Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εθνικό και λαϊκό ΟΧΙ, έγιναν ένα



  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Το πρώτο βροντερό ΟΧΙ του Θεσσαλονικιώτικου λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική ηγεσία , ανάγκασε τα ανδρείκελα της πολιτικής ολιγαρχίας, που είχαν λάβει την τιμητική θέση για τη μεγάλη παρέλαση της ηρωικής επετείου του ΟΧΙ στον Ιταλο/Γερμανικό Άξονα του Β'ΠΠ, “να πάρουν των ομματιών τους” και να αποχωρήσουν “κακήν – κακώς” από τη θέση των “επισήμων”.

Οι δηλώσεις, τόσο των ίδιων, όσο και των έμμισθων δημοσιογραφούντων παπαγάλων τους, περί προσβολής της Εθνικής επετείου και της Δημοκρατίας, πέφτει στο κενό, καθώς ο λαός δεν προσέβαλε τη Δημοκρατία και τα σύμβολά της. Τουναντίον, προστάτεψε τη Δημοκρατία, προσβάλλοντας τους καταπατητές της.

Δεν επέτρεψε τα σύμβολα της Δημοκρατίας (τις σημαίες) να τιμήσουν τα σύμβολα και τους εκφραστές της εθνικής μειοδοσίας, παρελαύνοντας μπροστά τους.

Όσοι μιλούν για Δημοκρατία και εννοούν τη λειτουργία του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, αν δεν είναι βαθειά ναρκωμένοι από την ανηλεή προπαγάνδα του συστήματος, είναι αυτοί που σιτίζονται από αυτό, που το υπηρετούν, που θα το υπερασπισθούν μέχρις εσχάτων, γιατί διαβιούν (πολυτελώς) μέσα από τη λάθρα διαβίωση του συστήματος αυτού.

Είναι αυτοί που κάνουν πως δεν βλέπουν την υποκατάσταση της Δημοκρατίας από μία στυγνή Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) που, εδώ και χρόνια, λεηλατεί τη χώρα ασύστολα, ανεμπόδιστα και ατιμώρητα, με αποτέλεσμα τη βαθειά πτώχευσή της.

Είναι αυτοί που αποψίλωσαν την κοινωνία από κάθε οικονομική της ικμάδα και τώρα ετοιμάζονται να εκποιήσουν τη μόνη ελπίδα τής ανασύνταξής της: τις (φανερές και κρυφές, γνωστές και άγνωστες) πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Ώστε καμία ελπίδα να μην υπάρχει για ανόρθωση της γονατισμένης στα πόδια των δανειστών της, Ελλάδας.

Αυτή την (καλυπτόμενη επιδέξια κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας) ένοχη της εθνικής πτώχευσης και ταπείνωσης, Ολιγαρχία, εκπαραθύρωσε από τις καρέκλες της η “οργή λαού” που σιγά – σιγά μεταμορφώνεται σε “φωνή Θεού” που “θα τους πάρει και θα τους σηκώσει” όλους αυτούς που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της πολύπαθης κοινωνίας μας.

Οι “ταγοί” και τα “φερέφωνά” τους, δεν μπορούν να εξηγήσουν το πάθος και τον συντονισμό του αυθόρμητου πλήθους και μιλάνε για προσχεδισμένη επιχείρηση “κάποιων”.

Αυτόπτης μάρτυς, στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, βεβαιώνω τον πλήρη αυθορμητισμό τού πολύμορφου (και εντελώς άσχετου μεταξύ του) πλήθους που, όμως, το ένωνε ένα αόρατο νήμα: η βεβαιότητα της ενοχής των “επισήμων” για τον εγκληματικό εξευτελισμό της χώρας και των ίδιων.

Το πρώτο βροντερό λαϊκό ΟΧΙ εναντίον της νέας τάξης που απαιτεί να επιβάλλει η “Διεθνής του Χρήματος” με τους εδώ εκπροσώπους της, συνέπεσε με το ιστορικό, νικηφόρο και ένδοξο Ελληνικό ΟΧΙ εναντίον του φασισμού.

Το λαϊκό, με το εθνικό ΟΧΙ, έγιναν ένα.

Η ιστορία, ήδη, το σημείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...