Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τραβούν τις καταθέσεις τους οι Έλληνες από τις τράπεζες




Μειωμένες κατά 10,4 δισ. ευρώ φαίνεται να είναι οι καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες από την αρχή του χρόνου.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρεται να έχουν δώσει μάλιστα, σαφείς εντολές στους υπάλληλους τους να καθυστερούν όσο μπορούν τις αναλήψεις!
Η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες συνεχίστηκε και τον περασμένο Μάρτιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε στα 199 δισ. ευρώ από 201,9 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Συνολικά από την αρχή του χρόνου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 10,4 δισ. ευρώ. οξύνοντας το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της χώρας.
Τώρα το πως μπορούν οι υπάλληλοι να καθυστερήσουν τις καταθέσεις είναι ένα βασικό ερώτημα.
Το να λένε στους πολίτες ότι θα καθυστερήσει η ανάληψη των χρημάτων είναι μάλλον ένα σενάριο έξω από τα σενάρια της φαντασίας. Αλλά εδώ που τα λέμε, όλοι οι Έλληνες ζουν ένα δράμα με μια κυβέρνηση... φαρσοκωμωδία, που δεν μπορεί να κατανοήσει τι θα συμβεί όταν οι πολίτες καταλάβουν πως οι προσωπικές τους οικονομίες εξαφανίζονται λόγω συγκεκριμένης στόχευσης της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου. Τότε θα αρχίσουν τα... άγρια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...