Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Α.Τσίπρα: «Να εκδώσετε τους «8» εγκληματίες & να αναγνωρίσετε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Η παραπάνω παροιμία ταιριάζει «γάντι» στο περιεχόμενο της συζήτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά μετά από δύο ώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος αντί να δεχθεί την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων, ζήτησε από τον Α.Τσίπρα την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης με την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και την επιστροφή των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών στρατιωτικών!

Μάλιστα, τόνισε ότι «Παραβιάζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιώμάτων έχει δικαιώσει την Τουρκικής Ένωση Ξάνθης. Τα δικαστήρια σας απέρριψαν το αίτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Δεν είναι νόμιμο».

Ο Α.Τσίπρας αρκέστηκε να ακούσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και έθεσε μετ’επιτάσεως το ζήτημα των Ελλήνων αιχμαλώτων. Η απάντηση του Τούρκου προέδρου ήταν: «Δεν επεμβαίνουμε στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Στη Τουρκία είναι ανεξάρτητη. Παρέβησαν τον τουρκικό νόμο. Θα γίνει ότι προβλέπεται από το νόμο μας. Να δούμε και το θέμα των πραξικοπηματιών. Πόσο ηθικό είναι να δίνεται πολιτικό άσυλο σε άτομα που εγκλημάτισαν κατά του τουρκικού λαού;».

Επίσης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Σε μία από τις πλέον επιφανείς μη κυβενρητικές οργανώσεις της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης είχε απαγορευτεί από τις ελληνικές αρχές η χρήση του όρου τουρκική.

Μετά την εξέλιξη αυτή αλλά και της νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε αποφασίσει ότι η Ελλάδα παραβίαζε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και την κάλεσε να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διόρθωση αυτών των παραβιάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, η ελληνική βουλή, αποδεχόμενη νομική ρύθμιση το 2017, είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα στα ιδρύματα στα οποία είχε προηγουμένως απαγορευτεί η χρήση του όρου «τουρκικός» να ξανα-υποβάλουν αίτημα για καταχώρηση του ονόματός τους, ωστόσο η νομοθεσία περιλάμβανε και αρκετές εξαιρέσεις προκειμένου να μην γίνουν αποδεκτές αυτές οι ενστάσεις.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση ενός περιφερειακού εφετείου στην Ελλάδα, απορρίφθηκε η αίτηση για την εκ νέου καταχώρηση του ονόματος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι κρίνει ανεπαρκή τη ρύθμιση που υιοθετήθηκε από την ελληνική βουλή για την εφαρμογή του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι.

Αναμένουμε από την Ελλάδα να προβεί στην καταχώρηση των ονομάτων των μη κυβερνητικών οργανώσεων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις και να προχωρήσει στις ρυθμίσεις εκείνες που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ».

Η «απόφαση του Δικαστηρίου δείχνει ότι η νομοθεσία που υιοθέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι αρκετή για να προστατευθεί το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι…

Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει αποδεκτή στα Αρχεία της τις ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονότητας της Θράκης, χωρίς διακρίσεις και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την υιοθέτησή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ».

Σε λίγο θα ακολουθήσει συνέντευξη Τυπου του Ελληνα πρωθυπουργού.πηγη

https://national-pride.org/2018/07/12/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%81-%CF%84-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5/Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...