέστη, 16 Οκτωβρίου 2018 
– Λαμβάνοντας υπόψη τους μακροπρόθεσμους στόχους εθνικής και οικονομικής στρατηγικής, το Νομισματικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας αποφάσισε να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, τον Οκτώβριο του 2018, οι μετοχές της Τράπεζας σε πολύτιμα μέταλλα αυξήθηκαν από τους προηγούμενους 3,10 τόνους σε 31,5 τόνους, δηλαδή αύξηση δέκα φορές .
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας έχει αγοράσει χρυσό από το 1986.
Μετά τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων χρυσού της Τράπεζας σε φυσική μορφή, ο επαναπατρισμός του έχει ήδη λάβει χώρα.  
Η κατοχή πολύτιμων μετάλλων στη χώρα είναι σύμφωνη με τις διεθνείς τάσεις, στηρίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ενισχύει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ουγγαρία.
Σύμφωνα με τον ιστορικό ρόλο του χρυσού, ο χρυσός παραμένει ένα από τα ασφαλέστερα μέσα στον κόσμο και, ακόμα και κάτω από τις συνήθεις συνθήκες της αγοράς, παρέχει μια λειτουργία σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Ο  ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ  31,5  ΤΟΝΩΝ  ΑΞΙΖΕΙ  1,24  ΔΙΣ  ΔΟΛΑΡΙΑ.
Με το σημερινό χαρτοφυλάκιο των αποθεμάτων χρυσού 31,5 τόνων, αξίας περίπου 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων προσεγγίζει το ιστορικό επίπεδο που διέθετε η χώρα μας τη στιγμή του «χρυσού τρένου». Στο σύνολο των διεθνών αποθεματικών της Τράπεζας, το μερίδιο των αποθεμάτων χρυσού έχει πλέον αυξηθεί στο 4,4%, που αντιστοιχεί στο μέσο όρο των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης εκτός της ζώνης του ευρώ.

Ο  ΡΟΛΟΣ  ΤΩΝ  ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ  ΧΡΥΣΟΥ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΟΥΓΓΡΙΚΟ  ΕΘΝΟΣ
Ο ρόλος των αποθεμάτων χρυσού στο έθνος και στη στρατηγική οικονομίας του έθνους γίνεται ολοένα και περισσότερο εκτιμημένος, ενώ τόσο η κατοχή όσο και η αύξηση των συμμετοχών πολυτίμων μετάλλων των εθνών φαίνεται να είναι καθοριστικές με βάση τις διεθνείς τάσεις.
Αυτή η διαδικασία αγοράς χρυσού, με βάση τη στρατηγική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας, αύξησε τα εγχώρια αποθέματα χρυσού στους 31,5 τόνους. Η αύξηση του αποθέματος χρυσού και η επιστροφή του χρυσού σε φυσική μορφή στην Ουγγαρία πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του Οκτωβρίου του 2018.
Η αύξηση και ο επαναπατρισμός αποθεμάτων χρυσού μπορούν να θεωρηθούν ένα σημαντικό βήμα στην οικονομική ιστορία. Από την ίδρυση της Ουγγρικής Εθνικής Τράπεζας το 1924 διατηρούνται τα αποθέματα χρυσού, αλλά το απόθεμα αυτού του χρυσού έχει διακυβευτεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ανάλογα με το σκοπό του γιατί διεξήχθη.
Στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουγγαρία έλαβε περίπου 30 τόνους χρυσών ράβδων και χρυσών νομισμάτων στο θρυλικό «χρυσό τρένο” της MNB στο Spital am Pyhrn της Αυστρίας. Το ποσό αυτό επιστράφηκε πλήρως στη χώρα μετά τον πόλεμο, ενώ παράλληλα κάλυψε την εισαγωγή του νέου νομίσματος της χώρας, το Forint, υποστηρίζοντας έτσι τη χρηματοοικονομική εξυγίανση και τη σταθεροποίηση της μεταπολεμικής οικονομίας της Ουγγαρίας.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, τα αποθέματα χρυσού της Ουγγαρίας, με γνώμονα τους βραχυπρόθεσμους επενδυτικούς στόχους, κυμαίνονταν μεταξύ 40 και 50 τόνων και στη συνέχεια, τη στιγμή της αλλαγής του καθεστώτος (μεταξύ 1989 και 1992), τα στελέχη της κυβέρνησης αποφάσισαν να μειωθεί σε ένα ελάχιστο επίπεδο περίπου 3,1 τόνων, που ήταν το επίπεδο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.
Με την απόφαση της MNB σήμερα τον Οκτώβριο του 2018, η κατοχή 31,5 τόνων αποθεμάτων χρυσού είναι πλέον η ίδια με το επίπεδο σταθεροποίησης του 1946.
Τα αποθέματα χρυσού διεξάγονται για βραχυπρόθεσμες επενδύσεις ή / και σκοπούς μακροπρόθεσμης σταθερότητας από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες. Η σημερινή απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας καθοδηγείται από το στόχο της σταθερότητας και δεν υπάρχουν επενδυτικές ανησυχίες πίσω από την κατοχή αποθεμάτων χρυσού.
Ο χρυσός δεν είναι μόνο για τα ακραία περιβάλλοντα της αγοράς, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις βαθύτερες γεωπολιτικές κρίσεις. 
Ο χρυσός έχει επίσης αποτέλεσμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε κανονικούς χρόνους, δηλαδή, ο χρυσός μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στη σταθεροποίηση και στην υπεράσπιση συμφερόντων.

Ο  ΧΡΥΣΟΣ,  ΤΟ  ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ  ΣΤΟΙΧΕΙΟ  ΤΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ.

Ο χρυσός εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία του κόσμου, τα χαρακτηριστικά του οποίου αποδίδονται στις μοναδικές ιδιότητες του χρυσού, όπως η περιορισμένη προσφορά φυσικού χρυσού και η έλλειψη πιστωτικού κινδύνου και κινδύνου αντισυμβαλλομένου, δεδομένου ότι ο χρυσός δεν αποτελεί απαίτηση έναντι συγκεκριμένου εταίρου ή χώρας .

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χώρες αποφάσισαν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη χρήση του χρυσού ως παραδοσιακό αποθεματικό και έχουν αυξήσει τα αποθέματα χρυσού. 
Αυτή την πορεία ακολούθησε η Πολωνία [ένας γείτονας της Ουγγαρίας], παρά το γεγονός ότι η Πολωνία είχε ήδη ένα από τα υψηλότερα αποθέματα χρυσού στην περιοχή.
Κατά την αύξηση των εγχώριων αποθεμάτων χρυσού σε 31,5 τόνους, η MNB έδωσε επίσης προσοχή στον διεθνή και περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει ο χρυσός στα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, το ουγγρικό αποθεματικό χρυσού έχει πλέον αυξηθεί στο 4,4%, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με το μέσο όρο των διεθνών αποθεματικών για χρυσό για τις κεντρικές τράπεζες της περιοχής της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης. Αυτή η κίνηση την έχει ωθήσει από το τέλος της διεθνούς κατάταξης στη μέση της κατάταξης, τόσο από την άποψη του μεγέθους όσο και του ποσοστού των αποθεμάτων χρυσού".


Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης, η Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας δημοσίευσε επίσης ένα «Χρυσό Βιβλίο”, το οποίο δίνει μια εικόνα για τις καθοριστικές ιστορικές περιόδους του χρυσού της Ουγγαρίας, όπως αιώνες χρυσών νομισμάτων, τη διάσωση των εθνικών θησαυρών μας με χρυσά τρένα, και την πρόσφατη αποκατάσταση των χρυσών αποθεμάτων της χώρας. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ως εκ τούτου η Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ). 

Ωστόσο, καθώς η Ουγγαρία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης και δεν χρησιμοποιεί το ευρώ, η Ουγγρική Εθνική Τράπεζα δεν είναι κεντρική τράπεζα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 



ΟΥΓΓΡΙΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΚΑΙ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ


   Ο  δρόμος  του  χρήματος  είναι  κρυφός,  δαιδαλώδης  και  επικίνδυνος.  

Αυτό  που  γνωρίζουμε  με  σιγουριά,  είναι  ότι  η  οικογένεια  Ρότσιλντ  συμμετέχει  με  πακέτο  μετοχών  στην  Ουγγρική  Κεντρική  Τράπεζα.  

Επίσης  υπάρχουν  και  παράπλευροι  "καλοθελητές"  με  διάφορα  πακέτα  μετοχών,  για  να  μην  φαίνεται  πολύ  το  όνομα  Ρότσιλντ.  
Ακριβώς  όπως  στην  Ελλάδα,  όπου  ο  Ρότσιλντ  φανερά  κατέχει  κάτω  του  10%  των  μετοχών  της  Ελληνικής  Κεντρικής  Τράπεζας, αλλά  μέσω   αχυρανθρώπων, η  συμμετοχή  του  στην  ιδιοκτησία  της  "Ελληνικής"  Τράπεζας - άρα  και  του  Χρυσού  της -  ξεπερνάει  το  50%.  
Τώρα  το  συνολικό  ποσοστό  των  μετοχών  του  Ρότσιλντ  στην  ιδιοκτησία  της  Ουγγρικής  Κεντρικής  Τράπεζας,  είναι  όπως  σε  όλες  τις  Κεντρικές  Τράπεζες  του κόσμου  ένα  καλά  κρυμμένο  διεθνές  μυστικό,  που  δεν  πρέπει  να  το  αγγίζει  κανείς  εύκολα.  Πιθανόν  ούτε  ο  Πρωθυπουργός  της  Ουγγαρίας  Όρμπαν  γνωρίζει.  
Δεν  παίζει  κανείς  με  την  φωτιά.
 


Η  ΠΟΛΩΝΙΑ  ΑΥΞΑΝΕΙ  ΤΑ  ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ  ΧΡΥΣΟΥ  ΣΕ  117  ΤΟΝΟΥΣ.
Με την πρόσφατη επίθεση κατά της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο, είναι πολύ ενδιαφέρον το χρονοδιάγραμμα αυτής της νέας αγοράς χρυσού από την κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας στις αρχές Οκτωβρίου.
Εκτός από αυτήν την νέα ουγγρική αγορά χρυσού, το Reuters αναφέρει ότι τα ενημερωμένα στοιχεία από το ΔΝΤ δείχνουν ότι η Πολωνία εξακολούθησε να αυξάνει τις αγορές χρυσού τον Σεπτέμβριο του 2018, αυξάνοντας τα αποθέματα σε χρυσό κατά 4,4 τόνους κατά τη διάρκεια του μήνα σε 117 τόνους. Αυτό αποτελεί ακολουθία από παρόμοιες αγορές χρυσού που πραγματοποίησε η πολωνική κεντρική τράπεζα το καλοκαίρι, όταν η τράπεζα αγόρασε δύο τόνους χρυσού τον Ιούλιο και επτά τόνους χρυσού τον Αύγουστο.
Με το σύνολο σχεδόν του χρυσού της Πολωνίας στην Τράπεζα της Αγγλίας, μια σχετική ερώτηση τώρα είναι πόσο καιρό πριν η Πολωνία κρίνει σκόπιμο να επαναπατρίσει τον χρυσό της σε φυσική μορφή μακριά από το κλασματικά υποστηριζόμενο κέντρο ελέγχου χρυσού LBMA του Λονδίνου.

Η  ΑΥΣΤΡΙΑ  ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΕΙ  140  ΤΟΝΟΥΣ  ΧΡΥΣΟΥ
Ένας άλλος από τους κοντινούς γείτονες της Ουγγαρίας, η Αυστρία, πέρασε τα τελευταία 3 χρόνια επαναπατρίζοντας 140 τόνους χρυσού από την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο και έχει σχεδόν ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία επαναπατρισμού τώρα.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - 0ΛΛΑΝΔΙΑ  ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΟΥΝ  ΤΟΝ  ΧΡΥΣΟ.
Αν προσθέσει κανείς σε αυτήν την τάση το πρόγραμμα επαναπατρισμού χρυσού της Γερμανικής Bundesbank τα τελευταία χρόνια και μια παρόμοια άσκηση επαναπατρισμού χρυσού από την κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας τότε αντιλαμβάνεται πως η τάση είναι σαφής: οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη συρρέουν για να προωθήσουν τα διεθνή τους αποθέματα με χρυσό, γιατί, όπως λέει η ουγγρική κεντρική τράπεζα, «ο χρυσός εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία του κόσμου".

Τον Ιανουάριο του 2013 η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank ανακοίνωσε σχέδια επαναπαρτισμού των αποθεμάτων της. Σύμφωνα με αυτά μέχρι το 2020 300 τόνοι χρυσού από τη Νέα Υόρκη και 374 τόνοι από το Παρίσι θα επιστέψουν στην Φρανκφούρτη. Μέχρι το 2020 η Γερμανία θέλει να έχει το 50% των αποθεμάτων της σε θησαυροφυλάκια στην Φρανκφούρτη ενώ το υπόλοιπο 50% θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Στο Παρίσι δε θα αφήσει τίποτα. Κάθε χρόνο η Bundesbank πουλά  6 με 7 τόνους στο υπουργείο Οικονομικών. Η Γερμανία είχε πουλήσει χρυσό σύμφωνα με τις CBGA 1 και 2 για σκοπούς έκδοσης επετειακών νομισμάτων. Τον πρώτο χρόνο της CBGA3 (2008 - 2009), η Bundesbank πούλησε περίπου 6 τόνους και από τον Σεπτέμβριο του του 2011 έχει πουλήσει μόνο 4,7 τόνους.
  


Ο  ΧΡΥΣΟΣ  ΤΟΥ  ΧΙΤΛΕΡ

  10 Δεκεμβρίου 1940. Η ομιλία Χίτλερ προς τους Εργάτες στο εργοστάσιο της Ραϊμετάλ στο Βερολίνο 

«…..Ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για τη διατήρηση του κανόνα του χρυσού ως βάση του νομισματικού συστήματος. Αυτό μπορώ να το πιστέψω, για ο χρυσός είναι στα χέρια τους. Και εμείς είχαμε κάποτε χρυσό, αλλά μας τον έκλεψαν . Όταν ήρθα στην εξουσία, δεν ήταν η κακία που με έκανε να εγκαταλείψω τον κανόνα χρυσού. Η Γερμανία απλά δεν είχε χρυσό. Κατά συνέπεια, η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού δεν παρουσίαζε δυσκολίες, κι 'αυτό είναι πάντα εύκολο για εκείνον που δεν έχει. Δεν είχαμε καθόλου χρυσό. Δεν είχαμε καθόλου συνάλλαγμα. Όλα είχαν κλαπεί από εμάς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαπέντε ετών. Όμως, οι συμπατριώτες μου και εγώ δεν μετανιώνουμε, γιατί έχουμε γιατί δημιουργήσαμε το οικονομικό μας σύστημα πάνω σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Στα μάτια μας, ο χρυσός δεν έχει αξία από μόνος του . Είναι μόνο ένας παράγοντας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποταγούν και να κατακτηθούν τα έθνη…». 

«….η γερμανική ικανότητα για εργασία είναι χρυσός μας και το κεφαλαίο μας, και με αυτό το χρυσό μπορώ να ανταγωνιστώ με επιτυχία με κάθε δύναμη στον κόσμο. Θέλουμε να ζουμε σε σπίτια που πρέπει να κατασκευαστούν. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι πρέπει να τα κτίσουν , και οι πρώτες ύλες που απαιτούνται πρέπει να παραχθούν από την εργασία. Ολόκληρο το οικονομικό μου σύστημα έχει οικοδομηθεί πάνω στην εργασία . Έτσι έχουμε
λύσει τα προβλήματά μας, ενώ, οι καπιταλιστικές χώρες και τα νομίσματά τους έχουν χρεοκοπήσει…..

  

Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ
 (149,1 τόνοι και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με το 24hgold.com τα αποθεματικά της Ελλάδας την 1/1/2010 ανέρχονταν στους 112,20 τόνους.
 Την 1η Μαρτίου 2013 η κεντρική τράπεζα Ελλάδας είχε ανακοινώσει πως τα αποθεματικά σε χρυσό ανέρχονταν στα τέλη του 2012 σε αξία ίση με 4,74 δισ. €  (6,2 δισ.$) ή στους 117,5 τόνους (3.76 εκατ. ουγκιές). 
Η αναφορά είχε γίνει ύστερα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για την τύχη του ελληνικού χρυσού που έφυγε από τη χώρα το 1941 και κατέληξε σε τράπεζες της Βρετανίας χωρίς να επιστραφεί. 

 Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα της Ελλάδας ο χρυσός αυτός επιστράφηκε μεταξύ των ετών 1946 και 1956. Το 2003 είχε αποφασιστεί να πουληθεί χρυσός 20 τόνων προκειμένου να επενδυθεί σε “ασφαλείς “, όπως χαρακτηρίστηκαν, τοποθετήσεις (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων), ενώ τα υπόλοιπα “φυλάσσονται κάπου στο εξωτερικό”. 
Που ακριβώς;

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ.
Το ήμισυ σχεδόν των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το υπόλοιπο φυλάσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.



Πού μπορεί να φυλάσσονται τα αποθέματα χρυσού  της  χώρας.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή»   γράφει  ότι  φυλάσσονται σε απολύτως ασφαλή καταφύγια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συγκεκριμένα περίπου 50% των αποθεμάτων φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ και το υπόλοιπο 50%, στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.
Αναλυτικότερα είναι κατανεμημένα κατά 29% στις ΗΠΑ, 20% στο Ην. Βασίλειο, 4% στην Ελβετία και κατά 47% εντός της χώρας εξασφαλίζοντας έτσι την κάλυψη εθνικών αναγκών σε πιθανές έκτακτες περιστάσεις ενώ η η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για σχεδόν όλες τις κεντρικές τράπεζες. Κατά συνέπεια, δεν συνιστά ελληνική πρωτοτυπία.
«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ, αυτή τη στιγμή οι απαιτήσεις σε χρυσό της Ελλάδας φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ. Οπως διαβεβαιώνουν  στελέχη της εποπτικής αρχής, τα τελευταία χρόνια καμιά μεταβολή δεν έχει γίνει στην ποσότητα χρυσού, με εξαίρεση τη μικρή αυξομείωση λόγω των συναλλαγών της με το κοινό για αγοραπωλησία χρυσών λιρών» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, όπως επισημαίνεται, είναι πως όπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία του ισολογισμού της ΤτΕ, «το ποσοστό του χρυσού που μεταβιβάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την ένταξη της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ και τη συμμετοχή της ΤτΕ στο Ευρωσύστημα, είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με το συνολικό απόθεμα σε χρυσό.
Ανάλογη μεταβίβαση έγινε από όλες τις χώρες που μετέχουν στη ζώνη. Η απόφαση της ΤτΕ το 2003 να πωλήσει 20 τόνους χρυσού από τα συνολικά αποθέματά της εντασσόταν στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της, πολιτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Η ρευστοποίηση αυτή οδήγησε απλώς σε διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της ΤτΕ και αφορούσε τμήμα της ποσότητας χρυσού που είχε συγκεντρωθεί από τις αγορές νομισμάτων».
Επίσης ενδιαφέρον είναι πως από 2000 η ΤτΕ, προκειμένου να κάνει ευχερέστερη τη διαχείριση των αποθεμάτων τα μετέτρεψε σε ράβδους χρυσού διεθνών προδιαγραφών.





Ο  ΧΡΥΣΟΣ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΤΟ  2018,  564,6  ΤΟΝΟΙ,  ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΧΡΥΣΟ.


Τα συνολικά αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας , όπως φαίνεται από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ανέρχονται σε 564,6 τόνους που αναλογούν στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H  κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα σε χρυσό που διατηρούσε στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED), γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.  Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού.  Όπως διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα, ένα μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό που διατηρούσε η Τουρκία στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ενώ ένα άλλο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) στην Ελβετία







  



Ο  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ

Στις  2  Ιανουαρίου  2016  το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού εξέδωσε  έκθεση για την ζήτηση του χρυσού, αλλά και τις ποσότητες, που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες και θεσμοί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, με τη Γερμανία να βρίσκεται στην δεύτερη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τρίτη, ενώ μεταξύ των χωρών της Ασίας την κορυφή καταλαμβάνει η Κίνα που βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, ακόμη, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ιαπωνία και η Ολλανδία.
Στη λίστα που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η χώρα μας βρίσκεται στην 32η θέση των χωρών, ιδρυμάτων και οργανισμών που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα υπολογίζεται πως έχει 112,5 τόνους χρυσού, με τα στοιχεία να αφορούν τη χρονική περίοδο ως και τις 31 Μαρτίου 2015. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των κορυφαίων θέσεων της λίστας φιγουράρουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες.

ΟΙ  ΠΡΩΤΕΣ  ΔΕΚΑ  ΧΩΡΕΣ   ΣΕ  ΧΡΥΣΟ:

1. ΗΠΑ: 8.133,5 τόνοι
2. Γερμανία: 3.387,1 τόνοι
3. Ιταλία: 2.451,8 τόνοι
4. Γαλλία: 2.435,4 τόνοι
5. Κίνα: 1,054,1 τόνοι
6. Ελβετία: 1040,1 τόνοι
7. Ρωσία: 1015,1 τόνοι
8. Ιαπωνία: 765,2 τόνοι
9. Ολλανδία: 612.5 τόνοι
10. Ινδία: 557,7 τόνοι

ΔΝΤ: 2.846,7 τόνοι

Μπορεί να μην είναι χώρα αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιτηρεί την οικονομική δραστηριότητα σε 187 χώρες του πλανήτη. Αν και η πολιτική του σχετικά με τον χρυσό μεταβάλλεται από καιρού εις καιρόν το ΔΝΤ χρησιμοποιεί τα αποθέματα του σε χρυσό προκειμένου να βοηθά "χειμάζουσες οικονομίες" και να σταθεροποιεί τις διεθνείς αγορές.









  Ο  ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ  ΠΡΟΩΘΗΣΕ  ΚΑΙ  ΣΤΗΡΙΞΕ  ΤΟΝ  ΝΕΛΣΟΝΑ  ΜΑΝΤΕΛΑ  ΣΑΝ  ΤΟΝ  ΜΑΥΡΟ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΦΡΙΚΗΣ.


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΝΕΟ ΛΙΜΟ. 
ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ FITCH ΜΕ ΧΑΡΑ: 
«ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ».

 
Η επόμενη παγκόσμια κρίση, η οποία είναι κοντά όσο ο επιχειρηματικός κύκλος ωριμάζει, θα προκαλέσει σοβαρούς εκτροχιασμούς σε χώρες που, στη δεκαετία της ανάπτυξης που προηγήθηκε, απέτυχαν να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους.
Μία από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα, αναφέρει στην ειδική ανάλυσή της η Fitch, υπό τον τίτλο "Public Finances at Risk When Next Recession Strikes" (Τα δημόσια οικονομικά σε κίνδυνο, μόλις έρθει η επόμενη ύφεση).

Στην ειδική ανάλυσή της η Fitch, αναλύει τα δεδομένα 58 περιόδων ύφεσης σε αναπτυγμένες αγορές από 1980, σε μια προσπάθεια να διερευνήσει τις επιπτώσεις της ύφεσης στα δημόσια οικονομικά. 

Το βασικό στοιχείο όμως που κρατά είναι ότι, ακόμη και αν η παγκόσμια οικονομία βίωσε επί εννέα χρόνια ανάπτυξη, οι δείκτες χρέους/ΑΕΠ παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Από τα 22 κράτη που ερευνήθηκαν, τα 13 ξεκίνησαν να ανακάμπτουν το 2009 και άλλα τρία το 2010, κάνοντας τη διάρκεια της οικονομικής επέκτασης ήταν ήδη σχετικά μεγάλη.
Καθώς ο επιχειρηματικός κύκλος έχει ωριμάσει, τα κενά παραγωγής μειώθηκαν ή μετατράπηκαν θετικά, η ανεργία μειώθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια αυξήθηκαν και η πιστωτική επέκταση σημείωσε άνοδο.
Αυτές οι εξελίξεις είναι όλες συνεπείς με την εκτίμηση ότι η επόμενη οικονομική ύφεση πλησιάζει, αν και υπάρχουν λίγα σημάδια υπερθέρμανσης.
Επιπλέον, το πιο προηγμένο στάδιο του αμερικανικού επιχειρηματικού κύκλου και οι επιπτώσεις του στην αγορά της παγκόσμιας οικονομίας λόγω του ρόλου της Federal Reserve, του δολαρίου ΗΠΑ και των κεφαλαιαγορών των ΗΠΑ, θα μπορούσε να επιταχύνει το τέλος της ανάπτυξης σε άλλες χώρες.
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι δημιουργούνται από τους εμπορικούς πολέμους, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, την εξομάλυνση της καμπύλης αποδόσεων των ΗΠΑ, την απομόχλευση της Κίνας και το άγχος σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.
Ως εκ τούτου, οι περισσότερες χώρες φαίνονται εκτεθειμένες, όταν τελικά σημειωθεί η επόμενη ύφεση, με πιθανές αρνητικές συνέπειες για ορισμένες αξιολογήσεις κρατικών ομολόγων.
Η Fitch, βέβαια, δεν προβλέπει ότι ο κίνδυνος της ύφεσης είναι άμεσος, παρ 'όλα αυτά, σε κάποια στιγμή θα υπάρξει.
Και είναι όλο και πιο πιθανό καθώς ωριμάζει η ήδη μακρά διεύρυνση.

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, οι εμπορικοί πόλεμοι, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, η εξομάλυνση της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, η απομόχλευση της Κίνας και το άγχος σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές θέτουν κινδύνους.
Διδάγματα από τις παρελθούσες οικονομικές υφέσεις
Η Fitch ανέλυσε 58 σημαντικές οικονομικές συρρικνώσεις (με μείωση του ΑΕΠ τουλάχιστον 2% και διάρκειας τουλάχιστον δύο τριμήνων) σε 22 οικονομίες στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική από το 1980.
Η μέση πτώση του ΑΕΠ ήταν 4,4% και υπήρξαν επτά περίοδοι ύφεσης που συνεπάγονται μείωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 10%.
Υπήρξαν επτά περίοδοι ύφεσης που συνεπάγονταν μείωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 10% και με μείωση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 5%. Η μέση διάρκεια αυτών των σημαντικών περιόδων ύφεσης ήταν πέντε τρίμηνα (μέσος όρος 5,7). Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες περιόδους ύφεσης από το 1980, καθώς έχει επτά, με τη μεγαλύτερη εξ αυτών να είναι 23 τρίμηνα, όταν και η ύφεση ήταν βαθύτερη (31% μείωση του ΑΕΠ).
Παρόλο που η Fitch χρησιμοποιεί μια περίοδο 37 ετών, η περίοδος είναι αναπόφευκτα επηρεασμένη από τις σοβαρές οικονομικές κρίσεις μεταξύ του 2008 και του 2014 που σχετίζονται με τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές κρίσεις και τις κρίσεις της ευρωζώνης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν έξι από τις επτά βαθύτερες οικονομικές κρίσεις.
Παρόλα αυτά, η Fitch πιστεύει ότι η σχέση μεταξύ των παρελθουσών κρίσεων και των δημόσιων οικονομικών παρέχει μια χρήσιμη εικόνα σε σχέση με ενδεχόμενους κινδύνους σε περίπτωση επόμενης ύφεσης. Επιπλέον, ο κίνδυνος βαθιάς ύφεσης παραμένει σημαντικός λόγω των υψηλών επιπέδων του χρέους, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις για να καταστεί η ευρωζώνη ένα πιο ανθεκτικό νομισματικό σύνολο εξακολουθούν να είναι ελλιπείς.


Ο αντίκτυπος στο δημόσιο χρέος

 
Η μέση συρρίκνωση του ισοζυγίου των δημόσιων προϋπολογισμών σε αυτές τις μεγάλες οικονομικές υφέσεις ήταν 4,3% του ΑΕΠ.
Για το δημόσιο χρέος, η Fitch διαπιστώνει ότι η μέση αύξηση αυτών των μεγάλων οικονομικών ελλειμμάτων ήταν 16% του ΑΕΠ (μετρούμενη από το έτος που προηγήθηκε της έναρξης της ύφεσης έως την κορύφωσή της ή τα επόμενα δύο έτη).
Οι 11 κρίσεις οδήγησαν σε άνοδο του χρέους άνω του 30% του ΑΕΠ.
Με άλλα λόγια υπάρχει ανοδική τάση του χρέους / ΑΕΠ κατά 1% ετησίως στις 22 χώρες μεταξύ 1979 και 2017, αλλά εξηγείται πλήρως από την αύξηση κατά τη διάρκεια των περιόδων ύφεσης.


Οι χώρες με το υψηλότερο προβλεπόμενο δημόσιο χρέος / ΑΕΠ στο τέλος του 2018 είναι η Ελλάδα 183%, η Ιταλία 131%, η Πορτογαλία 122%, η Κύπρος 110%, το Βέλγιο 102% και οι ΗΠΑ 101%.

Εάν αυτό επρόκειτο να αυξηθεί σύμφωνα με τη μεσαία επιδείνωση μιας σημαντικής ύφεσης, τότε το δημόσιο χρέος θα αυξανόταν έντονα σε επίπεδα ασυμβίβαστα με τις τρέχουσες αξιολογήσεις σε πολλές χώρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, και δεδομένου του ότι σε περιόδους ύφεσης οι κυβερνήσεις επιλέγουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους, άρα και το χρέος τους, η Fitch βλέπει περιορισμένη ανοχή από τις οικονομίες για να απορροφήσουν τη σημαντική υποβάθμιση των δημόσιων οικονομικών.
Η κόπωση της λιτότητας, οι δημογραφικές τάσεις και η αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών πολιτικών κομμάτων θα καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους / του ΑΕΠ μετά την επόμενη ύφεση.

Η Fitch διαπιστώνει ότι η μέση αύξηση αυτών των 58 μεγάλων περιόδων ύφεσης είναι 16% του ΑΕΠ (μέσος όρος 20%), όπως μετράται από την αύξηση του λόγου χρέους / ΑΕΠ στο τέλος του έτους που προηγείται της έναρξης της ύφεσης και η κορυφή της στην ύφεση ή μέχρι τα επόμενα δύο χρόνια.
Η άνοδος του δημόσιου χρέους έχει διογκωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω του κόστους ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα. Πέντε από τις οικονομικές περιόδους ύφεσης σημείωσαν άνοδο του δημόσιου χρέους / ΑΕΠ άνω του 50% και 11 σημείωσαν αύξηση άνω του 30%. Ο συνδυασμός αυτού του αποτελέσματος με τη μεσαία πτώση του ΑΕΠ σε μεγάλη ύφεση συνεπάγεται ότι κάθε πτώση του ΑΕΠ κατά 1% οδηγεί σε αύξηση κατά 3,6% περίπου του δείκτη χρέους / ΑΕΠ γενικής κυβέρνησης.
Εξαιρουμένης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης της ευρωζώνης, σημειώθηκαν 32 μείζονες περιόδους ύφεσης με μέση μείωση του ΑΕΠ κατά 3,3%, αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 3,1% και αύξηση του δημόσιου χρέους / ΑΕΠ κατά 14%.


Ποιων χωρών τα δημόσια οικονομικά είναι πιο ευάλωτα σε μια μεγάλη ύφεση;

 
Με βάση το σημείο εκκίνησης των προβλέψεων της Fitch για τα υπόλοιπα του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης και τα μερίδια του χρέους / του ΑΕΠ για το 2018, τα δημόσια οικονομικά πολλών χωρών μοιάζουν εκτεθειμένα σε περίπτωση επιδείνωσης.


Οι χώρες με το υψηλότερο προβλεπόμενο δημόσιο χρέος / ΑΕΠ στο τέλος του 2018 είναι η Ελλάδα με ποσοστό 183%, η Ιταλία με 131%, η Πορτογαλία με 122%, η Κύπρος με 110%, το Βέλγιο με 102% και η Πορτογαλία στο 101%.


Εάν το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξηθεί σύμφωνα με τη μέση επιδείνωση μιας μεγάλης ύφεσης, τότε το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί απότομα σε επίπεδα ασυμβίβαστα με τις τρέχουσες αξιολογήσεις σε πολλές χώρες. 


Το δημόσιο χρέος / το ΑΕΠ θα υπερέβαινε το 100% στην Ισπανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.




ΕΚΚΛΗΣΗ  ΤΟΥ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  2  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2016


ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:



ΒΓΑΛΕΤΕ  (ΑΝ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ)  

ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ  ΣΑΣ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ.   



ΑΓΟΡΑΣΤΕ  ΧΡΥΣΟ.





Αν δεν έχετε αρχίσει να βγάζετε ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων σας  έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα (τις τράπεζες, τρέχον νόμισμα και τη συνολική χρηματιστηριακή αγορά με εξαίρεση τα αποθέματα χρυσού), είσαστε   προετοιμασμένοι  για να παίξετε το θύμα  των  διεθνών  τοκογλύφων.



Ο Rothschild  ανακοινώνει ότι  η  καταστροφή  έρχεται  σαν  τσουνάμι.  



Ο  ίδιος  κινείται προς τον χρυσό  γιατί  το δικό του διεθνές  κεντρικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε «άγνωστα νερά» στο «μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου».



Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους της παγκοσμιοποιητικής ελίτ  κινούνται προς τα πολύτιμα μέταλλα και τα αποθέματα εξόρυξης  και έξω από τις συνολικές αγορές χρηματιστηριακών  μετοχών.

Αν  θέλουμε  να  σωθούμε  θα πρέπει να είμαστε  ακριβώς πίσω τους  ή ακριβώς μπροστά από αυτούς. 


Είμαστε  πολύ κοντά σε ένα μαζικό θανατηφόρο  «γεγονός».





 ΖΗNΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  Υ.Γ.

  Σαν  σήμερα,  την  18η  Οκτωβρίου  1981,  το  κόμμα  που  ονομάζεται  ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ  κέρδισε  τις  εκλογές  και   έφερε  στην  εξουσία  σαν  "πρωθυπουργό  της  Ελλάδος"  τον  Ανδρέα  Παπανδρέου,  πράκτορα της  CIA  και  διακεκριμένο  στέλεχος  της  πανίσχυρης  μασονικής  στοάς  της  Βοστόνης  "Το  Ξίφος  του  Βασιλέως  Δαυίδ".
  Το τι  επακολούθησε  το  βιώνει  και  θα  το  βιώσει  για  άλλα  100  χρόνια ο  ελληνικός λαός.








          
Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ  ΤΗΝ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.  
ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΔΕΝ  ΑΡΚΕΙ  ΝΑ  ΕΧΕΙΣ  ΓΑΜΠΡΟ  ΚΑΙ  ΚΟΡΗ  ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ  Ή  ΝΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ  ΤΗΝ  ΠΡΕΣΒΕΙΑ  ΣΟΥ  ΣΤΗΝ  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.  
ΤΟ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

Ένα άρθρο-«μήνυμα» προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ, αποστέλλει ο γνωστός για την ακτιβιστική του δημοσιογραφία Rand Clifford.  Ο λόγος αφορά τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο Τραμπ με την οικογένεια Rothschild, η οποία ελέγχει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι που επιχείρησαν όμως στο παρελθόν  και άλλοι πρόεδροι, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν με άγριο τρόπο.   

Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι "όλοι οι δολοφονημένοι Αμερικανοί πρόεδροι ασχολήθηκαν επισταμένα με την πληγή του χρέους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που ανήκει βέβαια στους Rothschild.

Α. Λίνκολ, Τ. Γκάρφιλνρτ, ο Μαν Κίνλευ και ο Τ. Κένεντι, τα είχαν βάλει με το αδιανόητο σύστημα δανεισμού χρήματος του αμερικανικού κράτους από την κεντρική τράπεζα της χώρας, η οποία ανήκει στην γνωστή οικογένεια".

Χθες ο Τράμπ δήλωσε:

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι μια μη εξουσιοδοτημένη αρχή των κεντρικών τραπεζιτών που ελέγχει την οικονομία μας και ο μόνος τρόπος που έχουμε για να  καθορίσουμε τα μακροπρόθεσμα οικονομικά μας προβλήματα, είναι να την καταργήσουμε».

Όσον αφορά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια παρά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά, ο Τραμπ την αξιολόγησε ως παρανοϊκή. «Νομίζω ότι η Fed έχει τρελαθεί», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για το αποκαλούμενο οικονομικό χάος που αφορά το προνόμιο των Rothschild να ελέγχουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι που απέβη μοιραίο για πολλούς προέδρους στο παρελθόν.

«Ο Τράμπ θα είναι ο πέμπτος πρόεδρος μας για τον οποίο αναμένουμε να μάθουμε τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται εξαιτίας της «πανούκλας» των Rothschild, η οποία που πλήττει την ανθρωπότητα εδώ και τόσους αιώνες», δηλώνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο Α. Τζάκσον ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δολοφονήθηκε διότι επιτέθηκε σφοδρά στο προνόμιο των Rothschild να ελέγχουν την κοπή του δολαρίου στις ΗΠΑ.

Για την ιστορία ο Αμερικανός πρόεδρος Α. Τζάκσον πρόλαβε και χτύπησε τον δολοφόνο του μέχρι που το πλήθος τον συνέλαβε και τον λυντσάρισε.

Ο ίδιος αυτός γενναίος Αμερικανός πρόεδρος το 1835 είχε δηλώσει όταν ακόμα υπήρχε ελευθερία του λόγου:

«Είναι μια συμμορία τρομοκρατών. Σκοπεύω να τους απομακρύνω από την πατρίδα μας. Αν ο λαός καταλάβαινε μόνο την τεράστια αδικία του τραπεζικού μας συστήματος, θα έκανε επανάσταση αύριο το πρωί ».

Οι Η.Π.Α. είχαν όλες τις κεντρικές τους τράπεζες ελεγχόμενες από τους Rothschild μέχρι σήμερα.

Η πρώτη περίοδος (1791-1811) και η δεύτερη περίοδος (1816-1836) ώσπου στην συνέχεια αποφασίστηκε και ιδρύθηκε η σημερινή ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία θέλει να ελέγχει εσαεί το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ο Τζάκσον άσκησε βέτο στην ανανέωση της σύμβασης για την Κεντρική Τράπεζα, την δεύτερη περίοδο στις 10 Ιουλίου 1832.

Λίγο μετά τη δήλωση του, ο ίδιος είπε στον αντιπρόεδρο του, «Η κεντρική τράπεζα και ο κ. Van Buren, προσπαθεί να με σκοτώσει».

Για την ίδια τράπεζα ένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος, ο Α. Λίνκολν, είχε πει:

«Η δύναμη της ελίτ του χρήματος προσποιείται ότι βοηθά το έθνος σε καιρό ειρήνης ενώ συνωμοτεί εναντίον του σε περιόδους προβλημάτων.

Είναι πιο δεσποτική απ ‘ό,τι η μοναρχία, πιο οδυνηρή από μια αυτοκρατορία, πιο εγωιστική από τη γραφειοκρατία.

Βλέπω στο εγγύς μέλλον μια κρίση που πλησιάζει και αυτό με ενοχλεί και με κάνει να τρέμω για την ασφάλεια της χώρας μας.

Οι εταιρίες θα γίνουν παντοκρατορίες και μια εποχή διαφθοράς θα ακολουθήσει προσπαθώντας να παρατείνει τη βασιλεία της με την χρήση των προκαταλήψεων του λαού μας, μέχρις ότου ο πλούτος συγκεντρωθεί σε τόσο λίγα χέρια και η δημοκρατία καταστραφεί».

Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε το 1865.

Ο Πρόεδρος Γκάρφιλντ προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν οι Εβραίοι τραπεζίτες αποκτήσουν την εξουσία: «Όποιος ελέγχει το σύστημα κοπής χρημάτων ενός έθνους, ελέγχει αυτό το ίδιο το έθνος και είναι απόλυτος κύριος όλων των βιομηχανιών και του εμπορίου.

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι ολόκληρο το σύστημα είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από μερικούς ισχυρούς στην κορυφή, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε από πού προέρχονται οι περίοδοι πληθωρισμού και οικονομικών κρίσεων».

Ο Garfield δολοφονήθηκε το 1881.

Ο Πρόεδρος McKinley ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον της κεντρικής τράπεζας από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών John Sherman.

Χρησιμοποίησαν τον νόμο «Sherman Anti-Trust Act» έναντι της οικογένειας Rothschild και υποστήριξαν και χρηματοδότησαν τη χρηματοοικονομική αυτοκρατορία του JP Morgan γνωστή ως Northern Trust, στην οποία μέχρι τα τέλη του 1800 ανήκαν σχεδόν ολόκληροι οι σιδηρόδρομοι της Αμερικής.

Ο McKinley δολοφονήθηκε το 1901.

Ο Πρόεδρος Κένεντι ήταν ο τελευταίος πρόεδρος που προσπάθησε να ιδρύσει ένα αμερικανικό σύστημα κοπής χρήματος ενάντια στο προνόμιο των Rothschild.

Στις 4 Ιουνίου 1963, ο Κένεντι υπέγραψε την εκτελεστική εντολή 11110 και το Δημόσιο διέθεσε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυκλοφορία.

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε το 1963 στο Ντάλλας.

Ο Τραμπ με την σειρά του τώρα προσπαθεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα, σχετικά με την τεράστια εξουσία που διαθέτει η οικογένεια Rothschild, στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προκαλεί κατά το δοκούν χρηματοπιστωτικές κρίσεις ελέγχοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

"Θα μπορέσει πραγματικά ο Τραμπ να προκαλέσει και να καταργήσει τα προνόμια αυτής της οικογένειας στο αμερικανικό έθνος και ταυτόχρονα να επιβιώσει;

Η ιστορία πάντως είναι εναντίον του", καταλήγει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Για την ιστορία η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανήκε και αυτή σε συμφωνία από το 1917, στην οικογένεια Rothschild, η ισχύ της οποίας έληξε και λέγεται  ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν την ανανέωσε.






Για να βρει κανείς την αλήθεια, θα πρέπει να ψάξει τον δρόμο του χρήματος.
Ο  δρόμος  του  χρήματος  όμως  είναι  πολύ  δαιδαλώδης.



Οι τράπεζες  φυλάγουν  τα μετοχολόγιά τους ως επτασφράγιστα μυστικά.



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ προτιμούν να μην αναφέρονται και δυστροπούν όταν ζητείται, ακόμη και από τις περίπου 200.000 μετόχους τους, να γίνει γνωστή η μετοχική τους σύνθεση, αν και είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
 Μέτοχοι που κατέχουν φαινομενικά μικρά ή και ασήμαντα ποσοστά, τα οποία όμως μεταφράζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης και άλλοι επώνυμοι και μη θεσμικοί ή και στρατηγικοί επενδυτές, παραμένουν άγνωστοι.
Κάθε  κυβέρνηση  προσπαθεί  να γνωρίζει, ­ όσο αυτό είναι δυνατόν, ­ τους βασικούς μετόχους,  δηλαδή τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη με τις μετοχές που κατέχουν.
Ας  πάρουμε  ένα  παράδειγμα:  πριν  μερικά  χρόνια  αποκαλύφθηκε  ότι  ο  δεύτερος  μεγαλύτερος  μέτοχος  της  Alpha Τράπεζας,  ήταν  ο  ιουδαίος  κ. Marc Mobius, αφεντικό του «τιτάνα» των ανά τον κόσμο θεσμικών επενδυτών, της περίφημης επενδυτικής εταιρείας Templeton που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ.   
Κανείς  στην   Ελλάδα  δεν  το  γνώριζε αυτό.






Τράπεζα της Ελλάδος

Η  ελληνική Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1927 και μάλιστα οι μετοχές της αποτελούν τις μόνες μετοχές κεντρικής τράπεζας της οποίας είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Το κατά πόσο η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο μπορεί να διαπιστωθεί και από την μετοχική της σύνθεση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν μόλις το 8,93%! ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ενώ το 91,07% βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (free float).
Για ποιό λόγo υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό ελεύθερης διασποράς σε μία κεντρική τράπεζα;  Καθώς επίσης και για ποιο λόγo μέρος των μετοχών της Τραπέζης τη Ελλάδος διατίθενται προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο;
Σύμφωνα με το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος του  2000, η ανώνυμη  αυτή Εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από  την  Εθνική Τράπεζα με 400.000.000 δρχ.
Οι μετοχές είναι ονομαστικές και κάθε μεταβίβαση γράφεται σε ειδικό βιβλίο.
Άρα υπάρχουν όλα τα στοιχεία.
Το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει αμέσως η εμμέσως ποσοστό μεγαλύτερο απο 35%.
Σήμερα έχει 8%.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η Α.Ε εξαιρείται από τον νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών και δεν υποχρεούται να κοινοποιεί στοιχεία.
Μαντεύει κανείς ποιοί έχουν το 92% και κρύβονται;



Σύμφωνα  με τον  νόμο  η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) είναι ιδιωτική και μάλιστα το κράτος κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετοχών της. Πρόκειται για μία Ανώνυμη Εταιρία, η οποία βρίσκεται έξω από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους.

Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους η Τράπεζα της Ελλάδος και τα μέλη των οργάνων της δεν ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση. Βάσει του καταστατικού κανείς αντιπρόσωπος του Δημοσίου δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τα βιβλία της τράπεζας σε κανένα από τα καταστήματα της, πλην του επιτρόπου του κράτους, ο οποίος μπορεί να ζητήσει στοιχεία αλλά υποχρεούται να τηρεί αυστηρή εχεμύθεια.

Το μετοχολόγιο της ΤτΕ είναι άγνωστο και δεν δημοσιοποιείται. Επομένως οι Έλληνες  πολίτες δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι μέτοχοί της.
Η ΤτΕ υποχρεούται να δημοσιοποιεί τους μετόχους της που κατέχουν ποσοστό άνω του 5%. Σε αυτό το σημείο βέβαια μπορεί κάποιος να διατυπώσει το εξής επιχείρημα: θα μπορούσαν περισσότερες εταιρίες του ίδιου επενδυτή να κατέχουν μικρότερο του 5% ποσοστό της Τράπεζας, ώστε να μη δημοσιοποιούνται, αλλά αθροιστικά ο ίδιος επενδυτής να κατέχει πολύ υψηλό ποσοστό μετοχών της και να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της.

 


Ποιοί είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδος; 
Τι απάντησε επίσημα  η ίδια η  Τράπεζα  σε ερώτηση  ενός  δικηγόρου.


Ο δικηγόρος Σ. Καλαμίτσης, ζήτησε το μετοχολόγιο  της   «Τράπεζας  της Ελλάδος».

Δείτε τι απάντησε η τράπεζα :

Κύριε Καλαμίτση,

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και των μετόχων της ειδικότερα, όσον αφορά την υποχρέωση γνωστοποίησης καθώς και τις διαδικασίες δημοσιοποίησης σε περίπτωση:
α. απόκτησης ή διάθεσης σημαντικών συμμετοχών, και
β. απόκτησης ή διάθεσης ή άσκησης σημαντικών ποσοστών δικαιωμάτων ψήφου, που απορρέουν από τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και τις σχετικές υπ’ αριθμ. 1/434/3.7.2007 και 33/3.7.2007, απόφαση και εγκύκλιο, αντίστοιχα, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Μέτοχος ο οποίος αποκτά ή διαθέτει μετοχές με δικαίωμα ψήφου που έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά (άρθρο 9 Ν. 3556/2007), καθώς και κάθε πρόσωπο που δικαιούται να αποκτά, διαθέτει ή ασκεί σημαντικά ποσοστά δικαιωμάτων ψήφου (άρθρο 10 Ν. 3556/2007), κατά την έννοια των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου
9 του Ν. 3556/2007, ήτοι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου, συνεπεία των ανωτέρω, φθάνει, υπερβαίνει ή κατέρχεται των ορίων του 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 1/3, 50% και 2/3, ή, εφόσον κατέχει ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερο του 10%, σημειώσει μεταβολή ίση προς ή μεγαλύτερη από 3% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εκδότη, υποχρεούται να ενημερώσει ταυτόχρονα τον εκδότη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 3 ημερών διαπραγμάτευσης από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε η σχετική υποχρέωση ενημέρωσης (άρθρα 14 παρ. 2, 19 παρ. 4 του Ν.3556/2007 και κεφ. 1.4 της εγκυκλίου 33/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).


Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προβεί στην εξής ανακοίνωση: http://www.bankofgreece.gr/Pag…


Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναρτήσει στο ιστοχώρο της ανακοίνωση σχετική με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της: http://www.bankofgreece.gr/Pag…


  Υπηρεσία μετόχων
Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Γραμματείας

 
Ε. Βενιζέλου 21
102 50 Αθήνα


(210 3203288, 210 3202064, 21032033417 210 3226371


ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE) είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδoς.
Ιδρύθηκε το 1841 από τον Γεώργιο Σταύρου, από τα Ιωάννινα, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της.
Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841, ήταν οι γνωστοί τραπεζίτες Ρότσιλντ.
Ακόμα μέτοχοι και ιδρυτές της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, κ.ά.
Είναι διαφορετική από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ είχε το εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα ως το 1928.

Το Δημόσιο εμφανίζεται να ελέγχει σήμερα το 44,5% του μετοχικού κεφαλαίου της,  ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε «ιδιωτικούς» φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


 


Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου του 1998 με μετόχους τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης ενώ οι δύο βασικοί μέτοχοι είναι οι κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας. 
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πλέον η Γερμανία μέσω της Bundesbank και κατ’ επέκταση της ΕΚΤ ελέγχει την νομισματική πολιτική της ευρωζώνης την οποία έχει οδηγήσει σε μακροχρόνια λιτότητα. Ουσιαστικά η ΕΚΤ μπορεί να φαίνεται εκ των προτέρων ως ανεξάρτητη νομισματική αρχή αλλά στην ουσία οι αποφάσεις της καθορίζονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα γερμανικά συμφέροντα.


Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας ιδρύθηκε το 1964 από τον Σκοτσέζο William Paterson για να εθνικοποιηθεί το 1946 με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Επειδή όμως η Κυβέρνηση δεν είχε αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει όλες της μετοχές από τους μετόχους της Τράπεζας της Αγγλίας πλήρωνε τόκο για κάθε μετοχή που εκδίδονταν και για τις οποίες δεν μπορούσε να επαναγοράσει.
Το 1977 η Τράπεζα της Αγγλίας προέβη στην σύσταση θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία BANK OF ENGLAND NOMINEES LIMITED της οποίας σκοπός είναι: Να ενεργεί ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος ή πράκτορας ή πληρεξούσιος, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με άλλους, για κάθε πρόσωπο ή πρόσωπα, σε συνεργασία, εταιρεία, ένωση, κυβέρνηση, κράτος κυρίαρχο, επαρχία, αρχή ή δημόσιο φορέα, ή οποιαδήποτε ομάδα ή ένωση τους
Μέτοχοι της εν λόγω εταιρείας είναι η ίδια η τράπεζα και ο John Footman. Η εν λόγω εταιρεία είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς προστατεύεται από την επίσημη μυστικά πράξη το καθεστώς της Royal Charter και απαλλάσσεται από τις συνήθεις απαιτήσεις γνωστοποίησης που άλλες εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου περί εταιρειών του 1976.


Federal Reserve

Η γνωστότερη, μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα του κόσμου είναι η γνωστή σε όλους Federal Reserve (FED) η οποία ιδρύθηκε το 1913 και έχει στις ΗΠΑ δώδεκα περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες. Κάθε μία από τις δώδεκα κεντρικές τράπεζες είναι οργανωμένη σε εταιρεία της οποίας οι μετοχές ανήκουν σε εμπορικές τράπεζες. Οι μέτοχοι εκλέγουν τα έξι από εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και τον Πρόεδρο.
Έως και το 1983 οι οκτώ μεγαλύτεροι μέτοχοι της FED Νέας Υόρκης ήταν οι: Citibank, Chase Manhattan, Morgan Guaranty Trust, Chemical Bank, Manufacturers Hanover Trust, Bankers Trust Company, National Bank of North America, and the Bank of New York (Mullins, p. 179).
Και οι οκτώ αυτές τράπεζες κατείχαν το 63% των μετοχών της FED Νέας Υόρκης. Ο νόμος επιτρέπει την πώληση ενός μικρού μέρους των μετοχών δημόσια αλλά στην ουσία κανένας ιδιώτης ή οργανισμός δεν κατέχει πάνω από $25,000 και κανείς από όλους αυτούς δεν μεταβίβασε το δικαίωμα ψήφου του. Φυσικά ισχύει και στις ΗΠΑ ο νόμος περί υποχρεωτικής αναφοράς των μετόχων με ποσοστό άνω του 5%.


Η  ΡΩΣΙΚΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ

Επί Σοβιετικής Ενώσεως οι τράπεζες ήταν κρατικές,  γιατί  την εξουσία την είχαν οι Εβραιομπολσεβίκοι,   που τους  χρηματοδότησε, μέσω άλλων τραπεζιτών της Γουόλ  Στρητ,  ο Ρότσιλντ.
Επί  Γιέλτσιν η κεντρική και όλες οι κρατικές τράπεζες της Ρωσίας εξαγοράστηκαν από τους  Ρωσοεβραίους ολιγάρχες,  με τα χρήματα των Ρότσιλντ  πάντοτε, ενώ οι ίδιοι κατείχαν μικρά ποσοστά στο όνομά τους.
Όταν η εξουσία πέρασε στον Πούτιν,  ένα μέρος ήταν υπό κρατικό έλεγχο και οι Ρότσιλντ κράτησαν ένα μικρό ποσοστό στο όνομά τους στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας  της τάξεως του 5-8% για να συμμετέχουν στα συμβούλια,  αλλά εξαγόρασαν μέσω ανώνυμων εταιρειών, που ανήκουν σε αυτούς και άλλα μικρά ποσοστά της τάξεως του 5%.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Έτσι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να εξακριβώσει σε ποιόν ανήκουν οι μετοχές αυτές.  Λόγω της νομοθεσίας που λέει οτι αν το ποσοστό είναι κάτω του 5% η τράπεζα  δεν  χρειάζεται να δώσει στοιχεία σε ποιόν ανήκουν οι μετοχές.
Το ίδιο είχαν κάνει και στις ΗΠΑ όπου όταν πέθανε ο μεγαλύτερος υποτίθεται τραπεζίτης  των ΗΠΑ,  ο J.P Morgan και ανοίχτηκε η διαθήκη του, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 10% της υποτιθέμενης περιουσίας του
ανήκε σε αυτόν.
Φυσικά οι  "μέτοχοι"  φροντίζουν να κρατάνε χαμηλό προφίλ.


Θεωρείται  ότι  όλες οι Κεντρικές Τράπεζες των  χωρών  του  κόσμου  ανήκουν κατά  ένα  (άγνωστο)  ποσοστό  στην οικογένεια Rothschild μέσω  της  «Τραπέζης  Διεθνών  Διακανονισμών».


Το 1930  η  οικογένεια  Ρότσιλντ  ίδρυσε  στην Βασιλεία της Ελβετίας την  «Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών».

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών 
(Bank for International Settlements (BIS))

Τράπεζα διεθνών διακανονισμών είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από κεντρικές τράπεζες διάφορων χωρών, ιδρύθηκε το 1930 με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας και επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και την παροχή διευκολύνσεων για διεθνείς χρηματοδοτικές πράξεις.
Η τράπεζα διεθνών διακανονισμών (BIS) δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ενώ έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στις κεντρικές τράπεζες και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμβουλεύοντας τους στη διαχείριση των συναλλαγματικών διαθεσίμων και των αποθεμάτων τους σε χρυσό.
Παρέχει πιστωτικές διευκολύνσεις συνήθως με τη μορφή ενυπόθηκων δανείων έναντι χρυσού και άλλων εγγυήσεων όπως καταθέσεων σε συνάλλαγμα. Επίσης διαθέτει χρηματοπιστωτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και των πολυεθνικών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, όπως τα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα σταθερού εισοδήματος (FIXBIS, Fixed-Rate Investment Instruments).
Αποτελεί κέντρο έρευνας και θέσπισης κανόνων για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς έχει αναλάβει την υποστήριξη της επιτροπής Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία (Basel Committee on Banking Supervision). Η Επιτροπή αυτή: α) αποτελεί ένα διεθνές βήμα συζήτησης για ειδικά προβλήματα εποπτείας, β) συντονίζει τις εθνικές εποπτικές αρχές για τον έλεγχο των πολυεθνικών τραπεζικών ομίλων, γ) θέτει εποπτικούς κανόνες κύρια για το δείκτη φερεγγυότητας και επιδιώκει τη διεθνή σύγκλιση στο θέμα της επάρκειας των ιδίων κεφαλαίων.
Είναι κέντρο νομισματικής και οικονομικής έρευνας καθώς συγκεντρώνει και δημοσιεύει στοιχεία για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματοδοτικές αγορές, ενώ τηρεί μία βάση οικονομικών δεδομένων στην οποία έχουν πρόσβαση οι συμμετέχουσες κεντρικές τράπεζες.
Παρέχει χρηματοοικονομική στήριξη σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τις άλλες κεντρικές τράπεζες.
Αποτελεί την έδρα των διασκέψεων:
της ομάδας των 10 πιο αναπτυγμένων βιομηχανικών κρατών (G10),
την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα,
την Επιτροπή για τα συστήματα πληρωμών και διακανονισμών (CPSS),
την Επιτροπή για το Παγκόσμιο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (Committee on the Global Financial System),
τη Διεθνή Ένωση Εποπτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (IAIS) και
το Ίδρυμα για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (Financial Stability Institute, FSI).
Στόχος των προσπαθειών αυτών είναι η συμβολή στην παγκόσμια νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία των διασυνοριακών συστημάτων πληρωμών.


12 σχόλια :

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΟΤΙ ΛΑΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΜΕ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

    Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του προδότη Τσίπρα, ότι για να προχωρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών πήρε 50 εκατ. από τον Σόρος, ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα με βίζες και ότι υπάρχει κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια.
    Η έκρηξη του υπουργού Άμυνας ήταν τόσο έντονη που οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι να παρακολουθούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο υπουργούς. (https://www.newsit.gr/polit...)

    Ο Π.Καμμένος δεν τον «έδωσε» μόνο για τα «μαύρα κονδύλια» με τα οποία χρηματοδοτούσε ελληνικά ΜΜΕ, εφημερίδες και ιστοσελίδες για να χαϊδεύουν τον ίδιο και να αποθεώνουν την συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να κτυπούν τον Π.Καμμένο και όποιον δεν συμφωνούσε με τον «φωτισμένο» Ν.Κοτζιά.
    Τον «έδωσε» και για την περίεργη επιμονή στην άρνησή του να ανακηρύξει η Ελλάδα ΑΟΖ, στα νότια με την Αίγυπτο!
    Λέγοντας μονίμως «Να συμφωνήσει και η Ιταλία»!
    Μα η Ιταλία δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με την Ελλάδα (άλλο αν τώρα ο Μ.Σαλβίνι έχει μετατραπεί σε φανατικό εχθρό της Τουρκίας μετά την δήλωση για την κατοχή της Κύπρου).
    Και η Αίγυπτος να επιμένει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου, τουλάχιστον ως προς το νότιο σύνορο και ο Ν.Κοτζιάς να λέει μονίμως «Όχι».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΛΒΙΝΙ: «Η ΚΥΠΡΟΣ, ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ».

    Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό:
    «Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα (Τουρκία) η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. (Κύπρος).
    Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    Τις χθεσινές δηλώσεις Παπαγγελόπουλου για τη Χρυσή Αυγή σχολιάζει με ανακοίνωση του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. «Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για «πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους».
    Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη.
    Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ».

    Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όπου θα είχε διαρρεύσει ηχητικό, που εμφανίζει τον πρωθυπουργό της χώρας να δίνει εντολές στη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός αυτός θα είχε παραιτηθεί. Αν αποδεικνυόταν πως αυτό το ηχητικό ήταν προϊόν υποκλοπής, δηλαδή κάποιος είχε υποκλέψει τον πρωθυπουργό να δίνει αυτές τις εντολές , τότε ίσως και να είχε αυτοκτονήσει. Σε κάθε περίπτωση, πρωθυπουργός και Δικαιοσύνη θα ενεργοποιούσαν μια τυπική έρευνα.
    Στην Ελλάδα, το 2014, κυκλοφόρησε ηχητικό, το οποίο εμφανίζει τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή σε κυβερνητικό αξιωματούχο να μεταφέρει την εντολή σε εισαγγελέα για να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε κατηγορούμενους.
    Η εντολή δεν είναι τόσο ευγενική, όπως πλέον γνωρίζει το πανελλήνιο, και ίσως ο τρόπος που δίνεται δηλώνει πολλά για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι και πάλι η Δικαιοσύνη, η οποία έχει φτάσει στο σημείο όχι μόνο να κρυφοκοιτάζει, αλλά να μην ντρέπεται κιόλας για όσα απροκάλυπτα κάνει. Στους ανώτερους βαθμούς της έχουν δημιουργηθεί παραθεσμικές ομάδες, που χρησιμοποιούν την εξουσία τους με το χειρότερο τρόπο βασιζόμενες στο τραγικό δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει.
    Η κυκλοφορία του ηχητικού, με έναν άντρα, του οποίου η φωνή είναι του Αντώνη Σαμαρά και δίνει την εντολή «πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γαμήσει», ήταν ένα σοκ από κάθε άποψη. Ή κάποιος παρίστανε με επικίνδυνο τρόπο τον πρωθυπουργό ή κάποιος είχε υποκλέψει πραγματικά τον πρωθυπουργό και ταυτόχρονα αποκάλυπτε πως στήνει δίκες και εισαγγελικές έρευνες. Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη έπρεπε να διατάξει έρευνα για να δει τι συμβαίνει. Πόσο μάλλον όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε δημόσια πως ο Παναθηναϊκάκιας ειναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος με τον τρόπο αυτό έπαιρνε εντολή από τον Σαμαρά να προφυλακίσει τους χρυσαυγίτες Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
    Η απάντηση του «κατηγορούμενου» εισαγγελέα ήταν πως το μόνο αληθές είναι πως είναι Παναθηναϊκός. Έφτανε αυτή η δήλωση για να σταματήσει κάθε ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης για την υπόθεση;

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Β. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ».

    Σε μια υπόθεση έχουμε:
    Κάποιος παρακολουθεί και καταγράφει τον πρωθυπουργό. Καμιά εισαγγελική αρχή δεν κινείται για να διαπιστώσει ποιος είναι αυτός που υποκλέπτει τον πρωθυπουργό και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι συνεργάτες του; Κατάσκοποι; Και με ποιο σκοπό;
    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εμφανίζεται να παίρνει εντολές από πολιτικά πρόσωπα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Ούτε οι προϊστάμενοί του ενδιαφέρονται να δουν αν είναι αλήθεια, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη είναι σουρωτήρι, ούτε ο ίδιος προκαλεί έρευνα για να αποδείξει πως δεν είναι ο ίδιος. Ο Άρειος Πάγος τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ ο πρωθυπουργός αποδέχεται τον εξευτελισμό του ονόματός του, της πρωθυπουργικής ιδιότητας και της Δικαιοσύνης.
    Αν δεν ισχύει τίποτα από αυτά, τότε κάποιος συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και τη Δικαιοσύνη και δημιουργεί με ψεύτικα ηχητικά ψευδή εικόνα για τη Δημοκρατία. Απειλεί δηλαδή και το Σύνταγμα και την τάξη.
    Έρευνα δεν υπήρξε. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας παρέμεινε προϊστάμενος και ο Άρειος Πάγος, ο οποίος κατά καιρούς διυλίζει νομικούς κώνωπες, κατάπιε την κάμηλο και την προσβολή για τη Δικαιοσύνη.
    Δεν έγιναν ούτε τα στοιχειώδη και τυπικά, να κληθεί δηλαδή ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης να καταθέσει, γιατί κατονόμασε τον Ισίδωρο Ντογιάκο ως εντολοδόχο, και να τον διώξει σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να στηρίξει τα λεγόμενά του. Η επιχειρηματολογία της εποχής ήταν πως αυτά τα έλεγε η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι ένα νομικό επιχείρημα για τα όργανα της Δικαιοσύνης. Αυτό που ερευνά η Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική προτίμηση αλλά τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δεν τα ερεύνησε ποτέ. Η Χρυσή Αυγή, για τους δικούς της λόγους, προχώρησε σε έκθεση εμπειρογνώμονα για το αν είναι ο Αντώνης Σαμαράς αυτός που ακούγεται στο επίμαχο βίντεο. Τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης: «Αυθεντικό το ηχητικό».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ: «ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ».

    Η ΤΙΤΑΝ έρχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βιοχάλκο, της ΦΑΓΕ και της Coca Cola 3E , που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Έφυγαν από την Ελλάδα. Φεύγει από την Ελλάδα μετά από 116 χρόνια λόγω οικονομικής απαξίωσης. Άντεξε δύο παγκοσμίους πολέμους και ένα κομμουνιστικό ανταρτοπόλεμο και όμως παρέμεινε στην Ελλάδα. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση όμως διώχνει μία από τις ελάχιστες ελληνικές πολυεθνικές εταιρίες από την χώρα. Ήταν κοινό μυστικό τα τελευταία χρόνια ότι η ΤΙΤΑΝ εξέταζε την αποχώρησή της από την Ελλάδα και δυστυχώς χθες αργά το βράδυ ο φόβος αυτός επιβεβαιώθηκε.
    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο, ενώ η διοίκηση θα ασκείται από την Κύπρο. Χώρες απείρως πιο φιλικές προς την επιχειρηματικότητα και χωρίς το τεράστιο country risk που έχει η Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται μόλις δύο μήνες, μετά την έξοδο της Ελλάδος από το Μνημόνιο και ενώ η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και των αγορών προς την χώρα αντί να εμπεδώνεται, χάνεται.
    Όπως ανακοινώθηκε, η Titan Cement International προχωρά στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν για την ανταλλαγή όλων των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας με μετοχές της.
    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα θα παραμείνει αμετάβλητη με δεδομένη τη διατήρηση της τοπικής παραγωγής, των επενδύσεων στις δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του στη χώρα, της συνεχούς συνεισφοράς του στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης της ΤΙΤΑΝ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
    Αναφέρεται, επίσης, πως η καταστατική έδρα της TITAN Cement International είναι στο Βέλγιο, μία χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διοίκησή της θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει πολύχρονη παρουσία και εμπειρία.

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΤΑΝ

    Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συμπληρώνει εφέτος 116 χρόνια δραστηριότητας, καθώς η μητρική Εταιρία Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902.
    Η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1912, ο Όμιλος αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Απασχολεί περισσότερους από 5.432 εργαζομένους (συμπεριλαμβανομένων και των κοινοπραξιών) και έχει κύκλο εργασιών 1,506 δις. ευρώ με βάση τα στοιχεία του 2017. Το 1980 (πριν το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ), βρισκόταν ήδη στη 2η θέση του πίνακα των μεγαλύτερων εξαγωγικών βιομηχανιών της Ελλάδας. Το 1985 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά εξαγωγές στις ΗΠΑ και το 1988 ιδρύεται σταθμός διανομής τσιμέντου στις ΗΠΑ (Port Newark, New Jersey). Το 1992 αποκτάται ο έλεγχος τσιμεντοβιομηχανίας στις ΗΠΑ (Roanoke), ενώ το 1998, ο όμιλος εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας Plevenski Cement στη Βουλγαρία και της εταιρίας Cementarnica Usje στη FYROM και το 1999 την πλειοψηφία των μετοχών της αιγυπτιακής εταιρίας Beni Suef Cement (Κοινοπραξία TITAN – LAFARGE) και λειτουργία νέου σταθμού στη Σάφαγκα της Αιγύπτου.
    Η ιστορία της εταιρίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της χώρας.
    Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ είναι μια περίπτωση, που έχει αφήσει την «σφραγίδα» της, από τα Οχυρά του Ρούπελ ως τη Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου… Με τσιμέντο Τιτάν, βάσει ειδικής ελβετικής πατέντας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτιάχτηκαν τότε τα Οχυρά Ρούπελ, συνολικού μήκους 4.251 μέτρων, με τοίχους πάχους 2,5 μέτρων, κατασκευασμένους από οπλισμένο σκυρόδεμα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κ.Παπαζάχο,

    Ένας Γνήσιος Αμερικανός Πατριώτης και Άριστος Οικονομολόγος (τον "φάγανε" λάχανο και αυτόν οι ...γνωστοί-άγνωστοι)

    Louis Thomas McFadden

    https://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-we-have-in-this-country-one-of-the-most-corrupt-institutions-the-world-has-ever-known-louis-thomas-mcfadden-61-52-37.jpg

    "We have, in this country, one of the most corrupt institutions the world has ever known. I refer to the Federal Reserve Board. This evil institution has impoverished the people of the United States and has practically bankrupted our government. It has done this through the corrupt practices of the moneyed vultures who control it."
    Louis Thomas McFadden


    "Some people think the Federal Reserve Banks are US government institutions. They are not... they are private credit monopolies which prey upon the people of the US for the benefit of themselves and their foreign and domestic swindlers, and rich and predatory money lenders. The sack of the United States by the Fed is the greatest crime in history. Every effort has been made by the Fed to conceal its powers, but the truth is the Fed has usurped the government. It controls everything here and it controls all our foreign relations. It makes and breaks governments at will."
    Louis Thomas McFadden

    "When the Federal Reserve Act was passed, the people of these United States did not perceive that a world banking system was being set up here. A super-state controlled by international bankers and international industrialists acting together to enslave the world for their own pleasure. Every effort has been made by the Fed to conceal its powers but the truth is - The Fed has usurped the government!!"
    Louis Thomas McFadden

    "It [the depression] was not accidental. It was a carefully contrived occurrence worked out as one works out a mathematical equation. The international bankers sought to bring about a condition of despair here so that they might emerge as the rulers of us all."
    Louis Thomas McFadden

    "The truth is the Federal Reserve Board has usurped the Government of the United States. It controls everything here and it controls all our foreign relations. It makes and breaks government at will."
    Louis Thomas McFadden

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. (Από το «Μακελειό». Είναι τόσο μειοδότες που βίασαν δημόσια κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία για να εξυπηρετήσουν τα Τουρκικά συμφέροντα. Κατευθυνόμενα ρεπορτάζ και παραχάραξη της Ιστορίας από το καναλάκι του Αλαφούζου και του φίλου του Acun που αποχαύνωσε τους Έλληνες με το Survivor
    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο τηλεοπτικό δίαυλο του ΣΚΑΪ, όπου εχθές Σαββάτο, έκανε αλλεπάλληλα στημένα ρεπορτάζ κατά των Ελληνικών θέσεως για την ΑΟΖ και με μονομερή παρουσίαση μόνο των Τουρκικών θέσεων ως να ήταν εκπρόσωποι τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας, με το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ απλά απαθείς. Επικαλούνται την μειοδοτική συμφωνία της Μαδρίτης, του Σημίτη-Πάγκαλου, που παραχωρούσε γκρίζες ζώνες, όταν εδώ και 3,5 χρόνια έχει de facto καταργηθεί, όπως για παράδειγμα η τελευταία παρεμπόδιση του Barbaros από την Φ/Γ Φωκας.
    Δεν ανέφεραν πουθενά ότι πρώτος ο ΥΕΘΑ έχει προαναγγείλει την επέκταση της ΑΟΖ από την φρεγάτα ΨΑΡΑ.
    Δεν είχαν καμία δήλωση από το Ελληνικό Υπουργείο Αμυνας, ούτε από τον ρεπόρτερ που έχουν διαπιστευμένο στο ΥΠΕΘΑ.
    Δεν ανέφεραν πουθενά για το ότι η ΑΟΖ στο Αιγαίο και ειδικά στην Κρήτη, που αναφέρουν στο ρεπορταζ είναι και μέρος της τριεθνούς συμμαχίας με την Αιγυπτο και την Κύπρο.
    Δεν ανέφεραν τις δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού για την ΑΟΖ από την Τριμερή Ελλαδος-Αιγυπτου-Κύπρου.
    Ανέφεραν μόνον την Τουρκική πλευρά, και έκλεισαν το ρεπορταζ της ντροπής μόνον με τις δηλώσεις του Ερντογάν, λες και αυτός είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τα έκανε πλακάκια με τους τουρκαλάδες ο Αλαφούζος μέσω του νέου του φίλου πράκτορα Acun Ilicanly που έκανε τους Έλληνες να παραληρούν για τον… Ντάνο και τη Βαλαβάνη αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα της Πατρίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α. Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΟΣ, ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ. Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΟΡΗ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΦΕΪΖΑ ΜΠΑΡΟΥΤΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ. (Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ).
    Μετά την παραίτηση – αποχώρηση του Ν. Κοτζιά από την κυβέρνηση, ποιος θα ασκεί καθήκοντα υπουργού των Εξωτερικών; Ανέλαβε μεν τη θέση ο Α. Τσίπρας αλλά είναι κοινό μυστικό (τι μυστικό… το έχουν μάθει πια και οι γάτες πως τα καταφέρνει μία χαρά μόνο στις προδοσίες και στα ξεπουλήματα) ότι δεν σκαμπάζει πολλά ούτε και από εξωτερική πολιτική. Και πέραν αυτού είναι φανερό ότι έτσι κι αλλιώς δεν έχει τα περιθώρια να είναι «φουλ τάιμ» υπουργός Εξωτερικών. Επομένως, ποιος θα είναι ο αντ’ αυτού;
    Κατ’ αρχάς, μετά την απομάκρυνση του Κοτζιά, αυτοί που μένουν πίσω στο υπουργείο είναι ο Κατρούγκαλος ως αναπληρωτής υπουργός, ο Μπόλαρης ως υφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων και ο Κουίκ ως εξωκοινοβουλευτικός για θέματα απόδημου ελληνισμού. Κανείς από τους τρεις δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά. Με τον Κατρούγκαλο γελούν και οι ρέγκες από τότε που ήταν υπουργός Εργασίας, ο Μπόλαρης είναι λίγος και επιπλέον είναι και άνθρωπος της ομάδας Κοτζιά ενώ ο Κουίκ είναι απλός …τουρίστας.
    Ανεξάρτητα από το αν ο Τσίπρας θα καλύψει ή όχι σύντομα τη θέση -που οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να το κάνει- η αποκάλυψη που σας κάνω σήμερα είναι ότι ο de facto υπουργός Εξωτερικών θα είναι από εδώ και πέρα ο Βαγγέλης Καλπαδάκης.
    Διπλωματικός σύμβουλος μέχρι σήμερα του Τσίπρα, είναι αυτός που θα χειρίζεται πια με άλλες, αυξημένες, εξουσίες όλα τα κρίσιμα θέματα, από το Σκοπιανό μέχρι τα ελληνοτουρκικά κι από το αλβανικό μέχρι το Κυπριακό. Δεν είναι μάλιστα ένα απλό υπηρεσιακό στέλεχος, που θα περιοριστεί μόνο στη «ρουτίνα», αλλά ανήκει και στον «σκληρό πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εθνομηδενιστικές και μειοδοτικές απόψεις για τα εθνικά ζητήματα. Ο Καλπαδάκης όμως έχει και μια άλλη μεγάλη «κηλίδα» ως προς τον ρόλο που θα ασκεί πλέον. Η ερωμένη του είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Είναι η Νο 3 της πρεσβείας και έχει άμεσες προσβάσεις στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες!!!
    Η σχέση τους δημιουργήθηκε όταν εκείνος υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Και εκείνη, που ονομάζεται Φεϊζά Μπαρουτσού και σήμερα είναι 38 χρονών, γοητευτική με πράσινα σχιστά μάτια και τον έκανε αμέσως «σκλάβο» της, πήρε μετάθεση για την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα τον Οκτώβριος του 2015, όταν μετά από τις δεύτερες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εδραιωθεί στην κυβέρνηση και ο Τσίπρας τον είχε διορίσει διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του. Έκτοτε ζουν μαζί -μαζί με την κόρη της- σε ένα από αυτά τα μοντέρνα, ανακαινισμένα, ρετιρέ στο Μοναστηράκι…
    Η πρώτη τους τυχαία γνωριμία έγινε σε ένα πάρτι και έμελλε να οδηγήσει σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο. Η Τουρκάλα διπλωμάτης είναι και κόρη ανώτατου αξιωματικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή ισχυρού παράγοντα του τουρκικού κατεστημένου, με πολύχρονη θητεία στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες. Εκεί τελείωσε το αμερικάνικο σχολείο και επιστρέφοντας στην Άγκυρα σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις. Το διδακτορικό της είχε ως αντικείμενο το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο και με την ιδιότητα του διπλωμάτη πέρασε από τις τουρκικές πρεσβείες στην Βυρηττό, στα Σκόπια και στο Σεράγεβο πριν επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πριν γνωρίσει τον Καλπαδάκη απέκτησε μια κόρη από προηγούμενη σχέση της.
    Η σημερινή θέση της Φεϊζά Μπαρουτσού στην Αθήνα θεωρείται πολύ σημαντική και περιλαμβάνει καθημερινές επαφές και συναντήσεις με τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκικής πρεσβείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Β. Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΟΣ, ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ. Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΟΡΗ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΦΕΪΖΑ ΜΠΑΡΟΥΤΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ. (Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ).

    Και προσέξτε τώρα:
    -Ο Καλπαδάκης ως διπλωματικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού και με αναβαθμισμένο πλέον το ρόλο του, έχει πρόσβαση λόγω της θέσης του σε όλες τις άκρως απόρρητες και ειδικού χειρισμού πληροφορίες για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.
    -Η ερωμένη και συμβία του ως υψηλόβαθμος σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας, έχει έτσι κι αλλιώς υποχρέωση από τους νόμους της πατρίδας της να πληροφορεί και να ενημερώνει αμέσως το υπουργείο της για ό,τι μαθαίνει στην Αθήνα. Αυτό ισχύει για όλους τους Τούρκους διπλωμάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και οι οποίοι αυτόματα μετατρέπονται έτσι σε συνεργάτες της ΜΙΤ και του ευρύτερου συστήματος των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας.
    -Οι δύο τους συνεχίζουν να ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, όπως τους βλέπουν και πολλοί να τον εκδηλώνουν δημοσίως όταν κυκλοφορούν σαν ζευγαράκι στα πιο in και αριστοκρατικά στέκια και μπαράκια της Αθήνας. Κι όταν παλαιότερα είχε δημιουργηθεί θέμα στη Βουλή, ο Τσίπρας είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στον Καλπαδάκη ο οποίος τώρα θα είναι ο de facto υπουργός Εξωτερικών και τα βράδια θα μοιράζεται το κρεβάτι του –με θέα την Ακρόπολη- με μια επίσης de facto συνεργάτιδα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών!
    ————————–
    Από τυπικής πλευράς ποιος είναι ο Β. Καλπαδάκης; Είναι ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα από το 2014. Σήμερα είναι κι αυτός 38 χρονών, γιος διπλωμάτη, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και ανέλαβε τα καθήκοντά του δίπλα στον Τσίπρα όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντας στην Αθήνα απευθείας από την Άγκυρα, όπου υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία για τρία χρόνια. Διετέλεσε προηγουμένως στέλεχος της Νεολαίας του Συνασπισμού με γραμματέα τον Τσίπρα και ήταν ένας από τους ελάχιστους αριστερούς διπλωμάτες τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρό κόμμα. Ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Τσίπρα είχε όλα αυτά τα χρόνια και πολύ κακές έως εχθρικές σχέσεις με τον Κοτζιά, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική. Βρίσκονταν κυριολεκτικά στα μαχαίρια.
    Βασικό του προσόν υπήρξε πάντως και το γεγονός ότι είναι ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και συγκεκριμένα της σημερινής συζύγου του Αγγελικής Παπάζογλου που είναι σχεδόν συνομήλικη και ήταν συμφοιτήτρια με τον Τσίπρα την εποχή των καταλήψεων. Επομένως είναι και της ευρύτερης οικογενείας…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ.
    Πώς κάνουν «φτερά» από τη χώρα τα χρήματα των λαθρομεταναστών μέσω του δικτύου Hawala
    Παράτυπες και εξωθεσμικές μορφές καταθέσεων και εξαγωγής κεφαλαίων, όπως οι παρατράπεζες της Μέσης Ανατολής, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Πρόκειται για τις λεγόμενες Hawala. Ένα δαιδαλώδες αλλά και παμπάλαιο παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς κεφαλαίων, που διαφεύγει κάθε έλεγχο και λειτουργεί ανεξάρτητα από όλα τα συμβατικά τραπεζικά δίκτυα.
    Επίσης, σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η τάση που παρατηρείται είναι σαφής και εστιάζεται στη στροφή και στην τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία λειτουργεί ως «γέφυρα» για τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή. Πληροφορίες μιλούν για σοβαρότατη διείσδυση στις αγορές που έχει παρουσία. Η Ziraat δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τα καταστήματα που διατηρεί στην Αθήνα, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στη Ρόδο.
    Ένα άλλο κομμάτι των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών που προέρχεται κυρίως από χώρες, όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν αλλά και το Μπανγκλαντές εξακολουθεί να λειτουργεί εν πολλοίς εκτός τραπεζικού συστήματος. Κάτι που του το επιτρέπουν και η μικρή αξία των εσόδων που έχει –και καταφέρνει έτσι ακόμα και τώρα να τα εισπράττει σε μετρητά– αλλά και η παραδοσιακή δομή των κοινωνιών του. Ο λόγος για τις Hawala. Πώς δουλεύει το δίκτυο αυτό; Βασίζεται ουσιαστικά σε ένα εκτενέστατο διεθνές πλέγμα ανεξάρτητων brokers (ή hawaladars ή «χρηματιστών») και στην τιμή και αξιοπιστία τους. Αγραφους κανόνες τιμής –και επιπτώσεων– που επιβάλλουν την απαραίτητη αξιοπιστία.
    Ο broker λόγου χάριν στο Αφγανιστάν δέχεται κατάθεση από πατέρα μετανάστη στην Ελλάδα και του δίνει ένα password. Ο πατέρας επικοινωνεί το password αυτό στο γιο του στην Ελλάδα και αυτός με τη σειρά του επισκέπτεται τον εδώ συνεργαζόμενο broker, ο οποίος αφού λάβει το κατάλληλο password (που του έχει επικοινωνήσει ο ομόλογός του στο Αφγανιστάν) καταβάλει σε μετρητά το αναλογούν ποσό. Με τον ίδιο τρόπο ο εδώ εργαζόμενος αλλοδαπός μπορεί να στείλει χρήματα στην οικογένειά του ή σε όποιον χρωστάει στο εξωτερικό. Στην πράξη τα χρήματα αυτά δεν περνούν ποτέ τα σύνορα παρά μόνον κατά τις εκάστοτε ομιχλώδεις συναντήσεις εκκαθάρισης μεταξύ των brokers που γίνονται όμως σε άγνωστα σημεία του πλανήτη...
    Στην Αθήνα έχουν εντοπιστεί μέλη του δικτύου της Hawala τα τελευταία χρόνια. Φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα παράνομα ανταλλακτήρια συναλλάγματος ή καταστήματα ανταλλαγής μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Με βάση στοιχεία των ελληνικών διωκτικών αρχών που συλλέχθηκαν από την εξάρθρωση ορισμένων τέτοιων ανταλλακτηρίων, τα ποσά που διακινούνται,πάντοτε σε μετρητά, εκτιμάται ότι προσμετρούνται σε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση προ διετίας ανακαλύφθηκαν μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
    «Υψηλή φορολογία, διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας - όλο και περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Σ’ αυτό γίνεται αναφορά σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα στην ΤΙΤΑΝ, που μεταφέρουν την έδρα τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες.
    Από τη χώρα δεν φεύγουν μόνο παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως η ΤΙΤΑΝ. Και οι επενδυτές αρχίζουν να έχουν ενδοιασμούς. Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική Blackrock πάγωσε τα σχέδια για την ανέγερση ενός μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος στην Αθήνα. Το συνολικό ύψους της επένδυσης για το project Academy Gardens υπολογίζονταν στα 300 εκατ. ευρώ. Έντεκα ολόκληρα χρόνια η Blackrock παιδευόταν με τις ελληνικές αρχές αδειοδότησης. Η αποχώρηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια, οφείλεται μεταξύ άλλων στο αρνητικό οικονομικό κλίμα.
    Παρακάτω ο αρθρογράφος αναφέρεται σε συγκεκριμένα προβλήματα του επιχειρηματικού κλάδου στην Ελλάδα, όπως αυτά καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα: «Υψηλή φορολογία, διαφθορά και έλλειψη διαφάνειας: αυτά είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Πρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η πολιτική αβεβαιότητα, οι συνέπειες της οκταετούς ύφεσης, οι αναποτελεσματικοί θεσμοί και η αβεβαιότητα για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...