Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θα τα πουλήσουμε όλα για 125 δις ευρώ;




Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δεν θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά με τα δάνεια – δεν τα είχαμε, δεν ta έχουμε και δεν θα τα έχουμε ποτέ με αυτούς που μπλέξαμε. Τον εθνικό μας πλούτο θέλουν να πάρουν για τις μελλοντικές υπεραξίες του.
Έτσι, Μια περίεργη τοποθέτηση του γερμανικού υπουργείου οικονομικών μας βάζει σε πολλές σκέψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που υπάρχουν το γερμανικό υπουργείο επιβεβαίωσε εμμέσως ότι έχει γνώση του σχεδίου της εταιρίας συμβούλων Roland Berger για την ανάληψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα από ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης υπό την εποπτεία της ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους επισήμανε ότι
«υπάρχουν πολλά σχέδια που προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, της οικονομίας και από άλλους, με πολλές προτάσεις, πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρον».
Το σχέδιο, να θυμίσουμε, προβλέπει την ίδρυση εταιρείας η οποία θα πάρει πάνω της όλη τη δημόσια περιουσία. Ο απόλυτος έλεγχος θα ασκείται από την ΕΕ και η περιουσία θα λειτουργεί ως εγγύηση για τα δάνεια που μας δίνουν.
Το περίεργο όμως είναι το εξής: Σύμφωνα με το σχέδιο της Roland Berger, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων κλπ, υπολογίζονται σε 125 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από το 145% σήμερα στο 90% του ΑΕΠ.
Αν καταλάβαμε καλά θα τα πουλήσουμε όλα και θα πάρουμε 125 δις ευρώ; Αυτό κανείς μέχρι σήμερα δε μας το έχει πει. Κι αν είναι αλήθεια ανατρέπει τα πάντα αφού η κυβέρνηση βγάζει τα πάντα στο σφυρί και ξεφεύγει από τα 50 δις που είχε υποσχεθεί ότι θα πουλήσει.
Το υπουργείο Οικονομικών τι λέει γι’ αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...