Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο Σημίτης ...ζητά άμεση αναδιάρθρωση του χρέους!

Ο Σημίτης ρίχνει νέα βόμβα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...ζητά άμεση αναδιάρθρωση του χρέους

O άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ, είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξένα δημοσιεύματα (NY Times 19/2/2010) τον κατηγόρησαν ότι με τη βοήθεια της Goldman Sachs και τα περιβόητα swaps προσπάθησε να κρύψει το 2001 ελλείμματα και χρέηως πρωθυπουργός της χώρας, με διάφορες λογιστικές αλχημίες κρύβοντας το 2,5% του ελληνικού ΑΕΠ!

Είναι όμως, και ο ίδιος άνθρωπος που έδωσε το δαχτυλίδι στον νύν πρωθυπουργό για να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ στην κρισιμότερη καμπή για την Σοσιαλιστική παράταξη.


Τώρα, επεμβαίνει και πάλι στα πράγματα, μιλώντας για το δημόσιο χρέος και το τί πρέπει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες, μετά τις πιο γενικόλογες και ανούσιες ανακοινώσεις από πρωθυπουργό σε μια πτωχευμένη χώρα.

Τώρα, ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, ρίχνει νέα βόμβα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ενώ, πριν από λίγες ώρες ο ΓΑΠ είπε ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ο Σημίτης υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει!

Λέει χαρακτηριστικά: ”η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις”. ”Η αναδιάρθρωση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας”

Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει ”είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις”.

Σε ό,τι αφορά τις θυσίες και τα σκληρά μέτρα, ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ζήσουν για 20 χρόνια σε κατάσταση συνεχών δυσκολιών, λόγω των υψηλών επιτοκίων, που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης, ενώ επισημαίνει πως”η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια για αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμα, ούτε απαλάσσεται η Ελλάδα από το μνημόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει”

Όλα δείχνουν όμως, πως η Γερμανία έχει ήδη έτοιμα σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ περιμένει το καλοκαίρι για να μάθει αν το χρέος μας θα είναι βιώσιμο! Αυτό που καθυστερεί τις όλες σκέψεις είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αντιδρά σε ένα τέτοιο σενάριο, αφού φοβάται επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη με τη μορφή ντόμινο.

Πηγή:Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...